Jump to content
john1993

xt660x καταναλωση στο θεο ??!!!

Recommended Posts

Το scooter θα καψει παραπανω λογω συνδυασμου βαρους, σχετικα αδυναμου κινητηρα και αυτοματης μεταδοσης.

Δεν ειναι συγκρισιμο με συμβατικη μηχανη.

Το συχνο σταματα ξεκινα ισχυει πιο πολυ για το κεντρο. Στους κεντρικους δε θα σταματας καθε τρεις και λιγο εκτος αν εισαι ατυχος .

Στο σκούτερ όμως κινείσαι και πάνω στη ροπή διαρκώς (καλό για την κατανάλωση) . Επίσης αν πάρουμε από το δικό μου 350αρι μόνο αδύναμα δεν είναι. Τελική 165 και επιταχύνσεις μέχρι τα 120 που ρεζιλεύει πολλά μοτοσακό. Στο beverly 350 η κατανάλωση είναι σταθερά στα 5 λίτρα μέσα στην πόλη ακόμη και αν πηγαίνει ρελαντί και σταθερά 4,5 αν κινείσαι εθνική η επαρχιακό με σύνεση (καταμετρημένο σε όλες τις περιπτώσεις, πριν/μετά από service, κ.τ.λ)  , ποτέ και πουθενά πιο κάτω.

Σε πληροφορώ ότι διαβάζω κατα περιόδους από κάποιους ιδιοκτήτες για καταναλώσεις 3,7 μέσα στην πόλη (3,2 καίει έναν παπί, υπόψιν) και γελάω. Δεν υπάρχει αυτή η κατανάλωση και το ξέρω, άλλα τι να πω, για εμένα το πιθανότερο είναι ότι κάνουν λάθος στην μέτρηση, αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω. Να παίζει και η περίπτωση "να, το δικό μου μηχανάκι είναι οικονομικό" ενώ του καίει το αγλέουρα?μπορεί να παίζει και αυτό...

Επίσης στις καταναλώσεις εθνικής ή επαρχιακού δρόμου όντως μπορεί να παίζουν μεγάλες αποκλίσεις. Εκεί το 660 μπορεί να πέσει και στα 4,5 λίτρα αν ο ιδιοκτήτης του είναι 65 χρονών πρώην οδηγός δίχρονης βέσπας :biggrin:

Για εμένα επαρχιακός σημαίνει απολαμβάνω την οδήγηση, με τα δυνατά (οχι υπερβολικά) φρένα μου, με εξόδους στροφών πάνω στη ροπή και ακαριαία επιτάχυνση, με επιτάχυνση σε κάθε ευθεία, κ.τ.λ. Φυσικά όλα αυτά σε μη επικίνδυνες ταχύτητες που σου επιτρέπουν να ψιλοαπολαύσεις και τοπίο. Αυτή για εμένα είναι "normal" επαρχιακή οδήγηση.

Τώρα αν κινηθείς σαν κάτι τύπους που πετυχαίνω και πλακώνομαι στα φρένα για να μην τους εμβολίσω σε ευθεία, ε ναι, η κατανάλωση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Επίσης στην εθνική, να κινείσαι δεξιά με 100 έχεις στο τσεπάκι κατανάλωση μικρότερη κατά 2 λίτρα περίπου από το να ταξιδεύεις με 130-140.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ενταξει 5αρι για ψεκαστη συγχρονη μηχανη δεν ειναι απιστευτο

Σε er6 βλεπω 5-5,5 εντος αρκετα συχνα.

Τωρα το εν-σι ειναι αλλη ιστορια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενταξει 5αρι για ψεκαστη συγχρονη μηχανη δεν ειναι απιστευτο

Σε er6 βλεπω 5-5,5 εντος αρκετα συχνα.

Τωρα το εν-σι ειναι αλλη ιστορια.

Μα τα δικύλινδρα, ακόμη και μεγαλύτερου κυβισμού έχουν καλύτερη κατανάλωση από τα μονοκύλινδρα. Το δικό σου ή το F800 για παράδειγμα μπορούν να πετύχουν 5αρια αν είσαι συγκρατημένος. Εχουν ομαλή λειτουργία χαμηλά σε σχέση με τα μονοκύλινδρα που στις χαμηλές τους στροφές (2-3, αντίστοιχες 3-5 δικές σου) δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω κραδασμών (θα πάρεις την μπιέλα στο χέρι).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνω με basta αν και πρωταρης σε μεγαλο 1κ (pegaso strada) στα 6 μιση παιζει το μηχανακι

στα 6 μιση παιζει το gsxf μου και αυτο δεν το λεω με σιγουρια μπορει και 6.

το xt πανω απο 5 δεν μου εκαιγε ποτε και το ειχα για 12000 χλμ.

βεβαια δεν το δουλευα σε πολη 1η - 2α ολη την ωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 6 μιση παιζει το gsxf μου και αυτο δεν το λεω με σιγουρια μπορει και 6.

το xt πανω απο 5 δεν μου εκαιγε ποτε και το ειχα για 12000 χλμ.

βεβαια δεν το δουλευα σε πολη 1η - 2α ολη την ωρα.

Που το δούλευες φίλε μου αν επιτρέπεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επαρχια

φίλε μου τα 6-7 λίτρα που λέμε αναφέρονται αποκλειστικά σε συνθήκες πόλης. Στην επαρχία είναι φυσιολογικό να έχεις μικρότερη κατανάλωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καινουργια μετρηση ρεκορ. αναβει λαμπακι.με το που αναβει βαζω 10ευρω shell v-power. πηρε μεσα 6,8λιτρα.

το λαμπακι ξαναναψε στα 150χλμ.

6,8λιτρα στα 150χλμ= 4,53333... L/100kmh.. 

50% ανοιγματα σε σχεδον αδειες λεωφορους (βουλιαγμενης,ποσειδωνος) και μετα τα κλασσικα βολτες κλπ κλπ..πολυ λιγο κεντρο,περισσοτερο προαστια

εξατμισεις leovince x3 με σιγαστηρες.. και ολα τα αλλα στοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε μου παραπάνω έχουμε αναφέρει τον σωστό τρόπο μέτρησης. Ο τρόπος που έχεις επιλέξει να μετράς την κατανάλωση σου είναι εντελώς λάθος και τα νούμερα αναξιόπιστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα