Konmacro 39 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2015 Καλησπερα τους φορουμιστες! Πριν κανα μηνα με 2 ειχα κανει 2 θεματα για αγορα μοτοσυκλετας, Να μην τα πολυλογο πηρα την er5 απο εναν γνωστο μου που την ειχε πολυ προσεγμενη... Σημερα λοιπον (2η φορα που ανεβηκα πανω) Ειπα να επεκτεινω λιγο τη βολτα μου και να παω 15 στενα πιο μακρια απο πριν (στην αρχη ειπα θα οδηγησω κοντα στο σπιτι μου επειδη πηγα απευθειας σε μεγαλη μηχανη αντι να παρω μια 250αρα η 125αρι). Λοιποοοοον οπως πηγαινα τελοσπαντων σε μια μεγαλη ευθεια οδο εβαλα 3η και πατησα 40 το θεμα ειναι επειδη εδω στο μοσχατο που μενω τα στενακια που εχουν stop παρα πολλοι τα προσπερνανε (ακομα και με το αυτοκινητο εχει τυχει πολλες φορες να τρακαρω επειδη εβγαιναν απο τα stop χωρις να σταματησουν) ετσι με το που ειδα στο πλαινο δρομο stop αρχιζα να κοβω με 40 πατωντας μονο το μπροστινο φρενο.... να μην τα πολυλογο μαλλον πρεπει να πατησα λιγο παραπανω το μπροστα φρενο και το μονο που καταλαβα ηταν να φευγει η ροδα δεξια και να πεφτω κατω οπου συρθηκα λιγο παραπερα. Φορουσα μπουφαν και κρανος οποτε δεν επαθα καμια ζημια εκει απλα λιγο γρατσουνισα το γονατο μου. Απο θεμα μηχανης Εσπασε το αριστερο φλασακι μια χοντρη γρατσουνια στο ντεποζιτο και απ'οτι προσεξα εχασε την ευθυγραμμιση το τιμονι με την ροδα κατα 1-2cm. Στην αρχη αφου σηκωθηκα μαζεψα τα "συντριμμια του φλας :P" την εβαλα στο πλαι και πηγα να την βαλω μπρος μετα απο 2 λεπτα περιπου.. η Πρωτη ταχυτητα δεν εμπαινε για κανενα λογο, Υστερα απο πολυ προσπαθεια και κλεισε ανοιξε μηχανη μπηκε η πρωτη... Αλλα τωρα το θεμα μου ποιο ειναι? ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ! ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΜΩ! γυρισε ο πατερας μου απο μια δουλεια και κατεβηκαμε κατω να την δει.. ισιωσαμε την ροδα και ξεβιδωσε το φλας οπου το αφαιρεσαμε απο την μηχανη. Ε και μου ειπε, Χρηστο ανεβα πανω κανε 1-2 κυκλους το τετραγωνο να ηρεμισεις.... ΕΤΡΕΜΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΝΩ!! Νομιζα πως ολα Εσπασαν και κουδουνιζαν στη μηχανη αλλα προφανως ηταν ιδεα μου... Δεν ξερω τι να κανω τωρα και να συνελθω... Και περα απο αυτο φοβηθηκα με το φρενο... Φοβαμαι μην παρω την μηχανη παω καπου τοσο μην πω παραπανω πατησω και τα 2 φρενα και ξανα πεσω παλι με τον ιδιο τροπο μονο που αυτη τη φορα θα χτυπησω πολυ πιο σοβαρα... Το φρενο σε μεσαια/μεγαλη ταχυτητα πως να το παταω? Πρωτα λιγο το μπροστα μετα το πισω καλα και παραλληλα να πατησω μανετα για να σβησει η μηχανη? Σορρυ που ρωταω ηλιθιες ερωτησεις, φυσικα μου τα εμαθε ο δασκαλος οδηγησεις αυτα αλλα αυτη τη στιγμη ψαχνω για κατι να μου πει καποιος το τι να προσεξω και πως να το κανω μηπως και σταματησω να σκεφτομαι το αρνητικο και αποφασισω να μαθω/οδηγησω παλι τη μοτοσυκλετα μου, Κριμα ειναι 4 μερες την εχω και μολις 2 φορες την οδηγησα σε ποσοτητα των 30λεπτων την καθε φορα Φιλε μου εχω παθει το ιδιο επειδη "τσεκουρωσα" το μπροστινο φρενο σε συνδιασμο με κρυα λαστιχα και υγρο οδοστρωμα, πεταγεται ενας μ@λακας που ξεπαρκαρε χωρις να υπολογιζει κανεναν, κοκκαλωνει το αμαξι μπροστα μου και φρεναρω κ εγω μονο με μπροστα, φευγει το τιμονι δεξια και πεφτω, εμενα η μονη ζημια ηταν οτι χαλασε το αντιβαρο και στραβωσε η βιδα στο χερουλι του γκαζιου (μηδαμινη ζημια) γτ η υπολοιπη μηχανη επεσε πανω στο ποδι μου. Ουτε εγω ειχα ABS που σιγουρα θα με εσωζε. Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις ενα stabilizer (η αλλιως steering damper) για το τιμονι σου. Μπορεις να βρεις ευκολα ενα universal (που κανει για ολες τις μηχανες σχεδον δλδ) απο ebay με το πολυ 30 ευρω (δεν εχει εξοδα αποστολης ευτυχως). Αν θες βεβαια κοιτας και ευρωπαικα καταστηματα και το πληρωνεις 200 :P εγω οπου να 'ναι παραγγελνω ενα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2015 Το ατομο στο οποιο απαντησες εχει να μπει στο φορουμ εδω να ενα χρονο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2015 Και τα 2 φρενα παταμε με αναλογια 70% μπρος και 30% πισω.Φυσικα πρεπει να προσεχεις τη φορα που μαζευεις και να τη μετριαζεις με κατεβασματα ωστε να σε φρεναρει και ο κινητηρας,Μη φοβασαι συνεχισε να οδηγεις και ολα ειναι μεσα στο προγραμμα,Καλο ειναι παντως να ξεκιναμε απο ενα μικρο μηχανακι και να ανεβαινουμε σταδιακα. καλα νταξ εγω του χω παρει τον αερα για τα καλα ,στιβω μπροστινο με καμια 50αρα το λαστιχο φευγει στιν μπαντα και το μαζευω...και μην νομιζεις οτι παιζω τον τρελο αλλα το παραπανω σε κανει οδηγαρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες