Jump to content
Sign in to follow this  
pa18

Aσφαλεια κλοπης

Recommended Posts

Ψάχνοντας για ασφαλεια κλοπης μου ειπανε ότι μονο 2 ασφαλιστικές καλυπτουν την ολικη κλοπη και φυσικα με πολύ υψηλο τιμημα σε σχεση με το αυτοκινητο και εδώ θελω να ρωτησω είναι δικαιο΄? γιατι ερχονται και μου επιβάλουν να εχω ασφαλεια στην μοτο μου ολο τον χρονο ασχετα αν το χειμωνα δεν την κυκλοφορώ και δεν υποχρεωνουν τις ασφαλιστικές να εχουν ολες τις καλύψεις η τουλάχιστον αναλογες με αυτές που εχουν για τα αυτοκίνητά,γιατι οι τιμες αλλαζουν από περιοχη σε περιοχη εγω φταιω αν η στην Αθηνα κλεβουν περισσοτερο από την θεσ/νικη η μηπως αγοραζω φτηνοτερα γιατι εχω περισσοτερες πιθανότητες να με κλεψουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οι ασφαλιστικες ειναι ιδιωτικες εταιρειες, επομενως θελουν να βγαλουν λεφτα και οχι να κανουν φιλανθρωπικες ενεργειες. Δηλαδη οι ασφαλιστες θελουν μακροπροθεσμα να βγαλουν περισσοτερα λεφτα αποτι θα δωσουν για την μηχανη σου σε περιπτωση κλοπης, και αυτο το ποσο υπολογιζεται απο την πιθανοτητα να σου κλεψουν την μηχανη ή να εχεις καποιο ατυχημα που λες πχ για αλλες περιοχες-αλλα ασφαλιστρα. Καμια κυβερνηση δεν μπορει να επιβαλει σε μια ασφαλιστικη να βαλει πχ ολικη ασφαλεια για 100ε/χρονο. Απο την αλλη αν οι κλοπες ηταν πολυ λιγοτερες κατι θα μπορουσε να γινει. Τωρα για τον χειμωνα, θα πρεπει να παραδωσεις πινακιδες και μετα δεν ξερω τι γινεται...Αληθεια στο εξωτερικο που τις αφηνουν στο γκαραζ για 7-8μηνες τι κανουν?(να υποθεσω πληρωνουν? δεν μιλαω ειρωρικα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να την κάνεις 6μηνη από ότι ξέρω.

Πόσα ασφάλιστρα σου είπαν και για πόσο ποσό αποζημίωσης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να την κάνεις 6μηνη από ότι ξέρω.

Πόσα ασφάλιστρα σου είπαν και για πόσο ποσό αποζημίωσης;

μπορει να την κανει καθε 6μηνο αλλα οχι το ενα 6μηνο να το ασφαλιζει το αλλο οχι, επειδη θα φαινεται ανασφαλιστο χωρις να εχει παραδωσει πινακιδες οποτε θα τρωει προστιμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά εγώ 6 μήνη βγάζω, από απριλιο μέχρι Οκτώβριο.. Τους υπόλοιπους μήνες δεν έχω, και δεν παραδίδω πινακίδες, αλλά ούτε πρόστιμο τρώω ούτε τίποτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά εγώ 6 μήνη βγάζω, από απριλιο μέχρι Οκτώβριο.. Τους υπόλοιπους μήνες δεν έχω, και δεν παραδίδω πινακίδες, αλλά ούτε πρόστιμο τρώω ούτε τίποτα...

δεν ξερω αν δεν στελνονται τα προστιμα ακομη αλλα σου προτεινω να μη το συνεχισεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που θελω να πω είναι ότι δεν μπορει να μου ζητανε για ασφαλεια 390 το χρονο για κλοπη στην μοτο με την αξια της μοτο στα 3700 και για το αυτόκινητο που η αξια που μου βαλανε είναι 9500 να μου λενε 340 δεν είναι κουλο? γιατι προσωπικα πιστευω ότι και τα δυο μπορουν να τα κλεψουν το ιδιο ευκολα.Φυσικα οι κυριοι των ασφαλιστηκων δεν συμφωνουν με΄αυτό κα σου λενε η το πληρωνεις ακριβα η σε αποτρέπω με τον τροπο μου να κανεις κλοπης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που θελω να πω είναι ότι δεν μπορει να μου ζητανε για ασφαλεια 390 το χρονο για κλοπη στην μοτο με την αξια της μοτο στα 3700 και για το αυτόκινητο που η αξια που μου βαλανε είναι 9500 να μου λενε 340 δεν είναι κουλο? γιατι προσωπικα πιστευω ότι και τα δυο μπορουν να τα κλεψουν το ιδιο ευκολα.Φυσικα οι κυριοι των ασφαλιστηκων δεν συμφωνουν με΄αυτό κα σου λενε η το πληρωνεις ακριβα η σε αποτρέπω με τον τροπο μου να κανεις κλοπης

Ε προφανως το να κλεψεις μια μηχανη ειναι πολυ πιο ευκολο αποτι ενα αυτοκινητο, καθε μερα ακουμε περιστατικα γιαυτο οι ασφαλιστικες χτυπανε την τιμη για τι δεν τις συμφερει να παρουν πχ 1000ε και να σου δωσουν 3700, επειδη και εγω το εχω ψαξει δεν μπορεις να κανει και πολλα. Αν πχ η απλη σου ασφαλεια ειναι 200 και με κλοπη 390 κατσε και δες αν για 190ε αξιζει να την βαλεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι γεγονός ότι την μηχανή στη κλέβουν πολύ ευκολότερα. Από την άλλη όμως ισχύει και αυτό που λες. Δεν μπορούν να ζητάνε τόσα χρήματα. Αλλά δυστυχώς χορεύουμε στον ρυθμό τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι λογικο σε μια πολη 5000000 κατοικων να ζηταν περισσοτερα χρηματα για την κλοπη απο οτι στην επαρχια που ειμαι εγω για παραδειγμα.

Απο την αλλη δες οτι τα 390 δεν ειναι και καμια τρομερη επιβαρυνση αν σκεφτεις οτι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο παντου και οχι μονο μεσα σε γκαραζ οπου θα πληρωνεις στην καλυτερη 240 το χρονο.

Εγω επειδη εχω πεσει θυμα κλοπης μια φορα πριν απο πολλα χρονια τις τελευταιες δυο τις ασφαλισα για κλοπη. Ευτυχως μεχρι τωρα δεν χρειαστηκε να διαπιστωσω την αποτελεσματικοτητα της ασφαλειας αλλα ειμαι ανετος.

Παω καπου κλειδωνω τιμονι βαζω και συναγερμο και φευγω. Ουτε πεταλα κουβαλαω ουτε λουκετα ουτε λουκανικα αμφιβολου αποτελεσματικοτητος.

Δεν ξεφυσαω οταν τη χανω απο τα ματια μου για λιγο και αυτη η ψυχικη ηρεμια ειναι ανεκτιμητη φιλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πληρώνω ~280 το εξάμηνο για ασφάλεια κλοπής (αξία μοτό 6300€), στην Interamerican - Περιοχή έκδοσης της ασφάλειας Ξάνθη, αλλά φοιτώ Θεσσαλονίκη.

Αυτό που λέει και ο φούρναρης. Αν και γενικά είμαι φρικιό με αλυσίδες κτλ, τα 280€/6μηνο είναι ο ύπνος μου τα βράδια.

Τροποποιήθηκε από τον Agouri

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαφωνω ουτε δεν μου αρεσει να είμαι ψυχικα ηρεμος απλα αν τα βαλεις κατω με τα νουμερα θεωρητικα παντα η αξια ενός αυτοκινητου είναι οσο τριων μοτο οποτε μιλαμε για πολύ μεγαλη διαφορα και δεν μπορω να μην το σχολιασω και το άλλο με την περιοχη τι γινεται αν είμαι καβαλα κι κανω κλοπηκαι παω αθηνα για καφε και μου την κλεψουν τι παιζει?

Τροποποιήθηκε από τον pa18

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαφωνω ουτε δεν μου αρεσει να είμαι ψυχικα ηρεμος απλα αν τα βαλεις κατω με τα νουμερα θεωρητικα παντα η αξια ενός αυτοκινητου είναι οσο τριων μοτο οποτε μιλαμε για πολύ μεγαλη διαφορα και δεν μπορω να μην το σχολιασω και το άλλο με την περιοχη τι γινεται αν είμαι καβαλα κι κανω κλοπηκαι παω αθηνα για καφε και μου την κλεψουν τι παιζει?

Καλύπτεσαι πλήρως, κατόπιν μελέτης.

Δεν ξέρω αν έχει σημασαία που την άφησες, σε τί ρίσκο ήταν κτλ. Λογικά έχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σε Ζ1000 05 δινω 180ε/6μηνο στην Ιντεραμερικαν με ποσο αποζημιωσης 3500ε, ενω ειχα ζητησει καλυψη για 4000ε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δηλώνω κατοικία σε ενα μικρό χωριό και στην πραγματικότητα ζω εδω.

Σκέψου μόνο ότι 360 από τις 365 ημέρες του χρόνου για να μην πω όλες, διανυκτερευει στην θαλπωρή του σπιτιού μου σε ενα χωριό κάτω των 500 κατοίκων. Θεωρητικά καταλαβαίνεις ότι μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες να μου την κλέψουν. Ενώ σε μια μεγαλούπολη είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Η διαφορά στην τιμή, σε σχέση με το αυτοκίνητο, έχει να κάνει με το ότι τα αυτοκίνητα είναι πολλαπλάσια κατά πολλές φορές των μοτοσυκλετών και υπάρχει "ανταγωνισμός" (ας πούμε) και δεύτερο και πιο σημαντικό μια μοτοσυκλέτα μπορεί να κλαπεί πολύ πιο εύκολα από ενα αυτοκίνητο.

Προσωπική άποψη τα παραπάνω αλλά την ασφάλεια κλοπής πάντως όσο καιρό θα έχω μηχανή πάνω από 250 κυβικά θα κάνω πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα