Jump to content
stormlord77

ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ (ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ)

Recommended Posts

το Α κ το Ω , σε εναν κινητηρα η moto η car ειναι το ΛΑΔΙ .... ολα τ αλλα ειναι.... ρε αλλαζετε τακτικα λαδι στην αγαπημενη σας moto η

car .... σε φιλαρακι ο οποίος αλλαζε λαδια καθε 25.000 χλμ σε ford focus γιατι διαβαζε το manual ..... τωρα ψαχνει για νεο κινητηρα .... σε οποια

συνεργεια πηγαινε (οχι εξουσιοδοτημενα ) του ελεγαν ρε φιλε αλλαξε τα στα 10.000 χλμ το πολυ , αυτος ελεγε το manual γραφει στα 25.000 χλμ ....

ας πληρωσει τωρα .... για να μαθει :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το Α κ το Ω , σε εναν κινητηρα η moto η car ειναι το ΛΑΔΙ .... ολα τ αλλα ειναι.... ρε αλλαζετε τακτικα λαδι στην αγαπημενη σας moto η

car .... σε φιλαρακι ο οποίος αλλαζε λαδια καθε 25.000 χλμ σε ford focus γιατι διαβαζε το manual ..... τωρα ψαχνει για νεο κινητηρα .... σε οποια

συνεργεια πηγαινε (οχι εξουσιοδοτημενα ) του ελεγαν ρε φιλε αλλαξε τα στα 10.000 χλμ το πολυ , αυτος ελεγε το manual γραφει στα 25.000 χλμ ....

Πως? Δεν ηξερε ο κατασκευαστης τι εγραφε???? :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ποτε αλλαζε τα λαδια μπορει να μην εχει απολυτως καμια σχεση. Η χρηση και τα κατασκευαστικα λαθη ειναι αυτα που διαλυουν μοτερ αυτοκινητων συνηθως..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και την θεωρεί νορμάλ.Οι "οδηγίες χρήσης" δε γράφονται μόνο για οδήγηση κάτω από ιδανικές συνθήκες.Και αν σου φαίνεται κάπως το σταματά ξεκίνα με τη μηχανή μέσα στη πόλη,τι να πούνε τα αυτοκίνητα που περνάνε τόση ώρα με πρώτη μέσα και σχεδόν αν όχι σταματημένα;

Οκ τα 10κ μπορεί να είναι πολλά.Τα 8κ όμως δεν είναι.

Φίλε Γεν. Μάρκους

Δεν έχω καταλάβει τι υποστηρίζεις, τελιά.

α) Αρχικά γράφεις να κάνουμε ότι λέει το εγχειρίδιο μας γιατί δεν υπάρχει θέμα (αναφέρομαι στην αλλαγή λαδιών ανά 12.000χιλ) αφού το γράφει ο κατασκευαστής, αλλά τελικά εσύ δεν το κάνεις στην μοτοσυκλέτα σου.

Άρα γιατί το υποστηρίζεις;

Δεν το γράφω ειρωνικά ή για να στην "πω", αλλά για να καταλάβω.

β) Επίσης εάν θες να αλλάξεις μηχανή και ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη της "νεας υποψήφιας" για το χρονικό διάστημα που αλλάζει τα λαδάκια (για τα γενικα σέρβις είναι άλλο θέμα) και σου απαντήσεις ότι ακολουθεί κατά κανόνα το εγχειρίδιο (δλδ 12,000χιλ), θα το αγόραζεις; π.χ. με 60.000 χιλ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα πάντως μου φαίνεται λίγο κουλό στα 25000...συνήθως για αυτοκίνητα είναι 15000... και επίσης ο κατασκευαστής λέει, σε αμάξια ΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΤΟ...

"κάθε χ χιλιόμετρα...Η ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (6 μήνες η κανα χρόνο), ΟΤΙ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ.

Οπότε αν κάνεις 15000 χμ κάθε 4 χρόνια φερ' ειπείν, λυπάμαι, χάσατε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν και άλλοι τόσοι που θα πουν οτι με τα by the book δεν είχαν ποτέ πρόβλημα...

Επίσης με τον φίλο σου δεν ξέρουμε τίποτα. Τι λάδια έβαζε, αν έκανε ενδιάμεσους ελέγχους, κλπ.

Προφανώς και αν βάλεις ένα λάδι που δεν αντέχει τόσα χιλιόμετρα θα έχεις πρόβλημα. Δυστυχώς πρέπει να είσαι όσο πιο ενήμερος γίνεται και να μην βασίζεσαι στον κάθε μαγαζάτορα που θα πει οτιδήποτε γιατί είναι ηλίθιος ή θέλει να πουλήσει οπωσδήποτε. Δόξα το θεό έχουμε το Internet...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν λάδια που αντέχουν 15.000χιλ;

Γιατί εάν δεν με απατά η μνήμη μου ενδιάμεσα (απο τις αλλαγές) προσθέτεις και 1με 1,5 λιτράκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σωστο παίδες είναι αυτο που αναφέρει ο κατασκευαστής (και η αντιπροσωπεία), τα υπόλοιπα ειναι υπερβολές και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αντέχουν πάει στο πόσο διατηρούν τις ιδιότητες τους (ιξώδες, αντιοξειδωτικότητα, κλπ). Οχι αν καίγεται...

1-1,5; Αχόρταγο ειναι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σερβις οτι λεει το manual.

Ειναι και γνωστο το φαινομενο που το αγγλικο manual λεει πιο αραια διαστηματα απο το ελληνικο.

Σημαδι του οτι οι ελληνες μαστοροι το λενε καθαρα για να σου φανε τα εργατικα.

Δηλαδη μονο στην ελλαδα εχουμε τετοιες συνθηκες?

Ισπανια,ιταλια και μην αναφερθω σε καμια αιγυπτο ποτε τα αλλαζουν?

Με τη λογικη του ελληνα μαστορα στην αιγυπτο πρεπει να αλλαζεις λαδια πριν το βαλεις μπροστα.

Οπως σωστα ειπωθηκε τσεκαρεις τακτικα και συμπληρωνεις και εισαι ξενιαστος.

Το οτι χαλαει η αισθηση του σασμαν δε σημαινει οτι δε λιπαινει το λαδι.

Για να κολλησει τετραχρονη μηχανη απο λαδι,πρεπει να μεινει με 100ml μεσα.

Και τηγανελαιο να βαλεις ζημια αμελητεα θα παθει.πρωτα θα χαλασει κατι αλλο και μετα θα δεις ζημια λογω κακου λαδιου η αραιων διαστηματων

Παντως εχω ακουσει απο ΔΙΑΣ που τα σκιζουν οτι τα αφηνουν σχεδον τα διπλασια χιλιομετρα και οι μηχανες ζουν και βασιλευουν.οποτε τα περιθωρια ειναι αρκετα μεγαλα.

Επισης για το αν καταπονειται το λαδι στη κινηση το εχουμε πει.ολοκληρο θεμα υπαρχει.

Το λαδι λιπαινει κυλινδρο και σασμαν κυριως.στη κινηση το σασμαν κυριως δε κινειται και ιδιαιτερα ,οποτε μειωνεται η φθορα του λαδιου,δεν αυξανεται.και το πιστονι κινειται και λιγοτερο λογω ρελαντι αρα και απο κει λιγοτερη φθορα.

Βαλτε λιγο το μυαλο να δουλεψει και μην ακουτε τι λενε τα ελληνικα τζιμανια....

Τωρα εαν καποιος θελει να αλλαζει τα λαδια πιο γρηγορα,ας το κανει!

Και εγω αντι για 6000χλμ που μου λεει το manual τα αλλαζω καθε 5000 αλλα το κανω για ψυχολογικους λογους και το ξερω.

Αλλο επισης που αλλαζουμε φιλτρο λαδιου σε καθε σερβις.Σε επομενη φαση θα κανουμε και βαλβιδες σε καθε σερβις οπως και μπουζι...

Τροποποιήθηκε από τον Dant3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σωστο παίδες είναι αυτο που αναφέρει ο κατασκευαστής (και η αντιπροσωπεία), τα υπόλοιπα ειναι υπερβολές και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Την αντιπροσωπεία τι την βάζεις μέσα; Έμποροι ειναι και αυτοί. Οχι ο κατασκευαστής. Εγώ έχω καταφύγει κάποιες φορές απευθείας στον κατασκευαστή μια είχα ψιλιαστεί οτι δεν μου τα έλεγαν καλά. Έπεσε κwλ#δάκτυλο από τη μαμά και στρώσανε! :D

Λίγοι ειναι οι σοβαροί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την αντιπροσωπεία τι την βάζεις μέσα; Έμποροι ειναι και αυτοί. Οχι ο κατασκευαστής. Εγώ έχω καταφύγει κάποιες φορές απευθείας στον κατασκευαστή μια είχα ψιλιαστεί οτι δεν μου τα έλεγαν καλά. Έπεσε κwλ#δάκτυλο από τη μαμά και στρώσανε! :D

Λίγοι ειναι οι σοβαροί...

σωραίος αγαπητέ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα