stormlord77 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ , ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ CB 500 X ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΩΝ 1000 ΧΛΜ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12000 ΧΛΜ ΕΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ 6000 ΧΛΜ, ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ; ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ 5730 ΧΛΜ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Μήπως θέλει ''μικρό'' σέρβις στα 6000 και στα 12000 μεγάλο; Στα 6000 λάδια και φίλτρο λαδιού. Στα 12000 τα παραπάνω και μπουζί,φίλτρο αέρα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stormlord77 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Μήπως θέλει ''μικρό'' σέρβις στα 6000 και στα 12000 μεγάλο; Στα 6000 λάδια και φίλτρο λαδιού. Στα 12000 τα παραπάνω και μπουζί,φίλτρο αέρα; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΛΑΔΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΣΤΑ 1000. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fazer63 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Οτι λέει το εγχειρίδιο χρήσης,το γνωστό οι "ελληνικές συνθήκες" και πρέπε να μειώνονται στο μισό τζ χλμ τών σέρβις ικτλ τκλ είναι δικαιολογίες τών συνεργείων για να έχουν δουλεία,αν υπήρχε πρόβλημα θα έλεγε στο μανούαλ οτι για όλο τόν κόσμο 12000 αλλά για τήν ελλάδα στις 6000........ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 συγνωμη αλλα απο τα 1000 εως τα 12000 ειναι 11000χλμ. θα το αφησει 11000 χωρις αλλαγη λαδιων? 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Γιατί τι θα πάθει; 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Αν αυτό λέει ο κατασκευαστής τότε ναι. Ο,τι άλλο ειναι υπερβολή. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
brutos 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ , ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ CB 500 X ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΩΝ 1000 ΧΛΜ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12000 ΧΛΜ ΕΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ 6000 ΧΛΜ, ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ; ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ 5730 ΧΛΜ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Ανάλογα την χρήση που κάνεις στην μοτοσυκλέτα σου. πχ. εάν το βάζεις σε πίστα (λέμε τώρα) και το "πιέζεις" συνέχεια καλό είναι τα λαδάκια να τα αλλάζεις νωρίτερα... ίσως και κάθε 3000χιλ Χωρίς να ξέρω την μοτοσυκλέτα σου, τα λάδια να τα αλλάζεις κάθε 5000-6000 χιλ. καλό κάνεις, κακό δεν κάνεις. Στο γενικό σερβις να ακολουθείς κατα γράμμα το εγχειρίδιο σου καλές βόλτες edit: Τα χόντα χρειάζονται και σερβις; Να κάτι καινούργιο! Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 23 , 2013 από τον brutos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Στις 6000 θα αλλαξεις λαδια. Μην το αφηνεις μεχρι τις 12000. Συνηθως πανε 2 φορες λαδια μια φορα φιλτρο αρκει να βαλεις τα ιδια λαδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Κάθε 12000 είναι τα σέρβις όπως λέει το εγχειρίδιο. Απλά καλό θα είναι κάθε 6000 χιλιόμετρα να αλλάζεις μόνο λάδια και να κάνεις έναν έλεγχο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Τα σύγχρονα (συνθετικά) λάδια αντέχουν μια χαρά (3 με 4 φορές περιςςότερο από τα παλιά ορυκτέλαια) και βγάζουν άνετα τα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής. Όπως επίσης έχουν εξελιχθεί και τα φίλτρα που δουλεύουν πολύ καλύτερα. Όπως έχουν βελτιωθεί και οι κινητήρες... Το να αλλάζεις συχνότερα κακό δεν κάνει στον κινητήρα, αλλά στην τσέπη μας και το περιβάλλον... Μόνος λόγος για να αλλάξει κανείς νωρίτερα, είναι η αγωνιστική χρήση, να κυκλοφορεί σε περιβάλλον με πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας και σκόνης ή αν κάνει καθημερινά πολύ μικρές αποστάσεις (<=10´ - 15'). 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Το CB500X σύμφωνα με το manual θέλει ένα πρώτο σέρβις (λάδια,φίλτρο & έλεγχο βαλβίδων!) στα πρώτα χίλια και μετά λάδια,φίλτρο στα 12.000. Αν οδηγείς νορμάλ και δεν το ζορίζεις κάνε σέρβις στα 12.000. Είθισται πάντως τα λάδια να αλλάζονται κάθε έξι μήνες λόγω του ότι χάνουν σιγά-σιγά τις ιδιότητές του και αν συμπίπτει η αλλαγή με αρχές της καλοκαιρινής σεζόν και αρχές χειμώνα τότε ακόμη καλύτερα. Υ.Γ υπάρχει thread αποκλειστικά με το cb500x, ίσως εκεί κάποιος να γνωρίζει περισσότερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whiteyez 1.164 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) Τα σύγχρονα (συνθετικά) λάδια αντέχουν μια χαρά (3 με 4 φορές περιςςότερο από τα παλιά ορυκτέλαια) και βγάζουν άνετα τα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής. Όπως επίσης έχουν εξελιχθεί και τα φίλτρα που δουλεύουν πολύ καλύτερα. Όπως έχουν βελτιωθεί και οι κινητήρες... Το να αλλάζεις συχνότερα κακό δεν κάνει στον κινητήρα, αλλά στην τσέπη μας και το περιβάλλον... Μόνος λόγος για να αλλάξει κανείς νωρίτερα, είναι η αγωνιστική χρήση, να κυκλοφορεί σε περιβάλλον με πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας και σκόνης ή αν κάνει καθημερινά πολύ μικρές αποστάσεις (<=10´ - 15'). Μικρές αποστάσεις γιατί; Ste7ios εσύ κάθε πότε τα αλλάζεις; Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και εγώ να τα αλλάζω κάθε 12.000km για λόγο οικονομίας χρημάτων και μόνο. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 23 , 2013 από τον Whiteyez Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί το λάδι και να αποβάλλει την υγρασία που έχει πάρει... Στόχος ειναι τα 12, που δεν τα έχω πιάσει ακόμη. Άντε λίγο νωρίτερα λόγο των μικρών διαδρομών. Πάντα άλλαζα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του κατασκευαστή. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Με το μηχανικο μου που συζητησα σχετικα με το θεμα του τι γραφουν τα manual κλπ μ ειπε οτι τα χλμ που γραφει ειναι για ιδανικες συνθηκες του στυλ το μηχανακι θα δουλευει σε ανοιχτο δρομο-ταξιδι κλπ. Στην πραγματικοτητα ομως με τη μηχανη να δουλευει μεσα στην πολη σταματα ξεκινα αν υπολογισεις το ποση ωρα ειναι η μηχανη σταματημενη σε φαναρια κλπ που δεν γραφει καθολου χλμ, σκονη, υγρασια, καυσαερια απο τα αλλα οχηματα που μπαινουν στην εισαγωγη κλπ καλο ειναι να γινονται πιο νωρις. Επισης παρατηρησα κ εγω οτι κοντα στα 5000χλμ αρχιζω κ βλεπω οτι το σασμαν δν δουλευει τοσο καλα οσο οταν βαζεις φρεσκο λαδι που δειχνει οτι τα λαδια θελουν αλλαγη. Για κανα 45αρι που κανουν τα λαδια για μενα δν αξιζει να μην τα αλλαξεις στις 5000χλμ κ να τα κρατας για 11000 μεσα στο μοτερ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 αυτο που λεει ο φιλος και να συμπληροσω οτι ολα αυτα ειναι μελετημενα απο το εργοστασιο το πιο συντομο διαστημα κανει κακο στην τσεπη μας και στον περιβαλον. εαν υποθεσουμε οτι σε μια μοτο ο κατασκευαστης λεει αλλαγη λαδιων καθε 6.000χλμ και τ αφηνεις 18.000χλμ νομιζετε οτι θα παθει κατι ? εγω πιστευω πως οχι ... και αν υποθεσουμε οτι θα επηρεασει την κατασταση και την ζωη του κηνιτητρα αυτο θα φανει σε βαθος ετων και χιλιομετρων δ..δλδ αντι να βγαλει ενας κηνιτηρας ,700.000 χλμ θα βγαλει 600.000 χλμ συνηθως κατι αλλο εχει συνβει και δεν εχουμε τη μοτο . αν καποιος θελει να διατηρει τη μηχανη του σε καλη κατασταση ακολουθει της οδηγιες του κατσκευαστη και τελος ,ειναι μια χαρα. ολα τα αλλα ειναι κομπινες των αντιπροσοπων συνεργειων κτλπ για να κονομανε και τιποτα αλλο !! Εχεις δοκιμασει να αφησεις λαδια σε μοτερ για 18000 χλμ για να δεις αν παθει κατι? κ δν λεω ντε κ καλα αμεσα στις 18000 αλλα καντο αυτο 4 φορες να δουμε αν φτασει στις 72000 κ στις 72000 ανοιξε το μοτερ κ ανοιξε κ ενα π αλλαζε καθε 5000 να δουμε αν θα ειναι το ιδιο. Επισης μακαρι τα μοτερ να βγαζαν 600000 κ 700000 αλλα λιγο δυσκολο το κοβω. Αυτο που λες για κομπινες αντιπροσοπων για να κονομανε το λες με στοιχεια? Γιατι μεχρι κ στο μανουαλ που διαβαζω λεει οτι αν η μηχανη βρισκεται σε συνθηκες με αρκετη σκονη θα πρεπει τα σερβις να γινονται νωριτερα... Κ τελος οταν πουλησετε καποια στιγμη τη μηχανη σας να γραφετε κ στην αγγελια οτι αλλαζατε τα λαδια καθε 12000 χλμ για να ξερει κ ο αγοραστης. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) και οι μεν και οι δε καλά τα λέτε.Αλλά στα 6κ με τα 12κ χιλιόμετρα υπάρχει τεράστια διαφορά.Άσχετα τις συνθήκες λειτουργίας.Σε ένα μηχανάκι που δεν πατάει πίστα το να αλλάζεις λάδια κάθε 10.000 δε του κάνει καμία μα καμία ζημιά.Ούτε επίσης και στα 5-6κ.Αλλά εκεί κάνει ζημιά στην τσέπη μας.Ειδικά σε όσους δεν τα αλλάζουν μόνοι τους. Εγώ ας πούμε φέτος τα άλλαξα τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε και είχα να τα αλλάξω από τον Οκτώβρη του 2012.Η μηχανή είχε κάνει μόλις 6 χιλιάδες χιλιόμετρα.Ξέρετε πως βγήκαν τα λάδια από μέσα;Ακριβώς όπως ήταν την μέρα που μπήκαν.Θα μπορούσαν άνετα να κάνουν αν όχι άλλα τόσα,τουλάχιστον 2-4 χιλιάδες ακόμα. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 23 , 2013 από τον Gen.Markus Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 ναι εχω αφησει τα λαδια πολυ παραπανω και δεν επαθε τιποτα ! ενα μηχανακι που συντηρειται σωστα , και δουλευται επισης σωστα χωρις κανφκουριες ...ναι μπορει να βγαλει τα χλμ που εγραψα ! οι συνθηκες με αρκετη σκονη που ειναι ? στην αθηνα ? μαλλον αναφερονται στην υπαιθρο χωραφια κτλπ.. και ξαναλεω οτι λεει το βιβλιο ολα τα αλλα ειναι μαιμουδιες των συνεργειων κτλπ κτλπ.... Δε με λες, μόνο τα Γιαπωνέζικα ή και τα Ιταλικά ? Τα 2α είχες πει πως σπάνε/χαλάνε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Και στα Ιταλικά νομίζω καμιά 10αρια χιλιάδες δε λέει το μάνουαλ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Και στα Ιταλικά νομίζω καμιά 10αρια χιλιάδες δε λέει το μάνουαλ; Χεχ... Στο manual μου λέει ανα 12000...Τα αλλάζω πιο συχνά βέβαια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimskeet 498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Στην πολη μεσα δλδ δεν εχει σκονη? Δεν εχει καυσαερια? Δεν ζοριζεται η μηχανη στα φαναρια? Δεν ανεβαζει θερμοκρασια? Συν του οτι ο χρονος που το μοτερ δουλευει σταματημενο στο φαναρι φθειρει τα λαδια χωρις να γραφει χλμ. Κ στην τελικη 2 εκδοχες υπαρχουν. Η μια ειναι να πρεπει να τα αλλαζεις πιο νωρις κ η αλλη να μην χρειαζεται. Αν πεις οτι κανεις γυρω στα 10.000χλμ το χρονο η διαφορα θα ειναι 45 ευρω το χρονο δλδ γυρω στα 4 ευρω το μηνα. Αν κανεις 15000 το χρονο η διαφορα θα ειναι στα 75 ευρω το χρονο δλδ κανα 7ευρω το μηνα. Αξιζει να το ρισκαρεις για την περιπτωση που κανεις λαθος? Αν κ για μενα δεν τιθεται θεμα... Οπως ειπα κ πριν στις 5000 χλμ ηδη νιωθω το σασμαν να σκληραινει λιγο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasilis_nav 102 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Μικρές αποστάσεις γιατί; Ste7ios εσύ κάθε πότε τα αλλάζεις; Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και εγώ να τα αλλάζω κάθε 12.000km για λόγο οικονομίας χρημάτων και μόνο. Αλλαγή όπως λέει η Honda,καθε 12 χ χλμ η 12 μήνες. Άν άλλαζα λάδια στις 6 χ χλμ,φέτος θα άλλαζα κάθε 3-4 μήνες!!!Δέν παθαίνει τίποτα White!!!Εξάλλου ένας ακόμη λόγος που αγοράστηκαν η συγκεκριμένες μοτό είναι για τα λιγότερα έξοδα στα σέρβις(μεγάλα διαστήματα μεταξύ αυτών) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) Εγώ δεν πιστεύω ότι τα βγάζουν με κριτήριο τις αποστειρωμένες συνθήκες ενός εργαστηρίου αλλά λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα δυνατά σενάρια και καταλήγουν σε μια συντηρητική προσέγγιση ώστε να καλύψουν τις περισσότερες περιπτώσεις. Το να διακινδυνεύσουν τη φήμη τους ή και να επομισθούν το ενδεχόμενο κόστος που θα είχαν από κάτι τέτοιο, το θεωρώ τουλάχιστον αφελές. Το πρώτο πράγμα που κάνει μια εταιρεία είναι να εξασφαλίσει τα νώτα της & την φήμη της, πέρα από το να μας δαγκώσει γερά το πορτοφόλι. Και αυτό ισχύει και για τους κατασκευαστές αλλά και τις πετρελαϊκές. Σίγουρα στα 5k το λάδι έχει υποστεί αλλοιώσεις και αρχίζει να φαίνεται αλλά οχι τέτοιες που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Για την ακρίβεια τα περισσότερα λάδια χάνουν το 15 με 30% του αρχικού ιξώδες στα πρώτα 1.500 χλμ και μετά συνεχίζει να πέφτει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς (π.χ. μόνο 2 με 3% μετά από άλλα 2.000 χλμ) Επίσης το πόσο διατηρεί το ιξώδες του και τις άλλες ιδιοτήτες του, έχει να κάνει και με την ποιότητα του λαδιού. Υπάρχουν αρκετές διαφορές από προϊον σε προϊον. Ένα πλήρες συνθετικό όπως το Mobil 1 έχει τις μικρότερες απώλειες σε αντίθεση με ένα ημισυνθετικό όπως το Honda HP4. Μεγάλο θέμα ας μην το (ξανά)ανοίξουμε... Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 23 , 2013 από τον Ste7ios 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Χεχ... Στο manual μου λέει ανα 12000...Τα αλλάζω πιο συχνά βέβαια... Καλά και γω που έχω Honda το πολύ στις 7χιλιάδες τα αλλάζω.Θέλω όμως και το κάνω δε το ζητάει η μηχανή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moto99 1.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2013 Καλά και γω που έχω Honda το πολύ στις 7χιλιάδες τα αλλάζω.Θέλω όμως και το κάνω δε το ζητάει η μηχανή. Το αν στο ζητάει η μηχανή ή όχι δεν το ξέρεις, μιας και δεν είσαι μέσα της. Μια πρώτη ένδειξη όμως σου έρχεται είναι,η σκληρότητα του σασμάν μετά απο κάποιες χιλιάδες χλμ.αναλόγως μηχανής και λαδιού. Δυστυχώς,οι εταιρίες δεν τοποθετούν το τόσο απαραίτητο και φθηνό όργανο κατά με (πίεση λαδιού) ώστε ο ιδιοκτήτης τους να έχει μια πρώτη εικόνα της αποτελεσματικότητος του λαδιού που χρησιμοποιούν,αλλά και του μοτέρ τους. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες