Jump to content
Vls13

Suzuki DR-Z400 vs Yamaha XTX660

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά..Το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά θα πάρω μηχανή...θέλω motard και σε ήπιο γκάζι και αντοχή πάνω απ όλα γιατί ως γνωστόν είναι δύσκολοι καιροί..απ όσο έψαξα και σε μάστορες που ρώτησα τα δύο Motard που αντέχουν και έχουν ήπιο γκάζι είναι τα Suzuki DR-Z400 και Yamaha XTX660..Απ ότι ξέρω και εγώ το drz είναι πιο γρήγορο πιο ελαφρύ με καλύτερη γεωμετρία γενικά...θέλω όμως και την δική σας γνώμη για να καταλήξω κάπου.. ευχαριστώ πολύ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πως διάολο βγήκε ότι τα XT και τα XTX είναι motard με 180 κιλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Άλλο τόσο motard θα'ναι κι η kle άμα περάσω έναν 17άρη μπροστά. Η ψήφος μου στο DRZ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι φιλε μου ουτε εγω ξερω το πως αλλα το xtx βγαινει απ την μανα του motard παρολο τα κιλα του..

Τροποποιήθηκε από τον Vls13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρεμπιπτόντως, SM και ήπιο γκάζι δύσκολα να πάνε μαζί! :D

Τo XT πάντως είναι αρκετά ήπιο και -φαίνεται- σαν motard, οπότε ίσως και να σου κάνει. Και πάλι, εγώ το drz θα ψήφιζα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

drz με κλειστα ματια

(για να μην αρχισω την γνωστη καραμελα..)

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 660 ειναι ενα βαρυ μοταρντ. Σε καμια περιπτωση δεν την λες αργη μηχανη, απλα σε σχεση με αλλα μοταρντ δεν εχει να πει και παρα πολλα σε θεμα δυναμης... παντως αν θες κοιταξε και για κανα ΧΤ! :idea::punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες το όλο SM θέμα άρχισε ουσιαστικά με δίχρονα ξερά που φορούσαν στρητάδικα λάστιχα, τεράστιους δίσκους-φρένα και με το ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Αυτό που βλέπω παντού τελευταία είναι ν'αποκαλούνται motard οτιδήποτε έχει έναν 17άρη τροχό μπροστά. Μπορεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν μοταρντ αλλά ουσιαστικά μόνο μοιάζει, ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει, ούτε όσον αφορά την δύναμη ούτε την χρήση του ως supermoto. Τα πιο βαριά μηχανάκια πάνε σε hypermoto κατηγορία αλλά έχουν και κινητήρες αλλά και περιφερειακά ανάλογα, δεν είναι μονοκύλινδρα 600-650άρια.

Τροποποιήθηκε από τον chalkidaios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ των δυο, θα επέλεγα XTX

Οχι ότι συγκρίνονται τα δυο μεταξύ τους, αλλά

στα + του Yamaha,

ότι έχει τα παραπάνω κυβικά, άρα θα "κουραστεί" λιγότερο και δυσκολότερα αν θες να βγεις παραέξω και να κάνεις κάνα χιλιόμετρο,

ότι είναι πιο καινούριο,

ότι είναι ψεκαστό,

οτι υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα μεταχειρισμένα, άρα περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές

ακόμα καλύτερα, αντί για XTX θα πήγαινα στο Aprilia Pegaso Strada (μπορεί και στο Factory)

ιδιο μοτέρ με του XT, καλύτερη χαρτογράφηση, καλύτερα περιφερειακά

Τι χρήματα θες να διαθέσεις, και ποια η χρήση που θα κάνεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ των δυο, θα επέλεγα XTX

Οχι ότι συγκρίνονται τα δυο μεταξύ τους, αλλά

στα + του Yamaha,

ότι έχει τα παραπάνω κυβικά, άρα θα "κουραστεί" λιγότερο και δυσκολότερα αν θες να βγεις παραέξω και να κάνεις κάνα χιλιόμετρο,

ότι είναι πιο καινούριο,

ότι είναι ψεκαστό,

οτι υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα μεταχειρισμένα, άρα περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές

ακόμα καλύτερα, αντί για XTX θα πήγαινα στο Aprilia Pegaso Strada (μπορεί και στο Factory)

ιδιο μοτέρ με του XT, καλύτερη χαρτογράφηση, καλύτερα περιφερειακά

Τι χρήματα θες να διαθέσεις, και ποια η χρήση που θα κάνεις?

Σφαλμααα! Εδω θα διαφωνησω...

Οι τιμες yamaha εναι φωτια και σε καινουρια και μεταχ....

130 ευρω για ενα πλαστικακι που θελω για το TTR???? 100 ευρω μεταχειρισμενοι αεραγωγοι για ΧΤ???

Πιστευω πως αν καποιος drz/ccm ακιας ασχοληθει με ebay ειναι ο παραδεισος του για τα παντα!

Παμφθηνα ολα και απειρες επιλογες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εντελει το xtx σε τη κατηγορια μηχανης το βαζουμε?

να ξερω και εγω τι εχω δηλαδη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σφαλμααα! Εδω θα διαφωνησω...

Οι τιμες yamaha εναι φωτια και σε καινουρια και μεταχ....

130 ευρω για ενα πλαστικακι που θελω για το TTR???? 100 ευρω μεταχειρισμενοι αεραγωγοι για ΧΤ???

Πιστευω πως αν καποιος drz/ccm ακιας ασχοληθει με ebay ειναι ο παραδεισος του για τα παντα!

Παμφθηνα ολα και απειρες επιλογες!

Βρε, εννοώ στα μτχ μηχανάκια, οχι στα ανταλλακτικά!

Ας πούμε στο car.gr μεταξύ 3.000 και 3.500 ευρώ, έχει 37 xtx

Αν βάλεις 3.000 μέχρι 4.000 πάει στα 53!

Ενω ολα τα motard Drz, είναι δεν είναι 15

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παιδια το θελω το μηχανακι παντως οχι για να κανω την δουλεια μου..γι αυτο εχω το παπι μου το astrea grand που ειναι σκυλος και με εξυπηρετει μια χαρα..για καγκουριλικια πιο πολυ. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπτο να μπει στην διαδηκασια μεσα σε ενα 6μηνο που θα το μαθει και θα το συνηθισει να ψαχνει για 3x3, yoshimura, fcr κλπ κλπ κλπ ας παρει μια και καλη ενα ccmακι που θα το παρει και στην μιση τιμη να ξενιασει...

Δεν εχει βρωμογκαζο το ccm, δεν ειναι μερα με τη νυχτα το γκαζι του σε σχεση με το drz απλα ολα τα περιφεριακα του,το λιγοτερο βαρος του και τα εξτρα (fcr κλπ) το κανουνε πολυ πιο fun μηχανακι απτο drz που δυσκολα σε βαση στην διαδηκασια να το "πειραξεις" και να θες κατι παραπανω.

Ενω βρες μου εναν με drz που το εχει αφησει μαμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε δεν διαφωνώ, αλλά δεν το λες και ήπιο το CCM. Απ'την άλλη, όντως καγκουριλίκια θέλει, οπότε βλέπω αντιφάσεις. Συμφωνώ πάντως στο ότι τα περισσότερα πειραγμένα είναι, και τα πειραγμένα δεν τα εμπιστεύομαι ιδιαίτερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε δεν διαφωνώ, αλλά δεν το λες και ήπιο το CCM. Απ'την άλλη, όντως καγκουριλίκια θέλει, οπότε βλέπω αντιφάσεις. Συμφωνώ πάντως στο ότι τα περισσότερα πειραγμένα είναι, και τα πειραγμένα δεν τα εμπιστεύομαι ιδιαίτερα...

Σαφως ειναι πιο γρηγορο αλλα ειδικα οταν μιλαμε για καγκουριες νιωθω πιο ασφαλης και προτιμω 100 φορες το ccm με brembo φρενουκλες, wp αναρτησεις και ενα 48αρι αναποδο μπροστα και μια ψαλιδαρα ΝΑ πισω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πισω ψαλιδι χωρις μοχλικο κιολας=no big deal..

Ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι εχουν θεοποιηθει τα ccm/drz αλλα τεσπα..

Πολλα λεφτα για μενα χωρις ιδιαιτερο λογο..Με 3-3,5Κ τσιμπαει lc4 σε αριστη κατασταση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πισω ψαλιδι χωρις μοχλικο κιολας=no big deal..

Ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι εχουν θεοποιηθει τα ccm/drz αλλα τεσπα..

Πολλα λεφτα για μενα χωρις ιδιαιτερο λογο..Με 3-3,5Κ τσιμπαει lc4 σε αριστη κατασταση!

Tα εχουμε θεοποιησει (μιλαω για εμενα) γιατι αρχικα και θα μιλησω μονο για αυτα, εχουν τραγικα μικρη καταναλωση και παμφθηνα σερβις..

Πηρα ΚΤΜ και βγαινει μια φορα την εβδομαδα βολτα και αμα..

Το ccm το εβγαζα 3-4 στο χαλαρο.

Τωρα με καιει το πορτοφολι μου με την βενζινη που θα καψω στην ιδια βολτα με το ΚΤΜ.

Επισης σχεδον αρχιζω να δακριζω που κοντευω το σερβις με ρυθμισμα βαλβιδων στο ΚΤΜ.

Αυτοι ειναι οι λογοι που θεωρω το ccm κορυφαιο μηχανακι και χωρις να θελω να κρυφτω αλλα εχω αρχισει σοβαρα να σκεφτομαι να δωσω το ktm να ξαναπαρω ccm... Μπορω αν σου βρω πααααρα πολλους ακομα λογους αλλα θα μεινω σε αυτα!

Και επισης δεν λες πολλα λεφτα το 1.5-2 χιλιαρικα που παιζουν κατι ccm ανα περιοδους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα Πετρο το ΚΤΜ αν ειναι να σκεφτεσαι ποσο και τι θα καψει,και να σκεφτεσαι να το πας για σερβις,τοτε κακως το πηρες.

Πιστευω τα γνωριζες αυτα..

Στη κριση σου ειναι να μη τ αλλαξεις και λαδια ποτε για να σου βγαινει πιο φτηνα!Αλλα αμα σπασει μετα ποιος θα ευθυνεται?

Οπως και να χει οι Ταυλες πληρωνονται..

Οικονομια και ξε-τ@υλωμα δε πανε μαζι.

Οσο για τα ccm με 1,5-2 Κ αστο καλυτερα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις καποιο δικιο σε αυτο που ειπες..

Παντως δεν το ξερεις τι θα σου βγει καθε μηχανακι για την τιμη του..

Ναι οντως μπορει και να σου παει ο κουκος αηδονι αλλα μπορει και οχι..

Λογος που πηρα το ktm ακι ειναι και οτι σκεφτομουνα καιρο δωσω το παπι να παρω το ttrακι για καθε μερα (οπως και εκανα τελικα) ωστε να ξεκ@λωνω αρκετα περισσοτερο και να κανω και κατι πιο μακρινο και ανετο με το ktm. Κατι το οποιο το κανει και εχω μεινει παααρα πολυ ευχαριστημενος!

Βεβαια δεν παυω να θεωρω το ccm αρκετα πιο παιχνιδιαρικο και διασκεδαστικο απο το ktm.

Κυριως λογο τεραααστιας διαφορας βαρους, περισσοτερου νευρου (το λεω αυτο παρολο που το ktm φοραει fcr) και διαφορα αλλα τα οποια εχω παρατηρησει οπως περισσοτερες δυνατοτητες, του στυλ να μπεις ανετα πιστα..

Το ενα εχει τα καλα του και τα κακα του. Οτι δεν βρηκα στο ccm το βρηκα στο ktm και το αντιστροφο..

Αλλα οσο μιλαμε για μηχανακι για καγκουριες επαναλαμβανομαι οτι θεωρω το ccm ανωτερο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά..Το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά θα πάρω μηχανή...θέλω motard και σε ήπιο γκάζι και αντοχή πάνω απ όλα γιατί ως γνωστόν είναι δύσκολοι καιροί..απ όσο έψαξα και σε μάστορες που ρώτησα τα δύο Motard που αντέχουν και έχουν ήπιο γκάζι είναι τα Suzuki DR-Z400 και Yamaha XTX660..Απ ότι ξέρω και εγώ το drz είναι πιο γρήγορο πιο ελαφρύ με καλύτερη γεωμετρία γενικά...θέλω όμως και την δική σας γνώμη για να καταλήξω κάπου.. ευχαριστώ πολύ :_thumbsup:

klx250 (θα το βαρεθεις λογικα σχετικα γρηγορα ομως)

ccm θα πρότεινα και εγώ αλλά στο ήπιο γκάζι θα στο χαλάσω νομίζω... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eφόσον είσαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 πάρε το Xtx kαλύτερα! Το ότι είναι 180 κιλά δε σημαίνει ότι δεν είναι motard.

Περισσότερα αλογάκια, πιο σταθερό, πιο ξεκούραστα χλμ, ροπάτο! Κάνει μια χαρά για καγκουριλίκι που το θες, αλλά και για περισσότερα πράγματα.

Η εναλλακτική που πρότεινε ο apisteftos, δηλ. το pegaso factory, είναι ακόμα καλύτερη αλλά αυτό εξαρτάται από το τι σου αρέσει περισσότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα θέμα που δεν έχει τεθεί ειναι η στενότητα της σελα ,το ήψος της σέλας και τέλος το ντεπόζιτο

Το drz εχει πιο στενή σέλα, το ΧΤΧ έχει πιο ψηλή και λιγο πιο φαρδιά ....Το DRZ εχει 7 λίτρα ντεπόζιτο...(σωστά? είναι πιο μικρό απο του XTX)

Τροποποιήθηκε από τον Kostas_dev

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα