Jump to content
asxetosss

μεγαλο ΔΙΛΛΗΜΑ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (HELP)...

Recommended Posts

Καλησπερα, προκειται για μια αγορα παπιου και ειμαι ιδιαιτερα προβληματισμενος ...

Εχω κλεισει στα Daytona Sprinter 125cc και Daytona Sprinter 125cc INJECTION !!!

Daytona Sprinter 125cc INJECTION :

Θετικα (+++) 1) γιατι ειναι ιντζεκτιον , αρα εχει καλυτερο ψεκασμο

2) γιατι εχει μικροτερη καταναλωση...

3) γιατι ειναι ελαφρως δυνατοτερο απο το Daytona Sprinter 125 το απλο !!!

Αρνητικα (---) 1)γιατι σε περιπτωση νωθίας βενζινης θα αναγκαστω να πληρωσω , για καθαρισμα και αλαγη πολλων συστηματων γιατι ειναι INJECTION τα μαλλιοκεφαλα μου, ενω σε στο απλο καρμπυρατερατο το κοστος θα ειναι πολυ πιο κατω απο το υμιση

Daytona Sprinter 125cc :

Θετικα (+++) 1) διοτι ειναι πιο δουλεμενο και το εχουν περισσοτεροι καταναλωτες σχετικα με το Daytona Sprinter 125cc INJECTION , αρα θα εχω περισσοτερες συμβουλες να ακουσω σχετικα με αυτο το προιον

2) διοτι σε περιπωτση νωθίας βενζινης θα αναγκαστω να πληρωσω πολυ λιγοτερα σε σχεση με το INJECTION

Αρνητικα (---) 1) διοτι εχει μεγαλυτερη καταναλωση (ποσο μαλλον με καποια αναβαθμησουλα)

2) διοτι ειναι ελαφρως αδυναμο απο το Daytona Sprinter 125cc INJECTION

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ

Σιγουρα προκειται να κανω αργοτερα 1-2 απλες αναβαθμισουλες .... οπως αλλαγη με RACETECH και καποιο φιλτρο αερος, αντε και κανενα γραναζι να αγωρασω σε περιπτωση που πρεπει να καταιβω ΘΕΣΣ... αποτε εχουμε και λεμε Ακομα 1 ΑΡΝΗΤΙΚΟ--> στο INJECTION 1) ισως να μην μπορω να βρω φιλτρο αερος και ισως να μην γινεται να κανω καμια απο αυτες τις μετατροπες διοτι ειναι INJECTION λεω εγω τωρα γιατι ειμαι και ολιγον ασχετος , ΑΚΟΜΑ 1 ΘΕΤΙΚΟ--> ενω στο ΑΠΛΟ το ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡΑΤΟ μπορεις να του κανεις οσες αναβαθμισεις θες που λεει ο λογος και να μην βγαλει κιχ (εγω θα παραμεινω σε αυτες τις 3οις για λογους δικους μου )

ΠΕΡΙΜΕΝΩ γνωμες - σκεψεις , συγγνωμη αν σας κουρασα συγγνωμη αν εχω καποιο ορθογραφικο λαθος ή το κειμενο ειναι δυσνοητο και ευχαριστω εκ των προτερων διοτι ξερω πως θα με βοηθησεται :D

Τροποποιήθηκε από τον asxetosss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε παιδια ειναι αναγκηηηηηηηηηηηηηηηη............................. καμια βοηθεια ??? ελεος τι να πω δεν ξερω υποτιθεται θα με βοηθουσατε μπενεται το διαβαζεται κ βγαινεται .... !!!! γιατι ?? HELP MEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1.Το ότι μπαίνουμε και το διαβάζουμε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε τις (σωστές) απαντήσεις.Καλύτερα να μην απαντήσει κάποιος παρά να σου πει λάθος πράγματα.

2.Κάνεις σαν να πνίγεσαι ενώ μάλλον δεν είναι έτσι.

3.Εάν ήταν όντως τόσο επείγον το θέμα σου έπρεπε να ποστάρεις νωρίτερα.

Επί του προκειμένου τώρα:

Καλύτερα το καρμπυρατεράτο.Σε βλέπω έτοιμο να το σκαλίσεις το παπί κατά ποικίλους τρόπους οπότε καλύτερα να διακινδυνεύσεις λιγότερα.

Η κατανάλωση δεν έχει και τόσο μεγάλες διαφορές σ' αυτά τα κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι ειληκρινα δεν σκεφτομαι να το σκαλισω περισσοτερο απο αυτα που προανεφερα δεν ειναι απαραιτητο ειδαλως θα πηγαινα σε μοτοσυκλετα, τσαμπα πεταμενα λεφτα , και + οτι δεν με παιρνει να το σκαλισω και να εχω ζημιες κ μεγαλη καταναλωση, απλως τωρα περναω την εφιβικη μου καβλα και θα θελα να το πειραξω λιγο, εσυ τι λες εαν προσθεσω αυτα που προειπα στο INJECTION , ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ???

ααααα κ επειδη θελω να βαλω φιλτρο αερος αργοτερα στο υπαρχει για το injection ειδικο φιλτρο αερος ή απλα δενννν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγά τη μεγάλη διαφορά κατανάλωσης που θα έχει το καρμπυρατεράτο.

Έχω ένα νταυτόνα καρμπ και καίει 2λιτρα/100 χλμ.

Για μένα πάρε όποιο θες,μια εξάτμιση και ένα φίλτρο δεν θα επηρεάσει την αξιοπιστία του παπιού περισσότερο στο έν απ ότι στο άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτήν την αίσθηση που έχετε ορισμένοι λες κι όλος ο κόσμος ζεί κι αναπνέει με την δικιά σας την γκαίλα πάντως... :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καμια αλλη αποψη παιδια, γι΄αυτο που ανεφερα με την νοθευμενη βενζινη εαν μου τυχει περιπου ποσο θα μ στοιησει στο 1 κ ποσο στο αλλο, αλλα δωστε γενικα εντυπωσεις για αυτο το μηχανακι πλςςςςςςςς....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καρμπυρατερ..

1) Γιατι ΔΕΝ θα μεινεις σε 3 ''αναβαθμισούλες'' και το καρμπυρατερ βοηθα σε αυτο. Όπως σου ειπαν και τα παιδια δεν θα δεις μεγαλες διαφορες σε σχεση με το injection στην καταναλωση, η οποία παει περιπατο μολις αρχίσεις να το πειραζεις. Οποτε μη δινεις και τοση σημασια σ'αυτα που υποστηριζει η αντιπροσωπια.

2) Δν θα χαλασεις πολλα χρηματα αν σου τύχει βενζινη με νερακι ή...οτι αλλο. Σε βλεπω ανθρωπο με όρεξη, οποτε φτιαξτο μονος σου. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να βγαλεις το ποτηρακι του καρμπυρατερ! Και αν πιστευεις οτι δεν μπορεις και παλι χαλαρα... Δεν θα σου τυχαινει καθε μερα! Απλα βαζε καυσιμα σε γνωστο βενζιναδικο και οχι οπου τυχει.

Τροποποιήθηκε από τον Giannis85

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να γινει καλυτερα το στρωσιμο, στα πρωτα χλμ θα πρεπει να ριξεις ορυκτελαιο???? ξες για να γινουν καλυτερα οι τριβες ισχυει ????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτήν την αίσθηση που έχετε ορισμένοι λες κι όλος ο κόσμος ζεί κι αναπνέει με την δικιά σας την γκαίλα πάντως... :pray:

Αφου υποτιθεται οτι εδω μεσα βοηθαμε... κατσε ρε ...δικιο εχει το παιδι. :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια αν ηρθατε εδω για να τρολαρεται το θεμα .... νταξει τι να πω κακο του κεφαλιου σας...... ,,, εγω απλος θελω να ακουσω καποιες γνωμες και να βγαλω τα συμπερασματα μου , δεν ειμαι ξερολας αρα ουτε αυτο θελω να δειξω στα ποστ μου , απλως προβλιματιζομαι και ποσταρω συνηθως αυτα π εχω διαβασει προσφατα σε αλλα φορουμς,,, αν θελεται τωρα να συνεχισεται να τρολαρεται το θεμα μου οκ. Ευχαριστω πολυ.... και συνεχιστε την καλη δουλεια !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω επρεπε να λες που σου κραταμε το θεμα "ψηλα".

Δεν φτανει που δεν φαγαμε ξυλο χθες ...θα μας πεις και τρολ.

Κακο του δικου σου κεφαλιου....

....ααααα ξεχασα καλως ηρθες ....και ας μας επιασες απτα μουτρα! :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι σκατα.... μην με τρελενεις πρωινιατικα, 1) δεν ζητησα απο κανεναν να μου κρατησει το θεμα ψηλα , 2) ποιος εισαι εσυ που θα με κατακρινεις ???

που απλα εσυ κ ο αλλος μπηκατε για να τρολαρεται κ να μου σπασεται τα @@ , δεν θεσ να βοηθήσεις Κυριος ??? ΔΡΟΜΟ.... !!! Ευχαριστω ιδιαιτερως τους υπολοιπους , που ειχαν την ευχέρεια να με βοηθήσουν . Ακου εκει σου κραταμε το θεμα ''ψηλα'' σωπα ρε ΜΕΓΑΛΕ , ευχαριστω σ ειπα ή ξεχασα??? τπτ αλλο θες???

τελως παντων παιδια, πηρα την αποφαση κ θα το ρισκαρω λιγο, καλως-κακως εκλεισα στο INJECTION

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης βοηθησε πολυ , ο dimitrishndsm στην επιλογη, λεω να βαλω τα ME45 κατευθειαν, ακουσα πως κλεβει αρκετα το κοντερ του σπριντερ ποσο μαλλον με 2αρακι mm αλλα αν βαλεις λαστιχο 2.50mm +++ μειωνεται κατα καποιον τροπο το κλεψιμο χλμ , δεν ξερω κατα ποσο αλλα μειωνεται λεει.... αληθευει ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαλκιδαιος - παταπιος , σας βλεπω στο θεμα μου, περιμενω κραξιμο .... γι'αυτα που ακουσατε !!! :aggressive: :D

Το κράξιμο το'φαγες γι'αυτό:

Ρε παιδια ειναι αναγκηηηηηηηηηηηηηηηη............................. καμια βοηθεια ??? ελεος τι να πω δεν ξερω υποτιθεται θα με βοηθουσατε μπενεται το διαβαζεται κ βγαινεται .... !!!! γιατι ?? HELP MEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέραν του τι σου είπε ο karellen, μάθε ότι δεν ζεί όλος ο κόσμος για την εξυπηρέτησή σου, δεν είναι υποχρεωμένος κανένας και δεν είναι και τόσο τεράστια η "ανάγκη" σου. Κι αν θέλαμε να τρολλάρουμε πραγματικά θα πιανόμασταν κι απ'την ορθογραφία, τα "πλςςςς" κτλ.

Τώρα όμως που βρήκες την λύση στην τόσο άμεση ανάγκη σου, το ζητάει ο οργανισμός σου το μπατιρντί, ε;

:lock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tελικα το nickname δεν ειναι τυχαιο .... :mB_kalo_e:

Ασχετεεε.... χαιρομαι που τα παιδια βοηθησαν για την επιλογη σου και εκλεισες στο injection.

Σου ευχομαι καλοριζικο ( ...ελπιζοντας να εχεις διπλωμα και κρανος πριν την αγορα σου.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να γινει καλυτερα το στρωσιμο, στα πρωτα χλμ θα πρεπει να ριξεις ορυκτελαιο???? ξες για να γινουν καλυτερα οι τριβες ισχυει ????

Με βάση τη λειτουργία του κινητήρα και την προστασία των λαδιών ισχύει. Βάλε ένα καλό ορυκτέλαιο, πάντα στο νούμερο που συστήνει η μαμά του.

Καλορίζικο. Καλές βολτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω φιλε Γιαννη, αν και αυτο το ειχα διαβασει για το παχυ λαδακι 15-50 ή 20-50 το ημησυνθετικο , ααα και κατι ακομα απο το διαβασα απο το topic του dimitrishndsm , δες λιγο παρακαλω.... (Το κοντέρ κλέβει περίπου 20%

Σε αυτό παίζει ρόλο και τα ελαστικά που φοράει κανείς. Αν φοράς διαράκι σίγουρα θα κλέβει περισσότερο.

Όσο για την κατανάλωση κάπου εκεί παίζει και σε εμένα πλέον. Χαλαρά βγάζω 120 - 130 Σκισμένα βλέπω και κάτω από 100χμ στα 5€ )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε το λαδι που λεει η εταιρια, οχι ''αυτο που διαβασες''. Αν το στρωσεις σωστα, εισαι τακτικος στα service και δεν το πειραξεις στο μοτερ να εισαι σιγουρος πως πρωτα θα το βαρεθεις και μετα θα καψει λαδια... Αλλα τι εννοεις με το σκισμενα??

Οσο πιο μικρη η περιμετρος του τροχου, τοσο πιο πολλες και οι στροφες του τροχου που χρειαζονται για να καλυφθει μια συγκεκριμενη αποσταση. Θεωρητικα στεκει. Πρακτικα δεν ξερω πως ακριβως δουλευει ο μηχανισμος του κοντερ. Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι.. Συνηθως βαζουμε μεγαλυτερο λαστιχο για να εχουμε καλυτερο κρατημα οχι για το κοντερ. Εξαλλου παλι θα κλεβει. Τι 10, τι 20, τι 25 χλμ. Μετρησε το με ενα gps και βαλε τα σημαδια σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ''σκισμενα'' ενοωουσε πως δεν τραβαγε αλλο το παπι, sry αν σας παιδεψα αλλα εχω ακομα 2 αποριες :this: ,

1) Υπαρχει αφτερμαρκετ φιλτρο αερος για το INJECTION γιατι θελω να βαλω ??? αν ναι α) ποσο κοστιζει κ που μπορω να το αγορασω? γιατι εφαγα ολα τα Σα'ι'τ με το κουταλι αλλα δεν..... , β) ειναι ιδιο το αφτερμαρκετ φιλτρο αερος με αυτο που θα μπορουσα να βαλω στο απλο το καρμπ. ?

2) Λενε πως το ΣΠΡΙΝΤΕΡ , ειναι δυναμικο απο τα χαμηλα προς μεσαια , Ακουσα ομως πως επειδη ειναι ψεκαστο στα χαμηλα αργει λιγο να στροφαρει αλλα μετα οκ, αλλα λενε πως με το απλο Το ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡΑΤΟ δεν συμβαινει αυτο , αληθεύει ? :shades::unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά είμαι υπέρ του injection ΑΛΛΑ στην περίπτωση του κινέζου μην το ρισκάρεις και πάρεις το ψεκαστό , πάρει το καρμπυρατέρ που στη χειρότερη περίπτωση αν πάθει κάτι το καρμπυρατέρ του βάζεις ένα από κάποιο άλλο επώνυμο παπί και είσαι οκ , αν πάθει κάτι η αντλία ή το σώμα του ψεκασμού ... έπλεξες ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α μαλιστα. Δεν καταλαβα καλα. Νομισα οτι εσυ το σκιζεις. Τεσπα.

Βλεπω οτι παροτι εκλεισες το injection δεν εχεις κατασταλαξει πληρως. Δεν μπορω να σε βοηθησω σχετικα με ψεκασμους. Γενικα θεωρω πως δυσκολευεις τη ζωη σου μ'αυτο. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α μαλιστα. Δεν καταλαβα καλα. Νομισα οτι εσυ το σκιζεις. Τεσπα.

Βλεπω οτι παροτι εκλεισες το injection δεν εχεις κατασταλαξει πληρως. Δεν μπορω να σε βοηθησω σχετικα με ψεκασμους. Γενικα θεωρω πως δυσκολευεις τη ζωη σου μ'αυτο. :what:

Ακριβώς το αντίθετο , σε μία ποιοτική κατασκευή (δηλαδή όχι σε κινέζους) το σώμα του ψεκασμού και η ντλία δεν χρειάζεται σχεδόν καμία συντήρηση οπότε σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου γενικα πραγματικα καθεσαι και σκας για διαφορες σε 0.01 L ανα 100 χιλιομετρα επισης οπως σου ειπαν τα παιδια στανταρ βενζιναδικο για να ξερεις τι βαζεις τωρα τι να σου πω τοσο μεγαλο φοβο δεν εχουν για το injection αλλοι με μηχανες μεγαλου κυβισμου οσο για το φιλτρο αερα αν θεωρηθει διαφημιση παρακαλω να σβηστει ειχα βρει στον Τογελο στην λιοσσιων (δεν ειδα αν εισαι αθηναιος) ενα shark στα 10 ευρω το οποιο και καλα ειναι ελευθερας το παιρνεις και το κοβεις αναλογα με το φιλτροκουτι σου(δεν θα δεις διαφορα)

Επισης μην κανεις κανα αστειο και βαλεις τιποτα χοανες και τετοια για κανενα λογο.

Εξατμιση να βαλεις γτ ο σωστος μηχανοβιος πρεπει οταν γυρναει τα ξημερωματα να ξυπναει την γειτονια κα να λεει γυρισα

Σε πειραζω πιστεψε με σε λιγο καιρο θα κλαις και την χρωματιστη βιδα που θα αγορασεις παρολα αυτα παντα κρανος και προσοχη φιλε μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς το αντίθετο , σε μία ποιοτική κατασκευή (δηλαδή όχι σε κινέζους) το σώμα του ψεκασμού και η ντλία δεν χρειάζεται σχεδόν καμία συντήρηση οπότε σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Δεν εννοώ αυτό. Δεν μιλάω για συντήρηση αλλα για πείραγμα. Ο φιλος μας ο Ασχετος εχει τη διαθεση να το πειραξει το μηχανακι και απο τον τροπο που γραφει φαίνεται οτι δεν θα μείνει στα φίλτρα και στις εξατμίσεις. Επιλέγοντας λοιπόν το καρμπιρατέρ παει σε μια πολυ πιο γνωστή τεχνολογία για τους περισσοτερους που δέχεται πειράγματα και πειράματα. Πιστεύω οτι θα είναι και για τον ίδιο πιο εύκολο ώστε να ασχοληθεί μόνος του αν θέλει. Επίσης και το καρμπιρατέρ δεν θέλει σχεδόν καμιά συντήρηση και αφού θέλει Κινέζο που δεν έχουν ποιοτική κατασκευή (όπως λες και εσύ) το καρμπιρατέρ κερδίζει επιπλέον πόντους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα