Jump to content
BLOODY64

citizen vs seiko

Recommended Posts

Εγω μετα απο αυτο : http://static.watchonista.com/sites/default/files/imagecache/watchonista_v1_560x560/watchographer/294/watches/2470_3053_square.jpg

και αυτο http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/b6/6f/8e/b66f8e9edc2795f0fdddd8494de6b958.jpg

προτεινω με τα μισα λεφτα στα 120 περιπου αυτο : http://m2.timefy.com/img/p1/1009-8159-casio-g-shock-black-and-red-ga-100-1a4er.jpg

1,5 χρονο δεν εχει βγει,στην κυριολεξια,απο το χερι και ειναι σαν καινουργιο,χωρις γρατσουνιες(αν και εχει φαει πολλες στουκες),ελαφρυ και του εχω προσθεσει και μια πυξιδα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να δω ρε εγκαθετε Στρατηγ(υι)ε της Suzuki με βλεψεις Χο(υ)ντικες ... :crazy: αμα πουλησεις το κιτρινο Vstrom σε κοβω παραλληλα να βαζεις αγγελια και για ρολογι..."Πωλειται κιτρινο πουστλέ λολόι γιατι πουλησα το Τουιτ-Τουιτ...Ανταλλαγες με άλλο χλώμα συζητήσιμες" :grin: :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Orient αξιζει σαν αγορα. Το συγκεκριμενο orient ειναι αυτοματο, δηλαδη φορτιζει με την κινηση. Φαινεται super ποιοτικο για τα 285 δολαρια που κανει.

Γενικοτερα, πιασε τα ρολογακια και βαλε τα στο χερι σου. Οποιο σου φαινεται ποιοτικοτερο σαν κασα και ειναι σοβαρη μαρκα χτυπα το, αρκει να σου αρεσει φυσικα....

Να προτιμας εταιριες που εχουν ιστορια στην ορολογοπιοια.

Αν και ξέρω τί μου αρέσει και θέλω, ξέρεις πού έχω κολλήσει Γιώργη? Σ' αυτό ακριβώς!

Στο ότι κανένα μαγαζί δεν έχει στοκ ρολόγια με "περίεργα" (αντιεμπορικά) χρώματα στις πλάκες, γιατί δεν τους φεύγουν εύκολα. Αναμενόμενο μεν, σπαστικό δε.....

Τώρα πια που τα μαγαζιά δεν στοκάρουν γενικώς, άστα να πάνε.

Έτσι λοιπόν, πώς να καταλήξω όταν μου λένε "παράγγειλέ το", άρα αγόρασέ το γουρούνι στο σακί.

Και δυστυχώς απ' τις φωτογραφίες δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά. Έχει τεράστια διαφορά το να το δεις από κοντά και να το φορέσεις.

Αν υπήρχαν δείγματα, εννοείται ότι δεν ζοριζόμουνα καθόλου να διαλέξω... μπαμ-μπαμ θα έπαιρνα.

Να δω ρε εγκαθετε Στρατηγ(υι)ε της Suzuki με βλεψεις Χο(υ)ντικες ... :crazy: αμα πουλησεις το κιτρινο Vstrom σε κοβω παραλληλα να βαζεις αγγελια και για ρολογι..."Πωλειται κιτρινο πουστλέ λολόι γιατι πουλησα το Τουιτ-Τουιτ...Ανταλλαγες με άλλο χλώμα συζητήσιμες" :grin: :P

Ήμουνα 1000% σίγουρος ότι κάποιος θα το έγραφε αυτό.... :lol: Εύκολα ποντάριζα ότι θα ήσουν εσύ..... :mB_kalo_e:

Επειδή λοιπόν το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό, ( :blush2: ) η απάντηση είναι ότι το κίτρινο είναι λατρεία και δε θα πάψει να μ' αρέσει. Άσε μη σου πω ότι θα είναι και ένας φόρος τιμής στον tweety, έτσι να τον θυμάμαι. B)

ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ παλιοχαρακτήρα....... :punk: έτσι να βγάζεις φλύκταινες με το χρώμα. :peep::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ προσπαθώ για το nomos club ρολόι άλλη φαση

Καλό, χρυσό, αλλά η έκδοση που αξίζει κοστίζει όσο ένα Tudor.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό, χρυσό, αλλά η έκδοση που αξίζει κοστίζει όσο ένα Tudor.

μπα eta μηχανη τοσα λεφτα δεν θελω ευχαριστω. 2824 εχω ηδη σε αλλο ρολοι.in house μηχανη απο την μεκα των ρολογιων glashutte σε τετοια τιμη ευκολα δεν παιρνεις.και ασε την tudor να παιρνει απο swatch group τις eta

btw πριν κανα μηνα φορεσα το νεο tudor ranger.τι να πω καλο χρυσο αλλα για ποιον λογο κανει 2 χιλιαρικα ενας θεος ξερει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και ξέρω τί μου αρέσει και θέλω, ξέρεις πού έχω κολλήσει Γιώργη? Σ' αυτό ακριβώς!

Στο ότι κανένα μαγαζί δεν έχει στοκ ρολόγια με "περίεργα" (αντιεμπορικά) χρώματα στις πλάκες, γιατί δεν τους φεύγουν εύκολα. Αναμενόμενο μεν, σπαστικό δε.....

Τώρα πια που τα μαγαζιά δεν στοκάρουν γενικώς, άστα να πάνε.

Έτσι λοιπόν, πώς να καταλήξω όταν μου λένε "παράγγειλέ το", άρα αγόρασέ το γουρούνι στο σακί.

Και δυστυχώς απ' τις φωτογραφίες δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά. Έχει τεράστια διαφορά το να το δεις από κοντά και να το φορέσεις.

Αν υπήρχαν δείγματα, εννοείται ότι δεν ζοριζόμουνα καθόλου να διαλέξω... μπαμ-μπαμ θα έπαιρνα.

Κώστα, πιστεύω ότι υπάρχει το μαγαζί όπου θα βρεις όποιο ρολόι θες και θα μπορέσεις να το δοκιμάσεις.

Μπορεί να μη φέρνουν πολλά μοντέλα κάθε χρονιά, αλλά τα βασικά τα φέρνουν, ειδικά στο μοντέλα με προσιτές τιμές.

Ένα παραπάνω σε μάρκες όπως casio, orient, citizen κλπ όπου τις βρίσκεις στα μισά ρολογοκαταστήματα....

Ψάξε, πάρε τηλέφωνα να ρωτήσεις, κόβε βόλτες και ρώτα. Τα πιο πολλά θα τα βρεις σίγουρα. Εάν ήσουν στο Ηράκλειο θα είχες όλα τα κοσμηματοπωλεία σε ακτίνα 500 μέτρων και θα τα έβλεπες όλα τα επιθυμητά μοντέλα.

Και να μη βρεις το μοντέλο που θέλεις, σίγουρα θα βρεις ένα παραπλήσιο μοντέλο ίδιας μάρκας και θα μπορείς τουλάχιστον να δεις την ποιότητα κατασκευής κλπ.

ΥΓ Το orient που σου άρεσε νομίζω ότι είναι σε έλλειψη από την λίγη έρευνα που έκανα, τουλάχιστον στο κίτρινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

btw πριν κανα μηνα φορεσα το νεο tudor ranger.τι να πω καλο χρυσο αλλα για ποιον λογο κανει 2 χιλιαρικα ενας θεος ξερει

ένας Θεός και η forbidden name

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ένας Θεός και η forbidden name

ναι οκ εγω γιατι να πληρωσω το γεγονος οτι ειναι θυγατρικη της ρολεξ (θου κυριε το στομα μου ειπα την κακια λεξη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι οκ εγω γιατι να πληρωσω το γεγονος οτι ειναι θυγατρικη της ρολεξ (θου κυριε το στομα μου ειπα την κακια λεξη)

Λογική απορία και μεγάλο θέμα ανοίγουμε τώρα.

Όταν επιλέγω (εγώ τουλάχιστον) ένα ρολόι πρέπει να ισορροπήσω κάποιες παραμέτρους, το κόστος (φυσικά), την εμφάνιση, την ιστορία και την ουσία (μηχανή, κατασκευή κτλ). Θα συμφωνήσεις ότι η υψηλή ωρολογοποιία παίζει με τους κανόνες της πολυτέλειας και μπορεί να χρεώνει ουσιαστικά ότι θέλει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάρεις κάτι υποδεέστερο (στον Α ή Β τομέα) μόνο και μόνο επειδή έχει ένα λογότυπο. Πάρε για παράδειγμα τα Bulgari, τα περισσότερα με όρους ωρολογοποιίας είναι πολύ χαμηλά, αλλά σαν κόσμημα μέχρι και εμένα με έχουν ανά περίπτωση δελεάσει. Αν αγόραζα θα ήξερα ότι μπορούσα με τα ίδια χρήματα να πάρω κάτι που είναι πολύ περισσότερο ουσία και όχι marketing και εκεί μάλλον θα είχα κάνει λανθασμένη επιλογή. Το να πάρω μια ΕΤΑ και να την πετάξω σε μια κάσα φτιαγμένη στην Ασία από CNC χρεώνοντας από 1,000-4,000€ ουσιαστικά για κάτι που μου κόστισε 300€ και έβαλα το λογότυπο επάνω μπορεί να πει κανείς ότι είναι έως και κλοπή. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, μπορεί κανείς να δεχτεί μια έτοιμη ΕΤΑ σε ένα ρολόι αν ο κατασκευαστής έχει κάτι να προσφέρει όπως πχ Sinn ή Damasko. H Tudor και ιστορία έχει και κατασκευαστική αρτιότητα (κάσα από Rolex), το Pelagos είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο ρολόι και σε σωστή τιμή, εντάξει, δεν έχει μηχανισμό inhouse αλλά λόγω της κατασκευής και της ποιότητας μπορείς να του το συγχωρήσεις. Η nomos είναι μια εξαιρετική εταιρία με τόλμη, την οποία έχω τιμήσει με το tangente.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ωραιο ποστ!τα λες καλα.το pelagos το εχει φιλος ειναι φοβερο και η στεφανη του την θεωρω ποιοτικη οσο ενος rolex gmt master II (φοβερη δηλαδη).Το δικο μου θεμα πλεον ειναι απλο δεν μου αρεσει να πληρωνω μαρκετινιστικα tricks καθως κρινω εγω το ρολοι η λονζιν ειναι μια ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ εταιρια λογου χαρη αλλα αναλογιζομενος οτι εμφανιζεται σε χιλιες δυο παπαριες στην tv αυτο καπως μπαινει στο κοστος ενος ρολογιου της το οποιο δεν θελω να πληρωσω.οσο για το nomos tangente παρα πολυ σοφη επιλογη.αμα εισαι απο θεσσαλονικη ή κατεβεις καποια στιγμη κερναω καφεδακι να τα πουμε απο κοντα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρα τιμες εχει η longines πιστευω. Και μαρκετινγκ σιγουρα ανεβαζει την τιμη, καθως ανεβαζει και το πρεστιζ παραλληλα. Ολες οι εταιριες βεβαια εχουν τμημα μαρκετινγκ και κινουνται αναλογα. Απλα δεν ειναι απαραιτητα τηλεοραση το μεσο επικοινωνιας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι' αυτο που προσφερει (ονομα, κασα και μηχανισμος) πχ στα 1000 ευρω, δεν τη θεωρω πολυ ακριβη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ωραιο ποστ!τα λες καλα.το pelagos το εχει φιλος ειναι φοβερο και η στεφανη του την θεωρω ποιοτικη οσο ενος rolex gmt master II (φοβερη δηλαδη).Το δικο μου θεμα πλεον ειναι απλο δεν μου αρεσει να πληρωνω μαρκετινιστικα tricks καθως κρινω εγω το ρολοι η λονζιν ειναι μια ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ εταιρια λογου χαρη αλλα αναλογιζομενος οτι εμφανιζεται σε χιλιες δυο παπαριες στην tv αυτο καπως μπαινει στο κοστος ενος ρολογιου της το οποιο δεν θελω να πληρωσω.οσο για το nomos tangente παρα πολυ σοφη επιλογη.αμα εισαι απο θεσσαλονικη ή κατεβεις καποια στιγμη κερναω καφεδακι να τα πουμε απο κοντα!

Τι λες τώρα, η Longines είναι από τις αδυναμίες μου. Το ξέρεις ότι είχε φτάσει κάποτε το δίλημμα του Group να είναι αν θα προκρίνει την Omega ή τη Longines στο price segment και τελικά την πρόκριση πήρε η Omega, έγινε ακριβότερη και κέρδισε τεχνητό prestige σταδιακά. Anyway, αυτή τη στιγμή η Longines κατασκευάζει, κατά τη γνώμη μου, τον πιο τίμιο χρονογράφο: Longines HydroConquest Chronograph με column-wheel inhouse μηχανή σε τιμή τζάμπα για αυτά που παίρνεις.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση, επιφυλάσσομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια διορθωση εδω δεν ειναι in house μηχανη ειναι φτιαγμενη απο την eta για την λονζιν (αποκλειστικα) αλλο το ενα αλλο το αλλο.να μου πεις η longines εκανε την πρωτη column wheel ναι οκ δεν αντιλεγω αλλα in house με αυστηρα κριτιρια δεν θα την ελεγα

Τροποποιήθηκε από τον ktm power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι τόσο in house, όσο οι ROTAX κινητήρες στην F σειρά της BMW (με την υπόθεση ότι δεν τους χρησιμοποιούσε η aprilia και καμία άλλη μάρκα)...

Κατασκευσμένος μηχανισμός από την ΕΤΑ για την Longines, με τις προδιαγραφές που της έθεσε η longines.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λιγες μαρκες μπορουν να πουν μια μηχανη 100 τις εκατο in house.ειδικα αν αναλογιστουμε ποιοι φτιαχνουν δικα τους balance springs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστή παρατήρηση, παρ' όλα αυτά τα δικά μου κριτήρια για inhouse τα πληροί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και λεμε για germany αυτο τι λεει? Περιεργη τιμη...

http://www.longislandwatch.com/Aeromatic_A1277_Tourbillion_Watch_p/a1277.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα