Jump to content
OnTheRoadAgain

Μια γνωμη και απ τους πιο εμπειρους! F 650 GS Dakar

Recommended Posts

για κανενα λογο δεν θα εδεινα 3500 για το ντακαρ !! Εκτος αν σκοπευα να του φορεσω ενα ζευγαρι πραγματινα χωματινα λαστιχα και να φυγω φορτωμενος για ταξιδι στην αφρικη

Το χωματινο ταξιδακι απο χωριο σε χωριο το κανεις με οποιοδηποτε onnoff, αντε με το ντακαρ να το κανεις λιγο πιο ανετα, που δεν αρκει να δικαιολογησει την τιμη του. Για τα υπολοιπα, θα σε κουρασει το υψος του και η κακη αεροδυναμικη του στην ασφαλτο.

επισης δεν μπορω να φανταστω την θεση οδηγησης 4 ποντους χαμηλοτερη με αυτο το πιρουνι.. και μαλιστα η θεση, ειναι ηδη μεσα στο μηχανακι. Το ιδανικοτερο ειναι να το χαμηλωσεις το πολυ 2-3 εκατοστα μεσω μοχλικου ..αλλα υποθετω οτι θα πλησιασεις αρκετα την χωματινη συμπεριφορα του απλου GS

δεδομενου οτι ειναι το πρωτο σου μηχανακι, προτεινω να το σκεφτεις καλυτερα ..πηγαινε να το δεις αλλα μην βιαστεις!

Οπως ειπαν τα παιδια δες τι χρειαζεται απο αναλωσιμα - Λαστιχα αλυσιδα γραναζια αναρτησεις! Στην φωτογραφια φαινεται πολυ προσεγμενο

Δες και το καινουργιο tenere ..παιζουν που και που στα 4000

Δεν ξερω φιλε μου.Βλεπω ονοφφαδες,ταξιδιωτικα,κτλπ στο ιντερνετ που διοργανωνουν διαφορα ατομα και αυτο θα ηθελα να κανω.Ποταμια,πετρες,λασπουρες και αλλα τετοια.Καποιο on off που να μου ταιριαζει καλυτερα και να μου αρεσει δεν βλεπω.Μονο ο πηγασος ο καινουργιος μου αρεσει αλλα σε σχεση με το ντακαρ ειναι πολυ πιο ''on'' μηχανακι.Ξεροκεφαλος και κολλημενος δεν ειμαι νομιζω ,γι αυτο και εχω που το ψαχνω τοσο καιρο.Θελω να αγορασω κατι να βγαλω μια 5αρα χρονια με το συγκεκριμενο μηχανακι και να μην χρειαστει να πω ''γιατι ρε γαμωτο δεν πηρα κατι πιο χωματερο και τωρα παλευω σαν τον βλακα?''!Δεν ξερω αν με πιανεις.

Καλα το τενερε το γουσταρω καργα αλλα πρεπει να κανω οικονομιες κανα χρονο για να μαζεψω για να το αγορασω.+του οτι με abs που θελω να εχει η μηχανη οι τιμες θα εκτοξευονται.

Οσον αφορα αυτο που λες για το σκαψιμο της σελας εχεις δικαιο.Θα παραειναι χωμενη μεσα η θεση οδηγησης...Τεσπα οτι νομιζετε πειτε εσεις που ξερετε καλυτερα γιατι ισως λογω του οτι δεν ειμαι ειδικος καποια τα σκεφτομαι λιγο επιφανειακα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε νιωθω για το ABS γιατι ειναι απο τους πιο σημαντικους παραγοντες που επελεξα το μηχανακι.

Να διευκρινησω οτι οι δρομοι εδω γυρω ουδεμια σχεση εχουν με Ελλαδα κ η προσφυση ακομα και στον χειροτερο δρομο ειναι τουλαχιστον 2 κλασεις ανωτερη απο οτι Ελλαδα, επισης να διευκρινησω οτι (οπως λενε οι Αγγλοι) old habits die hard κ εχοντας μαθει να οδηγαω Ελλαδα χρησιμοποιω πολυ το πισω φρενο - ενω δεν θα επρεπε, επισης το δευτερο μηχανακι που εχω ειναι ενα F800S του οποιου τα φρενα ειναι κορυφαια.

Με αυτα υποψιν κ απο τα λιγα που εχω συζητησει με ατομα που εχουν το ιδιο μηχανακι το ABS ενεργοποιειται λιγο πιο νωρις απο οτι περιμενεις. Προσωπικα δεν εχω μπλοκαρει μπροστινο αλλα δυο φορες που πηγε να μου μπλοκαρει πισινο κ με χαμηλα χιλιομετρα ειχα την αισθηση οτι το ABS δεν βοηθησε ιδιαιτερα γιατι μπλοκαρισμενος θα ειχα σταματησει πιο γρηγορα - ολα αυτα με πισινο φρενο μονο. Δεν εχω εμπειρια απο αλλα μηχανακια με ABS οποτε δεν θεωρουμε ειδικος. Το συστημα παντως μπορεις να το απενεργοποιησεις κ δεν νομιζω να το χρειαστεις καθολου στο μπροστινο ακομα και σε βρεγμενο να προσπαθησεις να φρεναρεις Ολλανδια. Εχω φρεναρει σε συνθηκες που περιμενα να αναλαβει το ABS στο μπροστινο και δεν χρειαστηκε αφου σταματησα κανονικα οποτε μπορει κ να μη το χρειαστεις ποτε.

Τροποποιήθηκε από τον Draken

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικοτερα λογω εμπειριας και υψους θα ελεγα να μην ασχοληθεις καθολου με το dakar εαν ειναι να μπεις σε διαδικασια χαμηλωματος.

Οσο και να μετρανε οι διαδρομες των αναρτησεων σε αρχαριο αναβατη αυτο που θα κανει την διαφορα ειναι να μπορει να βαζει το ποδι κατω εαν χρειαστει.

Επιπλεων δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην σε καλυπτει το απλο για αρχη,γιατι εαν το προχωρησεις,εχεις μερακι και εξελιχθεις ουτε και το dakar δεν θα σου αρκει και ουτως η αλλως θα ψαχτεις για κανενα πραγματικο enduraki.

Τελος να σου πω οτι εχω κανει το αναποδο με τα dogbones(τα λαμακια που εβαλες στο βιντεο) στο kle.Εβαλα κοντιτερα οποτε το μηχανακι τσιμπησε ~3(απο 85cm->88) ποντους.

Μου φανηκε αρκετα η αλλαγη παρολο που ειμαι 1.97 και συνεχιζω να παταω σταθερα και με τα 2 ποδια.

Αλλα περα απο αυτο αποφορτιστηκε αρκετα η πισω αναρτηση και φορτιστηκε περισσοτερο η μπροστινη,εμενα το παραπανω με βολεψε αρκετα(εγινε λιγο πιο παιχνιδιαρικο το πισω μερος)

Ολα αυτα τα αναφερω για να εχεις υποψην οτι οταν πειραζεις γεωμετρια θα αλλαξει καπως η οδικη συμπεριφορα.

Δεν θα παραμεινει ακριβως το ιδιο μηχανακι απλα με -5cm.

Τροποποιήθηκε από τον atopos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο μπερδεμενος και εκει που ειχα αποφασισει και εψαχνα μονο ντακαρ τωρα μου βαλατε ψιλους στα αυτια...

Το απλο το gs ισως με βολεψει οπως λετε αλλα κατι με χαλαει ρε γαμωτο και δεν μπορω να το προσδιορισω.Ισως το υψος του δεν μου κανει οτι μπορει να παει και εκτος δρομου αξιοπρεπως.Βασικα εχω εντουρο ειχα και το εδωσα γιατι δεν με καλυπτε οσο αφορα τα ταξιδια κτλπ.Γι αυτο με βλεπετε που τρωγομαι για χωμα.

το xtz660 δε σαρεσει?

κ θα επισκέπτεσε λιγοτρο το μαστορα

η το xtr660

Για το xtr δεν το σκεφτομαι φιλε μου.Το τενερε ειναι πολυ ωραιο αλλα περα απ τα φραγκα ειναι κι αυτο ψηλο σαν το dakar που μου λενε τα παιδια να μην αγορασω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κάνω λάθος είναι το απλό το 650.

Ti βιντεο εχεις βρει ρε τρελε?Στα ρωσικα ?χαχα

Ναι το gs ειναι νομιζω απλα του εχει αλλαξει τεποζιτο μαλλον.Οποτε εσυ προτεινεις να ξεχασω το ντακαρ και να παω στο απλο ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν προτείνω τίποτα με ξένα λεφτά. Ό,τι γουστάρεις εσύ θα πάρεις απλά θυμήθηκα αυτό το βιντεάκι και το πόσταρα για να πάρεις μια γεύση από τις off road δυνατότητες του απλού μιας και σε προβληματίζει αρκετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο μπερδεμενος και εκει που ειχα αποφασισει και εψαχνα μονο ντακαρ τωρα μου βαλατε ψιλους στα αυτια...

Το απλο το gs ισως με βολεψει οπως λετε αλλα κατι με χαλαει ρε γαμωτο και δεν μπορω να το προσδιορισω.Ισως το υψος του δεν μου κανει οτι μπορει να παει και εκτος δρομου αξιοπρεπως.Βασικα εχω εντουρο ειχα και το εδωσα γιατι δεν με καλυπτε οσο αφορα τα ταξιδια κτλπ.Γι αυτο με βλεπετε που τρωγομαι για χωμα.

Ωπα,δεν μας το ειχες πει οτι ειχες εντουρακι...Ποιο?Το χες χαμηλωσει και αυτο?

Ειχα την εντυπωση πως εισαι τελειως πρωταρης...

Εφοσων εχεις περασει και απο ψηλα μηχανακια μονο εσυ ξερεις ποσο σε βολευουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα φιλε μου ναι.Ειχα σκαψει σελα και σε εκεινο αλλα επειδη ο προηγουμενος την ειχε εντελως σανιδα.200αρι κτμ του 07.Μην φανταστεις οτι ημουν τιποτα κανενας σκληροπυρηνικος εντουρας...Τον χαβαλε μου εκανα σε χαλαρους ρυθμους κτλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωμη μου ειναι να αφησεις το dakar επειδη ειναι πολυ ψηλο για σενα, και να παρεις το απλο.

Με το απλο θα εισαι μια χαρα, και θα σου μεινουν και λεφτα στην ακρη.

το απλο

και το dakar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμμ enduro μηχανακι που να ταξιδευει

..

πως σου φαινετε αυτο;

Τροποποιήθηκε από τον sorips

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωμη μου ειναι να αφησεις το dakar επειδη ειναι πολυ ψηλο για σενα, και να παρεις το απλο.

Με το απλο θα εισαι μια χαρα, και θα σου μεινουν και λεφτα στην ακρη.

το απλο

και το dakar

Τα εχω δει φιλε μου αυτα.Ο χοντρουλης δεν νομιζω να ειναι και κανενα ντερεκι παντως.Μια χαρα το κουμανταρει βλεπω το ντακαρακι.Ευχαριστω παντως

χμμ enduro μηχανακι που να ταξιδευει

..

πως σου φαινετε αυτο;

Aν αφησουμε το αισθητικο κομματι στην απεξω,δεν φαινεται και ασχημο.Αν και νομιζω οτι το συγκεκριμενο δεν εχει κυκλοφορησει ελλαδα.Ισως κανω και λαθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν αφησουμε το αισθητικο κομματι στην απεξω,δεν φαινεται και ασχημο.Αν και νομιζω οτι το συγκεκριμενο δεν εχει κυκλοφορησει ελλαδα.Ισως κανω και λαθος.

Για το μοντελο πριν το 2002 (πιο ελαφρυ πιο ομορφο) ..στο car παιζει κοντα στα 2000

Ισως ειναι το μοναδικο πραγματικα on/off μηχανακι

Με τα σωστα λαστιχα παει σε οποιοδηποτε χωμα

καιει λιγο

ειναι στο υψος που θελεις

ειναι φτηνο

δεν σε νοιαζει να τρωει τουμπες στα χωματα που θα το πηγαινεις

φορτωνετε με οτι θελεις

στην ασφαλτο παει αξιοπρεπεστατα

ειναι απλο μηχανικα

λιγο πιο αργο απο το ντακαρ

Βρισκεις ενα κοντα στα 1600-2000 και με +700ε (λαστιχα αλυσιδα γραναζια λαδια - αναρτησεις) ειναι ετοιμο για τις χωματινες βολτες σου.

Kawasaki_KLR650_2001.jpg

image upload no ads

πανω κατω στα ιδια παιζει και το dr650

2003_Suzuki_DR650_SEb.jpg

how to take a screen shot

Τροποποιήθηκε από τον sorips

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτη μεγάλη μηχανή, για καθημερινή χρήση μέσα στην Αθήνα αλλά και για ταξίδια δικάβαλο με άνεση σε ταξίδι και χωματόδρομο.

Το ABS μεγάλο συν, δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές σε on/off με ABS σε αυτά τα χρήματα.

Το μηχανάκι που δείχνεις φαίνετε σούπερ, ειδικά εμφανισιακά το Dakar με τρελαίνει προσωπικά σε σχέση με το απλό.

Τα χλμ είναι μια χαρά. Μην πάρεις κάποια που κυκλοφορούν με τα μισά χιλιόμετρα, τα έχουν παρατημένα όσα είδα 1-2 χρόνια, και ένας θεός ξέρει τι θα ζητήσουν.

Προσωπικά δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Νιώθω ότι μαθαίνω να οδηγάω με ασφάλεια. Το ΣΚ μπήκα και χώμα και έπαιξα και ήταν τέλεια. Φοβήθηκα κανά 2 φορές αλλά σιγά σιγά φαντάζομαι θα μάθω 5 πράγματα. Μέσα σε 3 μήνες έχω ήδη 3 ταξιδάκια, δικάβαλος με μπαγκάζια μπόλικα. Όλα άνετα, χωρίς προβλήματα. Είμαι 1.80 και μου φαίνετε χαμηλό, σε καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη είναι οκ. Σε πολύωρη οδήγηση σε ταξίδι με ενοχλεί και ψάχνω λύση. (αν καταλήξεις σε dakar και θες να ανταλλάξουμε έστω και δοκιμαστικά σέλες, εδώ είμαστε).

Όσον αφορά τη τιμή, όλοι θα σου πουν ότι είναι πολλά.

Και μένα τα ίδια μου λέγανε, στην αγορά όμως η τιμή έχει διαμορφωθεί εκεί καλώς η κακώς. Εγώ ήμουν στα 2.500€ και με πολύ ζόρισμα και αφού για 6 μήνες δεν βρήκα κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά πήγα στα 3.200€ για το απλό. Το dakar πάντα πάει παραπάνω. Στα 2.500€ θα βρεις το προηγούμενο μοντέλο πριν το '04. Επίσης πολλοί λένε ότι δεν έχουν διαφορές, οι μηχανικοί που επισκέφτηκα μου λέγαν όλοι να προσπαθήσω να βρω δίμπουζο, δεν έχω συγκεκριμένη άποψη. Πάντως και τα χρόνια έχουν σημασία, εγώ πήρα του '07 και θεωρώ ότι έχει διαφορά με ένα μηχανάκι που έχει κλείσει τη δεκαετία.

Αν θες μπορώ να σου προτείνω μηχανικό για έλεγχο. Είναι νωρίς ακόμα για να σου πω για προβλήματα και κόστος συντήρησης. Σε λίγο θα μπω για το πρώτο σέρβις δικό μου στα 40.000 . Μόνο σπαστικό για μένα τα νερά που πετάγονται από τον μπροστινό.

Προσωπικά προχώρα στο dakar αν θες να μπαίνεις χώμα, (εγώ έχω μετανιώσει λιγουλάκι και θα μου μείνει απωθημένο) πάντα καλό έλεγχο σε μηχανικό εξειδικευμένο σε BMW, τζάμπα είναι. Καλό προβληματισμό !!! :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorips ευχαριστω για την απαντηση κατ αρχην.Πολυ εντουροειδη ειναι αυτα που εβαλες.Θα ηθελα κατι πιο ταξιδιαρικο.Ισως σας εχω μπερδεψει με αυτα που γραφω απλα ειμαι και εγω μπερδεμενος.Ασε που απ την στιγμη που εχω τα λεφτα θα ηθελα να αγορασω κατι πιο καινουργιο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πρώτη μεγάλη μηχανή, για καθημερινή χρήση μέσα στην Αθήνα αλλά και για ταξίδια δικάβαλο με άνεση σε ταξίδι και χωματόδρομο. Το ABS μεγάλο συν, δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές σε on/off με ABS σε αυτά τα χρήματα. Το μηχανάκι που δείχνεις φαίνετε σούπερ, ειδικά εμφανισιακά το Dakar με τρελαίνει προσωπικά σε σχέση με το απλό. Τα χλμ είναι μια χαρά. Μην πάρεις κάποια που κυκλοφορούν με τα μισά χιλιόμετρα, τα έχουν παρατημένα όσα είδα 1-2 χρόνια, και ένας θεός ξέρει τι θα ζητήσουν. Προσωπικά δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Νιώθω ότι μαθαίνω να οδηγάω με ασφάλεια. Το ΣΚ μπήκα και χώμα και έπαιξα και ήταν τέλεια. Φοβήθηκα κανά 2 φορές αλλά σιγά σιγά φαντάζομαι θα μάθω 5 πράγματα. Μέσα σε 3 μήνες έχω ήδη 3 ταξιδάκια, δικάβαλος με μπαγκάζια μπόλικα. Όλα άνετα, χωρίς προβλήματα. Είμαι 1.80 και μου φαίνετε χαμηλό, σε καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη είναι οκ. Σε πολύωρη οδήγηση σε ταξίδι με ενοχλεί και ψάχνω λύση. (αν καταλήξεις σε dakar και θες να ανταλλάξουμε έστω και δοκιμαστικά σέλες, εδώ είμαστε). Όσον αφορά τη τιμή, όλοι θα σου πουν ότι είναι πολλά. Και μένα τα ίδια μου λέγανε, στην αγορά όμως η τιμή έχει διαμορφωθεί εκεί καλώς η κακώς. Εγώ ήμουν στα 2.500€ και με πολύ ζόρισμα και αφού για 6 μήνες δεν βρήκα κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά πήγα στα 3.200€ για το απλό. Το dakar πάντα πάει παραπάνω. Στα 2.500€ θα βρεις το προηγούμενο μοντέλο πριν το '04. Επίσης πολλοί λένε ότι δεν έχουν διαφορές, οι μηχανικοί που επισκέφτηκα μου λέγαν όλοι να προσπαθήσω να βρω δίμπουζο, δεν έχω συγκεκριμένη άποψη. Πάντως και τα χρόνια έχουν σημασία, εγώ πήρα του '07 και θεωρώ ότι έχει διαφορά με ένα μηχανάκι που έχει κλείσει τη δεκαετία. Αν θες μπορώ να σου προτείνω μηχανικό για έλεγχο. Είναι νωρίς ακόμα για να σου πω για προβλήματα και κόστος συντήρησης. Σε λίγο θα μπω για το πρώτο σέρβις δικό μου στα 40.000 . Μόνο σπαστικό για μένα τα νερά που πετάγονται από τον μπροστινό. Προσωπικά προχώρα στο dakar αν θες να μπαίνεις χώμα, (εγώ έχω μετανιώσει λιγουλάκι και θα μου μείνει απωθημένο) πάντα καλό έλεγχο σε μηχανικό εξειδικευμένο σε BMW, τζάμπα είναι. Καλό προβληματισμό !!! :rolleyes:

Φιλε αρχιμιδη πολυ ωραια τα λες.Ναι πολυ μου λενε οτι ειναι πολλα τα λεφτα για μηχανακι, 8ετίας αλλα στην αγορα ειλικρινα κατω απο 3200-3300 δεν βρισκεις πιστευω διμπουζο.Αστα να πανε οσον αφορα τον προβληματισμο που λες.Την μια μου λεει ο ενας ''Ελα ρε παρτο σιγα το πραγμα,δεν θα σε εμποδισει το υψος,και το πολυ-πολυ σκαβεις σελα'' και απ την αλλη ''ειναι θηριο και δεν θα το κουμανταρεις ΠΟΤΕ!!''!

Το μπερδεμα του μπερδεματος μιλαμε.Και το κακο ειναι οτι εκει που ειχα αποφασισει οτι ντακαρ και τελος,και ειχα αρχισει τα τηλεφωνα κτλπ τωρα αρχιζω λιγο και εχω ενδοιασμους.

Δυσκολο πραγμα η επιλογη μηχανης τελικα....

3 μηνες 3 ταξιδια ε?Ααααρχοντας εισαι.Ανεβασε φωτο αν θες απ την μηχανη να την δουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή σε βλέπω να προβληματίζεσαι με τα ύψη, μελέτησε λίγο εδώ που σου λέει ακριβός ύψη ανάλογα με τη σέλα.

Αν πας σε σελά, για μια καλή δουλειά υπολόγισε κανένα 80άρι. Δεν πιστεύω πάντως ότι αξίζει να πας σε dakar για να πειράξεις μετά αναρτήσεις κτλ.

Όπως λένε πολλοί εδώ μέσα πάρε αυτό που σε φτιάχνει και εξωτερικά. Εγώ κάθε φορά που περνάει dakar από δίπλα το χαζεύω και το λιγουρεύομαι. Αν και η λογική λέει ότι για τη χρήση που κάνω το απλό είναι πιο σωστό για μένα.

Ταξιδάκια μη φανταστείς τίποτα τρελό. 2ημεράκια με 300 -500χλμ. προσπαθώ να μαζέψω εμπειρίες για να κάνουμε μεγάλο ταξιδάκι κάποια στιγμή :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις πρόβλημα με το ύψος, μπορείς να πας να το δοκιμάσεις. Κάτσε πάνω και αν μπορείς κάν'το μια βόλτα να δεις αν σε βολεύει. Οτιδήποτε άλλο είναι εικασίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις πρόβλημα με το ύψος, μπορείς να πας να το δοκιμάσεις. Κάτσε πάνω και αν μπορείς κάν'το μια βόλτα να δεις αν σε βολεύει. Οτιδήποτε άλλο είναι εικασίες.

Εχω παει να καβαλησω και το παταω με τα δαχτυλα και λιγο παραπανω.Στο ενα μονο ποδι ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.Καλα το απλο το παταω πολυ καλυτερα.Το ντακαρ για πολη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα με δυσκολεψει το υψος του,απλα δεν ξερω αν για το χωμα ειναι καλυτερο να παταω και με τα δυο ποδια με ολοκληρη την πατουσα.Μου ειχε πει και ο εμπορας οτι με ρυθμιση στο μαλακο του πισω αμορτισερ δεν θα εχω προβλημα.Τί να πω δεν ξερω.Μαλλον καμια παπαρια αγορα θα κανω οπως το κοβω στο τελος.

επειδή σε βλέπω να προβληματίζεσαι με τα ύψη, μελέτησε λίγο εδώ που σου λέει ακριβός ύψη ανάλογα με τη σέλα.

Αν πας σε σελά, για μια καλή δουλειά υπολόγισε κανένα 80άρι. Δεν πιστεύω πάντως ότι αξίζει να πας σε dakar για να πειράξεις μετά αναρτήσεις κτλ.

Όπως λένε πολλοί εδώ μέσα πάρε αυτό που σε φτιάχνει και εξωτερικά. Εγώ κάθε φορά που περνάει dakar από δίπλα το χαζεύω και το λιγουρεύομαι. Αν και η λογική λέει ότι για τη χρήση που κάνω το απλό είναι πιο σωστό για μένα.

Ταξιδάκια μη φανταστείς τίποτα τρελό. 2ημεράκια με 300 -500χλμ. προσπαθώ να μαζέψω εμπειρίες για να κάνουμε μεγάλο ταξιδάκι κάποια στιγμή :mB_kalo_e:

Αυτο δεν θελω.Να παρω το απλο gs και να λεω απο μεσα μου ''ρε γαμωτο μηπως να επαιρνα το αλλο?Αφου τα λεφτα τα ειχα!''

Και κατι αλλο παιδια.Επειδη μερικοι προτεινατε (λαθος πρεπει να το γραψα :) )το tenere to 660.Kαι με εκεινο παλι προβλημα δεν θα εχω?Ή ειναι διαφορετικα σχεδιασμενο και δεν του ''φαινεται'' το τοσο υψος?

Ευχαριστωωω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω παει να καβαλησω και το παταω με τα δαχτυλα και λιγο παραπανω.Στο ενα μονο ποδι ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.Καλα το απλο το παταω πολυ καλυτερα.Το ντακαρ για πολη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα με δυσκολεψει το υψος του,απλα δεν ξερω αν για το χωμα ειναι καλυτερο να παταω και με τα δυο ποδια με ολοκληρη την πατουσα.Μου ειχε πει και ο εμπορας οτι με ρυθμιση στο μαλακο του πισω αμορτισερ δεν θα εχω προβλημα.Τί να πω δεν ξερω.Μαλλον καμια παπαρια αγορα θα κανω οπως το κοβω στο τελος.

τι ισχύει στο χώμα θα σου που οι ειδικοί εδώ εγώ μπήκα πρώτη φορά προχτές και παντελώς άσχετος δεν ξέρω πως δεν έφαγα καμιά σαβούρα καλή.

όσο για τη ρύθμιση δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες. Ισα ίσα που είναι και επικίνδυνο. Το αμοπρτισέρ δεν το ρυθμίζουμε ανάλογα με το ύψος, αλλά ανάλογα το τερέν και το βάρος μας.

Ας μας πουν οι γνώστες γιατί και εγώ παίζω λίγο με τις ρυθμίσεις για να καταλάβω τις διαφορές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το απλο

θεός...hot grips extra...σαν να λέμε ενα χοτ ντογκ με απόλα...

κανονικα την εκπομπή επρεπε να τη λενε red moons...αχχαχαχα

sorry για το εκτός θέματος αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθω.

βασικα ο μόνος τρόπος για να βγεις από το δίλημμα σου είναι ένας...να οδηγήσεις και το απλό F650GS και το Dakar...σε χωμάτινη διαδρομή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικα ο μόνος τρόπος για να βγεις από το δίλημμα σου είναι ένας...να οδηγήσεις και το απλό F650GS και το Dakar...σε χωμάτινη διαδρομή.

Α μπραβο.Αυτο ειναι το ιδανικο αλλα δεν παιζει να κατσει η φαση με τιποτα.Μονο εγω παιζει να σκαλωνω τοσο πολυ σε επιλογη μηχανης.Εχω ξενερωσει μιλαμε.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενταξει κατασταλαξα.Πηγα τα οδηγησα και τα δυο(οχι σε χωμα) και με το κοντο νιωθω ασφαλεια ενω το dakar μου φανηκε πολυ θηριο.

Αν εχετε παιδια σταμπαρει καμια αγγελια καλη, διμπουζο με abs εως 3000 ευρω αν θελετε ποσταρετε την.

Ευχαριστω πολυ και οντως ισως δεν ηταν και πολυ εξυπνο οπως ειπαν μερικοι, που ηθελα να αγορασω το ντακαρ και να το χαμηλωσω.

Αυτο περα απ το χρωμα τι σας λεει?Ειναι και ακριβως διπλα μου http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1276617/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα