Jump to content

Recommended Posts

Λίγο που έριξα μια ματιά δίνει κινέζικα (ή στη καλύτερη ταϊβανέζικα) εργαλεία στη τιμή ευρωπαϊκων και ταϊβανέζικων (KS Tools, Toptul, Benman) εταιριών χωρίς να δίνει εγγύηση εφ' όρου ζωής όπως αυτές που ανέφερα.

Οποτε να μην ασχοληθω.. Προκειται για επαγγελματικη χρηση.

Σε ευχαριστω Μισκιν :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιδια να κανω μια ερωτηση. Αν δεν εχω δυναμοκλειδο πως μπορω να καταλαβω ποσα κιλα βαζω στη βιδα περιπου? Ηδεν γινεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α, καλά ντάξ'. :crazy:

Μακρύ εννοούσα κι εγώ τόση ώρα αλλά λανθασμένα το έλεγα σωληνωτό.

Άρα με μακρύ καρυδάκι σφίγγουμε άφοβα και δεν χρειάζεται να είναι και κρουστικό, σωστά;

Με αερόκλειδο σφίγγεις;

Οποτε να μην ασχοληθω.. Προκειται για επαγγελματικη χρηση.

Σε ευχαριστω Μισκιν :)

Στη δουλειά μου πήραμε Toptul από τον Δάμιγο και γ@μ@νε! Έσπασε το κλειδί; Το πας πίσω και παίρνεις καινούργιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, χεράκι!

Τι να το κάνεις τότε το κρουστικό; Απλό καρυδάκι! Αυτό που έχω και γω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

περνεις μια σωληνα του μετρου και κρεμας πανω της οσα κιλα βαρος θες να βάλεις :P

αυτό είναι απολύτως legit, το ξέρεις και εσύ. απλά είναι μη εφαρμόσιμο :baby:

πλακα κανω, μονο εμπειρικα αλλα και παλι 99% δε θα πετυχεις ακρυβως τη δυναμη που θες.

btw 50€ υπαρχουν δυναμοκλειδα. κινεζικα μεν αλλα για ερασιτεχνικη χρηση (10-20 βιδες το χρονο ας πουμε) δεν ειναι και ασχημα. ισως και πιο φθηνα, εγω πηρα ενα γιατι καμποσες φορες που το χρειαστικα δε το ειχα.

δε θυμαμαι ποσα kgm ειναι . νομιζω γυρω στα 20-25 η αλλιως 200-250Nm

Εμπειρικά, δεν παίζει ακόμη και ο καλύτερος μάστορας να πετυχαίνει την ακρίβεια βίδα με βίδα. Άρα εμπειρικά, δεν παίζει να το καταλάβεις, όχι.

Ανάλογα τι θες να δουλέψεις, πας στα αντίστοιχα κλειδιά και Nm.

Εγώ έχω το Matatakitoyo Τ-60, που μετράει από 5-25 Nm. Το είχα αγοράσει 58 ευρώ απο εγχώριο μαγαζί, είναι Ταιβανέζικο αλλά καλής ποιότητας, και επίσης καλιμπράρεται, άρα θα το έχεις όσο αντέχεις και όχι για 10-20 βίδες το χρόνο (που και πάλι αμφιβάλλω έστω και το χειρότερο δυναμόκλειδο να χάσει μετα απο 20 βίδες :rolleyes: ) Τσέκαρέ το.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θελω περισσοτερο για την βιδα που βγαινει το λαδι απο το καρτερ.

Υ.Σ Το δυναμοκλειδο πως το ρυθμιζουμε??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη για μια δουλεια που δεν χρειαζεται καν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετά την αγορά του δράπανου από τα lidl. Ψάχνω τώρα τρυπάνια. Πρώτη προτεραιότητα για μπετό, που να είναι sds plus. και σε δεύτερη φάση για απλό τοίχο και για ξύλο (στα οποία το sds plus από όσο έχω καταλάβει δεν χρειάζεται).

Δεν με ενδιαφέρει να πάρω καμία τεράστια κασετίνα αλλά σίγουρα όχι και ένα ένα. κανένα σετ με 5 - 10 βασικά νούμερα θα με καλύψει.

Δεν ψάχνω για φτηνή λύση αλλά κάτι ποιοτικό για να μείνει, μιας και το θεωρώ πιο σημαντικό από το ίδιο το δράπανο.

από μάρκα μου είπανε για irwin. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη για μια δουλεια που δεν χρειαζεται καν.

Αρχικα η χρηση του θα ειναι αυτη αλλα κατα το καλοκαιρακι υπαρχει περιπτωση να ανοιξω ενα μοτερ ενος φιλου για επισκευη και καθαρισμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υ.Σ Το δυναμοκλειδο πως το ρυθμιζουμε??

σιγά μην πάρεις δυναμόκλειδο για να αλλάζεις λάδια

Αρχικα η χρηση του θα ειναι αυτη αλλα κατα το καλοκαιρακι υπαρχει περιπτωση να ανοιξω ενα μοτερ ενος φιλου για επισκευη και καθαρισμο.

χρειάζεσαι δυναμόκλειδο για να αλλάξεις λάδια και θες να ανοίξεις μοτέρ ; :pray: μάθε πρώτα τα πιο απλά πράγματα και μετά προχώρα στα πιο περίπλοκα , όλα με τη σειρά τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε αν τα χέρια σου πιάνουν επένδυσε.Αν όχι ,ναι μεν ειναι καλη ασχολια να κανεις το λαιτ σερβις μονος σου αλλα θα σου βγει ακριβο.Ας στο δανεισει καποιος φιλος απο το φορουμ καλυτερα ή να σε βοηθησει στα βασικά.

Το δυναμοκλειδο στο πισω μερος (πισω απο την λαβη) εχει βαθμονομημενη ετικετα με την εκαστοτε μοναδα μετρησης .Βιδωνοντας ή ξεβιδωνοντάς το παιζεις με την ροπη που θέλεις.

Υπαρχουν και τα ηλεκτρονικα (ψηφιακα) που μετρανε και γωνία περαν της ροπής , καθως εχουν και ολες τις μοναδες μετρησης ροπης.(ευκολια για να μην ψαχνεσε στις μετατροπες,αν και εσυ με Nm θα σφιγγεις).

Ιδία πείρα δεν έχω σε αυτα για την ακρίβεια τους ή για το αν παραμενουν αξιοπιστα ,ποιοτικα κλπ με την παροδο του χρονου και της χρησης.

Τροποποιήθηκε από τον Alexandross

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά δε θέλω να πιεζω πολύ τη βιδα. (ξέρω πόσο αλλα εντάξει δεν ειναι καΙ ακριβώς)..

Σταυρο από που κατάλαβες οτι δεν έχω τις γνώσεις? Το οτιθέλω να ειμαΙ απόλυτα ακριβής και σε αυτο δεν νομίζω πωσ είναι κακό...

Τα σερβις (λάδι μπουζι φρένα αναρτήσεις) εννοείται πως τα κανω μονος και δεν ειναι απαραίτητο το δυναμοκλειδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά δε θέλω να πιεζω πολύ τη βιδα. (ξέρω πόσο αλλα εντάξει δεν ειναι καΙ ακριβώς)..

Σταυρο από που κατάλαβες οτι δεν έχω τις γνώσεις? Το οτιθέλω να ειμαΙ απόλυτα ακριβής και σε αυτο δεν νομίζω πωσ είναι κακό...

Τα σερβις (λάδι μπουζι φρένα αναρτήσεις) εννοείται πως τα κανω μονος και δεν ειναι απαραίτητο το δυναμοκλειδο.

Να το παρεις τότε Αχιλλέα!

Αλλα να ξέρεις οτι για το σφιξιμο των μπουζι ειναι απαραιτητο το δυναμοκλειδο,με ευλαβια κιόλας ;)

Γιατι οταν ο κατασκευαστης ζηταει σφιξιμο ενος μπυζι με 25Nm και δεν βαζουν δυναμοκλειδο αλλα λενε σφιξε το λιγο ,οχι πολυ και σπασει τι σημαινει αυτο?

Εσυ το σφιγγεις με 20Nm ενώ εγω, το λιγο, το αντιλαμβανομαι και σφιγγω ανεξέλεγκτα με 50Νm καταφεροντας να χαλασω σπειρωμα και να φερω ακιδα και επιφανεια εμβολου σε σημειο διαλυσης.

Δυστηχως τα μηχανολογικα χρηζουν ακριβειας ,συνεπως και εξοπλισμου για να λεμε οτι ακολουθουμε πιστά τον κατασκευαστη.

Τροποποιήθηκε από τον Alexandross

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετά την αγορά του δράπανου από τα lidl. Ψάχνω τώρα τρυπάνια. Πρώτη προτεραιότητα για μπετό, που να είναι sds plus. και σε δεύτερη φάση για απλό τοίχο και για ξύλο (στα οποία το sds plus από όσο έχω καταλάβει δεν χρειάζεται).

Δεν με ενδιαφέρει να πάρω καμία τεράστια κασετίνα αλλά σίγουρα όχι και ένα ένα. κανένα σετ με 5 - 10 βασικά νούμερα θα με καλύψει.

Δεν ψάχνω για φτηνή λύση αλλά κάτι ποιοτικό για να μείνει, μιας και το θεωρώ πιο σημαντικό από το ίδιο το δράπανο.

ρε συ γιατι δεν πηρες τα τρυπανια που ειχε στο lidl οταν πηρες και το δραπανο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαινε παλι στο λιντλ μπας και βρεις την κασετινα των 9.90 ευρω. Δες και εδω αλλο πακετο http://www.perfectools.gr/index.php?route=product/product&product_id=32 το οποιο το εχει και το πρακτικερ. Ειναι μια χαρα.

Με το τρυπανι που θα τρυπας μπετο θα τρυπας και τοιχο. Εγω χρησιμοποιω milwakee με διπλη κεφαλη. Σαν το βουτυρο τρυπα τους τοιχους. Δουλευω τα κλασικα νουμερα 6, 8, 10.

http://www.ergaleia-monotika.gr/index.php?cPath=949_950_962

Για ξυλο και σιδερο βαζεις το τσοκ και χρησιμοποιεις απλα τρυπανια (οχι sds).

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ισχυει αλλα οσο ναναι ενα δυναμοκλειδο με 200€ θα εχει πολυ μικροτερη απόκλιση. για τη χρηση τη δικια μου και των περισσοτέρων ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ εδώ μέσα είναι μια χαρά, ενα 4-5% δε λέει και πολλά συνήθως

για το καλιμπράρισμα όπως στα πολύμετρα θα είνια φαντάζομαι? θα θες και ενα καινουργιο (αν οχι 2-3) για να το κάνεις σωστά?

Αν η τσέπη αντέχει, πάρε το καλύτερο που μπορείς να πάρεις. Ναι, είναι όργανο ακριβείας και ναι, όσο καλύτερο είναι τόσο το καλύτερο. Φίρμες όπως Norbar, Gedore είναι κορυφή. Έχει να σου πει και ο Miskin επι τούτου, που ξέρει πολύ καλά.

Το καλιμπράρισμα, γίνεται σε ειδικά όργανα. Όχι συγκρίνοντας 2 κλειδιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν διαβάσεις το νήμα πιστεύω θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Εν τάχει τίμια επιλογή είναι το Matatakitoyo του xlapatsa στα 60€ και το δικό μου Norbar στα 100€ για κάτι καλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαινε παλι στο λιντλ μπας και βρεις την κασετινα των 9.90 ευρω. Δες και εδω αλλο πακετο http://www.perfectoo...t&product_id=32 το οποιο το εχει και το πρακτικερ. Ειναι μια χαρα.

Με το τρυπανι που θα τρυπας μπετο θα τρυπας και τοιχο. Εγω χρησιμοποιω milwakee με διπλη κεφαλη. Σαν το βουτυρο τρυπα τους τοιχους. Δουλευω τα κλασικα νουμερα 6, 8, 10.

http://www.ergaleia-...ath=949_950_962

Για ξυλο και σιδερο βαζεις το τσοκ και χρησιμοποιεις απλα τρυπανια (οχι sds).

Φίλε Αρχιμήδη καλημέρα. Προ καιρού βρέθηκα κι εγώ στο δίλημμά σου μετά την αγορά πιστολέτου Makita (παρεπιπτόντως, το πιστολέτο του Lidl θεωρείται value for money για ερασιτεχνική χρήση και πιστεύω θα το χαρείς σαν αγορά όποτε το δουλέψεις). Σωστά το σκέφτηκες ότι αξίζει να πάρεις καλά τρυπάνια. Πέρα από τα Irwin που όντως είναι πολύ καλά (και τα Milwakee επίσης), θα σου πρότεινα τα κλασικά Bosch ή, ακόμα καλύτερα, τα Hawera Γερμανίας και τα Diager Γαλλίας, ενδεικτικά δες εδώ:

http://toolspro.gr/p...3&la=1&ctID=135

Από νούμερα, σίγουρα τα 6 και 8 mm που είναι τα συνηθισμένα ούπατ, ίσως και κανά 10άρι, καλό είναι να πάρεις και κάποιο/ή και όλα, με μακρύ στέλεχος για να μπορείς να τρυπάς διαμπερώς τοιχοποιεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτάσεις για αγορά καλής κασετίνας με μετρικά καρυδάκια, κατά προτίμηση σε 3/8 ίντσας, από ελληνικό ή ξένο μαγαζί; Τιμή μέχρι 70 ευρώ περίπου. (Miskin, εμπιστεύομαι την κρίση σου) :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Προτάσεις για αγορά καλής κασετίνας με μετρικά καρυδάκια, κατά προτίμηση σε 3/8 ίντσας, από ελληνικό ή ξένο μαγαζί; Τιμή μέχρι 70 ευρώ περίπου. (Miskin, εμπιστεύομαι την κρίση σου) :rolleyes:

Πόσων τεμαχίων; Με αυτά τα λεφτά πας αναγκαστικά σε Taiwan ή Κίνα. Εκτός αν πετύχεις κάποια προσφορά φυλλαδίου.

Αν το έχεις με το eBay παίρνεις πολύ καλή συλλογή μεταχειρισμένη.

Θα κοιτάξω τι προσφορές έχει η Carolus και αν πλησιάζεις τα λεφτά. Επίσης κοίτα για Force και Proxxon.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο αριθμός τεμαχίων δεν είναι ζήτημα. Ας είναι και τα βασικά (καρυδάκια από 8 ή 10mm μέχρι 20-22mm πχ, άντε και καμιά προέκταση ή/και μανέλα). Παλιότερα είχα πετύχει κι εγώ πολύ καλές ευκαιρίες στο ebay σε εργαλεία, καινούρια πάντα, είτε σε πλειστηριασμούς είτε (πιο συχνά) σε buy it now. Tα τελευταία 2-3 χρόνια ωστόσο, αφενός έχουν ανέβει πάρα πολύ τα ταχυδρομικά από ΗΠΑ (κατά καιρούς έβρισκα πολύ καλά εργαλεία από ΗΠΑ σε ξεφτίλα τιμές) συν την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ, αφετέρου δεν βρίσκω εύκολα δημοπρασίες με προιόντα που να με ενδιαφέρουν...

Μεταξύ πχ αυτών των συλλογών:

https://www.stereoti...eca-3-8-25.html

https://www.stereoti...eca-1-2-17.html

http://eshop.pikouni...lic-detail.html

http://www.kentrovid...=8022#perigrafi

http://www.toolsales...category_id=194

http://ergaliothiki....&product_id=646

ποια θα επέλεγες με γνώμονα την ποιότητα και την αντοχή των εργαλείων στο χρόνο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα