Jump to content

Recommended Posts

:_rock-on::_thumbsup::_w00t: :vv: :vv: Το ίδιο έχουμε! Να συγκρίνουμε λίγο τα πιστοποιητικά;!! 2hx56x.jpg Μμμμμ το δικό σου είναι ακριβέστερο.....! :shoot: :shoot: :grin:

Άμα είναι να βγάνουμε τα εσώψυχα μας στη φορα,να καταθέσω και τα δικά μου.

IMGP1208_zpsrojwtmhj.jpg]http://IMGP1208_zpsrojwtmhj.jpg

IMGP1209_zpsmnbmtkmv.jpg]http://IMGP1209_zpsmnbmtkmv.jpg

IMGP1210_zpsqhxnj0fk.jpg]http://IMGP1210_zpsqhxnj0fk.jpg

IMGP1233_zpsfphx4qxc.jpg]http://IMGP1233_zpsfphx4qxc.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχει βάλει το Leroy Merlin μία κασετίνα μεγάλη της Dexter με καστάνια, καρυδάκια, κλπ, 75 κομμάτια, 75 ευρώ.

Για ερασιτεχνική χρήση, του ΣΚ εντελώς, θα είναι εντάξει, τι λέτε?

Επίσης, δεν έχω καταλάβει ποια χρειαζόμαστε για δουλειά σε μηχανή/αυτοκίνητο: 1/2" , 1/4", 3/8, όλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω τα 3/8 καλύπτουν τις περισσότερες δουλειές σε αυτοκίνητα και μοτό, ειδικά σε αυτοκίνητο νομίζω δύσκολα θα χρειαστείς 1/4.

Το 1/2 είναι απαραίτητο για κάποια μεγάλα-ζόρικα παξιμάδια βλέπε ρόδες-άξονες κλπ όπως και στα μηχανάκια. Αλλά έχω καταλάβει ότι το 3/8 είναι το ευρύτερο.

Κατα τα άλλα έχω να πω το εξής. MyTorqueWrench. gr :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου πουμε απο πού τα πηραμε ή θα το βρεις μονος σου??? :D

Είπα του πατέρα μου να μου δώσει 200e χορηγία για την αγορά ψηφιακού μπλιμπλικιου που θα του

κάνει τις κατσάνιες δυναμόκλειδα, και μου απάντησε "-καλά πάρε τώρα 5e να φέρεις να πιούμε δυο καφέδες, και βλέπουμε!"

:lol: :lol: :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω τα 3/8 καλύπτουν τις περισσότερες δουλειές σε αυτοκίνητα και μοτό, ειδικά σε αυτοκίνητο νομίζω δύσκολα θα χρειαστείς 1/4.

Το 1/2 είναι απαραίτητο για κάποια μεγάλα-ζόρικα παξιμάδια βλέπε ρόδες-άξονες κλπ όπως και στα μηχανάκια. Αλλά έχω καταλάβει ότι το 3/8 είναι το ευρύτερο.

Στο αμάξι 1/2 και αερόκλειδο! :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....

Το μεγάλο ποιο είναι;

Έχει βάλει το Leroy Merlin μία κασετίνα μεγάλη της Dexter με καστάνια, καρυδάκια, κλπ, 75 κομμάτια, 75 ευρώ.

Για ερασιτεχνική χρήση, του ΣΚ εντελώς, θα είναι εντάξει, τι λέτε?

link?

Έχει βγει και αυτή η προσφορά για όποιον ενδιαφέρεται...

Facom_S208-200.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μεγάλο ποιο είναι;

Το μικρό είναι TT50, 8 - 50 νιουτομετρα και το μεγάλο TT150, 30 - 150 νιουτομετρα μου λείπει ακόμα το ΤΤ330 60 - 330 νιουτομετρα και θα είμαι κομπλέ, θα μπορώ να αρπάξω ακόμα και το μεγάλο παξιμάδι του στροφάλου της V8 εσωεξωλεμβιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μικρό είναι TT50, 8 - 50 νιουτομετρα και το μεγάλο TT150, 30 - 150 νιουτομετρα μου λείπει ακόμα το ΤΤ330 60 - 330 νιουτομετρα και θα είμαι κομπλέ, θα μπορώ να αρπάξω ακόμα και το μεγάλο παξιμάδι του στροφάλου της V8 εσωεξωλεμβιας

Το οποίο παξιμάδι πόσα θέλει;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν με εξαπατά η μνήμη μου 240. Το πιάνεις καλά με το γιγαντοκαριδι βάζεις το δυναμοκλειδο σε γωνία που να βολεύει κανείς 10 βήματα πίσω, παίρνεις φόρα και πηδάς επάνω. Αν έχεις το ανάλογο εκτόπισμα και έχεις φάει όλο το φαΐ σου το μεσημέρι μωρή να ακούσεις το πολυπόθητο κλικ.

Δεν νομίζω να φτάσω ποτές να λύσω αυτό το παξιμάδι για να χρειαστεί μετά να το σφίξω αλλά λέμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο αμάξι 1/2 και αερόκλειδο! :shoot:

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις παιδιά, με τα Dexter θα είμαστε εντάξει για απλές δουλειές?

Να αναφέρω ότι έως τώρα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, μόλις είπα να ξεκινήσω σιγά σιγά.

Εν τω μεταξύ στο Leroy στα Stanley και σε αυτά Made in Taiwan έλεγε..

link?

Δυστυχώς δεν βλέπω να έχει ηλεκτρονικό κατάλογο στο site τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα dexter ειναι εξαιρετικης ποιοτητας. Εχω δυο συνεργεια (ψυκτικοι & ηλεκτρολογοι) και εχουν κατσαβιδια, πενσες, κλπ καο ειναι σουπερ ευχαριστημενοι. Πηρα τη μικρη κασετινα με τα καρυδακια 1/4 γιατι τη ζηλεψα περσυ, και ειναι σουπερ. Με κλειστα ματια τσιμπα την.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο valerr το ειχε αναφερει καποιες σελιδες πιο πισω αλλα μαλλον δεν το καταλαβατε γι`αυτο το ξαναγραφω.

η συλλογη-καστανια αυτη με τα 98 τεμαχια και τις 2 μανελες που ειχε βγαλει προσφορα το lidl και κυκλοφορει γενικοτερα με αλλους χρωματισμους και αλλες τιμες στα μαγαζια υπαρχει και στο παζαρι του σχιστου στα 40 ευρω ή και στα 35 με το αναλογο παζαρεμα.

πετρο απιστευτε ,εγω αυτο το διαστημα εχω παπουτσια της mts ειναι γαλλικα,και μεχρι στιγμης αντεχουν τα εχω περιπου κανα εξαμηνο τωρα, αν θες δες τα και αυτα.

εδω ειναι το κεντρικο τους σαιτ https://www.mts-morethansafety.com/

και εδω ειναι το καταστημα που τα πηρα http://www.protek-ppe.gr/gr/el/catalogue/papoytsia-asfaleias

αν βρεις κατι που σ`αρεσει μου λες και παμε και παρεα καμμια μερα αμα θες να το δεις και απο κοντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πετρο απιστευτε ,εγω αυτο το διαστημα εχω παπουτσια της mts ειναι γαλλικα,και μεχρι στιγμης αντεχουν τα εχω περιπου κανα εξαμηνο τωρα, αν θες δες τα και αυτα.

εδω ειναι το κεντρικο τους σαιτ https://www.mts-morethansafety.com/

και εδω ειναι το καταστημα που τα πηρα http://www.protek-pp...ytsia-asfaleias

αν βρεις κατι που σ`αρεσει μου λες και παμε και παρεα καμμια μερα αμα θες να το δεις και απο κοντα.

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχαλιό!!

Σήμερα παραλίγο να βγάλω στο φρεε το ψηφιακό δυναμόκλειδο και να έμεναν και ρέστα για καινούριες συλλογές,

μιας και πελάτης από λάθος του μου έδωσε περίπου +400e παραπάνω (δεν υπολόγισε μια προκαταβολή),

αλλά η αγορά τους παίρνει παράταση μιας και μόλις το ανακάλυψα στο αμάξι, 100 μέτρα αφού είχα φύγει, πήγα πίσω

και του είπα ότι μου ξαναπλήρωσε τα ήδη πληρωμένα! :grin:

Μιας και λέτε για κατσαβίδια, έχω εδώ έναν μάστορα ο οποίος είναι σιδεροφάγος :whip: και έχει μείνει χωρίς κάλο κατσαβίδι

θυμάμαι ότι κάποιος είχε ποστάρει μια φωτο με ένα Dexter και ένα άλλο δίπλα του, νομίζω απο Leroy ήταν η φωτο και νομίζω ότι την είχε βάλει

ο φίλος ο Miskin, βλέπω ότι λέτε πως είναι καλά, να πάω να τσιμπήσω από Leroy;;

Να προσεξω κατι;

Τρελές απαιτήσεις από τα κατσαβίδια δεν έχω, νορμάλ εφαρμογές, ηλεκτρολογικά κλπ, απλά θέλει ανανέωση ο στόλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά είναι τα Dexter αλλά νομίζω ότι τα Sora (made in Germany) που έχει το πρακτικερ είναι καλύτερα και νομίζω και πιο φθηνά αν και δε παίρνω όρκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδελφοί εν ροπόκλειδω αγαπητοί, μια ακόμη απορία που έχω για αυτό το όργανο, κάθε πότε είναι καλό να ελέγχουμε και να το καλιμπράρουμε; πάει με το χρόνο; πάει με τα κλικ; και με τα δύο;

ο Δαμίγος μου είχε πει "δε θέλει σχεδόν ποτε. Αλλά αν θες το φέρνεις σε ένα χρόνο και το στέλνουμε για έλεγχο"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά είναι τα Dexter αλλά νομίζω ότι τα Sora (made in Germany) που έχει το πρακτικερ είναι καλύτερα και νομίζω και πιο φθηνά αν και δε παίρνω όρκο.

Με τα sora πολυ κακη εμπειρια. Την ειχα παρει τη συλλογη και βγηκαν β´ διαλογης. Τα dexter αψογα, απο εμπειρια τριτων.

.......

Το μανιουαλ τι γραφε?

Στα αλλα που εχω (ελατηριο) το μανιουαλ γραφει καλιμπραρισμα ουανς ε γιαρ. Το ντιτζιταλ δεν εχω διαβασε τι λεει, αλλα φανταζομαι κατι αντιστοιχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα sora πολυ κακη εμπειρια. Την ειχα παρει τη συλλογη και βγηκαν β´ διαλογης. Τα dexter αψογα, απο εμπειρια τριτων.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία με τα Sora, μου φάνηκαν οκ που τα είδα, αλλά αν δε τα δουλέψεις.... Τα Dexter τα έχουμε στη δουλειά, αφού αντέχουν μια χαρά είναι για τα μαστορέματα του ΣΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μπορεί την Δευτέρα να κάνω την κίνηση λοιπόν και να την χτυπήσω την κασετίνα.

Εκτός αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετε μέχρι 70-80 ευρώ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μπορεί την Δευτέρα να κάνω την κίνηση λοιπόν και να την χτυπήσω την κασετίνα.

Εκτός αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετε μέχρι 70-80 ευρώ..

Λίγο πιο ακριβή...

nlx1km.jpg

http://www.labo.com.gr/manuals/LABO_EPE_CarolusWanted14_2GR.pdf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ για την πρόταση, έχεις κάποια εμπειρία από την εταιρεία?

Είδα και αυτό στο louis.de, τα φέρνει και το motoraid:

https://www.louis.de/en/artikel/rothewald-professional-socket-set-150-piece/10003583?list=33917910

http://www.motoraid.eu/tools/rothewald-150-piece-toolbox

Την έχει προτιμήσει κανείς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eυχαριστώ για την πρόταση, έχεις κάποια εμπειρία από την εταιρεία?

Είδα και αυτό στο louis.de, τα φέρνει και το motoraid:

https://www.louis.de...3?list=33917910

http://www.motoraid....0-piece-toolbox

Την έχει προτιμήσει κανείς?

Τα Carolus τα ξέρω καλά. Είχα και στη δουλειά, έχω και δικά μου. Εξαιρετικά. Τα περισσότερα είναι Taiwan και κάποια made in Germany (π.χ. τα δυναμόκλειδα). Δεν έχουν καμιά σχέση ποιοτικά με τα κινέζικα τύπου Lidl, Rothewald, Mannesman, κλπ. H Carolus (θυγατρική της Gedore) έχει δικά της εργαλεία που κατασκευάζονται για τη συγκεκριμένη εταιρεία, δε ψωνίζει από το alibaba όπως οι περισσότερες κινέζικες εταιρείες.

Τώρα αν μπορείς να κάνεις service στο μηχανάκι με χαμηλότερης ποιότητας εργαλεία όπως τα Rothewald, φυσικά και μπορείς. Στη πορεία θα δεις ποια εργαλεία πρέπει να είναι ποιοτικά και ποια αυτά που απλά να κάνουν τη δουλειά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στη πορεία θα δεις ποια εργαλεία πρέπει να είναι ποιοτικά και ποια αυτά που απλά να κάνουν τη δουλειά.

Σε σεβομαι και σε εκτιμω για τις πληροφοριες που μας δινεις αγαπητε φιλε Miskin. Το ξεκαθαριζω γιατι ισως ακουστω περιεργα.

Σε εναν ερασιτεχνη, οπως οι περισσοτεροι απο μας, ποια ειναι τα σημεια/εργασιες που θεωρεις οτι θα χρειαστουν εργαλεια ποιοτικοτερα απο αυτα "της σειρας"; Εχω διαπιστωσει, απο τη μικρη μου εμπειρια, οτι η διαφορα αναμεσα στο ποιοτικο και μετριο (ή/και κακο) εργαλειο εχει να κανει μονο ως προς την αντοχη. Κυριως σε κατσαβιδια και κλειδια αλλεν. Σε κασετινα, οπως αυτη που κουβεντιαζουμε, θεωρεις οτι αξιζει να ριξεις χρημα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε σεβομαι και σε εκτιμω για τις πληροφοριες που μας δινεις αγαπητε φιλε Miskin. Το ξεκαθαριζω γιατι ισως ακουστω περιεργα.

Σε εναν ερασιτεχνη, οπως οι περισσοτεροι απο μας, ποια ειναι τα σημεια/εργασιες που θεωρεις οτι θα χρειαστουν εργαλεια ποιοτικοτερα απο αυτα "της σειρας"; Εχω διαπιστωσει, απο τη μικρη μου εμπειρια, οτι η διαφορα αναμεσα στο ποιοτικο και μετριο (ή/και κακο) εργαλειο εχει να κανει μονο ως προς την αντοχη. Κυριως σε κατσαβιδια και κλειδια αλλεν. Σε κασετινα, οπως αυτη που κουβεντιαζουμε, θεωρεις οτι αξιζει να ριξεις χρημα?

Το κακό εργαλείο δεν το θεωρώ εργαλείο ( αυτό ισχύει και για πιο σοβαρά πράγματα από τα εργαλεία).

Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα εργαλεία (τα κανονικά) η μαγκιά είναι να μη δώσεις λεφτά για εργαλεία που δεν τα αξίζουν. Θα δώσω 10 € να πάρω τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας του Lidl και αν χαλάσουν θα τα βγάλω μια φώτο και θα τα ποστάρω γελώντας ή αν αντέξουν πάλι το ίδιο θα κάνω. Αλλά δε θα δώσω 100 € για μια συλλογή με 56968 τεμάχια που είναι αμφιβόλου αξίας για το λόγο ότι είναι 100 ΕΥΡΩ. Δυο μεροκάματα. Θα βάλω άλλα άλλα 50-100 € και θα πάρω αυτό που αξίζει ή θα πάρω μια του Lidl με 35-40 €.

Προσπαθώ η άποψή μου για τα εργαλεία να είναι απαλλαγμένη από προσωπική διαστροφή ( έναν έρωτα τον έχω για τα εργαλεία όπως και για τα μηχανάκια) αλλιώς θα έλεγα, πάρτε ΟΛΟΙ NEPROS!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα