Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Με την διαφορά στην τιμή να κάνει ακόμη πιο δελεαστική την νοθεία, είναι στατιστικά (από ελέγχους που κατα καιρούς δημοσιεύονται στον τύπο), η πιο νοθευμένη βενζίνη. Η μόνη διαφορά (προς το καλύτερο) που έχω νοιώσει σε βενζίνη (κάθε, μα ΚΑΘΕ μαμημένη φορά που βάζω βενζίνη έξω, θες Ιταλία, θες Αυστρία, ακόμη και Βουλγαρία...........) είναι αυτό που είπε παραπάνω ο Σταύρος: Δεν το ήξερα αυτό. Την άποψη μου βέβαια τη στήριξα σε προσωπική εμπειρία, μπορεί να ήμουν τυχερός και να έβαλα καθαρή κατοστάρα (Vpower από εταιρικό) ή τελικά να είναι όπως λένε ψυχολογικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TasMan 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Οταν αρχισαν να πρωτοπαρουσιαζονται οι 100ρες βενζινες είχε γίνει πολύς ντ´ορος σχετικα με το τι παραπάνω προσφέρουν και τελικά κατέληξαν ότι απλά περιέχουν διάφορα καθαριστικά για τις βαλβίδες και τα μπεκ και ελάχιστη διαφορά είχαν όσον αφορά την κατανάλωση ή την απόδοση του κινητήρα. Απλά εγώ έχω να κάνω την εξής παρατήρηση. Μεχρι πριν απο λιγο καιρο μετα απο σερβις της μηχανης με καθαρισμο μπεκ και βαλβιδων καταλαβαινα αμεσως τη διαφορα, ακομα και στον ηχο της "καθαρης" μηχανης. Μετα απο λιγο βεβαια απεστρεφε στη συνηθη συμπεριφορα και ηχο. Το τελευταιο σερβις το εκανα πριν 3 μηνες και 2500χλμ και απο τοτε κινουμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με 100ρα βενζινη και ακομα εχει διατηρηθει ο ηχος και η συμπεριφορα οπως αμεσως μετα το σερβις και καθαρισμο μπεκ και βαλβιδων. Προσωπικα προτιμω να δινω το κατι παραπανω και να ξερω πως διατηρειται σε αψογη κατασταση και να γουσταρω με το γουργουρητο που με φτιαχνει σε καθε γκαζιά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 (τροποποιήθηκε) edit2:το SH έχει λέει 10.5/1 συμπίεση... αυτό δλδ όντως σημαίνει ότι η 97άρα/100άρα δεν θα έπρεπε να κάνει διαφορά δλδ?!?!?!? (ο συντελεστής αυτός είναι αέρας προς καύσιμο σωστά?) To SH λοιπόν δε χρειάζεται 100άρα, ούτε καν 97άρα. Δεν έχει αρκετή συμπίεση ώστε να δημιουργήσει αυτανάφλεξη στο μίγμα, οπότε είτε βάλεις 95άρα είτε 100άρα το ίδιο και το αυτό. Μη συγχέουμε την ποιότητα και την καθαρότητα του καυσίμου με τα οκτάνια. Η συμπίεση του κινητήρα αναφέρεται στη συμπίεση του όγκου στον κύλινδρο από την μεγαλύτερη χωρητικότητα του (το πιστόνι εντελώς κάτω) μέχρι τη μικρότερη (το πιστόνι εντελώς πάνω). Δεν έχει να κάνει με λόγο αέρα/καυσίμου Οι εταιρίες όταν λανσάρουν μι καινούργια βενζίνη, προμηθεύουν τα πρατήρια με καλής ποιότητας καύσιμο. Βάζουμε εμείες και ώς δια μαγείας νιώθουμε διαφορά. Μετά όταν το ¨χωνέψει¨ το κοινό τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα. Φαεινό παράδειγμα η 97αρα της shell. Έβαλα όταν πρωτολανσαρίστηκε και είδα διαφορά όχι στη μηχανή, αλλά στο αμάξι που η συμπίεση του είναι βάρκα γυαλό. Τώρα είτε βάλω 95άρα είτε 97άρα είτε 100αρα το ίδιο και το αυτό. Μη τρώτε παπά απ τα οκτάνια όταν δε τα χρειάζεστε. Εκεί που πρέπει να εστιάζουμε είναι η ποιότητα καυσίμου που πρέπει να έχουμε τη χειρότερη στην περιφέρεια της Ευρώπης, Μικράς ασίας, Περσικού κόλπου και ΣΙΑ ΟΕ, για να μη πω και αφρικής και θεωρηθώ υπερβολικός Τροποποιήθηκε Αύγουστος 12 , 2013 από τον Messer 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rtifosi 603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Αρα τα οκτανια δεν εχουν να κανουν με τη ποιοτητα του καυσιμου. Υποθετω λοιπον οτι η 100αρα ειναι πιο ακριβη γιατι την εχουν "παραγει" ετσι ωστε να αυταναφλεγεται σε μεγαλυτερες συμπιεσεις. Οκ, δεκτο. Καποια αμαξια και μηχανες που δουλευουν σε ψηλες συμπιεσεις θελουν παραπανω οκτανια. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Γιατι να βαζουν τα "μαγικα" καθαριστικα που κρατανε τα μπεκ και τις βαλβιδες καθαρα ΜΟΝΟ στη κατοσταρα και οχι στις αλλες; Στο πηγαδι κατουρησαν, η μηπως θελουν οι εταιριες να "βρωμιζουν" οι βαλβιδες και τα μπεκ των πελατων ΤΟΥΣ που βαζουν απλη...; Σαν να μου βρωμαει η δουλεια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες