Jump to content
ger_zoym

Προβλημα με CPU

Recommended Posts

Παιδια λυστε μου μια απορια και δωστε μου τα φωτα σας.

Καταρχην εχω σταθερο υπολογιστη.Ποτε δεν ειχα προβλημα με την CPU.Τις τελευταιες ημερες ομως για καποιο λογο τραβαει 100% και απο τις διεργασιες οπου το παρατηρω ο mozilla ειναι αυτος που βαραει στα υψη (στιγμιαια αλλα ικανα να με κολησουν τον mozilla) την CPU.Για αρχη απενεργοποιησα καποια προγραμματακια που τρεχουν μαζι με τον mozilla αλλα και παλι τπτ.

Πριν λιγο παρατηρησα (και εδω ειναι το εντελος κουλο) οτι οσο εχω ανοιχτη την σελιδα του facebook τρωει τα κολληματα ο mozilla και φθανει στο 100% η CPU.

ΠΟΤΣ ΓΕΝΕΝ ΑΥΤΟ?

Για δωστε μου κανα φως!?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πήγαινε να κάνεις μια Εκκαθάριση των windows να δεις πόσα προσωρινά αρχεία έχεις αποθηκευμένα και να διαγράψεις ότι περισεύει.

Επίσης απο πότε έχεις να καθαρίσεις τον υπολογιστή σου εσωτερικά και να αλλάξεις την πάστα του επεξεργαστή? Μπορεί να ανεβάζει υπερβολικές θερμοκρασίες αν έχει πιάσει σκόνη κ δεν ψύχεται σωστά οπότε πέφτει και η απόδοση του.

Αν καθαρίσεις τον υπολογιστή και απο την Εκκαθάριση και απο την σκόνη και συνεχίζει να κολλάει παίζει να είναι και κανένας ιός ή να φταίει κανένα απο τα update του mozila οπότε τον κάνεις απεγκατάσταση και μετά τον ξαναβάζεις και τσεκάρεις.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό στα γρήγορα. Τσέκαρε και πες μας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκαθαριση δισκου και ανασυγκροτιση εκανα,τον εχω φυσιξη με αερα...τωρα τον σκαναρω για ιους,ξαναεκανα εγκατασταση τον mozilla.Η αληθεια ειναι οτι δεν δοκιμασα να μπω με αλλο browser.θα σας πω τα αποτελεσματα εντος ημερας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θερμοαγώγιμη πάστα(αυτή ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψύχτρα) απο πότε έχεις να την αλλάξεις? Θέλει αλλαγή ανα διαστήματα και κατά προτίμηση πριν το καλοκαίρι που αρχίζουν οι ζέστες και πάντα κάνουμε ένα καθάρισμα πριν τις ζέστες.

Και άλλη φορά για το καθάρισμα θα σου συνηστούσα να πάρεις κανένα πινέλο που να το έχεις μόνο για αυτή την δουλειά και στην ουσία να σκουπίζεις όμορφα όμορφα τα πάντα μέσα για να τον καθαρίσεις και να τον κάνεις στην πένα, γιατί συνήθως με τον αέρα φεύγουν μόνο τα πολλά πολλά.

Και όχι μόνο επιφανειακά, αλλά να βγάζεις ψύχτρες μνήμες κτλπ και να τα σκουπίζεις καλά. Και ότι ανεμιστηράκι έχεις μέσα επίσης πολύ καλά γιατί πολλές φορές μαζεύονται σκόνες ανάμεσα στους έλικες και το ανεμιστηράκι δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές απότι πρέπει, ή ζορίζεται περισσότερο. Επίσης να φυσάς καλά και στις υποδοχές που μπαίνουν οι Ram και η κάρτα γραφικών να φεύγουν τυχών σκόνες που έχουν μπει εκεί. Μετά τα ξανακουμπώνεις όλα και είσαι κομπλέ.

Να δούμε τι θα σου βγάλει και το σκανάρισμα.

Παρεπιπτόντως τα κολήματα μήπως σού ξεκίνησαν αφού έκανες εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα ή plug in? Και τα plug in ή toolbars που έβαλες τα έκανες απενεργοποίηση ή κατάργηση?

Τροποποιήθηκε από τον gstam

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Γιώργη τι του λες, να καθαρίσει το PC και να βάλει πάστα γιατί δουλεύει στο 100% η cpu;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την στιγμή που η θερμοκρασία είναι υψηλότερη απο ότι πρέπει ο επεξεργαστής τρώει κολλήματα. Μπορεί να δείχνει ότι δουλεύει στο 100%, αλλά αν όντως δούλευε στο 100% δεν θα έτρωγε κολλήματα απο ένα firefox ή facebook. Πόσο μάλλον να του πέφτει "βαριά" η διεργασία του firefox με 2-3 καρτέλες ανοιχτές.

Τσέκαρα και την άλλη εκδοχή που του είπα ότι μπορεί να φταίει η έκδοση του firefox ή γενικά ο firefox.

Βρήκα αυτό το άρθρο στο support του firefox. Λέει για περιπτώσεις που ο Firefox τρώει πολύ CPU χωρίς λόγο, και πως ακριβώς να το φτιάξεις. Αν θες τσέκαρε το.

Τροποποιήθηκε από τον gstam

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο το πρόβλημα εντοπίζεται στον firefox ή τέλος πάντως σε κάτι από πλευράς sowtware και όχι hardware.

Άλλωστε ο ger_zoum ανέφερε την χρήσης της CPU στο 100% και πουθενά θερμοκρασία, άλλο που θα ψηθεί στο τέλος από το full load.

Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι 100% φταίει ο firefox και όχι η ζέστη-σκόνη-τα ανεμιστήρια.

ΥΓ Αν μου πεις να τινάξω το χαλί στο μπαλκόνι για να διαβάζει πιο γρήγορα ο σκληρός θα πάρω yamaha.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα ακριβώς για αυτό τον λόγο το πρόβλημα εντοπίζεται στον firefox ή τέλος πάντως σε κάτι από πλευράς sowtware και όχι hardware.

Άλλωστε ο ger_zoum ανέφερε την χρήσης της CPU στο 100% και πουθενά θερμοκρασία, άλλο που θα ψηθεί στο τέλος από το full load.

Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι 100% φταίει ο firefox και όχι η ζέστη-σκόνη-τα ανεμιστήρια. Σωστός σε όλα τα παραπάνω.

ΥΓ Αν μου πεις να τινάξω το χαλί στο μπαλκόνι για να διαβάζει πιο γρήγορα ο σκληρός θα πάρω yamaha. Μην λες τέτοια θα τα διαβάσει ο yamahakias και θα χαρεί... Τουλάχιστων πάρε Suzuki να χαρώ εγώ... χαχαχαχα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον.

Δοκιμασα με explorer αλλα ρε παιδια...ειναι τριςαθλιος παρολο που δεν τραβαει πολυ οπως ο mozilla.Δοκιμασα και τον chrome αλλα ταυτοχρονα με τον chrome ανοιγουν και αλλες διεργασιες και πιανω παλι τον ιδιο αριθμο στην cpu οπως με τον mozilla.

Εκανα scan αλλα δεν βρηκε τπτ.

Ανοιξα το πλαινο καπακι του κουτιου και η αληθεια ειναι οτι δεν τρωει τα κοληματα που ετρωγε πριν.

Γουα τα φακ?

Θεωρητικα το κλειστο κουτι δεν εχει καλυτερη ροη του αερα εφοσων εχεις τους καταλληλους ανεμιστηρες και τρυπες για την ανακυκλωση του?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θεωρητικα πρεπει να υπαρχει καλυτερη ροη του αερα με κλειστο το πλαινο καπακι.......

Επισης τι επεξεργαστη εχεις???ραμ???

και τελος μηπως να κατεβασεις explorer 10??? :peep: :peep: :peep: :peep: :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον.

Δοκιμασα με explorer αλλα ρε παιδια...ειναι τριςαθλιος παρολο που δεν τραβαει πολυ οπως ο mozilla.Δοκιμασα και τον chrome αλλα ταυτοχρονα με τον chrome ανοιγουν και αλλες διεργασιες και πιανω παλι τον ιδιο αριθμο στην cpu οπως με τον mozilla.

Εκανα scan αλλα δεν βρηκε τπτ.

Ανοιξα το πλαινο καπακι του κουτιου και η αληθεια ειναι οτι δεν τρωει τα κοληματα που ετρωγε πριν.

Γουα τα φακ?

Θεωρητικα το κλειστο κουτι δεν εχει καλυτερη ροη του αερα εφοσων εχεις τους καταλληλους ανεμιστηρες και τρυπες για την ανακυκλωση του?

αν δεν εχεις 100% με τους άλλους browsers τότε φταίει ο mozilla και όχι η cpu.

αν με τους άλλους browsers ανοίγουν και άλλες 'διεργασίες' τότε να τσεκάρεις τι σου τραβάει τη cpu αναλυτικά από το task manager και να επανέλθεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο chrome κάθε καρτέλα που ανοίγεις, δουλεύει σαν διαφορετική διεργασία, απότι έχω παρατηρήσει στο task manager. Δοκίμασε με opera που δεν το κάνει αυτό και κανονικά δουλεύει στις ίδιες ταχύτητες με τον firefox

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκίμασε να δεις τι συμβαίνει και σε άλλα sites που χρησιμοποιούν κάργα JavaScript ή διάφορα plugins όπως το Flash ή το Silverlight. Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει τη δουλειά κάποιο plugin ή κάποιο βλαμμένο JavaScript που άλλαξε πρόσφατα στο fb.

Επίσης φρόντισε να είναι όλα στην τελευταία έκδοση τους (browsers, plugins, etc.).

Αν είχες θέμα με τη ζέστη θα κόλλαγε συνολικά το σύστημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το κοβω να ναι ψιλομαλακια ρε γαμωτο...

Δεν κολαει ο υπολογιστης και κολαει ενα συγκεκριμενο πραμα...πολυ ψαξιμο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο λινκ που σου έστειλα Μάκη, γράφει ακριβώς τι να κάνεις για να τσεκάρεις τι ακριβώς φταίει στον firefox. Κάνε τον κόπο να το διαβάσεις αν θες, θα σου λύσει πολλές απορίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να κάνεις format. Η υπερβολική χρήση cpu οφείλεται τις περισσότερες φορές σε προγραμματάκια που τρέχουν στον υπολογιστή τα οποία μπορεί να είναι ιοί και να μην τα αναγνωρίζει το anti-virus.

Ακριβώς το ιδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ με τον σταθερό υπολογιστή μου , έκανα format και λύθηκε το πρόβλημα. Το να κάτσεις να ψάξεις και να λύσεις το πρόβλημα είναι πιο χρονοβόρο από το να κάνεις ένα format.

Δεν πιστεύω πως είναι θέμα υλικού, πρόβλημα με το υλικό έχεις όταν υπερθερμαίνεται ο υπολογιστής, κλείνει μόνος του ή δεν ανοίγει καθόλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας.Καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Σιγουρα ολες οι απαντησεις θα μπορουσαν να βοηθησουν.

Σε εμενα τελικα μεχρι στιγμης το προβλημα λυθηκε ως εξης (προς το παρων).

Εσβησα εντελως τον mozila και οτιδηποτε φακελο ειχα και τον εγκατεστησα ξανα απο την αρχη.Φυσικα οτιδηποτε σελιδες κωδικοι κτλ εκαναν φτερα εσβησα και κατι αλλα προγραμματακια που συμμετειχαν στις διεργασιες γενικα.

Τωρα πλεον η cpu δουλευει απο το 0 και οχι απο το 15-20% που δουλευε.

Οι επομενες ημερες φυσικα θα δειξουν κατα ποσο πετυχε το πειραμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα