Jump to content
Σάτυρος

Ερωτηση περι κοινης ησυχιας

Recommended Posts

Κατ αρχην μενω σε επαρχια.

Κατα ενα παραξενο τροπο οποτε βγαινω βολτες για να ξεσπασω στη μηχανη (μετα τις 2-3), μετα απο λιγο βγαινει περιπολικο με φαρο, (μου το εχουν πει φιλαρακια που πινουν μπυρες σε ταρατσες και τα βλεπουν ολα), οποτε σημερα εκανα τις βολτες πριν τις 12. (αν κι εχω νορμαλ εξατμιση).

εγω σκεφτομαι αν τιθεται θεμα κοινης ησυχιας βασικα. Υπαρχει περιπτωση να κοιμαται καποιος με το αυτι κολλημενο στην ασφαλτο και να καλει καθε φορα που περναω με κοφτες.

Νομιζω νομικα δε μπορει να σε κανει κατι καθως μετακινεισαι και φορας την εξατμιση που οριζει ο κατασκευαστης.

Πειτε τη γνωμη σας, και ηθικα και νομικα.

Τροποποιήθηκε από τον Σάτυρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νομικά που ρώτησες, σίγουρα είσαι στην κατηγορία των "επικίνδυνων ελιγμών".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηθικά ρε φίλε "παίζουν" πολλά. Από το μωρό που έκαναν μισή ώρα βόλτα στην αγκαλιά να το κοιμήσουν μέχρι τον φουκαρά που θα σηκωθεί στις 5:00 το ξημέρωμα να πάει για το μεροκάματο. Ειδικά στην επαρχία που συνήθως δεν υπάρχει το διαρκές βουητό της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που "πνίγει" και έναν παραπανήσιο θόρυβο, άμα μέσα στην ησυχία βαράς κόφτες, ακούγεται αρκετά. Καλοκαίρι είναι, πορτοπαράθυρα ανοιχτά, ακούγεσαι, όσο ήσυχη και να είναι η εξάτμιση. Εύκολα το διαπιστώνεις άμα δώσεις το μηχανάκι σου σε έναν φίλο να κάνει το ίδιο και εσύ είσαι στο σπίτι σου.

Και εντελώς φιλικά, βρες άλλον τρόπο να ξεσπάς, ο τρόπος σου δεν είναι ο ασφαλέστερος ούτε για τους γύρω σου, ούτε για σένα. Σκέψου να διασταυρωθείς με έναν που ξεσπάει επίσης.

Περισσοτερο θα ηθελα να "διασταυρωθω" με ΜΙΑ που θελει να ξεσπασει επισης -τετοιες ωρες-. χαχαχα.

Ωραιο το ηθικο, το σκεφτικα, Νομικα ομως ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα ενα παραξενο τροπο οποτε βγαινω βολτες για να ξεσπασω στη μηχανη (μετα τις 2-3), μετα απο λιγο βγαινει περιπολικο με φαρο, (μου το εχουν πει φιλαρακια που πινουν μπυρες σε ταρατσες και τα βλεπουν ολα), οποτε σημερα εκανα τις βολτες πριν τις 12. (αν κι εχω νορμαλ εξατμιση).

εγω σκεφτομαι αν τιθεται θεμα κοινης ησυχιας βασικα. Υπαρχει περιπτωση να κοιμαται καποιος με το αυτι κολλημενο στην ασφαλτο και να καλει καθε φορα που περναω με κοφτες.

Νομιζω νομικα δε μπορει να σε κανει κατι καθως μετακινεισαι και φορας την εξατμιση που οριζει ο κατασκευαστης.

Το θεωρώ πολύ προκλητικό και επικίνδυνο να βαράς κόφτες ανάμεσα σε γειτονιές στις 2-3 το πρωί. Χθες στις 4 υπήρξε γενικός συναγερμός στο (εξοχικό) σπίτι διότι μια γάτα ούρλιαξε και η μικρή μου ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. Με το παραμικρό ξυπνάει και κάνει κάμποση ώρα να κοιμηθεί. Στη θέση μου εάν ήσουν και συχνά πυκνά κάποιος κόφτιαζε έξω από το παραθύρι σου, τότε θα είχες σοβαρός πρόβλημα μαζί του, πίστεψέ με.

Όπως λένε οι Παναγιώτηδες, ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους υπολοίπους.

Η αστυνομία θεωρώ ότι εάν σε πετύχαινε θα σου έκανε απλά την παρατήρηση. Την τρίτη φορά που θα σου έκανε παρατήρηση θα έπεφτε και μήνυση. Έτσι γίνονταν παλαιότερα με την διατάραξη κοινής ησυχίας. Πέρα από το ότι πιθανόν να σε έγραφε για άσχετο λόγο.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι είπαν παραπάνω ή ποιο απλά μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θες να κάνουν σε σένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχες διαβάσει τον Κ.Ο.Κ. (Άρθρο 46 και άρθρο 15 παρ.1β) θα σου είχαν λυθεί όλες οι νομικές απορίες σχετικά με το πρόστιμο, γιατί μάλλον μόνο αυτό σε ενδιαφέρει.

Την ηθική διάσταση του θέματος βλέπω ότι την έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου: => Είμαι βαλκάνιος και κάνω ό,τι γουστάρω.

Δυστυχώς κάτι τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δυσφημίζουν τον μοτοσικλετισμό και κάνουν τον κόσμο να μισεί όλους τους δικυκλιστές.

Κρίμα γιατί βλέπω ότι είσαι και κάποιας ηλικίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πίσω στο "Νομικό" του θέματος:

Μια ανοιχτή εξάτμιση, ξετάπωτη, τρύπια, 4 σε 2 σε νεροσωλήνα, κάτι που κάνει φασαρία τέλος πάντων, απλά απαγορεύεται να κυκλοφορεί οποιαδήποτε ώρα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται αυτόματα πως με νορμάλ εξάτμιση μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεεις, οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα.

Η κανονική σου εξάτμιση τώρα φυσικά και είναι νόμιμη, όχι όμως για να ξεσηκώνεις τον κόσμο σε ώρες κοινής ησυχίας. Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι γνωστές, το αν ενοχλείς (και άρα παρανομείς) μπορείς να το κρίνεις και εσύ ο ίδιος, κοινός νους χρειάζεται........ και λίγη κοινωνική συνείδηση. Απλά σκέψου πώς θα αισθανόσουν εσύ αν στις 4 τα ξημερώματα που θα σε παίρνει εσένα ο ύπνος, ήταν η δικιά μου "ώρα" να ξεδώσω κάτω από το δικό σου παράθυρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε μαγκες, δε θα το ξανακανω, νομικα ομως μπορει να υπαρχει διαταραξη κοινης ησυχιας ? Απο περιεργεια ρωταω γιατι αυτα με τους νομους τα ψαχνω.

Κι αν ναι, με ποιο τροπο, δεν πρεπει να υπαρχει μηχανημα ?

Υγ. Γιατι μπορει -Αν παμε στην αντιπερα οχθη- να υπαρχει καποιος περιεργος παππους που κοιμαται με το αυτι στο δρομο & ξυπναει με το τιτιβισμα των πουλιων. Ε δεν ειναι δυνατον να μη μετακινουμαι. (εχουμε οντως εναν που βριζει οποτε περναμε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν θυμασαι υπαρχουν κ ορια ταχυτητας σε κατοικημένες περιοχες.δε μπορεις να κανεις τον καμικαζι μεσα στα σπιτια Τροποποιήθηκε από τον yamaha crypton r 102

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το νομικό σκέλος της υπόθεσης ακόμα δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση του παιδιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε μαγκες, δε θα το ξανακανω, νομικα ομως μπορει να υπαρχει διαταραξη κοινης ησυχιας ? Απο περιεργεια ρωταω γιατι αυτα με τους νομους τα ψαχνω.

Υγ. Γιατι μπορει -Αν παμε στην αντιπερα οχθη- να υπαρχει καποιος περιεργος παππους που κοιμαται με το αυτι στο δρομο & ξυπναει με το τιτιβισμα των πουλιων. Ε δεν ειναι δυνατον να μη μετακινουμαι. (εχουμε οντως εναν που βριζει οποτε περναμε)

Φιλε εκτος απο ηθικα,που σαφως εισαι λαθος διοτι πας τις ωρες που ολοι θελουν να ξεκουρασουν μυαλο κ σωμα και χτυπας κόφτες και προφανως κανοντας τα νευρα τους και την ηρεμια τους σμπαραλια,νομικα εισαι τοσο εκτεθειμενος που αν βρεθει "στο δρομο σου" ενας ο οποιος γνωριζει καλα τον Νόμο...μεχρι που σ'εσκισε!Τι εννοω;θα στο πω οσο πιο απλα μπορω,μεταφραζοντας την σχετική Νομοθεσια:Οτι ο Νόμος τού δινει το δικαιωμα οταν νοιωθει οτι χαλας την ηρεμια αυτου ή των οικειων του,εκτος απο το να σου κανει σχετικη μηνυση,να παει σε εναν Εισαγγελεα,να ζητησει ασφαλιστικα μετρα κατά εσου και να εχεις οδυνηρες συνεπειες......διοτι ασφαλιστικα μετρα μπορει να διαταχθουν υπο πολλες μορφες και "ποινες"...κατα περιπτωση αυστηροτατες.και μονο που θα σε σταματα η Τροχαια(Αστυνομια στην επαρχια)και μπορει να σου δινει ενα χαρτακι για χιλιους δυο λογους...φθανει...

Γνωμη μου ειναι να σεβεσαι τους γυρω σου κρατωντας ισορροπιες και συμπεριφορες σε ανεκτα επιπεδα.Η καλυτερη κατασταση στη ζωη μας ειναι η ηρεμια...αυτο να θυμασαι και με αυτο να κάνεις οσα κάνεις.

Φιλικα :)

Για το νομικό σκέλος της υπόθεσης ακόμα δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση του παιδιού.

Νικολα νομιζω σε(σας)καλυψα..το να αραδιασω ΦΕΚ και αρθρα...δεν νομιζω να βοηθησει.Η ουσια ειναι σε οσα εγραψα :)

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι , δεν εμπιπτεις σε παραπτωμα '' διαταραξη κοινης ησυχιας '' αν γινεται διελευση με το οποιο οχημα σου καθ,οιανδηποτε ωρα σου κανει κεφι.

Παλιοτερα την 10ετια 80 υπηρχε ενας νομος που απαγορευε την μετακινηση δικυκλων το μεσημερι σε τουριστικες περιοχες αλλα η εχει καταργηθει η εχει ατονισει

Εαν εκπεμπεις ορια θορυβου πανω απο αυτα που γραφει η αδεια κυκλοφοριας και πεσεις σε ειδικο ελεγχο συνεργειου με ντεσιμπελομετρο τοτε μονο θα διαπιστωθει παραβαση και αυτη ειναι η '' ηχορυπανση''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι , δεν εμπιπτεις σε παραπτωμα '' διαταραξη κοινης ησυχιας '' αν γινεται διελευση με το οποιο οχημα σου καθ,οιανδηποτε ωρα σου κανει κεφι.

Παλιοτερα την 10ετια 80 υπηρχε ενας νομος που απαγορευε την μετακινηση δικυκλων το μεσημερι σε τουριστικες περιοχες αλλα η εχει καταργηθει η εχει ατονισει

Εαν εκπεμπεις ορια θορυβου πανω απο αυτα που γραφει η αδεια κυκλοφοριας και πεσεις σε ειδικο ελεγχο συνεργειου με ντεσιμπελομετρο τοτε μονο θα διαπιστωθει παραβαση και αυτη ειναι η '' ηχορυπανση''

Με την εξατμιση την προβλεπομενη φυσικα, οκ ευχαριστω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιο πανω τα λεω...

Κανεις λαθος ....ειναι διαφορετικη η Νομοθεσια,ομως αρκετα πολυπλοκη για να αναλυθει διαδικτυακα...

Με την εξατμιση την προβλεπομενη φυσικα, οκ ευχαριστω.

\

Δεν ειναι καθολου ετσι...

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε μαγκες, δε θα το ξανακανω, νομικα ομως μπορει να υπαρχει διαταραξη κοινης ησυχιας ?

Είναι αυταπόδεικτο, απο την λέξη ''κοινή''. Όλοι προσπαθουμε να ΥΠΑΡΧΕΙ ωράριο κοινης ησυχίας.

Και ο νομοθετης το'χει θεσπίσει κιόλας.

Με μια ερωτηση στο ΑΤ της περιοχης σου, θα σου πουν.

Απο περιεργεια ρωταω γιατι αυτα με τους νομους τα ψαχνω.

Δεν ειναι κακό.

Ο νόμος όμως ΔΕΝ θα γραφει πουθενα, ''μην γυρίζεις το μοτέρ σου 200 rpm πριν τα κόκκινα''...

Αυτό σημαινει, οτι χρειαζεται κοινος νούς.

Πολλοί τέτοιοι...

Υπάρχουν και εξαιρέσεις πάντως...

Π.χ. σε ανέγερση οικοδομης, την ημερα που πέφτει πλάκα (με πρέσες, μπετονιερες κλπ.), δίδεται άδεια στο συνεργείο.

Ευνόητο γιατί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΚ.

Ας βγάλουμε στην άκρη τους 'κόφτες' -ατυχής έκφραση του φίλου.

Από τα υπόλοιπα μένει η εντύπωση πως ΔΕΝ μπορώ να κυκλοφορήσω με το μηχανάκι μου με την μαμά του εξάτμιση και με 5.000 στροφές, τη νύχτα;

Πραγματικά το έχω σαν απορία Κώστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν και εξαιρέσεις πάντως...

Π.χ. σε ανέγερση οικοδομης, την ημερα που πέφτει πλάκα (με πρέσες, μπετονιερες κλπ.), δίδεται άδεια στο συνεργείο.

Ευνόητο γιατί.

θερινοι μηνες απο 20 Ιουνιου- 20 Αυγουστου ,οικοδομικες εργασιες (Βουλιαγμενη Αττικης ) αναστελωνται

http://edu.klimaka.g...s-hsychias.html

....καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση...(..οχι η διελευση )

Τροποποιήθηκε από τον ΩΡΙΩΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΚ.

Ας βγάλουμε στην άκρη τους 'κόφτες' -ατυχής έκφραση του φίλου.

Από τα υπόλοιπα μένει η εντύπωση πως ΔΕΝ μπορώ να κυκλοφορήσω με το μηχανάκι μου με την μαμά του εξάτμιση και με 5.000 στροφές, τη νύχτα;

Πραγματικά το έχω σαν απορία Κώστα.

Αυτο ακριβως. :vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο ακριβως. :vv:

δεν απαγορευετε η διελευση (πως θα μετακινηθεις να πας στην δουλεια σου ) Απαγορευετε να εισαι σταματημενος και να μαρσαρεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια, επειδη σε διαφορα στενα, η μηχανη κανει θορυβο ουτως η αλλως περνωντας γιατι αντηχει.

Ακομα και με νορμαλ στροφες.

Δε μας απασχολει νομιζω αν θα παω στη δουλεια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά, πραγματικά χρειάζονται τόσες απαντήσεις για να καταλάβει κάποιος αν και πότε ενοχλεί; Από το διάστημα έπεσε σε τούτη την γή ή χθες γεννήθηκε; Διυλίζουμε τον κώνωπα μου φαίνεται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα