Jump to content
wildbilly

Αγριομπίλυζας και Χαρούληζας τριγύρω στα Βαλκάνια και πιο πέρα...

Recommended Posts

Μετά το ξυλοδαρμό (ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα του κάνω αγωγή για ανήκεστον σωματική βλάβη και ψυχική ωδίνη) αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε πεζή περιήγηση στη πόλη, αλλά σύντομα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δε θα καταφέρουμε τίποτα και η λύση του τουριστικού λεωφορείου φαντάζει μονόδρομος.

Τροποποιήθηκε από τον calaquenty

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

DSC07979.jpg

DSC07980.jpg

DSC07983.jpg

DSC07984.jpg

DSC07985.jpg

DSC07986.jpg

DSC07990.jpg

DSC07992.jpg

DSC07997.jpg

DSC07997.jpg

DSC08005.jpg

DSC08007.jpg

DSC08008.jpg

DSC08010.jpg

DSC08011.jpg

DSC08012.jpg

DSC08013.jpg

DSC08015.jpg

DSC08017.jpg

DSC08018.jpg

DSC08019.jpg

DSC08023.jpg

DSC08024.jpg

Στάση κάθε 50 μέτρα για να μπορέσει να συνεχίσει ο ανάπηρος…ώσπου να η σωτηρία…είχα διαβάσει στο ταξιδιωτικό του Γιώργη του Fzman και το είδα και στο lonely planet ότι παίζουν διόρωφα ανοιχτά λεωφορεία που κάνουν διαδρομές μέσα στην πόλη ώστε να δεις σε λίγη ώρα, να πάρεις μια γεύση δλδ από τα κυριότερα μνημεία και κτίρια…Αφού το σκεφτόμαστε λίγο για λόγους οικονομικούς, αποφασίζουμε να πάμε, μιας και ο ανάπηρος έτσι κι αλλιώς δεν πάει βήμα…Δίνουμε τα 15 ευρουλάκια έκαστος και ανεβαίνουμε στο πάνω πάτωμα μέσα στον ήλιο…εμένα με έχει πιάσει γενικά η γκρίνια και μουρμουράω ότι θα λειώσω, ότι θα πάθω ηλίαση κτλ και ο κακόμοιρος ο Χαρούληζας κάθεται δέκα θέσεις πίσω για να γλυτώσει τη μουρμούρα…μετά μου περνάει η εμμηνόπαυση και απολαμβάνω τη βόλτα, ακούγοντας στα ακουστικά την περιγραφή αυτών που βλέπουμε, στα Ελληνικά…βγάζω κουνημένες φωτογραφίες, μια χαρά τουρίστας καμηλοπάρδαλος είμαι (η διαφημιστική αφίσα του πρακτορείου έχει μια καμηλοπάρδαλη με ρούχα τουρίστα και φωτογραφική μηχανή)…Το κέφι φτιάχνει, φωνάζω τον Χαρούλη να κάτσει μαζί μου και χασκογελάω φωνάζοντας, Μπίλυζας και Χαρούληζας στη Βουδαπέσταινα, οι καλύτεροι καμηλοπάρδαλοι και τέτοια γλαφυρά…ο Χαρούλης κάνει ότι δε με ξέρει και βάζει την ξενάγηση στα Κινέζικα για να γλυτώσει… :crazy:

DSC08025.jpg

Τροποποιήθηκε από τον wildbilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και περιμενει τωρα λεει εκεινος ο Μπιλυζα να χαψουμε τα αυχενικα και τις ζαλαδες λογω σβερκου...αντι να πει ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕ... παλιο... :rtfm: αντε μην πω...πτνα κενωνια αλλά θα τα πουμε κι απο κοντα(στικακι απαραιτητα μαζι...)... :beee:

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC08031.jpg

Ξεκινάνε τα βάσανααααα.....DSC08028.jpg

DSC08029.jpg

DSC08030.jpg

Πω πω βάσανα λέμεεεε....DSC08034.jpg

DSC08035.jpg

DSC08039.jpg

DSC08040.jpg

DSC08046.jpg

DSC08050.jpg

DSC08059.jpg

DSC08060.jpg

Η βουλή της Ουγγαρίας, με τους 365 πυργίσκους, έναν για κάθε ημέρα του χρόνου...το μακρύτερο κτίριο της χώρας...εντυπωσιακότατο... DSC08062.jpg

Μάθο βοήθειααααα...DSC08076.jpg

Ωωωωωχ τιν τούτο? DSC08077.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μουρμούρα επεισόδιο 9386. Ποιο λεωφορείο θα είναι; Θα είναι σκεπαστό; Θα πάθω ηλίαση. Δε μπορώ, θα πεθάνω. Δε μπορώ να βγάλω φωτό. Απτόητος επιλέγω τα κινέζικα στο ηχοσύστημα και μετά τα αραβικά. Οτιδήποτε αρκεί να μην ακούω τη «λειτουργία» χοροστατούντος του αρχιεπισκοπρήχτη Μπίλυζα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιάμιση ώρα μετά κατεβαίνουμε από το εργαλείο με ιδρωμένους πισινούς και περιμένουμε ένα άλλο για να κάνουμε ένα μέρος από την δεύτερη διαδρομή…τρώω παγωτάκι και το λεωφορείο έρχεται 10 λεπτά νωρίτερα…δεμ’αφήνουν να μπω με το παγωτό και έτσι ξαναρχόμαστε σε μισή ώρα που ξαναπερνάει…

DSC08078.jpg

DSC08079.jpg

Ανεβαίνουμε προς το κάστρο και το ανάκτορο είναι υπέροχο…

DSC08082.jpg

Η θέα όμως από ψηλά είναι εκπληκτική!!!

DSC08087.jpg

DSC08088.jpg

DSC08090.jpg

DSC08092.jpg

DSC08095.jpg

Μάθοοοοοοοοο, που είσαι ρε γκρινιάρηζα......??? :crazy:DSC08097.jpg

Κατεβαίνουμε από το λεωφορείο και σιγά σιγά καταλήγουμε σε ένα ορθιάδικο για μπέργκερ και μπύρες…

DSC08098.jpg

DSC08100.jpg

Για μεγάααλα μεγέθη....DSC08102.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού τελειώνουμε με τη κόκκινη γραμμή πάμε να πάρουμε και τη κίτρινη. Τι ώρα έχει παρά 10. Τέλεια έχουμε μισή ώρα να κάνουμε μια βόλτα και να πάρει ο Μπλι ένα παγωτό. Παρά τέταρτο σκάει το λεωφορείο. Σόρρυ μίστερ νο φουντ ιν. Γουάτ τάιμ γιου λιβ; Νάου!

Περιμένουμε πλέον το τελευταίο δρομολόγιο χωρίς να κουνήσουμε ρούπι από το παγκάκι της στάσης. Η θέα από την ακρόπολη της Βούδα μαγική. Από τη μια πλευρά του Δούναβη η Πέστη, αχανής στη πεδιάδια μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου, κι από την άλλη, παλιά και νέα Βούδα να αναρριχόνται στις πλαγιές των λόφων που είναι διάσπαρτοι σε αυτή τη πλευρά του ποταμού. Η τέλεια αντίθεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπου και να κοιτάξεις ρε γμτ....κάντε στην άκρη λέμε... :crazy: DSC08103.jpg

DSC08106.jpg

Βελζεβούλια. ...DSC08108.jpg

DSC08110.jpg

Χμμμμμ! Μοιάζω?DSC08128.jpg

DSC08118.jpg

DSC08120.jpg

Κούκλες!!!DSC08121.jpg

Άι άι παναϊα μ΄...DSC08119.jpg

DSC08130.jpg

DSC08129.jpg

Στο καπάκι πάμε κι αράζουμε στην πλατεία όπου όλη η νεολαία την πέφτει στα γρασίδια και ρουφάει μπύρες και κρασιά μέχρι τελικής πτώσης…Ε, κάνουμε το ίδιο…

DSC07929.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάμε και αράζουμε πλατεία με τους νεολαίους της Βουδαπέστης μετά το φαγητό και μου κάνει εντύπωση ότι ενώ κοντεύουν μεσάνυχτα, σχεδόν ανά δεκάλεπτο άτομα της δημοτικής καθαριότητας περνάνε και μαζεύουν χωρίς σχόλια και παράξενα βλέμματα, όσα άδεια κουτάκια και μπουκάλια αναψυκτικών ή μπυρας κάποιοι λιγοστοί δε φρόντισαν να πάρουν μαζί τους από το γκαζόν φεύγοντας. Τα σχόλια μετά από αυτό περιττεύουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελείως τέζα πια από την κούραση κατεβαίνουμε σιγά σιγά προς το ποτάμι και αράζουμε στο γρασίδι γύρω από τον άγαλμα…Ο άγαλμας που μ’είδε, με θυμήθηκε και τον πόνο μου ν’ακούσει δεν τ’αρνήθηκε…

DSC08112.jpg

Γυρνάμε με τα μοτοσακά στο χοτέλ και πέφτουμε πάνω στους Έλληνες που λέγαμε οι οποίοι μόλις γυρίζανε κι αυτοί από την πόλη…Στο λόμπυ του χοτέλ πέφτουμε πάνω σ΄ένα διχτυωτό καλσόν και ένα ανύπαρκτο μπουστάκι…4 αρσενικά παθαίνουν μια κουλούμπρα και το θηλυκό της παρέας φωνάζει, ξεκολλάτε ρε, μεγάλοι άνθρωποι…από την κόμπλα τους όλοι ανεβαίνουν από τις σκάλες…εγώ σαν ανάπηρος λέω, θα μπω με το μωρό στο ασανσέρ κι ότι γίνει…το άρωμα με πνίγει, το διχτυωτό είναι ποοοολύ διχτυωτό και….ευτυχώς που ανεβαίνω μόνο δύο ορόφους και γλύτωσα τις επιπλοκές, είμαι και μεγάλος άνθρωπας ρε πστ…εννοείται το κοριτσάκι ήταν παραγγελιά…στο λόμπυ, μεταξύ των διαφημιστικών καρτών που κρέμονται σ’ένα σταντ, παίζει καρτούλα που λέει, erotic massage “the happy ending”….χαχαχαχα άκου the happy ending…έγινε το μότο μου για τις επόμενες μέρες βεβαίως, έπρηξα το Χαρούλη τόσο, που μου λέει ρε τράβα ρε μλκ στο μπάνιο να δεις κάνα happy ending….Χαρούούούληηηηη, θέλω happy ending,χαχαχαχαχα……..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός από το άγαλμα, σε είδε κι ένας άστεγος που είχε βρεί καταφύγιο στα πόδια του και ζητούσε τράκα τσιγάρο. Αφού είδε κι απόειδε έκανε τη βόλτα του, βρήκε μια γόπα κι έκατσε να τη καπνίσει μόνος του σε μια γωνιά.

Αν θέλεις happy ending Μπίλ έχεις 2 επιλογές: Ή τη στήνεις στο λόμπυ και περιμένεις το κορίτσι μόλις λήξει το πρόγραμμα της να της κάνεις πρόσληψη με πρόγραμμα stage σε δίωρη απασχόληση, ή πας στη τουαλέτα μόνος σου και βρίσκεις κάποια λύση στο πρόβλημα που σε ταλανίζει.

Εγώ πέφτω για ύπνο. Αύριο η Κρακοβία μας περιμένει. Καληνύχταααα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατι καναμε σημεραααα :mB_kalo_e:

Vote of the day...

DSC08028.jpg

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχημο να σε βγαζουν εκτος προγραμματα απροβλεπτα προβληματα ρε γαμωτο... Παλι καλα που φτασατε εστω με πατεντες στον προορισμο :worshippy:

Ωραιοι κωλοι :mB_kalo_e::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχημο να σε βγαζουν εκτος προγραμματα απροβλεπτα προβληματα ρε γαμωτο... Παλι καλα που φτασατε εστω με πατεντες στον προορισμο :worshippy:

Αυτό ισχύει κατά το ήμισυ. Όσο αφορά το κομμάτι του θερμοστάτη είχαμε κάνει μια κουβέντα πριν φύγω με τον Δημήτρη το μηχανικό μου για τη κατάσταση του, την οποία δε αξιολόγησα σωστά και σε συνδιασμό με το τρέξιμο που είχα μέχρι τελευταία μέρα, δε πήγα να πάρω ένα καινούριο να έχω μαζί μου (κατ' ελάχιστον).

Οπότε στο κομμάτι αυτό, προς αποκατάσταση της τάξης κι επειδή μπορεί να φαίνεται ότι είμαι άμοιρος ευθυνών ας το αναφέρω τώρα αυτό κι όχι στον επίλογο.

Βασίλη τα είπαμε στο ταξίδι, αλλά επειδή δε γράφτηκε ή φάνηκε στη μέρα του sorry για την αμέλεια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A! Πριν φύγουμε από Βουδαπέσταινα, ρίχνω και δύο βιντεάκια που αποτύχανε πριν να μπούνε...Πλίτσι-πλίτσι ο μπίλυζας και το ταλέντο με το ξυλόφωνο...

http://youtu.be/gquolOiMIE8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

billymanouras?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ti mlks, naoum... :tooth: :tooth: :tooth:

edit: sorry, sorry για το spam, αλλά αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Παρακαλώ συνεχίστε, υπόσχομαι να το βουλώσω μέχρι τέλους... :_innocent:

Τροποποιήθηκε από τον adel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημέρα 7, Budapest-Banska Stiavnica-Namestovo-Krakow, 480 χλμ http://goo.gl/maps/oz3I2

Η μέρα ξεκινάει μ’ένα γερό πρωϊνό παρέα με τους Έλληνες φίλους μας…τους λέμε για τη διαδρομή από τις λίμνες και σκέφτονται να αλλάξουν τη διαδρομή τους από το zakopanje…

DSC08134.jpg

Τεσπα, ετοιμαζόμαστε και φεύγουμε…μέχρι ένα σημείο πάμε παρέα, μετά χαθήκαμε, ξαναβρεθήκαμε, ξαναχαθήκαμε και τέτοια…εμείς έχουμε πει ήδη στη Σλοβακία και κάνουμε μια στάση στη Banska Stiavnica, για την οποία είχα δει καλά σχόλια στο lonely planet…η πόλη μας αποζημιώνει, είναι όντως πανέμορφη, μακάρι να είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο να την εξερευνήσουμε όπως της αξίζει…

DSC08136.jpg

Κοιτάξτε εργαλείο που πέτυχα....DSC08137.jpg

DSC08138.jpg

DSC08140.jpg

DSC08142.jpg

DSC08143.jpg

DSC08144.jpg

DSC08146.jpg

DSC08147.jpg

DSC08148.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαίνουμε πάλι σε γνώριμους ρυθμούς. Ετοιμασία βαλίτσες, πρωινό κι αναχώρηση. Στο δρόμο παρέα με τη τριάδα από Γρεβενά. Όσο είμαστε ακόμα μέσα στη πόλη ο Μπιλ πάει σφαίρα κι ο Γιώργος (ο ήρωας με το ΧΤ) στο φανάρι μου λέει το μυθικό: «Καλά έτσι πάει συνέχεια; Και χειρότερα του απαντάω. Α καλά μου απαντάει, χωρίς αύριο οδηγεί το παλικάρι, τον κυνηγάει κανείς; Δε ξέρω, αλλά καλού κακού κρατάω μια απόσταση για να του φυλάω τα νώτα, δεν είναι πως δε τον προλαβαίνω ο λόγος που μένω πίσω του…

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC08149.jpg

DSC08150.jpg

DSC08151.jpg

DSC08153.jpg

DSC08154.jpg

Μπαίνουμε πάλι σε γνώριμους ρυθμούς. Ετοιμασία βαλίτσες, πρωινό κι αναχώρηση. Στο δρόμο παρέα με τη τριάδα από Γρεβενά. Όσο είμαστε ακόμα μέσα στη πόλη ο Μπιλ πάει σφαίρα κι ο Γιώργος (ο ήρωας με το ΧΤ) στο φανάρι μου λέει το μυθικό: «Καλά έτσι πάει συνέχεια; Και χειρότερα του απαντάω. Α καλά μου απαντάει, χωρίς αύριο οδηγεί το παλικάρι, τον κυνηγάει κανείς; Δε ξέρω, αλλά καλού κακού κρατάω μια απόσταση για να του φυλάω τα νώτα, δεν είναι πως δε τον προλαβαίνω ο λόγος που μένω πίσω του…

Ντεν καταλαβαίνει τι εννοά το παλουκάρ...δηλαδής πως πρέπει να οδηγάμε, σαν κότεζες??? :crazy:

Ε ρε εργαλείο λέμε…αναπαλαιωμένο τέλεια, γυαλιστερό, κλασίκ κομμάτι…

DSC08155.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλέον βγαίνουμε στο δρόμο και κάθε γκρουπ ακολουθεί το ρυθμό του. Τα παιδιά από τα Γρεβενά το δικό τους, ο Βασίλης το δικό του κι εγώ το δικό μου… Ευτυχώς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε με τον Βασίλη στις στάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC08156.jpg

DSC08157.jpg

Πλέον βγαίνουμε στο δρόμο και κάθε γκρουπ ακολουθεί το ρυθμό του. Τα παιδιά από τα Γρεβενά το δικό τους, ο Βασίλης το δικό του κι εγώ το δικό μου… Ευτυχώς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε με τον Βασίλη στις στάσεις.

Ψεύδεται! Εγώ σταματούσα και δεν προλάβαινα να βγάλω το μπουφάν, τα γάντια, τη ζώνη μέσης, τις ωτοασπίδεζες και να κάνω και μισό τσιγάρο κι ερχότανε ο Χαρούληζας.... :crazy:

DSC08158.jpg

DSC08159.jpg

Συνεχίζουμε βόρεια…Σταματάμε σε ένα βενζινάδικο για να βρούμε αυτοκόλλητα της χώρας αλλά αντί αυτού μαθαίνουμε ότι πρέπει να πάρουμε βινιέτα που κοστίζει 10 ευρά και ισχύει για 10 μέρες…Άουτς! Εκεί κάπου ξεχνάω να στρίψω κάπου που μου είπε το gps και αναγκαζόμαστε να κάνουμε 20 χλμ μέχρι την επόμενη έξοδο της καταπληκτικής εθνικής οδού και να γυρίσουμε πάλι πίσω…Μπαίνουμε στα βουνά και η χάραξη του δρόμου, η ποιότητα της ασφάλτου και η φύση μ’έχουν μαγέψει…μια πάω τάπα και ξεφτυλίζω λαστιχάκια και τακάκια και μια πάω σαν κότα θαυμάζοντας τη φύση…!!! Η διαδρομή μέχρι το Namestovo είναι έτσι και καλύτερα, περνάει δίπλα από λίμνες, το φως αντικατοπτρίζεται και είναι μαγεία…κρίμα που οι φωτογραφίες δε μπορούν να δείξουν αυτό που το μάτι χορταίνει επί τόπου…

DSC08161.jpg

DSC08162.jpg

DSC08164.jpg

DSC08165.jpg

DSC08167.jpg

DSC08168.jpg

DSC08171.jpg

DSC08172.jpg

DSC08173.jpg

DSC08176.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχουμε μια μικρή διχογνωμία στο αν πρέπει να πάρουμε το στικεράκι της Σλοβακίας, αλλά επειδή σκέφτομαι πως θα επανέλθουμε σε 2 μέρες πάλι, το αγοράζω και παρασέρνω και τον Βασίλη μαζί.

Μια σημείωση από αυτό που κατάλαβα στο διάλογο (ο θεός να τον κάνει με τα ελάχιστα εγγλέζικα της υπαλλήλου) που είχα στο βενζινάδικο, ότι το αυτοκόλλητο αυτό εκτελεί χρέη τελών κυκλοφορίας. Πώς είχαμε μέχρι πέρσι τα δικά μας και τα καταργήσαμε; Αυτό ακριβώς. Με μόνη διαφορά ότι είναι υποχρεωτικό για κάθε όχημα. Σλοβάκικο ή μη. Κυκλοφορέι σε 3 εκδόσεις 10ήμερο, μηνιαίο και ετήσιο αν τα συγκράτησα σωστά. Σύγκριση και εκλογίκευση το μορφώματος που επικρατεί στην Ελλάδα μη προσπαθήσετε να κάνετε. Τζάμπα ο κόπος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC08180.jpg

DSC08181.jpg

DSC08182.jpg

DSC08185.jpg

DSC08189.jpg

DSC08190.jpg

DSC08192.jpg

DSC08193.jpg

DSC08194.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρόμαστε φύση και δρόμο στο μέγιστο βαθμό και χωρίς να το καταλάβουμε είμαστε πλέον Κρακοβία. Στο ξενώνα του κυριούλη με το χαλί με πόδια. Αναφέρομαι στο σκύλο του που ελάχιστα κινήθηκε όσο είμασταν εκεί. Ίσως το πρωί μονάχα για να αποφύγει τον ήλιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DSC08194.jpg

Μετά το Namestovo πέφτουμε πάλι σε μια καταπληκτική εθνική οδό μέσα στο δάσος…την έχω δει ότι είναι πίστα και πάω αέρα πατέρα…πάλι καλά που Σλοβάκους τροχαίους δεν είδαμε…Μπαίνουμε στην Πολωνία και περνάμε συνεχώς μέσα από γραφικούς οικισμούς…

DSC08196.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα