Jump to content
spericD

Ξερω οτι γραφω στο καταλληλο φορουμ για...τρομπες... :D

Recommended Posts

Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας για να αγορασω μια τρομπιτσα,κατα προτιμηση χειροκινητη/τρομπα ποδος...Να μπορει ας πουμε να φουσκωσει το λαστιχο της μοτο σε περιπτωση που εχουμε απροοπτα σε καποιο ταξιδι..και να ειναι και καπως μικρη,για να μεταφερεται..

Εχετε λοιπον ιδεα?Καποιος να εχει αγορασει και να εχει μεινει ευχαριστημενος?

Μου ηρθε αυτη η σκεψη εχοντας παει σε απομακρισμενες παραλιες,βουνα,παλιοδρομους και ψιλοαγχωθηκα στη σκεψη του να με πιασει λαστιχο εκει.....

Βεβαια θα πρεπει να κουβαλαω και σαμπρελες + εργαλεια...Οποτε πειτε και καμια γνωμη για εργαλειοθηκη καμια γνωστη μαρκα value for money,αυτη δεν με ενδιαφερει να την εχω μαζι μου,οποτε ας ειναι και κτηνος,αρκει να εχει ποιοτικα εργαλεια μεσα (κατσαβιδια,κλειδια,αλεν κλπ κλπ)..

Ευχαριστω κ ελπιζω να φανει χρησιμο το τοπικ και σε αλλους :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ήθελαν να σε βοηθήσουν απαντώντας, αλλά με τον τίτλο που διάλεξες δε βλέπω πολλή προθυμία.. Ας είναι..

Εγώ θα έλεγα αντί να κάθεσαι να τρομπάρεις, :sopase: να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία.

Δηλαδή να πάρεις ένα κομπρεσεράκι απ' αυτά που συνδέονται στη μπαταρία.. Το ebay γεμάτο είναι. Και βέβαια 3 λεβιέδες.

Από εργαλεία γιατί να πάρεις έτοιμη κασετίνα; Απλά διάλεξε τα συγκεκριμένα κομμάτια που χρειάζεσαι γιά το μηχανάκι σου. Λιγότερος όγκος, λιγότερο κόστος. Στο leroy merlin υπάρχουν τα dexter, που κατά τη γνώμη μου έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Ψάξε κι αλλού.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε τι θα σου χρησιμεύσουν τα εργαλεία αν δεν τα έχεις μαζί σου όταν σε πιάσει λάστιχο.. :think:

Οποτε πειτε και καμια γνωμη για εργαλειοθηκη καμια γνωστη μαρκα value for money,αυτη δεν με ενδιαφερει να την εχω μαζι μου,οποτε ας ειναι και κτηνος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ξεφουσκώσει το λάστιχο όσο είσαι σε μια διαδρομή, τότε 99% θέλει επιδιόρθωση.

Οπότε όποτε πηγαίνεις κάπου απομακρυσμένα, καλό θα είναι να έχεις κιτ επισκευής μαζί σου.

Τον ίδιο χώρο με την τρόμπα πιάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αυτό :_thumbsup:

δε λεω, καλο ρε παιδια, αλλα δε γ@μ@ει το λαστιχο; δεν θα ηταν καλυτερο να εχουμε αυτα τα (δεν ξερω πως λεγωνται) ματζουνια και μια τρομπα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το fast δεν ξέρω αν γ@μάει το λάστιχο, εκείνο που ξέρω είναι ότι σπανίως πιάνει σε ελαστικά με σαμπρέλες. Τα κιτ επισκευής σαμπρέλας επίσης δεν έχουν πολλές ελπίδες, και αμφότερα καμμία τύχη σε περίπτωση κομμένης βαλβίδας.

Η μόνη ασφαλής λύση είναι η αλλαγή σαμπρέλας και ορθώς την επέλεξε ο t.s.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ήθελαν να σε βοηθήσουν απαντώντας, αλλά με τον τίτλο που διάλεξες δε βλέπω πολλή προθυμία.. Ας είναι..

Εγώ θα έλεγα αντί να κάθεσαι να τρομπάρεις, :sopase: να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία.

Δηλαδή να πάρεις ένα κομπρεσεράκι απ' αυτά που συνδέονται στη μπαταρία.. Το ebay γεμάτο είναι. Και βέβαια 3 λεβιέδες.

Από εργαλεία γιατί να πάρεις έτοιμη κασετίνα; Απλά διάλεξε τα συγκεκριμένα κομμάτια που χρειάζεσαι γιά το μηχανάκι σου. Λιγότερος όγκος, λιγότερο κόστος. Στο leroy merlin υπάρχουν τα dexter, που κατά τη γνώμη μου έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Ψάξε κι αλλού.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε τι θα σου χρησιμεύσουν τα εργαλεία αν δεν τα έχεις μαζί σου όταν σε πιάσει λάστιχο.. :think:

Ε ενωουσα να παρω τη εργαλειοθηκη γεματη :P

Και να επαιρνα τα απαραιτητα εργαλεια μαζι,οπως δηλαδη κ εχω καποια βασικα στη μηχανη...

Κυκλοφορουν,δεν κυκλοφορουν εργαλειοθηκες που περιλαμβανουν "τα παντα" απο τα πιο βασικα εργαλεια?

Τρομπα η μονη λυση δλδ για σαμπρελωτους....και σαμπρελες στην καβατζα

Τροποποιήθηκε από τον spericD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτε εντουρο να σωθειτε, εγω με σκασμενο μπροστινο πηγαινα ταπα και δεν καταλαβα τιποτα, στο πλυσιμο διαπιστωσα οτι δεν ειχε καθολου αερα, εκοψε βαλβιδα..

Να πω κατι κουλο.. αν παρεις χοντρες σαμπρελες δεν θα ειναι καλυτερα? ισως με κατι μικρο το οποιο θα τρυπουσε μια απλη σαμπρελα να το αντεχει μια χοντρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω οταν εχω καποια διαδρομη με χωμα και θελω να αφαιρεσω αερα για να παταω καλητερα, εχω μαζι μου ενα ηλεκτρικο κομπρεσερακι, για την επανοδο στην ασφαλτο. Εχει και μανομετρο,

Το εγκρινω και το προτεινω. Βολευει σε βοηθητικες χρησεις. Με 10 - 13 ευρω θα βρεις πολλα στην αγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτε εντουρο να σωθειτε, εγω με σκασμενο μπροστινο πηγαινα ταπα και δεν καταλαβα τιποτα, στο πλυσιμο διαπιστωσα οτι δεν ειχε καθολου αερα, εκοψε βαλβιδα..

Να πω κατι κουλο.. αν παρεις χοντρες σαμπρελες δεν θα ειναι καλυτερα? ισως με κατι μικρο το οποιο θα τρυπουσε μια απλη σαμπρελα να το αντεχει μια χοντρη.

Θα σωθούνε από τα μπροστινά και θα καούν απ' τα πίσω.. Μόλις αρχίσει και παραμορφώνεται το τακουνάτο, δεν παλεύεται με τίποτα.

Είναι καταπληκτική προπόνηση γιά drift βέβαια και επίσης δυναμώνει απίστευτα δικέφαλους, τρικέφαλους και βραχονοκερκιδικούς, αν είσαι απ' τους τύπους που βλέπουν τα ποτήρια ψιλογεμάτα..

Εγω οταν εχω καποια διαδρομη με χωμα και θελω να αφαιρεσω αερα για να παταω καλητερα, εχω μαζι μου ενα ηλεκτρικο κομπρεσερακι, για την επανοδο στην ασφαλτο. Εχει και μανομετρο,

Το εγκρινω και το προτεινω. Βολευει σε βοηθητικες χρησεις. Με 10 - 13 ευρω θα βρεις πολλα στην αγορα.

Ναι, τέτοιο χρησιμοποιώ κι εγώ. :yes: Αν και δεν είναι και πολύ ογκώδες, υπάρχουν και κάποια σε σχήμα δίσκου, που ίσως βολεύουν καλύτερα χωροταξικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σωθούνε από τα μπροστινά και θα καούν απ' τα πίσω.. Μόλις αρχίσει και παραμορφώνεται το τακουνάτο, δεν παλεύεται με τίποτα.

Είναι καταπληκτική προπόνηση γιά drift βέβαια και επίσης δυναμώνει απίστευτα δικέφαλους, τρικέφαλους και βραχονοκερκιδικούς, αν είσαι απ' τους τύπους που βλέπουν τα ποτήρια ψιλογεμάτα..

Για πλακα το ειπα το "παρτε εντουρο να σωθειτε"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πλακα το ειπα το "παρτε εντουρο να σωθειτε"

Ναι, οκ, αντιληπτό. :cheers: Αλλά το ότι με σκασμένο πίσω δεν μπορείς να πας τάπα, δεν το είπα γιά πλάκα, αλήθεια είναι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ίδια απορία έχω κεγώ. Σε περίπτωση που πάθουμε λάστιχο και είμαστε μακριά από το σπίτι, δεν έχει βενζινάδικο κοντά ή βουλκανιζατερ τι κάνουμε? Με τρόμπες χειρός φουσκώνει το λάστιχο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

los poulos hermanos...

Μαλλον θα αναγκαστεις να το πας ζαντα αν δεν εχεις κατι μαζι .. (και δεν εχεις οδικη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαστ κατω απο τη σελα. Δοκιμασμενο, δουλευει μια χαρα σε σαμπρελα.....

Τροποποιήθηκε από τον nikolas fmx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω και εγώ. Σε tubeless ελαστικά πια είναι η καλύτερη λύση? Fast? Κορδονάκια μαζί σου? Ρωτάω με γνώμονα φυσικά ότι έχουμε ένα ελαστικό το οποίο είναι και σχετικά καινούργιο και δεν θέλουμε να το χαλάσουμε με κανα μαγικό ζουμί κάνοντας χάλια και την ζάντα.

Θεωρώ ότι πάντα μιλάμε άντε για καμια μεγάλη βίδα γιατί μεγάλη τρύπα δεν την καλύπτεις με τίποτε πρόχειρα.

Επίσης σε κόψιμο βαλβίδας δεν σε καλύπτει τίποτε. Τι γνώμη έχετε για βαλβίδες αλουμινίου γωνιακές κιόλας για ευκολία. (Μιλάμε για μηχανή που δεν αναπτύσει και μεγάλες ταχύτητες να έχουμε πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα