Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

πριν 3 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Τακακια να φανταστω ειναι οκ ε;

:tongue::biggrin: οκ ειναι! ουτε στο σερβις των 12χλδ μαλλον θα αλλαχτουν. εγω βεβαια αφου νομιζα οτι θελουν αλλαγη θα τα κοιταω μπας και δεν ειδε πολυ καλα ο μηχανικος!:laugh::winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και εγώ στα 14500 χλμ, είμαι οκ απο τακάκια ακόμα, αλλά βλέπω τα λάστιχα και σώνονται , επίσης την αλυσίδα την ξεκωλιασα, την έχω τεντώσει 2 φορές και πάμε για 3 και τελευταία,  πολυ περίεργο αφού έριχνα με το σπρέι κάργα (ανα 3000-4000 χλμ :_boredom: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Και εγώ στα 14500 χλμ, είμαι οκ απο τακάκια ακόμα, αλλά βλέπω τα λάστιχα και σώνονται , επίσης την αλυσίδα την ξεκωλιασα, την έχω τεντώσει 2 φορές και πάμε για 3 και τελευταία,  πολυ περίεργο αφού έριχνα με το σπρέι κάργα (ανα 3000-4000 χλμ :_boredom: )

Την αλυσίδα συνήθως την λιπαίνουμε κάθε 600-800 χλμ. με τα συνήθη λιπαντικά και πιο συχνά όταν χρησιμοποιούμε βαλβολίνες. Μάλλον την "στέγνωνες", αν την άφηνες για τόσα χλμ έτσι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως ειρωνικα το λεει ο ανθρωπας... Κακες συνηθειες απο το σκουτερ...

17500 και δεν τεντωσα ουτε 1 φορα... Κατι ψιλοκομποι και επιφανειακες σκουριες που εμφανιζονται που και που τα πλακωνω στο wd40 και ολα καλα. Τα γραναζια σαν καινουρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ειρωνικά, αγόρασα ένα Castrol Chaining lube, και μετά από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ,έχω ακόμα :blush:

Και μενα τα γρανάζια είναι οκ, παραδόξως.

Την πάθαμε και μάθαμε.

Τροποποιήθηκε από τον enterprise-psi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειρωνικα εννοω οτι ειπες το "πολυ περιεργο"

Βασικα μην λαδωνεις ολοκληρη την αλυσιδα, βαζε μια σταγονα σε ενα o-ring την φορα, θα σου κρατησει ακομα παραπανω το castrol! :ninja:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω προσπαθω να τη λαδωνω καθε 500χλμ περιπου αλλα μερικες φορες το ξεπερναω. δεν θα σκασουμε κιολας...

αλλα την ειχα τεντωσει ελαχιστα πριν λιγο καιρο. εχει ακομα ψωμι αλλα ρε @Χ πως τα καταφερνεις και ακομα ειναι οκ? ουτε 1 φορα ? ειναι δηλαδη οπως ηταν στην αρχη?τι λαθος κανουμε? ή καλυτερα τι κανεις εσυ και την διατηρεις ετσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος johni41 έγραψε:

εγω προσπαθω να τη λαδωνω καθε 500χλμ περιπου αλλα μερικες φορες το ξεπερναω. δεν θα σκασουμε κιολας...

Αυτο ακριβως κανω κι εγω...οπως το ειπες. Η μονη ισως διαφορα ειναι οτι καθαριζα κιολας Δηλαδη λαδωμα και καθαρισμα ~καθε 800χιλ. Τωρα τελευταια μονο εχω αρχισει να καθαριζω καθε 2 λαδωματα...

Αυτο το "ελαχιστα" που λες παιζει ισως να το θελει και σε μενα. Αλλα ακομα ειμαι εντως του προτεινομενου τζογου...

Γενικα μην ααρωσταινουμε και πολυ...αστην και λιγο παραπανω δεν χαθηκε ο κοσμος να τεντωθει λιγο αργοτερα...καπως ετσι τα παιρνουν και οι μηχανικοι...σε βλεπουν ψειρα και σου λενε "μα ναι φυσικα" και τσιμπανε εργατικα χωρις λογο.  Τακακια, τεντωματα κτλ κτλ... (δεν το λεω προσωπικα ετσι; εννοειται...μια σκεψη κανω...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κι εγω την καθαριζω μαζι με τη μηχανη ή ανα 1000χλμ το πολυ (αν δεν εχω πλυνει τη μηχανη στο ενδιαμεσο πραγμα σπανιο!:tongue:). 

καλως ή κακως ειμαι ψειρας γενικα αλλα προσπαθω να μη το δειχνω πολυ στους μηχανικους :laugh: 

το καλο ειναι οτι εκει που παω φαινεται ενταξει ατομο και δε σου ζηταει λευτα για ψιλες δουλειες οπως τεντωμα αλυσιδας κλπ και στα προβολακια τη δευτερη φορα μου πηρε λιγοτερα για την τοποθετηση. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυο ερωτησεις...

1.Τα αυτοκολλητα στις ροδες τα εβαλες μονος σου.Προσωπικα δεν με εμπιστευομαι γιατι δεν εχω και διπλο σταντ να με βοηθησει λιγο στο ρολλαρισμα της ροδας κατα την εφαρμογη.

2.Βλεπω οτι εχεις την ζελατινα ψηλα οπως και εγω.Σε αυτο το σημειο η ζελατινα πεταει τον αερα πανω απο την κορυφη του κρανους σε μενα που ειμαι 1.80.Εχεις αντιληφθει καποιο υψησυχνο θορυβο σαν σφυρηγμα μετα τα 80 περιπου (μεχρι 100 που το εχω παει ακουγεται);

Τροποποιήθηκε από τον sotoskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα δεν ρωτας εμενα αλλα δεν συνουσιαζεται...

1.Εγω τα εβαλα μονος αλλα εχω paddock...χωρις αυτο ή σταντ δεν ειναι αδυνατο αλλα θα δυσκολευτεις. Θελει προσοχη. Ουτως η αλλως ομως πρεπει να βρεις μια λυση για να μπορεις να λαδωνεις αλυσιδα. Οποτε παρε ενα σταντακι και βαλε και τις ταινιες ανετος. :winking:

2.Αυτο που περιγραφεις μου ακουγεται πιο πολυ σαν θεμα κρανους σε συνδυασμο με τα υπολοιπα. Βασικα με 1.80 το αποκλειω να σου ερχεται ο αερας πανω απο το κρανος. Αλλα τελος παντων ειναι μεγαλη κουβεντα αυτη. Τσεκαρε πρωτα αν ειναι σφιγμενες οι βιδες στον μηχανισμο της ζελατινας και αν μπορεις να τον ρυθμισεις μπρος πισω για να εφαρμοσει καλα στο κρανος, μπας και ερχεται απο εκει το σφυριγμα που λες. Γενικα παντως υπαρχει θεμα με την θεση οδηγησης/ζελατινα/θορυβο, το εχουμε αναφερει ολοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειπα πανω απο το κρανος αλλα στην κορυφη,δηλαδη πανω απο την ζελατινα και κατω απο το τελος του κρανους.Το κρανος μου (fiberglass) ειναι ηδη 7 χρονων και θελει (1) αλλαγη η ζελατινα γιατι εχει σπασει το ενα αυτακι και φευγει εκτος σιδηροδρομου αν δεν δεν κανω συγκεκριμενη κινηση με το χερι και (2) ενα μηχανισμο γιατι εχει σπασει ενα κομματακι που κραταει το ενα απο τα δυο ελατηρια που εχει αλλα δεν ξερω αν αξιζει να δωσω λεφτα για αυτα .Λαδωμα σκεφτομαι να πηγαινω στον μηχανικο μου να την κανω.Paddock πιο προτεινεις;Μην ξεφυγουμε σε λεφτα.Βρηκα αυτο https://www.car.gr/parts/view/7575865/ ή μηπως να παω σε διπλο σταντ http://www.motoraid.eu/sw-motech-center-stand-honda-cb-500-f-x

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/5/2017 at 8:01 ΠΜ, το μέλος sotoskon έγραψε:

Δυο ερωτησεις...

1.Τα αυτοκολλητα στις ροδες τα εβαλες μονος σου.Προσωπικα δεν με εμπιστευομαι γιατι δεν εχω και διπλο σταντ να με βοηθησει λιγο στο ρολλαρισμα της ροδας κατα την εφαρμογη.

2.Βλεπω οτι εχεις την ζελατινα ψηλα οπως και εγω.Σε αυτο το σημειο η ζελατινα πεταει τον αερα πανω απο την κορυφη του κρανους σε μενα που ειμαι 1.80.Εχεις αντιληφθει καποιο υψησυχνο θορυβο σαν σφυρηγμα μετα τα 80 περιπου (μεχρι 100 που το εχω παει ακουγεται);

1. τα αυτοκολλητα εγω δεν το ρισκαρα και τα εβαλαν τα παιδια απο την αντιπροσωπεια. 

2. εγω την εχω στη πανω θεση και ο αερας κοπαναει στο πανω μερος του κρανους.καποια εκατοστα πανω απο τη ζελατινα,εκει που αρχιζει και κανει κουρμπα για το πανω μερος. κι εγω απο το test ride πριν την αγορασω ακουσα ενα σφυριγμα. ηταν στη κατω θεση αλλα και σεμα μερικες φορες τον ακουω.

εγω θα σου ελεγα να παρεις διπλο σταντ. βολευει παρα πολυ. ειναι βεβαια ακριβο. κοντα στα 140 ευρω νομιζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/5/2017 at 8:01 ΠΜ, το μέλος sotoskon έγραψε:

2.Βλεπω οτι εχεις την ζελατινα ψηλα οπως και εγω.Σε αυτο το σημειο η ζελατινα πεταει τον αερα πανω απο την κορυφη του κρανους σε μενα που ειμαι 1.80.

και μετα...

Την 27/5/2017 at 9:05 ΜΜ, το μέλος sotoskon έγραψε:

Δεν ειπα πανω απο το κρανος αλλα στην κορυφη,δηλαδη πανω απο την ζελατινα και κατω απο το τελος του κρανους.

αλλα τελος παντων δεν πειραζει, ξεκαθαρισες τι εννοεις.

Το κρανος στην θεση σου θα το αλλαζα. Και μονο που εχεις αμφιβολιες ειναι τσαμπα επιπλεον αγχος. Αλλα καλο ειναι να αλλαχτει.

Οσο φιλος σου κι αν ειναι ο μηχανικος αν του πηγαινεις ολοκληρη μηχανη μονο και μονο για να σου λαδωσει αλυσιδα...ειναι σπασιμο...

Paddock πηρα με 35 ευρω. Ενα τετοιο:

http://www.emboridis.gr/stand-p-3909.html#.WSyVZe1SDIU

Kαι μια χαρα κανω την δουλεια μου. Το μειον ειναι στα ταξιδια αλλα κανεις μια υπομονη και την λαδωνεις λιγο λιγο τσουλωντας ή βοηθαει ενας φιλος σηκωνοντας την ελαφρως με την βοηθεια του πλαγιου σταντ.

Το κεντρικο ειναι ακριβο και στριμωχνει πολυ τα ηδη στριμωγμενα πραγματα εκει κατω...αλλα ολα συνηθεια ειναι. Σιγουρα ειναι πιο πρακτικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος johni41 έγραψε:

1. τα αυτοκολλητα εγω δεν το ρισκαρα και τα εβαλαν τα παιδια απο την αντιπροσωπεια. 

2. εγω την εχω στη πανω θεση και ο αερας κοπαναει στο πανω μερος του κρανους.καποια εκατοστα πανω απο τη ζελατινα,εκει που αρχιζει και κανει κουρμπα για το πανω μερος. κι εγω απο το test ride πριν την αγορασω ακουσα ενα σφυριγμα. ηταν στη κατω θεση αλλα και σεμα μερικες φορες τον ακουω.

εγω θα σου ελεγα να παρεις διπλο σταντ. βολευει παρα πολυ. ειναι βεβαια ακριβο. κοντα στα 140 ευρω νομιζω

Θα ρωτησω αντιπροσωπια να δω μηπως μου τα βαλουν.Ακριβως στο ιδιο σημειο χτυπαει και μενα ο αερας.Καποια στιγμη θα αλλαξω και κρανος ουτως ή αλλως.Με το σταντ θα δω τι θα κανω.

πριν 7 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

και μετα...

αλλα τελος παντων δεν πειραζει, ξεκαθαρισες τι εννοεις.

Το κρανος στην θεση σου θα το αλλαζα. Και μονο που εχεις αμφιβολιες ειναι τσαμπα επιπλεον αγχος. Αλλα καλο ειναι να αλλαχτει.

Οσο φιλος σου κι αν ειναι ο μηχανικος αν του πηγαινεις ολοκληρη μηχανη μονο και μονο για να σου λαδωσει αλυσιδα...ειναι σπασιμο...

Paddock πηρα με 35 ευρω. Ενα τετοιο:

http://www.emboridis.gr/stand-p-3909.html#.WSyVZe1SDIU

Kαι μια χαρα κανω την δουλεια μου. Το μειον ειναι στα ταξιδια αλλα κανεις μια υπομονη και την λαδωνεις λιγο λιγο τσουλωντας ή βοηθαει ενας φιλος σηκωνοντας την ελαφρως με την βοηθεια του πλαγιου σταντ.

Το κεντρικο ειναι ακριβο και στριμωχνει πολυ τα ηδη στριμωγμενα πραγματα εκει κατω...αλλα ολα συνηθεια ειναι. Σιγουρα ειναι πιο πρακτικο.

Ευχαριστω.Τον ορθοστατη χρειαζεσαι δευτερο ατομο για να κατσεις πανω την μηχανη;Την δικη μας την βαζεις στα πατητηρια τα μαυρα που εχει ο ορθοστατης ή εχει και διχαλο και μπαινει εκει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γινεται να ανεβασω φωτογραφια που εχω αποθηκευμενη στο pc ή μονο απο url;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος sotoskon έγραψε:

Γινεται να ανεβασω φωτογραφια που εχω αποθηκευμενη στο pc ή μονο απο url;

url μονο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεβασα κατι στο photobucket αλλα οταν προσπαθησω να το εισαγαγω εδω, το πλασιο του URL γινεται ροζ και δεν το κανει.Μεγεθος αρχειου 628Kb.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Ανεβασα κατι στο photobucket αλλα οταν προσπαθησω να το εισαγαγω εδω, το πλασιο του URL γινεται ροζ και δεν το κανει.Μεγεθος αρχειου 628Kb.

Καλησπέρα, θέλω λίγο τα φώτα σας,σχετικά με την κατανάλωση του cb .μου βγάζει κατανάλωση γυρω στα 5/Λ δυο φορές που μέτρησα..300 χιλ..με τιμές βενζίνης Αθήνας,νορμάλ οδήγηση!!δεν έχω χρησιμοποιήσει τον μερικό χιλιομετρητη αλλά τα δεδομένα στα δυο γεμισματα είναι ίδια..τι μπορεί να.συμβαίνει???κιλά 65 κ 1,72.. οτι μπορω να βοηθήσω..8000 χιλ.εχει.ενα χρόνο το έχω κ μην με ρωτήσετε για το πρίν γιατί δεν ειχα μπει στην διαδικασία να μετρήσω..

Τροποποιήθηκε από τον RAFI

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος RAFI έγραψε:

Καλησπέρα, θέλω λίγο τα φώτα σας,σχετικά με την κατανάλωση του cb .μου βγάζει κατανάλωση γυρω στα 5/Λ δυο φορές που μέτρησα..300 χιλ..με τιμές βενζίνης Αθήνας,νορμάλ οδήγηση!!δεν έχω χρησιμοποιήσει τον μερικό χιλιομετρητη αλλά τα δεδομένα στα δυο γεμισματα είναι ίδια..τι μπορεί να.συμβαίνει???κιλά 65 κ 1,72.. οτι μπορω να βοηθήσω..8000 χιλ.εχει.ενα χρόνο το έχω κ μην με ρωτήσετε για το πρίν γιατί δεν ειχα μπει στην διαδικασία να μετρήσω..

1.Eισαι σιγουρος οτι μετρας σωστα;

2.Αν βαζεις μονο απο ενα πρατηριο, δοκιμασε και αλλου και ξαναδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

στο photobucket οταν ανοιγεις να δεις μια φωτο που θες εχει πανω δεξια 4-5 διαφοετικα λινκ. εσυ θα κανεις αντιγραφη αυτο που λεει direvt link και θα το κανεις επικολληση πατωντας εδω που γραφεις στο κουμπι "εισαγωγη αλλων πολυμεσων" και μετα στο 2ο που λεει "εισαγωγη εικονας απο διευθυνση url"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος RAFI έγραψε:

μας λες τον τροπο που μετρας την καταναλωση? ισως κανεις κατι λαθος ή οι μετρησεις ετσι οπως τις κανεις εχουν μεγαλο περιθωριο στατιστικου λαθους:type:. παιζει βεβαια και να ειναι ας πουμε τοσο χαλια η βενζινη που να καιει παραπανω αλλα τοσο πολυ? βαζεις απο οπου να ναι ή απο συγκεκριμενο πρατηριο? ο τροπος οδηγησης σου ειναι αποτομος?

εμενα σκεψου οτι μου εκαψε 4,9λ/100χλμ (ουτε 5:laugh:) δικαβαλος με σαμαρια και μπαγκαζιερα γεματα και με ανεμο σχεδον αντιθετο σε ταχυτητες 120-140 και την περισσοτερη ωρα ηταν 130+ απο πατρα μεχρι αθηνα. επισης στην ιδια εκδρομη με το ιδιο βαρος εκαψε 3,2 σε ορεινη διαδρομη.

αλλη μια φορα εχει παει ετσι ψιλα στα 5,2 μεσα στην πολη αλλα ειχα αλλο τροπο οδηγησης, αποτομες επιταχυνσεις κλπ. συνηθως προσπαθω να ανεβαζει ομαλα και μεχρι μια ταχυτητα περιπου 60+- μεσα στην πολη. μιλαω για λεωφορους,σε στενα πολυ πιο σιγα και εθνικη οσο μου ερθει καθε φορα.

και για να εχεις μια ταξη μεγεθους στα 11500χλμ που εχω η μεση τιμη ειναι 3,8 μετρωντας τα ολα πολη,εκδρομες κλπ. στην πολη ειμαι απο 3,8 μεχρι 4,2 συνηθως.

το μονο σιγουρο για το μηχανακι αυτο ειναι οτι δεν καιει :yahoo:

υγ. εγω χρησιμοποιω το fuelly.com για να μετραω καταναλωση σε αμαξι,μηχανη. εχει διαφορες επιλογες. μια ειναι να γραφω καθε φορα που γεμιζω ολικο χιλιομετρητη, λιτρα και κοστος λιτρου (αν θες) και αυτο βγαζει μετα οτι θες.

Τροποποιήθηκε από τον johni41

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα