Jump to content
dim_b

Cbf 250 vs Freewind

Recommended Posts

Σηκωνω καινουργιο θεμα καθως εχω καταληξει σε ενα απο τα δυο μοντελα, σε σχεση με το παλιοτερο που ειχα ανοιξει.

Μου αρεσουν και τα δυο πολυ! Το θεμα ομως ειναι το εξης: οικονομια! εχω ενα budget περιπου στα 1800€

Στο ενα (cbf 250) θα το πληρωσω ακριβοτερα στην αρχη ενω μετα σε αναλωσιμα, σερβις, βενζινη, ασφαλεια κτλ θα μου βγει φθηνοτερο, με κατατοπισε και ο Αήρ για το μοντελο.

Το δευτερο (freewind) υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες για αγορα αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι εαν θα μου βγει πολυ ακριβοτερο στο μελλον, γιατι σιγουρα καιει πιο πολυ βενζινη, υπαγεται σε μεγαλυτερη ασφαλεια, τα σερβις του λογικα ειναι πιο ακριβα και ενα αρνητικο ειναι οτι ειναι αρκετα παλιο μοντελο με οτι αυτο συνεπαγεται.

Και τα δυο εχουν την δικια τους χαρη μου αρεσουν τα on off, μου αρεσει και ο μικρος - street χαρακτηρας του cbf.

Εχουν τοσο μεγαλες διαφορες στα κοστη χρησης τους τελικα;

Μεταφερω τους προβληματισμους μου καθως δεν μπορω να καταληξω καπου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οικονομία για γενικά (ασφάλεια, σήμα, τζίνες κλπ) θα έλεγα cbf 250...

Μηχανή για κανά παιχνιδάκι κι ευχαρίστηση και σχετικά οικονομική, σαν μονοκύλινδρο κι όλας και ειδικά σε σύγκριση με άλλα μεγάλα της κατηγορίας του..

Εγώ προσωπικά θα έπερνα freewind το πιο καινούργιο μοντέλο ΜΟΝΟ φυσικά..

Τροποποιήθηκε από τον kost4s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ninja 250 δεν το σκεφτομαι λογο κοστους.

Ποση διαφορα εχουν σαν κοστος χρησης τα δυο αυτα μοντελα τελικα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Koίτα και το 250 μηχανή είναι, και αλυσιδογράναζα-λάστιχα κλπ έτσι κι αλλιώς θα πληρώνεις σαν να έχεις το 650..

Τώρα για το σήμα κανά 20-30 ευρώ παραπάνω το πολύ δεν είναι και πολλά.. Και άντε και λίγο πιο τσιμπημένη η ασφάλεια, η οποία δεν ξέρω κόστος.. Άρα μη φανταστείς και πολλά παραπάνω.. Το θέμα είναι να σε ευχαριστεί εσένα πιο πολύ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ninja 250 δεν το σκεφτομαι λογο κοστους.

Ποση διαφορα εχουν σαν κοστος χρησης τα δυο αυτα μοντελα τελικα;

δνε απεχουν πολυ,εκτος και αν πας για παλιο cbf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ακούσει για προβληματα στην κεφαλή το cbf 250.........

Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το cbf είναι σκυλί και οικονομικό. δεν θα σου βγάλει τίποτα. Το freewind ούτε και αυτό είναι κακό. Το ότι θα σου βγει πιο ακριβό αυτό το γνωρίζεις. Πιο μεγάλη μηχανή περισσότερα κυβικά και ίσως ανάλογα με την περίσταση σου βγάλει κάτι λόγο παλαιότητας. Άμα σου αρέσει το σουζουκι τότε αγόρασέ το και μην μασάς. Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

suzuki το νεοτερο μοντελο(φαινονται απο τα φαναρια).20ημερο φουλ φορτωμα,κυκλαδες χωματοδρομοι μετα καπακι μια ΙΚΑΡΙΑ,το FREEWIND παλικαρι και ανετο για 2 ατομα.στο cbf τη βλεπω στρυμοκωλη την κατασταση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Freewind γιατί σε κάποια φάση θα χρειαστείς τα παραπάνω άλογά του και θα μπορέσεις να πατήσεις πιο άνετα σε χωματόδρομο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν και καθαροαιμος στρητας, μεταξυ αυτων των δυο και μονο, θα επελεγα το Freewind...

μια χαρα μηχανακι το CBF αλλα το μεγαλο μικρο γινεται, ενω το μικρο δεν γινεται μεγαλο...

αν νομιζεις οτι το 250 σε καλυπτει, δεν ειναι καθολου κακο μηχανακι και θα το ευχαριστηθεις...

αν θες να πας πιο εξω απο την πολη ομως, το 650 θα σου βγαλει καλυτερα γουστα και

φορτωνεται καλυτερα και περισσοτερο ενω δικαβαλο ειναι ανωτερο απο το 250...

suzukifreewind650985476.jpg mediawp.jpg

suzukifreewindxf6501997.jpg hondacbf250galeria16.jpg

suzukixf650freewind02.jpg hondacbf250llegaelrelev.jpg

20081012bikepics1446253.jpg cbf250.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ghostkon Αυτό είναι το παλιό μοντέλο που έβγαζε πρόβλημα στις φλάτζες κεφαλής(αν θυμάμαι καλά) και ξέρναγε λάδια..

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3240579/ αυτό είναι το πιο καινούργιο μοντέλο, αν δεις το φανάρι διαφέρει αρκετά..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ghostkon Αυτό είναι το παλιό μοντέλο που έβγαζε πρόβλημα στις φλάτζες κεφαλής(αν θυμάμαι καλά) και ξέρναγε λάδια..

http://www.car.gr/cl...s/view/3240579/ αυτό είναι το πιο καινούργιο μοντέλο, αν δεις το φανάρι διαφέρει αρκετά..

σωστος, αλλα δεν εκατσα να βασανιστω για να βρω φωτογραφιες συγκεκριμενου μοντελου :crazy:

ηθελα μονο να δωσω μια εικονα μεταξυ των δυο...και στο cbf νομιζω (δεν ξερω) δεν ειναι ολες οι φωτο απο το ιδιο μοντελο :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ απλά το τόνισα για να μην την πατήσει.. btw ωραίες εικόνες σύγκρισης.. Ειδικά αυτές στην στροφή.. χεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιες φωτο!

Γνωριζω οτι ειναι διαφορετικες κατηγοριες, αλλα απο αποψη κοστους και συντηρησης ποση διαφορα εχουν στην πραξη;

Αξιζει να αγορασει καποιος το freewind λογω του χαμηλου κοστους αποκτησης ή θα τα πληρωσει στην συνεχεια ολα;

Επισης το Freewind ειναι παλιο μοντελο, υπαρχει πιθανοτητα να μου βγαλει προβληματα, εχει ακριβα ανταλλακτικα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Freewind και από μένα μιας και δεν θα το βαρεθείς εύκολα διότι είναι ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα που δεν σε περιορίζει σε τίποτα. Παπί μέσα στην πόλη και δικάβαλος παίρνεις τους αυτοκινητόδρομους και γυρίζεις την Ευρώπη, με υψηλές ωριαίες ταχύτητες. Το θέμα του 20%, κατά προσέγγιση, παραπάνω κόστους δεν θα σε ενοχλεί μιας και το κόστος παραμένει χαμηλά έτσι και αλλιώς.

Το θέμα με το 250άρι είναι ότι με το που το έχεις στην κατοχή σου για κάμποσους μήνες, το πιθανότερο να λες μέσα σου "μήπως τελικά θα έπρεπε να πληρώνω 200 ευρώ τον χρόνο παραπάνω σε βενζίνες/σέρβις και να είχα μια πραγματική μηχανή να κάνω και τα γούστα μου?".

Η επιλογή δικιά σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Freewind με κλειστα ματια σε σχεση με το cbf γιατι πολυ απλα θα μπορεις να κανεις τα παντα καλυτερα !

Επισης για μοτοσυκλετα ειναι οικονομικη, απλη στην κατασκευη (αρα φτηνα σερβις), με κινητηρα τις suzuki που κυκλοφορει χρονια και σε πολλες χωρες και σε πολλα μοντελα (αρα ανταλακτικα απο παντου-το γνωριζουν οι μηχανικοι) και σε γενικες γραμμες αξιοπιστος. Πιο πολυ θα με ανησυχουσαν μηπως εχει κουρεμενα γραναζια στο κιβωτιο ή καμια "κουρασμενη μπιελα" και τα ελατηρια του πιστονιου λογω μονοκυλινδρου παρα η διαρροη απο το καπακι της κεφαλης (και οχι απο την φλατζα κεφαλης) που λυνετε με μια αλλη (μεταλικη) φλατζα ή λιγο φλατζοκολα!

Απλα αν το παρεις σημερα αυτο το μηχανακι μαλλον το παντρευτικες για τα καλα!!! Κατι το οποιο βεβαια μαλλον ισχυει και για τα υπολοιπα μηχανακια λογω "κρισης"!!!

Επισης για μοτοσυκλετα ειναι και ευκολοδηγητη, ελαφρια, χαμηλη, ενω δεν νομιζω να καιει σημαντικα περισσοτερο απο το ΣιΜπιΕφ, καποιοι ισχυριζονται οτι βλεπουν και κατω απο 4 λιτρα στα εκατο!!!

Βεβαια θα δυσκολευτεις να βρεις aftermarket πραγματακια οπως καγκελα κτλ (καινουργια εννοω).

Καλες αγορες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοσο μικρη καταναλωση βενζινης εχει το freewind; ενδιαφερον.

Σιγουρα θα μου δωσει περισσοτερα το freewind σε σχεση με το cbf, αυτο εννοειται νομιζω.

Στα ασφαλιστρα ποση διαφορα εχουν περιπου; και σερβις καθε ποτε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με 14.5 λιτρα ντεποζιτο + 4 λιτρα ρεζερβα (συνολο 18.5) εμενα μου εβγαλε 315 χιλιομετρα σε εθνικη (χωρις να μπει ρεζερβα) με μεση ταχυτητα κοντα στα 110

4.4 λιτρα στα 100 χλμ δηλαδη

στην πολη αμα το πας χαλαρα και οχι ολο σκισιματα καιει 5 και κατι

ασφαλεια βρηκα με 90 ευρω/6μηνες αγροτικη

Τροποποιήθηκε από τον irakliszs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταναλωση πολυ νορμαλ μου φαινεται.

Απο συντηρηση τι παιζει; καθε ποτε ειναι και περιπου κοστος; μιας και εισαι κατοχος διαφωτισε με!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθε 6000 ή 6 μηνες λέει αλλάζεις λάδια. 3300 ml αμα θυμαμαι καλα. Εγώ αλλάζω καθε 3-4000 βεβαια.

βαλβίδες καθε 12000 ελεγχο (επισης αμα θυμαμαι καλα), αλλά η ρυθμιση γινεται πολυ ευκολα γιατι εχει ξεχωριστο καπακι για να ρυθμιζεις, ουτε καν να αλλαξεις φλατζα δε θελει. 30 ευρώ μουχε πει ενας μηχανικός για ρυθμιση

διπλο καρμπυρατερ εχει αρα ρυθμιση καθαρισμος θα κοστιζει παραπανω απο ό,τι στο cbf250

δεν ειναι τοσο χαμηλό όσο το cbf. Μαλιστα θα το χαρακτηριζα πολυ ψηλό, κυριως γιατι η σελα του ειναι τοσο φαρδια που σου ανοιγει πολυ τα ποδια και δε πατας καλά κατω. Το cbf ειναι νανος συγκριτικά, οποτε καλό ειναι να καβαλησεις και να κανεις καμια μανουβρα παρκαρισματος να το δεις. Παρα πολύ ανετη σελα και για το συνεπιβατη (το εκτιμησα ιδιαίτερα αυτο καθως πιο πριν είχα κλε250 που αμα δεις τι σελα εχει...)

ροπάκλα, αλλά και ήρεμο. Μεγαλες τελικές δεν έχει κανα 160αρι πιανει φανταζομαι ομως οχι μονο λόγω της ισχυος του αλλά και του γραναζώματός του.

Το κιβώτιό του δεν ειναι πολύ καλο, όλο γκρακα γκρουκα και θελει δύναμη, ελπίζω να μη συμβαινει μονο στο δικό μου λογω φθοράς.

αυτα τα τσεκάρεις κι εσυ ομως οταν θα το παιρνεις

εγώ έμεινα ευχαριστημένος, πιστεύω είναι ό,τι πρεπει μηχανη για να τα κανεις όλα χωρις να κάνεις τιποτα τελεια. Πόλη, ταξιδάκι, εκδρομούλα θα σε πάει παντου.

Αντιστοιχης φιλοσοφίας μηχανάκι είναι και το κλε500 που αν και δικύλινδρο και λογικά με πιο ακριβά σερβις, θα κανει κι αυτό τα πάντα και τίποτα τέλεια

Τροποποιήθηκε από τον irakliszs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το freewind για μένα είναι ένα μηχανάκι άχρωμο, άοσμο, άγευστο και εντελώς αδιάφορο! Αρκετά ξεπερασμένο σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.

Επίσης από κατανάλωση κάτω από 5,5 αποκλείεται να πεφτει μέσα στην πόλη. Κάτω από 4 που είπε ένας φίλος πιο πάνω μόνο σβηστό καίει τόσο.

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πας σε cbf. Δεν καίει, αξιόπιστο είναι και μπορεί να σε βγάλει καμιά κοντινή εκδρομούλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 στο Φρίγουιντ...

Είχε πέσει ένα στα χεράκια μου και μόνο ικανοποιημένος έμεινα απο τούτο...!!!

Χρώμα γεύση και οσμή έχει ότι του δίνεις εσύ...

Άν δεν το τσιγαρίσεις λιγάκι, δεν θα ροδοκοκκινίσει...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα