Jump to content
Sign in to follow this  
Seaman

Παραεισαγωγές

Recommended Posts

Επειδή αυτή την άνοιξη σκοπεύω να αγοράσω νέο μηχανάκι πολλά περνούν απο το μυαλό μου. Θέλω να μου πείτε τις γνώσεις και εμπειρίες σας σχετικά με ποιότητα, υποστήριξη, service, ανταλλακτικά, εγγύηση των παραεισαγωγέων. Να ενδώσω στη χαμηλώτερη τιμή ή θα τα χάσω από αλλού;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...Οταν αγορασα το μηχανακι μου, "γινονταν χαμος" και η εδω αντιπροσωπεια, δεν ειχε ουτε για δειγμα!

Βρηκα "ακρη" στη Γερμανια, το πηρα μια χαρα, με προδιαγραφες Ευρωπαικες. εγγυησεις, οδικες βοηθειες κλπ.. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! (Βεβαια, εχω να κανω με την BMW, και οχι τον "παραεισαγωγεα"..Δεν ξερω τι παιζει για αλλες εταιρειες... :what: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ενδώσεις :winking::winking::winking:

Εγώ το BUSA το πήρα παραεισαγωγή.Δεν υπάρχει καμία απολύτος διαφορά.

Όσο για το θέμα των εγγυήσεων δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μήν σε καλύψει,ειδικά ο προμηθευτής

που σου το έφερε.

Αυτές οι :kaaaala: που λένε οι γνωστοί όμιλοι εταιρειών,οτι δε σε καλύπτω επειδή δε αγόρασες

το μηχανάκι απο εμένα είναι απαράδεκτο και ντροπή τους!

Το service έχεις κάθε δικαίωμα να πάς να το κάνεις στους επίσημους αντιπρόσωπους!

Εγω πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένο της suzuki.

Ανταλλακτικά επίσης μπορείς να προμηθευτείς απο τις επίσημες αντιπροσωπείες.

Βάβαια αν πρόκυτε για κάτι που καλύπτεται απο την εγγύηση,τότε είναι υπέυθυνος ο προμηθευτής

της μοτοσυκλέτας να το παραγγείλει και αυτό έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει λίγο παραπάνω.

Η επιλογή είναι δική σου :_thumbsup::_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συνεννοήσου με τον παραεισαγωγέα για το τι εγγύηση (γραπτή βεβαίως) θα σου δώσει

έχω δει σε φόρα πάρα πολλούς να κάνουν την ίδια ακριβώς ερώτηση, αλλα ποτέ κάποιον να λέει "την πήρα παραεισαγωγή και το μετάνιωσα"

με άλλα λόγια, στη θέση σου, θα το έβλεπα πολύ θετικά, αν ο έμπορος φαινόταν "κύριος"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορεί ο έλληνας αντιπρόσωπος να έχει άδικο να σου αρνείται εγγύηση, αλλά τρέχα κυνήγα τον

έχω μάθει μάλιστα πως ο σαρακάκης έχει κανει ειδική συμφωνία με τη χόντα ιαπωνίας ώστε να ΜΗΝ υποστηρίζει παραεισαγωγές, και όσοι τον έχουν πάει δικαστικά έχουν πάρει τα τρία

αυτό με μια μικρή επιφύλαξη, αφού κι εγώ σε φόρουμ το διάβασα, αλλά αυτός που το έγραψε το έγραφε με κάθε βεβαιότητα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
έχω μάθει μάλιστα πως ο σαρακάκης έχει κανει ειδική συμφωνία με τη χόντα ιαπωνίας ώστε να ΜΗΝ υποστηρίζει παραεισαγωγές, και όσοι τον έχουν πάει δικαστικά έχουν πάρει τα τρία

αυτό με μια μικρή επιφύλαξη, αφού κι εγώ σε φόρουμ το διάβασα, αλλά αυτός που το έγραψε το έγραφε με κάθε βεβαιότητα

Άσχημο αυτό.Αν και πιστέυω πως δέν ισχύει.

Έγω πάντως όταν πήρα το δικό μου, είδα και σε μία εφημερίδα ένα άρθρο για εγγυήσεις και παραεισαγωγές που

έλεγε ότι δέν έχουν κανένα δικαίωμα να μην παρέχουν εγγύηση.

Αν εγω αγόραζα το μηχανάκι στην γαλλία και τώρα είμαι στην Ελλάδα πάει να πεί πως το μηχανάκι δέν έχει εγγύηση! Έλεος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνώ κάθετα ακόμη και με τον όρο παραεισαγωγέα-ή... μιλάμε ανατριχιάζω μόνο που το ακούω.

Αποτελεί μεγάλη επιτυχία των "αντιπροσωπειών" αυτός ο χαρακτηρισμός των λοιπών εμπόρων του είδους.

Και πραγματικά ίσως και να δεχόμουν και τον όρο παραεισαγωγή αλλά και το καπέλο της αντιπροσωπείας αν η τελευταία ήταν κάθετη μονάδα. Παρόλαυτα, τουλάχιστον με την δική μου εμπειρία, οι περισσότερες αντιπροσωπείες μπορούν να προσφέρουν μονάχα ανταλλακτικά, service, βιτρίνα. Σπάνια διαθέτουν πχ. ηλεκτρολόγο, βαφέα ή κάποιον μηχανικό ο οποίος σε δύσκολα μηχανικά προβλήματα δεν αλλάζει ανταλλακτικά μέσω εγγύησης (και αναμονής φυσικά) μέχρι που να πετύχει το πρόβλημα...

Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν είναι και όλες έτσι. Σωστά, και ρόλος της αντιπροσωπείας θα έπρεπε να είναι ο αυστηρός έλεγχος όλων των σημείων σε κάθε χώρα.. κάτι που πάλι δεν γίνεται, με αποτέλεσμα να μάυρα πρόβατα απλά να πληθαίνουν.

Με λίγα λόγια, εγώ θα έπαιρνα μηχανή η οποία έχει φτάσει στην ελληνική αγορά εκτός του "επίσημου" καναλιού διάθεσης. Όμως θα φρόντιζα ο πωλητής να μπορεί να με στηρίξει με εγγύηση, ανταλλακτικά κλπ.

Τροποποιήθηκε από τον janabetis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παίδες! Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα ... Κυρίως όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι. Ανατριχιάζω στην ιδέα οτι κάποιος μάστορας θα καθόταν σε ένα υπόγειο ακουμπισμένος σε ένα πάγκο γεμάτο εργαλεία κοιτάζοντας το μηχανάκι μου αναρωτώμενος γιατί στο διάτανο δε δουλεύει καλά. :bash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή το θέμα είναι λεπτό απο την άποψη του "αμα στραβωσει τρεχα γυρευε στα δικαστηρια να σου πω τι παιζει σίγουρα

1) Αμα παρεις μπεμπα εχει εγγυηση στην ελλαδα. Ξερω 3 διαφορετικές περιπτωσεις και μια του μαυρογερακα 4

2) Υπευθυνος για την εγγυηση αυτου που αγορασες είναι ο ΠΩΛΗΤΗΣ!!!!

3) Γραπτες εγγυησεις δίνουν οι παραεισαγωγείς αλλά συνηθως είναι λιγότερες απο τη στανταρ της κύριας εταιρειας.

4)Αμα μπλεξεις τρεχα γυρευε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα παιδιά είναι το εξής: Καταρχήν με νόμο της Ε.Ε δεν υπάρχουν πια αποκλειστικοί αντιπρόσωποι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε προιόν μπορεί να εισαχθεί άνετα απο οποιονδήποτε θέλει με εγγύηση κανονικά, διότι η εγγύηση είναι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ και όχι του αντιπροσώπου. Έτσι λοιπόν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προιόν και να αγοραστεί απο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κατάστημα ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠ΄ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε οποιον μαστορα και να το πας αν ειναι εξουσιοδοτημενος θα σου κανει την δουλεια...Εδω εχουμε 5 συνεργεια που ειναι εξουσιοδοτημενα απο τισ ιαπωνικες εταιριες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
επειδή το θέμα είναι λεπτό απο την άποψη του "αμα στραβωσει τρεχα γυρευε στα δικαστηρια να σου πω τι παιζει σίγουρα

1) Αμα παρεις μπεμπα εχει εγγυηση στην ελλαδα. Ξερω 3 διαφορετικές περιπτωσεις και μια του μαυρογερακα 4

2) Υπευθυνος για την εγγυηση αυτου που αγορασες είναι ο ΠΩΛΗΤΗΣ!!!!

3) Γραπτες εγγυησεις δίνουν οι παραεισαγωγείς αλλά συνηθως είναι λιγότερες απο τη στανταρ της κύριας εταιρειας.

4)Αμα μπλεξεις τρεχα γυρευε

Το 4 είναι που φοβάμαι, γιατι αν ειναι για δικαστήρια και τα σχετικά χαθήκαμε. Έχω την εντύπωση οτι τα νέα οχήματα στην ΕE πρέπει να έχουν το ελάχιστο διετή εγγύηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Παντως αν παρεις BMW, και σιγουρος θα'σαι με το θεμα που θιγεις, και περιπου 1000 ευρω πιο φτηνα θα την παρεις απο Γερμανια! ;)

:whistling: :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το 4 είναι που φοβάμαι, γιατι αν ειναι για δικαστήρια και τα σχετικά χαθήκαμε. Έχω την εντύπωση οτι τα νέα οχήματα στην ΕE πρέπει να έχουν το ελάχιστο διετή εγγύηση.

εμμμ αυτό είναι το μπλεξιμο. Το δίκιο το εχεις με το μερος σου αλλά αν χτπυα ξυλο παθει κατι το μηχανακι πρεπει να περασουν χρονια για να δκαιωθείς+στρες+κοστος-μηχανακι!!!

Γενικά λοιπόν η μπεμβε ή τίποτα (α ρε μπεμβεδακηδες απο δω το πηγατε απο κει το φερατε βγαλατε μονοδρομο πάλι :_zeppelin: )

η τωρα που το σκεφτομαι παιρνεις ενα πολύ καλό μεταχειρισμένο 3ετιας και τα γραφεις στα παπαρια σου ολα με 6μηνη αγγυηση απο το μερος που το αγορασες. Μουαχαχαχαχα. Παλι εγραψα. Λοιπον η χρεωση για τις φοβερες μου γνωσεις είναι ΜΠΥΡΑ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα όμως που δέ θέλω μπέμπα, μια χαρά είναι τα μηχανάκια βέβαια. Σκοπεύω να πάρω το νέο Hornet. Αφού να φανταστείτε είχα στείλει mail στη Honda αν σκοπεύουν να βγάλουν το Hornet me ψεκασμό. Μου απαντησαν, κυριε ταδε σας ευχαριστούμε πολύ μπλα μπλα μπλα αλλά τα νέα μοντέλα θα ανακοινωθούν το φθινόπορο. Λες και δεν το ξέραμε. Αυτό είναι το site ενος ανεξάρτητου εισαγωγέα. Άν ανοίξεις μια νέα μοτοσυκλέτα λέει στα έξτρα 2 χρόνια εγγύηση, και αμέσως απο κάτω 6 μήνες γραπτή εγγύηση. Απάτη μου μυρίζει, κοινώς αν σου χαλάσει μετά το 6μηνο την έβαψες, αν δε σου χαλάσει εμέις είμαστε καλοί γιατί σε καλύπταμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα