Jump to content
Sign in to follow this  
demian86

Νέο μέλος και βοήθεια για επιλογή

Recommended Posts

Καταρχάς να πω ότι είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θέλω να σας πω ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά και μας βοηθάτε πολύ.

Ψάχνω να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή (οδηγώ βέβαια 10 χρόνια από 50cc έως 300cc αλλά περισσότερο αυτόματα και ποτέ μηχανή μέχρι τώρα) και θέλω τα φώτα σας.

Είμαι 26 χρονών και τα μυαλά μέσα στο κεφάλι μου (φοράω κράνος, με τη μηχανή θα φοράω και ειδικό μπουφάν και γάντια . Τα λέω αυτά για να μην αρχίσουν μερικοί και μου λένε για πρώτη μηχανή μην πάρεις τόσα κυβικά και πάρε 250αρα κτλ κτλ. Δεν πρόκειται δηλαδή να δώσω λεφτά για να πάρω κάτι κάτω από 500-600 κυβικά.

Να πω ότι δεν μου αρέσουν οι street kai oi enduro καθόλου. Πάντα έλεγα ότι θα πάρω κάποια naked γιατί μου άρεσαν πολύ αλλά ανέβηκα στου κολλητού μου την honda hornet και μου είναι πολύ μικρή. Είμαι 1.90 υψος και 86 κιλά οπότε αντιλαμβάνεστε.. Πάντα έλεγα να πάρω z750, hornet, fazer κτλ αλλά....

Τελευτάια σκεφτόμουν για triumph tiger ή tdm, αλλά έχω φάει και ένα κόλλημα με το yamaha tmax 530 (ενώ έλεγα ότι δεν θα πάρω ποτέ mega scooter) γιατί καθημερινά κάνω 60 χλμ σύνολο περίπου να πάω και να έρθω από τη δουλειά μου και θέλω μια κάποια άνεση.

Ελπίζω να σας κατατόπισα και περιμένω τις απόψεις σας! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη και εγω τις ιδιες αποψεις εχω και ειχα δοκιμασει μια GSX750 ενος φιλου μου (στιλ περιπου το ιδιο με την Ζ750) απλα δεν με βολευε και τοσο καλα στις στροφες οστωσο απο οδικη συμπεριφορα ειναι αψογη και αυτην προτεινω. Το Ζ750 (ονειρο ειδικα με το ΑΒS) το εχω οδηγησει και μαλιστα ειναι πιστευω το τελειο μηχανημα για μενα προτεινεται και αυτο αμα εχεις τα λεφτα και προσεχε μονο να μην εχει σπασμενα πλαστικα. Πριν αγορασεις κατι πηγαινε και κανε μια δοκιμη στην οδηγηση καθως ειναι λιγο δυσκολο να σου πουμε τι ταιριαζει στο οδηγικο σου στυλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μολις ειδα οτι λες οτι κανεις 60 χιλιομετρα τη μερα

δεν μας λες ομως αν θα κανεις και ταξιδια-βολτες και αν εχεις σκοπο για κανα trackday;

Τροποποιήθηκε από τον parisstc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

nai skopevw na kanw arketes voltes kai kana taksidi otan polavainw alla oxi polu syxna (suggnvmi gia ta greeklish alla epeidi allaksa pc gia lige meres afto den exei ellhnika)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν σκοπευεις να κανεις βολτες και να βαζεις δευτερο ατομο πισω δεν βολευει το z750 γιατι ο πισω θα πεταει στον αερα.

παρε κατι σε στυλ gsr hornet er να βολευεται και ο πισω. μην σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άρα θες μια μηχανή ψηλή αφού δε βολεύεσαι σε στρητ

δηλαδή xtx, versys, v strom , τρανσαλπ κλπ

αν διαλέξεις σκούτερ προτίμησε κάποιο 300ρι.

[π.χ τα κύμκο τα 300ρια είναι πολύ δυνατά]

είναι πολύ φθηνότερα από τα μέγκα σκούτερ σε αγορά, κατανάλωση κλπ

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vstrom, transalp ktl tis thewrw megalistikes gia tn hlikia mou. Epishs den mou aresoun emfanisiaka ta kymco gi afto kollisa sto tmax 530. h TDM mou aresei kai mena opws eixa pei (alla montelo pou exei papsei i kukloforia tou tosa xronia?). Gia tin tiger 800 ti lete?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχην δωσε μας ενα budget που θεωρεις εσυ οτι ειναι καλο να δαπανησεις για αγορα μοτο ωστε να μην σου προτεινουμε ετσι ξερα οτι να 'ναι. Πχ εγω μπορει να σου προτεινω μια Custom Chopper με κοστος αγορας στα 10.000 ευρω αμα εσυ δεν μπορεις να δωσεις τοσα λεφτα ποιος ο λογος να σε "βασανιζουμε" με πολλες ιδεες για μοτο που δεν μπορεις ή δεν θελεις να παρεις

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε απο τα 10000 ευρω δεν μου δινεις εμενα τα 3000 χιλιαρικα να δωσω και το xt και να παρω κανα er6???

στο θεμα μας τωρα.

σοβαρα διαθετεις 10000 ευρω και δεν ξερεις τι να παρεις???παρε σβαρνα τα μαγαζια πες τους για ντουκου 10000 και δεν ξερω μην σου γλειφουν και τα α@$δια....

για εμενα μην παρεις σκουτερ.ειχα και δεν εχει καμια σχεση με μηχανες κανονικες.

στη θεση σου θα πηγαινα για κανα versys να κανω και τις βολτες μου και να μην δωσω και πολλα λεφτα.

και το tdm ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη επισης για το υψος σου και το vstrom θα σου ηταν ωραιο.

τι στυλ μηχανης θες???τι σου αρεσει?? γυμνα on off street ???

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΒΜW F800GS

ΗΟΝDA Africa Twin 750

BMW G650GS

HONDA TRANSLAP 700

YAMAHA TDM 900

SUZUKI VSTROM DL 1000

KAWASAKI VERSYS 650

BMW R1200GS

Αυτες μπορω να θυμιθω τωρα αν υπαρχουν αλλες ας προτεινουν και οι περισσοτερο γνωστες των εν λογω μοτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι 26 χρονών και τα μυαλά μέσα στο κεφάλι μου (φοράω κράνος, με τη μηχανή θα φοράω και ειδικό μπουφάν και γάντια . Τα λέω αυτά για να μην αρχίσουν μερικοί και μου λένε για πρώτη μηχανή μην πάρεις τόσα κυβικά και πάρε 250αρα κτλ κτλ. Δεν πρόκειται δηλαδή να δώσω λεφτά για να πάρω κάτι κάτω από 500-600 κυβικά.

Καλως τον φιλο! Να σου πω μονο οτι με το να μας λες οτι θα φορας εξοπλισμο, αυτο δεν σημαινει οτι εισαι αυτοματα και ικανος για μεγαλη μηχανη. Ειτε 250 ειτε 1250 κυβικα, χρειαζεται ο ιδιος εξοπλισμος και προσοχη.

Ο λογος που ισως να σου ελεγαν καποιοι για 250 κυβικα θα ηταν ισως για μια πιο ομαλη μεταβαση στα γκαζια.

Φυσικα εσυ θελεις τα πολλα κυβικα κατευθειαν, οπως εκανα και εγω αλλα και πολλοι αλλοι. Σεβαστο αυτο. Απλα τα λεω αυτα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι υπαρχει αξια στο να προτεινει καποιος λιγα κυβικα για αρχη.

TDM 900 και απο μενα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός από τις TDM, Tiger 1050 (η 800αρα δεν μ αρέσει και τόσο), και το TMAX 530 οι υπόλοιπες που μου είπατε δεν μου πολυαρέσουν. Βρήκα επίσης και μου άρεσαν και τα παρακάτω (ξέρω κάποια naked είναι κάπως κοντά-μικρά για μένα). Τι γνώμες έχετε και γι αυτά? Ποια θα με βολέψουν καλύτερα?

fazer8, fz1, fz1 fazer, fz6 fazer s2, fz8, cbf 1000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γυμνο μην παρεις δεν θα σε βολεψει καθολου λογω μεγεθους και ελλειψης χωρων και ανεμοκαλυψης.

CBF1000 θα σε βολεψει πολυ σαν σουλουπι. Ειναι υπερανετο. Το Fz6 επισης ανετο. Ολα βεβαια θελουν ζελατινουλα εξτρα. Επισης ειναι αρκετα οικονομικες εαν εχεις ελαφρυ χερι. Γυρω στο 5 θα το δεις.

Προτιμησε το πιο ανετο και ομορφο, και ταυτοχρονα αξιοπιστο. Θα δωσεις πολλα λεφτα και ειναι κριμα να το βαρεθεις γρηγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάινούργιο να πάρεις ένα Yamaha TDM 900 ABS στα 8 και κατι ψιλά Ευρό που δίνουν τώρα Stock μοντέλα και καθάρισες για πολλά πολλά χρόνια απροβλημάτιστα και διασκεδαστικά και άνετα για το ύψος σου πολλά χιλιόμετρα. Εφόσον παίζεις με μετρητά θα παζαρέψεις να σου κάνουν δώρο και διάφορα Extra όπως συναγερμό, μπαγκαζιέρα,μανιτάρια κλπ κλπ να μην χρειαστεί να δώσεις παραπάνω λεφτά.

Και BONUS λόγω 2-κύλινδρου σε σειρά κινητήρα η πολυ χαμηλή κατανάλωση βενζίνης και ακόμη πολύ καλή αντιπροσωπεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το tdm θεωρω οτι ειναι το οικονομικοτερο σε καταναλωση (κατω απο 5) και σε συντηρηση απο τα υπολοιπα που σου αρεσουν. Και απο τα πιο τουριστικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το TDM μου αρέσει και μένα χρόνια αλλά μου κάθεται κάπως να πάρω μηχανή που έχει σταματήσει η παραγωγή της τόσο καιρό και έχει και τεχνολογία περασμένων ετών. Μόνο αυτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το TDM μου αρέσει και μένα χρόνια αλλά μου κάθεται κάπως να πάρω μηχανή που έχει σταματήσει η παραγωγή της τόσο καιρό και έχει και τεχνολογία περασμένων ετών. Μόνο αυτό

Κοίταξε να δεις, αν έλεγες για καμιά άλλη μηχανή το συζητάγαμε..

Αλλα για μια μηχανή με Monoblock αλουμινένιο πλαίσιο, άλεξίσφαιρο Ι2 μοτέρ με ελάχιστη κατανάλωση, ψεκασμό φυσικά, άριστα φρένα μπρος πίσω, ABS και γενικά άριστο φινίρισμα τότε έχω να σου πω..

Κάτι σύγχρονα δείγματα μηχανών όπως NC700 κλπ μην τα ζηλεύεις. Η μηχανοκίνηση σε κάποια μοντέλα (βλέπε π.χ. Hayabusa, CBR 1100 BlackBird, TDM κλπ κλπ) έβγαλε τον καλύτερο εαυτό της και ΠΛΕΟΝ με την παγκόσμια κρίση και τις αυξανόμενες προδιαγραφές ρύπων όλα είναι πισωγυρίσματα.

Προχώρα άφοβα με το TDM και θα έχεις μια σύγχρονη-ικανή και πλήρη μηχανή να χαίρεσαι για χρόνια και σε τιμή που πριν απο λίγα χρόνια θα σκότωναν να την έπαιρναν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα