Jump to content
Sign in to follow this  
moufasa

yamaha yzf 125 ή kawasaki d tracker 125 ή honda cbr 125 ή aplilia rs125

Recommended Posts

με τα νέα διπλώματα κοιτάς μόνο το cbr γιατί το r125 είναι ελάχιστα παρά πάνω από 11kw κ έτσι δε σε καλύπτει δίπλωμα

11.0 KW (15.0 PS) αναφέρει η Yamaha...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν πάρει το cbr αντί για το ρσ125 κ θα χει κατανάλωση 3 λίτρα, στισ 25000 χλμ θα χει γλιτώσει 500 λίτρα βενζίνη δηλ 850 ευρώ στισ 50 χιλ χλμ θα χει εξοικονόμησει 1700 ευρώ δηλ ένα μεταχειρισμένο ρσ125

3/100 μικτα δεν καιει ουτε ενα cub90 αδερφε

Ε τοτε με την λογικη σου ας χρησιμοποιει το Μετρο,θα γλυτωσει λεφτα απο ασφαλειες,σηματακια,λαστιχα,λαδια,βενζινες και δεν ξερω κ'γω τι αλλο..

Ειναι τι ζηταει κανεις.

@ telephoner - Μην αρπαζεσαι φιλε μου,δεν ειναι ντροπη εν ετη 2013 να μην γνωριζεις απο διχρονα,ισα ισα που ειναι και ο κανονας

Τροποποιήθηκε από τον Safetis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε τοτε με την λογικη σου ας χρησιμοποιει το Μετρο,θα γλυτωσει λεφτα απο ασφαλειες,σηματακια,λαστιχα,λαδια,βενζινες και δεν ξερω κ'γω τι αλλο..

Ειναι τι ζηταει κανεις.

@ telephoner - Μην αρπαζεσαι φιλε μου,δεν ειναι ντροπη εν ετη 2013 να μην γνωριζεις απο διχρονα,ισα ισα που ειναι και ο κανονας

γιατι επιμενεις τοσο πολυ στα διχρονα; προφανος σου αρεσουν και τα αγαπας!

Αλλα το rs ειναι πολυ συγκεκριμενη μοτοσυκλετα, σαν να λεμε cbr 600 rr που ειναι για πιστα, δεν ειναι για βολτουλες οικονομικες δικαβαλο με μπαγκαζια πχ!

Δεν ξερω αν ειδες τι μηχανακι εχει η moufasa αλλα εχει ενα παπι 50αρι με 3-4 αλογα ψοφια, και επιμενεις να λες για το rs που εχει 30 αλογα!

Στο θεμα λεει η κοπελα ποιο να αγορασει, και οχι ποιο ειναι το καλυτερο, γιατι οπως ειπα τοσες φορες, δεν υπαρχει συγκριση το rs παιζει μονο του ειναι ρεπλικα αγωνιστικό, αλλα για να μαθει κανεις θελει κατι ευκολοτερο και απλουστερο!

ΥΓ: με το cbr που ειχα (2008 με injection) ειχα 3 μικτά! ρωτα και αλλους ιδιοκτητες απο το φορουμ να δεις!

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως και δεν διαβασες προσεκτικα την απαντηση μου

Δεν συνεστησα καποιο μηχανακι

Ειπα απλα οτι οι γνωσεις σας σε 2τ ειναι τοσο περιορισμενες που καμια φορα αυτα που γραφετε καταντουν εκνευριστικα(δεν μιλαω προσωπικα)

Το ER σου καει 5 μικτα εμενα το NSR 6,ε και? Ειναι παντου γρηγοροτερο ομως,λογικο δεν ειναι?

Το ιδιο συμβαινει και στα 125.. Το cbrακι καιει 3(?) γιατι παει σαν παπακι,το αλλο καει 5 γιατι εχει πανω απο 180χαω τελικης στο κοντερ

Δεν μπορει να καινε το ιδιο..

Παμε παρακατω.

ΥΓ Καλυτερο και απλουστερο δεν μπορει να ειναι παντα το CBR125..μηπως εσυ εισαι λιγο biased? Εγω θα ελεγα να παρει ενα μεγαλυτερο παπακι,ενα Crypton 135 πχ,μια χαρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την λογική των περισσότερων εδώ μέσα ότι είναι γρήγορο και σταθερό είναι το καλύτερο. Μάλλον είναι κάτω από 25 χρονών και "βράζει" το αίμα τους. Οι μηχανές δεν έχουν αποκλειστική χρήση τους αγώνες και να αποβάλει τα κόμπλεξ ο ιδιοκτήτης έχοντας ένα γρήγορο δίκυκλο, κάνοντας διάφορες μαγκιές στο δρόμο.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε για το δίχρονο aprilia, αλλά πόσο πρακτικό θα είναι σε κάποιον όταν το οδηγάει όλη μέρα? Σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα ζηλεύει τα scooter και τα παπιά. Άσε που θα μυρίζει συνέχεια καμένο συνθετικό λάδι μίξης και τα αυτιά του θα είναι υποχρεωμένα να ακούν την τενεκεδένια εξάτμιση συνέχεια... Είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι τα δίχρονα οδηγούνται σε αφανισμό, αφού πέρα από επιδόσεις δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω...

Κρατήματα έχουν και τα αντίστοιχα τετράχρονα- ίσως χειρότερα αλλά σίγουρα δεν θα προβληματίσουν τους αναβάτες τους.

Και τέλος σχολιάζοντας την απάντηση άλλου μέλους σε προηγούμενο σχόλιο μου όπου κατηγορούσα τα ιταλικά, το μόνο που θα του πω είναι πως από τα χέρια μου έχουν περάσει Beverly και Alfa Romeo και εξαιτίας αυτών έχω περπατήσει αρκετά. Άλλοι φίλοι μου Ιταλόφιλοι δεν είχαν πρόβλημα με τα δικά τους οχήματα. Γιατί όμως να ρισκάρεις τα 4000 ευρω για να μένεις από λάμπες, μίζα και ασφάλειες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως και δεν διαβασες προσεκτικα την απαντηση μου

Δεν συνεστησα καποιο μηχανακι

Ειπα απλα οτι οι γνωσεις σας σε 2τ ειναι τοσο περιορισμενες που καμια φορα αυτα που γραφετε καταντουν εκνευριστικα(δεν μιλαω προσωπικα)

Το ER σου καει 5 μικτα εμενα το NSR 6,ε και? Ειναι παντου γρηγοροτερο ομως,λογικο δεν ειναι?

Το ιδιο συμβαινει και στα 125.. Το cbrακι καιει 3(?) γιατι παει σαν παπακι,το αλλο καει 5 γιατι εχει πανω απο 180χαω τελικης στο κοντερ

Δεν μπορει να καινε το ιδιο..

Παμε παρακατω.

ΥΓ Καλυτερο και απλουστερο δεν μπορει να ειναι παντα το CBR125..μηπως εσυ εισαι λιγο biased? Εγω θα ελεγα να παρει ενα μεγαλυτερο παπακι,ενα Crypton 135 πχ,μια χαρα

Ναι αλλα γιατι συγκρινεις τα διχρονα με τα τετραχρονα! Το θεμα λεει Διχρονα vs Τετραχρονα; Αντιθετος λεει ενας απειρος αναβατης τι να παρει για 1η μικρη μοτοσυκλετα, και απεκλησα το rs διοτι ειναι ακαταλληλο για παρα πολλους λογους, οπως ιπποδυναμης, εμπειριας κλπ too much βρε αδελφε!

Επισεις καποιος θελει ενα 125αρι μοτοσυκλετακι, γιατι να παρει παπι; μοτοσυκλετα θελει! Εχει σχεση το cbr με το crypton x; (αν εξερεσεις τον κινητήρα που και παλυ το cbr ειναι πολυ ποιο δυνατο με 145χλμ τελικης στο κοντερ! Αν πιασει το το παπι εχεις πεθανει! Και αν σου φαινονται ψεματα τα χλμ τελικης που σου λεω πηγεναμε μαζι με μεγαλες μοτοσυκλετες απο το φορουμ που μπορουν να στο επιβαιβεωσουν)!

Το cbr εχει delta box σασι, το yzf το ιδιο με ανεστραμενο ψαλιδι το rs4 ακομα περισσοτερα! δηλαδη πολυ καλα χαρακτηριστηκα που το παπι ουτε καν...

Δεν ξερω αν εχεις ψαξει σε αμερικανικα- ευροπαικα φορουμ, αλλα μαντεψε ποια μοτοσυκλετακια χρησιμοποιουν για να μπαινουν 1η φορα πιστα οι αρχάριοι, cbr 125, yzf 125, rs4, derbi gpr 2009!

Πλεον ετσι ειναι τα πραγματα, τα διχρονα ειναι ελαχιστα, αλλα αυτα που υπαρχουν ειναι τελεια για τις πιστες αλλα και για αναβατες μια μια Α εμπειρια!

ΥΓ: Ειναι λαθος να συγκρινεις μηχανακια 125-250 του '90-'80 με τα αυτα που υπαρχουν τωρα! Αλλες νοοτροπιες, αλλες εποχες, διαφορετικοι νομοι κλπ κλπ! Το καθε μηχανακι ειναι αυτο που ειναι, και προοριζεται για αυτο που κατασκευαζεται!

Τροποποιήθηκε από τον A7XBilly

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι οτι εχει κανενα νοημα αλλα εξακολουθεις να μην διαβαζεις αυτα που γραφω.

Καταρχην δεν συστηνω σε κανενα να παρει διχρονο(που το εγραψα αυτο?)

Δεν εθεσα θεμα 2t vs 4t..(εαν εννοεις αυτο που εγραψα για την σχεση καταναλωσης/αποδοσης τοτε παω πασο,δεν τιθεται ομως θεμα γενικευμενης συγκρισης)

Εξεθεσα τις αποψεις μερικων ασχετων(..επιμενω,πως μπορεις να εχει κανεις τοσο "εμπεριστατωμενη" αποψη για κατι που δεν ξερει? Εκνευριστικο δεν ειναι? Δεν μιλαω προσωπικα)

Εχει βαση αυτο που λες για το μικρο μοτοσυκλετακι

Ειναι αλλωστε λογικο,κατι που εχει συμπλεκτη,6αρι σαζμαν και συμπεριφορα πλαισιου που μοιαζει λιγο με αυτη μιας ολοκληρωμενης μοτοσυκλετας να αποτελει καλη λυση,ασχετο εαν εγω πιστευω αλλο.

ΥΓ Εχες δει cbr 125 μεσα σε πιστα? Πιο γρηγορα και ασφαλεστερα μπορεις να γυρισεις με ενα sport scooter παρα με αυτο,ξερω κατι παραπανω πιστεψε με,το τι τουμπιδια εφαγαν οι πιτσιρικαδες πριν 3-4 χρονια οταν και εκαναν μια μινι κατηγορια με τετοια μηχανακια..δεν περιγραφεται..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

11.0 KW (15.0 PS) αναφέρει η Yamaha...

Σωστος, επειδη ειπαν πιο πανω για 15 αλογα (horsepower) μπερδευτικα αν ειναι 15 ps το r125 τοτε ok ειναι μεσα στ ορια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι τι ζηταει κανεις.

ηθελα απλα να δειξω οτι το cbr ειναι πολυ φτινοτερο στ χρηση σε σχεση με τ διχρονο rs που απλα δε συμφερει για καθε μερα

τωρα που ειπες κ για λαδια βαλε + 15 λιτρα λαδι Χ 15 ευρω = 225 ευρω που θα καψει το rs για να κανει τα 25χιλ χλμ

Τροποποιήθηκε από τον ziaba

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι οτι εχει κανενα νοημα αλλα εξακολουθεις να μην διαβαζεις αυτα που γραφω.

Καταρχην δεν συστηνω σε κανενα να παρει διχρονο(που το εγραψα αυτο?)

Δεν εθεσα θεμα 2t vs 4t..(εαν εννοεις αυτο που εγραψα για την σχεση καταναλωσης/αποδοσης τοτε παω πασο,δεν τιθεται ομως θεμα γενικευμενης συγκρισης)

Εξεθεσα τις αποψεις μερικων ασχετων(..επιμενω,πως μπορεις να εχει κανεις τοσο "εμπεριστατωμενη" αποψη για κατι που δεν ξερει? Εκνευριστικο δεν ειναι? Δεν μιλαω προσωπικα)

Εχει βαση αυτο που λες για το μικρο μοτοσυκλετακι

Ειναι αλλωστε λογικο,κατι που εχει συμπλεκτη,6αρι σαζμαν και συμπεριφορα πλαισιου που μοιαζει λιγο με αυτη μιας ολοκληρωμενης μοτοσυκλετας να αποτελει καλη λυση,ασχετο εαν εγω πιστευω αλλο.

ΥΓ Εχες δει cbr 125 μεσα σε πιστα? Πιο γρηγορα και ασφαλεστερα μπορεις να γυρισεις με ενα sport scooter παρα με αυτο,ξερω κατι παραπανω πιστεψε με,το τι τουμπιδια εφαγαν οι πιτσιρικαδες πριν 3-4 χρονια οταν και εκαναν μια μινι κατηγορια με τετοια μηχανακια..δεν περιγραφεται..

μοιαζει περισσοτερο π.χ. το κρυπτον που ανεφερες σε ολοκληρωμενη μοτοσυκλετα απο το το cbr125r...με το 4αρι σασμαν χωρις συμπλεκτη ενα πλαισιο απλο χαλυβδινο ?ολοκληηρωμενη μοτοσυκλετα 125-250 δεν υπηρξε ποτε μιας και ο ορος ολοκληρωμενη μοτοσυκλετα δεν ειναι διχρονα γκαζια καταναλωση βενζινης στο φουλ και πολλα αλλα...αλλα πολλα περισσοτερα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια καποιος εχει εντονο θεμα με το cbr 125 εγω που το ειχα μια χαρα και στροφές και βενζινη 3,5/100 και κανενα παραπονο.45000 χιλ μονο αλλαγη λαδια ανα 3000km. και τωρα ο τυπας που το χει (εδω και δυο χρονια) το κανει delivery.Θεωρω πως yamaha δεν θα επαιρνα στην καμια των περιπτωσεων, και σε καμια αλλη κατηγορια ειδικα crypton x καλυτερα ποδαράτος η με γαιδαρο δεν ξερω. το rs ειναι κωλοφωτια δεν το συζηταμε το rs4 παλι ειναι το ιδανικο στα παντα και στην ποιοτητα θεωρω (με μια αμφιβολια στα ηλεκτρολογικομηχανολογικα) χωρις ομως να εχω ακουσει κατι( απλα και μονο λογω ιταλιας)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια καποιος εχει εντονο θεμα με το cbr 125 εγω που το ειχα μια χαρα και στροφές και βενζινη 3,5/100 και κανενα παραπονο.45000 χιλ μονο αλλαγη λαδια ανα 3000km. και τωρα ο τυπας που το χει (εδω και δυο χρονια) το κανει delivery.Θεωρω πως yamaha δεν θα επαιρνα στην καμια των περιπτωσεων, και σε καμια αλλη κατηγορια ειδικα crypton x καλυτερα ποδαράτος η με γαιδαρο δεν ξερω. το rs ειναι κωλοφωτια δεν το συζηταμε το rs4 παλι ειναι το ιδανικο στα παντα και στην ποιοτητα θεωρω (με μια αμφιβολια στα ηλεκτρολογικομηχανολογικα) χωρις ομως να εχω ακουσει κατι( απλα και μονο λογω ιταλιας)

Το ημερολόγιο μου γράφει 2013 όχι 1920....ξεκολλάτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα οντως αυτο με τα ιταλικα ημαρτον! μια χαρα μοτοσυκλετες και αυτοκινητα βγαζουν (πλεον)! παλιοτερα μεχρι και το 2002-2004 ειχαν θεματα πολλα αλλα σιγουρα εχουν περιοριστεί στο ελαχιστο! σαμπος τα ιαπωνικα δεν βγαζουν βλαβες; μην λεμε και οτι θελουμε!

χρηματα να εχεις και απο μηχανακια με το τσουβαλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισεις καποιος θελει ενα 125αρι μοτοσυκλετακι, γιατι να παρει παπι; μοτοσυκλετα θελει! Εχει σχεση το cbr με το crypton x; (αν εξερεσεις τον κινητήρα που και παλυ το cbr ειναι πολυ ποιο δυνατο με 145χλμ τελικης στο κοντερ!

Σε αυτό θα διαφωνήσουμε , σίγουρα δεν είναι πολύ πιο δυνατό το cbr πάνω κάτω την ίδια ιπποδύναμη έχουν (10hp στο τροχό) και το χ εκτός από 135 είναι και 4βάλβιδο . Τη μεγαλύτερη τελική του cbr μάλλον τη δίνει το 6αρι σασμάν. Με λίγα λόγια προτιμώ το μοτέρ του Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτό θα διαφωνήσουμε , σίγουρα δεν είναι πολύ πιο δυνατό το cbr πάνω κάτω την ίδια ιπποδύναμη έχουν (10hp στο τροχό) και το χ εκτός από 135 είναι και 4βάλβιδο . Τη μεγαλύτερη τελική του cbr μάλλον τη δίνει το 6αρι σασμάν. Με λίγα λόγια προτιμώ το μοτέρ του Χ

εγω παντως που ετυχε να ανοιξω απο φαναρι 2 φορες (τυχαια με αγνωστους) με crypton-x η διαφορα ηταν πανω απο 3 αυτοκινητα! το cbr που ειχα ειχε μονο τελικο, ενω εκεινα τα crypton ολωσομες!

και τις 2 φορες, του τερματισα οσο δεν πηγενε, και τις 2 φορες οι αλλοι μονο ψαρακι δεν κανανε αλλα και παλυ δεν...

και ας μην συγκρινουμε την σταθεροτητα του crypton στην εθνικη, γιατι ειχα δει ενα να κουνιετε ολοκληρο (tank slaping) και να φοβαμαι και εγω μην έπεφτε ο αναβατης... (πως το πηγενε ακομα απορω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μοιαζει περισσοτερο π.χ. το κρυπτον που ανεφερες σε ολοκληρωμενη μοτοσυκλετα απο το το cbr125r...με το 4αρι σασμαν χωρις συμπλεκτη ενα πλαισιο απλο χαλυβδινο ?ολοκληηρωμενη μοτοσυκλετα 125-250 δεν υπηρξε ποτε μιας και ο ορος ολοκληρωμενη μοτοσυκλετα δεν ειναι διχρονα γκαζια καταναλωση βενζινης στο φουλ και πολλα αλλα...αλλα πολλα περισσοτερα..

Δεν νομιζω οτι μπορω να καταλαβω τι εννοεις,εαν καταλαβα καλα παντως..τα εχεις λιγο μπερδεψει..κοιτα ξανα τι γραφω και θα καταλαβεις.

Η λογικη λεει μοτοσυκλετακι τυπου CBR,αλλο εγω αν εχω αλλη αποψη..Νομιζω ειναι απλο αυτο που γραφω και ο καθεις με την αποψη του.

@ziaba - Χεστα αδερφε,καλυτερα με το τραμ τοτε,τσαμπα θα μας ερθει,σουπερ οικονομια,ασφαλεια,ουτε κρυο,ουτε ζεστη και συμφερει,ασε που ειναι και οικολογικο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομιζω οτι μπορω να καταλαβω τι εννοεις,εαν καταλαβα καλα παντως..τα εχεις λιγο μπερδεψει..κοιτα ξανα τι γραφω και θα καταλαβεις.

Η λογικη λεει μοτοσυκλετακι τυπου CBR,αλλο εγω αν εχω αλλη αποψη..Νομιζω ειναι απλο αυτο που γραφω και ο καθεις με την αποψη του.

ουτε εγω μπορω να καταλαβω τι εννοεις αλλα οκ οσο και απλο και αν πιστευεις οτι ειναι αυτα που ανεφερες στο προηγουμενο post σ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα