Jump to content
ALX™

Πως μας κλέβουν στα πρατήρια βενζίνης

Recommended Posts

Δημοσιογράφοι γτπ καβάλα. Προσέξατε που του την είπε ο τύπος των διυλιστηρίων?

Που όταν ο δημοσιογράφος τον ρώταγε και τον ξαναρώταγε για την τιμή που πουλάνε τα διυλιστήρια αυτός του είπε: διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο?

Του έλεγε στη μάπα δηλαδή, ότι ασχολείσαι με τα 68 λεπτά του προϊόντος και δεν ασχολείσαι με το 1€ των φόρων!

Κι ο δημοσιογράφος απτόητος! :wallbash:

Για το βίντεο, για ξαναπροσπάθησε. Κάποια μλκία θα έγινε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Την ιδια ωρα που οπως ειπαν στην εκπομπη, εχουμε λεει τη δευτερη ακριβοτερη βενζινη στην Ευρωπη προ φορων...

ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ! :shoot: Αντε γεια....

Ναι τωρα παιζει. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Πρωτος που μας κλεβει ειναι το κρατος , μετα τα διυλιστηρια,τα βυτιοφορα μεταφορας και τελος ο πρατηριουχος .

Το ξερουμε χρονια τωρα , το εμπαιδωσαμε πια .

Τι σκ@τ@ μπορουμε να κανουμε ομως για να μην πηγαινουμε ως προβατα επι σφαγη ?

Ποτε θα παψουμε πια αυτη την μοιρολατρεια ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι ομως μπορουμε να κανουμε παρα πολλα παιρνοντας τηλεφωνο στο 100. Λεγοντας τα στοιχεια μας, που βρισκομαστε και τι μας συμβαινει ο εκαστοτε αξιωματικος υπηρεσιας μας κατευθυνει καταλληλως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι ομως μπορουμε να κανουμε παρα πολλα παιρνοντας τηλεφωνο στο 100. Λεγοντας τα στοιχεια μας, που βρισκομαστε και τι μας συμβαινει ο εκαστοτε αξιωματικος υπηρεσιας μας κατευθυνει καταλληλως.

θες να μας το αναλύσεις λίγο παραπάνω? έπραξες κάτι αντίστοιχο με θετικά αποτελέσματα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι βεβαια το εκανα οπως ακριβως το εγραψα. Οποιος εχει αμφιβολια μπορει να το δοκιμασει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν αμφιβάλλω για τα όσα λες. μπορείς όμως να γίνεις πιο συγκεκριμένος? δεν εννοώ να μας πεις πότε κάλεσες αστυνομία και σε ποιο βενζινάδικο...αλλά τί ακριβώς είχε το μενού μετά το τηλέφωνο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν με ενδιαφερει τι ακριβως ειχε το μενου μετα το τηλεφωνο και ουτε ξαναπερασα απο εκεινο τον δρομο τωρα τελευταια. Εγω το χρεος μου το εκανα. Αν το κρατος εκανε η δεν εκανε το χρεος του δεν ειμαι εγω αρμοδιος να το κρινω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άρα τόση ώρα τι συζητάμε? το αν μπορούμε απλά να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να καλέσουμε την αστυνομία? :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια περίληψη (κλικ στο spoiler από κάτω) μιας και διέσπασα το θέμα για να υπάρχει σωστή ροή.

Έχω τραγανιστά νέα. Ελέγχθηκε και ο τελευταίος που ήθελα να ελέγξω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Έφαγα όλη την βενζίνη μέχρι σημείου να αρχίσει να διαμαρτύρεται η αντλία πιάνοντας που και που αέρα όπως κουνιόταν η μοτοσυκλέτα. Φουλάρησα και μαντέψτε! 23,55 λίτρα

:wallbash:" (στο 22άρι υπενθυμίζω ρεζερβουάρ και όπως λέει η BMW στο μάνουαλ usable 22liters) Δηλαδή και 22,5 να παίρνει μέσα και 23 να παίρνει... η αντλία 22 μπορεί να καταναλώσει γιατί μετά δεν μπορεί να τραβήξει άλλο. Γυρίζω στο σπίτι (1 χιλιόμετρο από το πρατήριο) και ξεκινάω την διαδικασία που είχα πει. Να αδειάσω το ρεζερβουάρ με αντλία σε ογκομετρημένα δοχεία. Τα ογκομέτρησα με διαγραμμισμένο μπουκάλι βάζοντας μέσα στα μπιτόνια λίτρο λίτρο και σημαδεύοντάς τα με μαρκαδόρο. Τράβηξα φωτό... τράβηξα και βίντεο την όλη διαδικασία. Όμως επειδή μου πήρε πολύ ώρα, θα το κάνω ένα μοντάζ να κόψω σημεία που δεν έχουν ενδιαφέρον και μόλις το ετοιμάσω θα το δείτε.Το αποτέλεσμα για να μην σας κρατάω σε αγωνία, είναι ότι είχα δίκιο σε ότι έλεγα ως τώρα για το ρεζερβουάρ μου.

Πάμε λοιπόν....

΄'Οπως είπα, άφησα το ρεζερβουάρ να πατώσει σχεδόν και πάω να φουλάρω.

Η αντλία σταματάει στα 23,55 λίτρα σε πρατήριο που το είχα για καλό. (έτσι έδειχνε παλιότερα πάντως)

Μετά από χαλαρή κουβέντα με τον υπάλληλο φεύγω και πάω στο σπίτι όπου και ετοιμάζω την επιχείρηση "άδειασμα του ρεζερβουάρ να δω πόσο παίρνει επιτέλους μέσα.

Φουλαρισμένος λοιπόν ως επάνω.

IMG_5661%20%28Medium%29.JPG

IMG_5665%20%28Medium%29.JPG

Και εδώ τα δοχεία που ογκομέτρησα με ένα ογκομετρημένο δοχείο του λίτρου, ρίχνοντας μέσα στα μπιτόνια λίτρο λίτρο.

IMG_5666%20%28Medium%29.JPG

Δεν τα ογκομέτρησα όλα, γιατί μέτραγα με το 4λιτρο ογκομετρημένο τις ποσότητες στα άλλα.

IMG_5667%20%28Medium%29.JPG

Πήρα και την τρόμπα και ξεκίνησα... (θα δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασα από κάτω)

Μόλις αφαίρεσα 18 ακριβώς λίτρα.... άναψε το λαμπάκι της ρεζέρβας.Το κίτρινο δίπλα στο μεγάλο πράσινο της νεκράς (όπως τα έλεγα συνέχεια δηλαδή)

IMG_5673%20%28Medium%29.JPG

...και νάτα τα δοχεία μου.

IMG_5675%20%28Medium%29.JPG

Κατά διαβολική σύμπτωση κατάφερα να βγάλω ΑΚΡΙΒΩΣ 22 λίτρα μέσα από το ρεζερβουάρ. 10 στο μεγάλο, 5 στο 5λιτρο, 4 στο 4λιτρο που είναι ακριβώς ίδιο με το ογκομετρημένο 4λιτρο και 3 στο ογκομετρημένο. Σύνολο 22 λίτρα ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Όσο και να προσπάθησα μετά μετακινώντας το σωληνάκι της τρόμπας παντού μέσα στο ρεζερβουάρ, δεν κατάφερα να βγάλω άλλη. Σίγουρα θα υπήρχε ακόμα μια μικροποσότητα που δεν μπορούσα να πιάσω. Με στεναχώρησε αρχικά αυτό, αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού έβγαλα 22 λίτρα, η μοτοσυκλέτα λογικά δεν θα μπορεί να πάρει μπροστά (βάσει των 22 λίτρων usable που λέει η BMW) Άρα πάμε να δοκιμάσουμε! (θα το δείτε live στο video πως η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ παίρνει μπροστά. Άρα, ακόμα και να υπήρχε κι άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ (κάνα μισόλιτρο λέω εγώ) η αντλία δεν μπορεί να το πιάσει να το καταναλώσει. Άρα η BMW ήταν ολόσωστη όταν έλεγε usable 22 liter.

Και εδώ η φωτό όταν έριξα πίσω την βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Γέμισε και πάλι μέχρι επάνω.

IMG_5680%20%28Medium%29.JPG

...κι εδώ το βίντεο μονταρισμένο γιατί η όλη διαδικασία μου πήρε σχεδόν 1½ ώρα!!! Για όποιον πιστεύει ότι υπάρχει δόλος, μπορώ να του δώσω όλο το αμοντάριστο βίντεο των 6Gb σε 720p ανάλυση. :shades:

Απολαύστε

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Φίλε μου από εκεί βάζω κι εγώ βενζίνη χρόνια τώρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...και?

(κι εγώ πριν από κάνα μήνα και πίσω, δεν είχα να του προσάψω κάτι! Έβαζα σε αυτόν γιατί έβλεπα ότι μου έβαζε την προβλεπόμενη βενζίνη. Αυτός όμως, μάλλον άλλαξε πια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο alx για τον κοπο σου, εγω πιστευω πλεον οτι τα καλυτερα βενζιναδικα ειναι τα ΕΚΟ σφραγιζονται οι αντλιες και ειναι δυσκολο να κλεψεις.. κλεβουν ολοι αλλα εγω εχω εμπιστοσυνη πλεον στην ΕΚΟ μιας και 3 μηνες που βαζω απο το ιδιο πρατηριο εχω δει διαφορα στα χιλιομετρα μου, τωρα αν μου κλεβουν λιτρα δεν ξερω αλλα εκει που μου αναβε στα 180 χιλιομετρα το λαμπακι μου αναβει στα 200χιλιομετρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η αληθεια ειναι οτι και εγω εχω δει μια διαφορα στα χλμ με τα εκο

αλλα νομιζα οτι ηταν η ιδεα μου

μιλαω για εκο με τα καινουργια σηματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητηρια για τον κοπο σου και το αποτελεσμα σου.

Λογικα το βιβτεο το εκανες για να προωθηθει για υατο και το κοινοποιησα στο facebook...

Τωρα θα κοιταξω να ενημερωσω οσους πιο πολλους μπορω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια για την δουλειά που έκανες , πολύ διαφωτιστική

.... Ξέρει κανείς μήπως κανένα πρατήριο Αμεπλόκηπους κέντρο να βάλω 100ρα ...παρεπιπτόντως χωρίς πολλές πιθανότητες να με ληστέψουν ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι την θες τη 100άρα ρε παιδί? Έχεις κάνα όχημα υπερεπιδόσεων για να την αξιοποιήσεις?...ή θέλεις να καις 2€υρα στα φανάρια και την κίνηση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να δω τί κάνει ... αν κάνει τπτ .... κάτι πήρε τ' αυτί μου οτι καθαρίζει τις βαλβίδες ...... βασικά "χαμπάρ κι έχω"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν εχεις λεφτα για να καις 100αρα βαλτην αλλα για μενα 95 και γλυτωνεις και ευρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να δω τί κάνει ... αν κάνει τπτ .... κάτι πήρε τ' αυτί μου οτι καθαρίζει τις βαλβίδες ...... βασικά "χαμπάρ κι έχω"

Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στα μαγαζιά (πχ STP που είναι χρόνια στην αγορά) που άλλα καθαρίζουν βαλβίδες, άλλα καρμπ και ιντζέξιον, άλλα βελτιώνουν οκτάνια κτλ. Γιατί να βάλεις βενζίνη 100άρα?

Παίρνεις ένα μπουκαλάκι τέτοιο και κάθε 3 μήνες το χρησιμοποιείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.... Ξέρει κανείς μήπως κανένα πρατήριο Αμεπλόκηπους κέντρο να βάλω 100ρα ...παρεπιπτόντως χωρίς πολλές πιθανότητες να με ληστέψουν ?

Για 100άρα όχι, αλλά για 95άρα προτείνω αυτά που τα έχω τσεκάρει.

Στους Αμπελοκήπους δεν έχω βρει κάτι ακόμα, αλλά αξίζει να κάνεις λίγο δρόμο παραπάνω για να βάλεις καλή βενζίνη! B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδεια γιατι να βαζετε 100αρα βενζινη πιστευετε οτι αυτη που μας πουλανε ειναι 100αρα νοθευμενη ειναι δεν αξιζει ειδικα τετοιες εποχες να χαλαμε παραπανω ευρω σε αυτα. εγω προσωπικα κανω καθε μεραα με την μοτο μου 20χιλιομετρα και κοιταω να πηγαινω οσο πιο οικονομικα μπορω και οχι να πλακωνομαι απο φαναρι σε φαναρι. οσο για τις βαλβιδες οπως λεει ο alx υπαρχουν ειδικα μπουκαλακια στην αγορα που ριχνεις κανα δυο καπακια μεσα στο τεποζιτο καθε 5 μηνες και εισαι καλυμενος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά τίποτα δεν κάνει... τζάμπα λεφτά είναι!

(έχεις και γαμώ τα μηχανάκια φίλε μου! Το varadero 125 ήταν η πρώτη μου μηχανή... την αγαπώ αυτήν την μηχανή)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά τίποτα δεν κάνει... τζάμπα λεφτά είναι!

(έχεις και γαμώ τα μηχανάκια φίλε μου! Το varadero 125 ήταν η πρώτη μου μηχανή... την αγαπώ αυτήν την μηχανή)

Κι εγώ την αγαπώ , όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη μου , αλλά γιατί έχει αντέξει άπειρες τούμπες σε στάση χωρίς να ζητάει τίποτε ....γιατί είναι απίθανα ξεκούραστη σε ταξίδι ....και γιατί δεν καιει απολύτως τπτ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα