Jump to content
Optimus Prime

Γυμνάζεστε καθόλου?

Από γυμναστική πώς τα πάτε?  

241 ψήφοι

1. 1. Γυμνάζεστε?

• Ήμουν χρόνια επαγγελματίας αθλητής και, αν και έχω σταματήσει τον πρωταθλητισμό, συνεχίζω να γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση.
    • Κάνω πρωταθλητισμό και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη γυμναστική/το άθλημά μου!
    • Φροντίζω να αφιερώνω μερικές ώρες στο να αθλούμαι, έστω 2-3 φορές την εβδομάδα.
    • Παλιά αθλούμουν σχετικά συχνά, τώρα αν και θέλω δυστυχώς δεν μπορώ λόγω έλλειψης χρόνου/διάθεσης
    • Έκανα μικρός γυμναστική, τώρα μεγάλωσα. Άσε που δεν κατεβαίνω ποτέ από το μοτόρι.
    • Ποτέ μου δεν έκανα γυμναστική. Δεν έπαιζα καν ποδόσφαιρο.
    • Οι γυμναστική είναι για τους βλάκες. Ιδρώνεις τσάμπα και βερεσέ. Χάσιμο χρόνου.
  2. 2. Τί είδους γυμναστική κάνεις/έκανες?

• Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και λοιπά χερσαία αθλήματα
    • Γυμναστήριο, να χτίσουμε κορμί ντουλάπα ρε αδερφέ
    • Κολύμπι, πόλο, σερφ, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και λοιπά υδρόβια αθλήματα
    • Γυμναστική στο σπίτι (σχοινάκι, ελατήριο, αλτήρες, κάμψεις, έλξεις, κοιλιακοί, λάστιχα κτλ)
    • "Ψαγμένη" γυμναστική: TRX, δράμια, στίβος μάχης κτλ)
    • Περπάτημα, λίγο τρέξιμο σε γήπεδο/στίβο, αερόβια γυμναστική
  3. 3. Θα θέλατε να κάνετε περισσότερη γυμναστική?

• Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον
    • Είμαι σε καλό επίπεδο αλλά σιγά σιγά θέλω ν' ανεβάζω ρυθμούς
    • Θέλω αλλά δεν έχω καθόλου διάθεση/χρόνο
    • Δε χρειάζομαι γυμναστική. Έχω καλή φυσική κατάσταση και φυσική δύναμη.

Recommended Posts

Για 6-pack θέλει και καλή διατροφή. Προσπάθησε να αποφεύγεις όσο το δυνατόν τους πολλούς υδατάνθρακες. Όταν λες καθημερινή γυμναστική, πόσες επαναλήψεις κάνεις από την κάθε άσκηση? Σιγά σιγά θα έρθει και η γράμμωση στους κοιλιακούς.

εγω 6 pack είχα φτιίαξει με σωστή διατροφή 3 ώρες γυμναστήριο την μέρα και άλλες 2 στο σπίτι οπου έκανα σίγουρα πάνω από 1000 κοιλιακούς την ημέρα,.Bέβαια τα είχα τα κιλά μου οπότε έπρεπε να φύγουν πρώτα και μετα φάνηκαν.Δυστυχώς μετά απο 1 χρόνο οπου σταμάτησα την έντονη γυμναστική και την διατροφή χάθηκαν για πάντα... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ρε μην κοιτατε το δεντρο κ χανεται το δασος.ολοι πεφτουν στην παγιδα των κοιλιακων κ των σεξυ εμφανισεων.δεν μετριωνται ετσι τα οφελη της σωματικης εκγυμνασης...

στοχος κ σκοπος την αθλησης γενικα ειναι ενα σωμα να ειναι υγειες κ οχι να φαινεται υγειες!

εχω δει εγω τουμπανα με γραμωσεις υποδειγματικες να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους σε οτι αλλο περα απο βαρη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν...αφού έκανα το ζεστό μου το μπανάκι, ακύρωσα μια έξοδο για μπιλιάρδο και έφαγα ένα γυροσάντουιτς σαν το πρώην μπουρί του Masif, ξεκινώ την αφήγηση με μια φράση...

Είναι τρελλός ο τύπος ρε!!!!!!!

Ποιος τύπος? Ένα φιλαράκι από το πολεμικό ναυτικό, που ασχολείται χρόνια με τη γυμναστική και, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τα ΟΥΚ του κάνω παρέα ακολουθώντας τον στα άδυτα της γυμναστικής...Λοιπόν, πρώτα μια στιχομυθία:

14:21

- Πού' σαι ρε Γιάννη, έχω ρεπό σήμερα, πάμε το απόγευμα για γυμναστικούλα?

- Έλα ρε είμαι στο εργαστήριο, δεν ξέρω τί ώρα θα τελειώσω (κλασσική απάντηση).

- Άσε τις μαλ@κίες, μάλλον θα είναι τελευταία φορά που πηγαίνουμε μαζί γιατί την άλλη βδομάδα μπαίνω μέσα.

- Οκ ρε, θα περάσω από το σπίτι σου στις 5. Πού θα πάμε? Θα πάρουμε ξανά τα δράμια? (ένα 20κιλο για αυτόν και ένα 16κιλο για μένα. Θα αναλύσω αυτού του τύπου τις προπονήσεις άλλη φορά).

- Έλα και βλέπουμε. Μάλλον Αγ. Κοσμά.

Άγιος Κοσμάς….τί ωραίο μέρος για τρεξιματάκι. Μου θυμίζει τους παλιούς καλούς καιρούς…

17:00, κάτω από το σπίτι του:

- Πού θα πάμε ρε Κώστα σήμερα?

- Έχω πάρει το TRX (ιμάντας με λαβές για πόδια κια χέρια), πάμε Αγ. Κοσμά να το στερεώσουμε κάπου να λιώσουμε.

17:10, στον Άγ. Κοσμά. Αλλάζουμε και είμαστε έτοιμοι. Όταν πάμε Αγ. Κοσμά ακολουθούμε ένα ωραίο μονοπατάκι όπου κάθε γύρος είναι περίπου 2 8χτάρια που καλύπτουν σχεδόν όλο το πάρκο. Κάθε γύρος είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

Αρχίζουμε τρέξιμο σε σχετικά γρήγορο ρυθμό μιας και ο Κώστας γενικά τρέχει πολύ, έκανε και ποδήλατο, γενικά έχει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση. 2 γύρους θα τρέξουμε μου λέει, έτσι για ζέσταμα. "Κράτα χρόνο".

Τρέχουμε 1,2,3,4 χιλιόμετρα και είχαμε πιάσει έναν καλό αεροβικό ρυθμό. Σε μια φάση:

- Στοοοοοοοοοοπ!

- Τί στοπ ρε Κώστα?

- Πέφτουμε κάτω για 30 κάμψεις.

Όπερ και εγένετο....μετά από μισό χιλιόμετρο πάλι τα ίδια. Απότομο σταμάτημα και 30 πουσάπς….Μην τα πολυλογώ, τα τελευταία 2-3 χιλιόμετρα γινόταν αυτό το πράγμα, οπότε και βαρέσαμε καμιά 150άρα κάμψεις στο ενδιάμεσο. Σύνολο γύρω στα 6 χιλιόμετρα.

Χρόνος που μεσολάβησε από την έναρξη του τρεξίματος μέχρι το τέλος: 27 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

Όπτιμους: «Τι έχει στη συνέχεια?

Κώστας: Πάμε μια γύρα από το γυμναστήριο, κάτι θα βρούμε να κάνουμε...

Πάμε στο γυμναστήριο και βλέπουμε 2-3 55άρηδες να κρεμιούνται, να κάνουν κοιλιακούς, έναν αρσιβαρίστα να εξασκείται στο επολέ ζετέ και μια ομάδα 5-6 νεαρών με πολύ καλά σώματα να κάνουν διάφορα, κυρίως μπάρα. Ήταν όλα γύρω στα 16-18, δεν παίζει παραπάνω.

Αφού γυρνάμε λίγο να δούμε τι όργανα έχει αυτή η τρύπα, κοζάρουμε επίμονα ένα μονόζυγο στερεωμένο σε μια γωνία και μια ρωμαϊκή με λαβές για βυθίσεις όπως σε δίζυγο. Ωωωωωωωωωωωωωωωπ, εδώ είμαστε λέω….

Ο ένας διάβασε τη σκέψη του άλλου και σε χρόνο dt βγάλαμε ένα μίνι προγραμματάκι, το κάθε σετ του οποίου περιελάμβανε:

1) 10 έλξεις στο μονόζυγο

2) 10 εκρηκτικά πουσάπς (με παλαμάκια δηλαδή)

3) Με το τέλος των πουσάπς, 50 επαναλήψεις σε στυλ ορειβασία, για κοιλιακούς

4) 10 βαθιές βυθίσεις στις εμπρόσθιες λαβές της ρωμαϊκής

5) 10 κοιλιακούς στη ρωμαϊκή με ουδεμία υποψία λυγισμένου γόνατος

6) 20 επαναλήψεις εκρηκτικών προβολών (εναλλάξ το κάθε πόδι)

Το κόνσεπτ ήταν να βγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα σετ, οπότε:

Χρόνος ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ: 30 δευτερόλεπτα

Χρόνος αναμονής από άσκηση σε άσκηση: 0 δευτερόλεπτα. Ουσιαστικά πηγαίναμε καρφί στην επόμενη άσκηση του σετ.

*Όμορφη εικόνα: Καθώς ξεκουραζόμασταν κάποια στιγμή, λέω στον Κώστα:

- Τσέκαρε ρε τον παππού!

Ήταν ένας 55άρης που τράβαγε έλξεις στο μονόζυγο. Οι τελευταίες ήταν μισές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Μέτρησα 10 απανωτές. Μπράβο σου που αθλείσαι σε αυτήν την ηλικία.

Στο τελευταίο σετ κάναμε όσες επαναλήψεις μπορούσαμε στα πουσάπς και στις έλξεις. Βγήκαν από αμφότερους 15 έλξεις. Οι 5 τελευταίες δικές μου βγαλμένες από έναν τύπο γυμναστικής που πάντα θαύμαζα μιας και το μονόζυγο ήταν αρκετά μεγάλο. (Θα επισημανθεί σε επόμενο ποστ, αν το ξεχάσω θυμίστε τό μου).

Ολοκληρώνουμε 5 σετάκια και, μιας και κάποιος την είχε αμολήσει αναγκαστήκαμε και βγήκαμε έξω να πάρουμε αέρα.

Εκεί που παίρναμε κάποιες ανάσες, κοζάρει ο Κώστας ένα γηπεδάκι με τέρματα για να κρεμάσουμε το TRX

- Ρε Κώστα, θα βάλουμε και TRX σήμερα?

- ΤΩΡΑ αρχίζει η γυμναστική (γατάκι) Γιάννη. Τα προηγούμενα ήτανε απλά ζέσταμα!

Πίτα ο Όπτιμους…Ντάξ λέω, άντε να κάνουμε και λίγο TRX. Κρεμάμε τον ειδικό αυτό ιμάντα και αρχίζουμε εναλλάξ ασκήσεις για πλάτη, τρικέφαλους, κοιλιακούς, κορμό και δε συμμαζεύεται. Το παλικάρι έδινε πολύ πόνο και έκανε τρελλές ασκήσεις. Όταν έβλεπα πολύ παλούκι μια άσκηση, με κοίταζε και του’ λεγα:

Άστο, θα κάνω 20 άρια πουσάπς όσο θα κανεις αυτές τις ασκήσεις….

Σε μια φάση τελειώνουμε με το TRX, οπότε μου λέει ο Κώστας:

- Λοιπόν Γιάννη, τώρα θα πάρουμε κάμψεις (λες και δεν είχα κάνει καμία, μόνο καμιά 300αριά). Ο στόχος μας θα είναι να φτάσουμε τις 100.

- Ωραία, πόσα σετ?

- Τί πόσα σετ ρε. Συνεχόμενα!

- Ρε μη με δουλεύεις, δε βγαίνουν 100 μπαμ και κάτω.

- Θα κάνουμε όσες μπορούμε και μετά τις υπόλοιπες για τα 100 σε 10άρια. Προσοχή όμως, στο μεσοδιάστημα δε χαλαρώνουμε ακουμπώντας κάτω με τα γόνατα ή τραβώντας μπροστά τα πόδια. Δε γίνεται δουλειά έτσι, οκ?

- Οκ.

Ξεκινάμε λοιπόν. 10, 20 30, 40, 50, 60, σταματάμε. Μένουμε στις θέσεις για 15-20 δεύτερα.

- Πάμε?

- Πάμε!

61,62…70. Ξανά στη θέση μας. Ο κορμός μου αδημονούσε να ξεκουραστεί, η προσήλωση στο στόχο υπερίσχυσε.

- Έτοιμος?

- Πάμε!

71,72….80... Εκεί λυγίσαμε. Ακουμπάμε γόνατα κάτω, νιώθοντας ηττημένοι και προδομένοι από το σώμα μας. Σε 10 δευτερόλεπτα πέρασε η ίδια σκέψη από το μυαλό μας και ξαναξεκίνησα, λέγοντας πρώτα:

- Λοιπόν μ@λ#κα Κώστα τώρα θα τις βγάλουμε τις 100, 20 μείνανε!

-Πάμε!

81,82…95…κοντοστέκομαι, πεισμώνω, 96, 97, 98, 99, 100!

Πίτα ο Όπτιμους!

- «Τέρμα αυτό ήτανε» λέω…

- Κάτσε στον κώλο σου για κοιλιακούς ρε... (facepalm o Optimus)

Καθόμαστε αντικριστά, μπλέκουμε τα πόδια μας στο ύψος των αστραγάλων

- Γιάννη, κάθε φορά που ανεβαίνουμε (εννοείται ταυτόχρονα), χτυπάμε τους αντίθετους αγκώνες μας (δεξιός με αριστερό και vice versa). Στόχος μας οι 50 κοιλιακοί.

Αρχίζουμε λοιπόν, 1, 2.10, 15, 20, 30 και εκεί λοιπόν που είχαμε (ξανα)πάρει φωτιά, ακούω ένα γνώριμο ήχο…

…είχαν μπει σε λειτουργία τα μπεκ για το γρασίδι…!

Κώστας: «Όχι ρε #ούστη μου , πάνω που είχαμε πιάσει ρυθμό.

Όπτιμους, από μέσα του: «Δόξα σοι Κύριε…»

- Μη χαλαρώνουμε, πάμε λίγο πιο πέρα να τα ολοκληρώσουμε. Καθόμαστε πιο κει, 31, 32, 40, 50. «Το τέλος» σκέφτομαι.

- Συνεχίζουμε λίγο ακόμα με TRX, έτσι? (Oh God)

Ψάχνουμε, ψάχνουμε, δε βρίσκουμε αξιόπιστο σίδερο να το κρεμάσουμε.

- Μ#λ@κα Γιάννη τι ξενέρα είναι αυτή, έχουν πάρει τα τέρματα!

Με τα πολλά, αφού δεν θα κάναμε άλλο TRX, κάνουμε διατάσεις και πάμε προς το μηχανάκι. Εκεί που φτάνουμε, ο Κώστας είδε θάλασσα. Καβαλάμε κάτι φράχτες για να έχουμε πρόσβαση στην παραλία.

- Και δε βουτάμε ρε Γιάννη να ξανανοιώσουμε λίγο να αναζωογονηθούμε?

- Ρε μ#λ@κα θες να μας τρέχουν βραδιάτικα? Είναι 10 Γενάρη! Θα πάθουμε καμιά πνευμονία

- Άντε γ$μήσου εγώ μπαίνω. Μένει με το μποξεράκι ο Κώστας, ρίχνει μια βουτιά και αρχίζει το ελεύθερο (έκανε χρόνια κολύμπι). Μετά από 5 λεπτά:

- Μπες ρε τι κάθεσαι έξω. Είναι ζεστή η θάλασσα. Μπες να νοιώσεις.

Ε φυσικά «φωνή βοόντος εν τη ερήμω» μιας και ο Όπτιμους σα γατάκι που είναι δε έχει και πολύ καλές σχέσεις με το νερό, οπότε απλά περίμενε τον τρελλό να βγει έξω. Βγαίνει έξω ο Κώστας, κατενθουσιασμένος, ντύνεται και λέει:

-Γιάννη νιώθω σα να ξεσκούριασα. Αναζωογονήθηκα πλήρως, ένιωσα την ενέργεια να επιστρέφει! Έχασες! Κάθε φορά που το κάνω είναι ακόμη καλύτερο!

-Το έχεις ξανακάνει?

-Μια και δυό?

(Ε ρε τρέλλα!)Χαχα!

19:15

Αυτή ήταν η σημερινή μου περιπέτεια, λίγο πιο τρελλή από τις άλλες φορές που κάνουμε γυμναστική μαζί με αυτό το παιδί. Την άλλη βδομάδα μπαίνει μέσα και ελπίζω να κάτσει όσο περισσότερο γίνεται. Εξάλλου, το αξίζει και μακάρι να τα καταφέρει.

Σόρρυ για το σεντόνι.... :) Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα από ένα ωραίο προγραμματάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Spam on

Να ξερεις παντως οτι το παραπανω παλικαρι,υπερβολικο δεν ειναι,εαν σκεφτεις οτι καποτε σε ενα ''σχολειο'' της ΜΥΚ,μεχρι να πας για φαγητο εκανες μερικες εκατονταδες καμψεις...και οχι μονο...

Πες στον φιλο σου οτι το μονο που χρειαζεται για να βγαλει το ''σχολειο'',ειναι να το θελει πραγματικα...Τιποτα αλλο...Ολα τα αλλα,απλα γινονται.. :_thumbsup:

Spam off

Ευχαριστουμε ολα τα παραπανω παιδια για τις συμβουλες που μας δινετε,και την γνωση που μας προσφερετε...

Τροποποιήθηκε από τον Maggellanos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Spam on

Να ξερεις παντως οτι το παραπανω παλικαρι,υπερβολικο δεν ειναι,εαν σκεφτεις οτι καποτε σε ενα ''σχολειο'' της ΜΥΚ,μεχρι να πας για φαγητο εκανες μερικες εκατονταδες καμψεις...και οχι μονο...

Πες στον φιλο σου οτι το μονο που χρειαζεται για να βγαλει το ''σχολειο'',ειναι να το θελει πραγματικα...Τιποτα αλλο...Ολα τα αλλα,απλα γινονται.. :_thumbsup:

Spam off

Ευχαριστουμε ολα τα παραπανω παιδια για τις συμβουλες που μας δινετε,και την γνωση που μας προσφερετε...

Ναι ρε σύ, για τους ομοίους του ήταν μπορεί να ήταν μια καθημερινή, χαλαρή προπόνηση...

............για τα υπόλοιπα γατάκια σαν και μένα όμως ήταν το λιγότερο μια πρόκληση! :)

Ναι, το θέλει πραγματικά, όχι σαν κάποιος κα@λωμένους κα@λόστρατους που θέλουν να αποδείξουν κάτι. Δε θέλει να αποδείξει τίποτα, απλά θα κάνει το "πέρασμά" του και θα ξεμπουχτίσει για λίγο καιρό από τη ρουτίνα του ΠΝ... :thumbsup1:

Επίσης η ψυχολογική προετοιμασία είναι το παν για να βγάλεις ένα τέτοιο σχολείο... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπτιμους.......πιστευω να εχεις κανει εναν ελεγχο στον καρδιολογο και γενικοτερα εξετασεις.

Αν παιζεις με τετοιες επιβαρυνσεις,οσο μικρος και να εισαι σε ηλικια,καλο ειναι να το κανεις,αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Η προληψη ειναι απαραιτητη,ειδικα αν υποβαλλουμε σε υψηλο στρες το καρδιοαναπνευστικο μας,ανεξαρτητα απο το πως αισθανομαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπτιμους.......πιστευω να εχεις κανει εναν ελεγχο στον καρδιολογο και γενικοτερα εξετασεις.

Αν παιζεις με τετοιες επιβαρυνσεις,οσο μικρος και να εισαι σε ηλικια,καλο ειναι να το κανεις,αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Η προληψη ειναι απαραιτητη,ειδικα αν υποβαλλουμε σε υψηλο στρες το καρδιοαναπνευστικο μας,ανεξαρτητα απο το πως αισθανομαστε.

Έχεις δίκιο icelover. Έχω κάνει τα πάντα (triplex κτλ) ήδη από πολύ μικρός που ασχολούμουν με τον αθλητισμό και είναι όλα κομπλέ. Σε καμία περίπτωση δε θα έθετα σε κίνδυνο την υγεία μου. Αν δεν ήμουν σε μια άλφα φόρμα (5 μήνες εντατικής γυμναστικής και μια μακρά ιστορία άθλησης-συνοπτικά στην 1η σελίδα του τόπικ) δε θα έμπαινα καν στον κόπο να κάνω μια τέτοια προπόνηση. Αν και παρόμοιου φόρτου προπονήσεις έκανα και στην ενόργανη, πιτσιρικάς ακόμα...Και πιο δύσκολες.

Εύστοχη η παρατήρησή σου και (φαντάζομαι) καλοπροαίρετη... :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Optimus Prime

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Γιαννη, και δεν σου φανηκε τις προαλλες που ειχαμε βρεθει στην Αργυρουπολη!! Τα διαβαζα, και απο την αρχη ακομα, ελεγα οκ, καπου εδω θα τα παρατουσα... (απο το τρεξιμο με τις καμψεις ακομα! χαχαχα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα μπορουσε να ειναι κακοπροαιρετη τετοια παρατηρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Γιαννη, και δεν σου φανηκε τις προαλλες που ειχαμε βρεθει στην Αργυρουπολη!! Τα διαβαζα, και απο την αρχη ακομα, ελεγα οκ, καπου εδω θα τα παρατουσα... (απο το τρεξιμο με τις καμψεις ακομα! χαχαχα)

Χαχα...κοίτα (Παναγιώτη?), βασικά δεν το ξέρεις αυτό. Αν είσαι με παρέα, κάνεις καλή γυμναστική και σιγά σιγά ανεβάζεις τα όριά σου. Κάποιοι τη βρίσκουν μόνοι τους. Κάποιοι άλλοι βαριούνται.

Αν μου έλεγες "Διάβασε αυτήν την προπόνηση και πήγαινε κάνε το πρόγραμμα", θα έκοβα πάάάάρα πολλά πράγματα. Και αυτό γιατί εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τί δυνατότητες έχει το σώμα μας. Αν όμως έχεις κάποιον να σε τραβάει και να σου μαθαίνει αυτές τις δυνατότητες (πχ ένας προπονητής πάνω από το κεφάλι σου), πίστεψέ με, θα κάνεις πράγματα που ούτε φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις ή να αντέξεις.

Και όχι απαραίτητα επικίνδυνα! :_thumbsup: Πολύ βασικό αυτό! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν τύπο γυμναστικής που μου αρέσει πάρα πολύ και με τον οποίο μπορείς να γυμνάσεις άριστα τον κορμό σου χωρίς να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο σηκώνοντας 200 κιλά και δεν ξέρω γω τί άλλο. Λίγα λόγια:

http://www.ipop.gr/2011/11/calisthenics-%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9/

Calisthenics: Τί είναι;

Το όνομά του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Κάλος=ομορφιά και Σθένος=δύναμη.

Τα Calisthenics είναι μια φυσική μορφή εκγύμνασης για όλο το σώμα, που χρησιμοποιεί απλές κινήσεις, το σώμα και την βαρύτητα και σχεδόν καθόλου ή ελάχιστο εξοπλισμό ως αντίσταση.

Οι ασκήσεις του είναι απλές και κλασσικές: pushups, καθίσματα, προβολές και άρσεις ποδιών, κοιλιακοί, ροκανίσματα, έλξεις και γενικά όσες έχετε μάθει στο σχολείο! Γίνονται με δυναμικό τρόπο και φυσικά ο στόχος τους είναι να αυξήσουν τη δύναμη και την ευλυγισία σας.

Τα Calisthenics μπορούν να εκτελεστούν τόσο από έμπειρους όσο και από αρχάριους. Η διαφορά είναι στην ένταση με την οποία γίνονται οι ασκήσεις, οι επαναλήψεις τους και η χρήση κάποιου ελαφρού εξοπλισμού (σχοινάκι, λάστιχα κ.ά.).

Η ποικιλία είναι μεγάλη σε αυτό το προγράμμα γιατί οι ασκήσεις εναλλάσονται, έτσι ώστε να μη βαριέστε.

Ένα απλό βασικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει με περιστροφές άκρων (χέρια και πόδια). Στη συνέχεια ένας μικρός αριθμός επαναλήψεων από pushups, κοιλιακούς, βαθιά καθίσματα και προβολές ποδιών.

Οργανώστε το δικό σας πρόγραμμα έτσι ώστε να ξεκινήσετε με συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων, συγκεκριμένα σετς και χρόνο για ξεκούραση ενδιάμεσα. Όσο θα περνάει ο καιρός και το σώμα σας θα προσαρμόζεται, αυξήστε τις επαναλήψεις και ελαχιστοποιήστε το χρόνο ξεκούρασης ή «εξαφανίστε» τον εντελώς.

Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το πρόγραμμα έτσι ώστε αντί για σετς και επαναλήψεις, να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και κάντε κάθε άσκηση συνεχώς. (π.χ. κάντε pushups συνεχόμενα για ένα λεπτό, κοιλιακούς για 2 κ.λ.π.). Κρατήστε σημειώσεις με το πόσες επαναλήψεις καταφέρατε στο συγκεκριμένο χρόνο και μετρήστε την πρόοδο σας όσο περνάει ο καιρός.

Απλές ασκήσεις με μεγάλο αποτέλεσμα όμως, με μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους εκγύμνασης, τα Calisthenics.

Ορίστε και ένα βίντεο με διάφορες ασκήσεις από μια ομάδα πιτσιρικάδων 25-30 ετών.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν τύπο γυμναστικής που μου αρέσει πάρα πολύ και με τον οποίο μπορείς να γυμνάσεις άριστα τον κορμό σου χωρίς να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο σηκώνοντας 200 κιλά και δεν ξέρω γω τί άλλο. Λίγα λόγια:

http://www.ipop.gr/2...BD%CE%B1%CE%B9/

Calisthenics: Τί είναι;

Το όνομά του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Κάλος=ομορφιά και Σθένος=δύναμη.

Τα Calisthenics είναι μια φυσική μορφή εκγύμνασης για όλο το σώμα, που χρησιμοποιεί απλές κινήσεις, το σώμα και την βαρύτητα και σχεδόν καθόλου ή ελάχιστο εξοπλισμό ως αντίσταση.

Οι ασκήσεις του είναι απλές και κλασσικές: pushups, καθίσματα, προβολές και άρσεις ποδιών, κοιλιακοί, ροκανίσματα, έλξεις και γενικά όσες έχετε μάθει στο σχολείο! Γίνονται με δυναμικό τρόπο και φυσικά ο στόχος τους είναι να αυξήσουν τη δύναμη και την ευλυγισία σας.

Τα Calisthenics μπορούν να εκτελεστούν τόσο από έμπειρους όσο και από αρχάριους. Η διαφορά είναι στην ένταση με την οποία γίνονται οι ασκήσεις, οι επαναλήψεις τους και η χρήση κάποιου ελαφρού εξοπλισμού (σχοινάκι, λάστιχα κ.ά.).

Η ποικιλία είναι μεγάλη σε αυτό το προγράμμα γιατί οι ασκήσεις εναλλάσονται, έτσι ώστε να μη βαριέστε.

Ένα απλό βασικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει με περιστροφές άκρων (χέρια και πόδια). Στη συνέχεια ένας μικρός αριθμός επαναλήψεων από pushups, κοιλιακούς, βαθιά καθίσματα και προβολές ποδιών.

Οργανώστε το δικό σας πρόγραμμα έτσι ώστε να ξεκινήσετε με συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων, συγκεκριμένα σετς και χρόνο για ξεκούραση ενδιάμεσα. Όσο θα περνάει ο καιρός και το σώμα σας θα προσαρμόζεται, αυξήστε τις επαναλήψεις και ελαχιστοποιήστε το χρόνο ξεκούρασης ή «εξαφανίστε» τον εντελώς.

Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το πρόγραμμα έτσι ώστε αντί για σετς και επαναλήψεις, να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και κάντε κάθε άσκηση συνεχώς. (π.χ. κάντε pushups συνεχόμενα για ένα λεπτό, κοιλιακούς για 2 κ.λ.π.). Κρατήστε σημειώσεις με το πόσες επαναλήψεις καταφέρατε στο συγκεκριμένο χρόνο και μετρήστε την πρόοδο σας όσο περνάει ο καιρός.

Απλές ασκήσεις με μεγάλο αποτέλεσμα όμως, με μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους εκγύμνασης, τα Calisthenics.

Ορίστε και ένα βίντεο με διάφορες ασκήσεις από μια ομάδα πιτσιρικάδων 25-30 ετών.... :_thumbsup:

Καλά οκ. Πιο εύκολο είναι να σηκώσεις κάποια στιγμή 200 κιλά στο γυμναστήριο παρά να καταφέρεις εντός 5 ετών να ακολουθήσεις αυτό τον τύπο γυμναστικής.. Πίστεψε με.. Δείχνει εύκολο δεν είναι όμως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά οκ. Πιο εύκολο είναι να σηκώσεις κάποια στιγμή 200 κιλά στο γυμναστήριο παρά να καταφέρεις εντός 5 ετών να ακολουθήσεις αυτό τον τύπο γυμναστικής.. Πίστεψε με.. Δείχνει εύκολο δεν είναι όμως

Δεν είπα ότι είναι εύκολο. Εννοούσα ότι είναι πίο ολοκληρωμένη γυμναστική και πιο "φιλική" για το σώμα από το να μπλέξεις με βάρη. Εάν θέλεις να έχεις ένα υγιές και δυνατό σώμα, είναι η κατάλληλη γυμναστική. Και συνάμα όμορφο, γραμμωμένο σώμα όπως βλέπετε στο βίντεο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω την ταπεινή άποψή μου για τη γυμναστική.

Είναι προτιμότερο (κατ' εμέ) να έχεις μια άλφα δύναμη που να σε βοηθάει να κουμαντάρεις άριστα το σώμα σου (πχ πάνω σε μία μπάρα), παρά να έχεις περίμετρο βραχίονα 50 εκατοστά, να σηκώνεις 30άκιλα για δικέφαλο και να μην μπορείς να βγάλεις κατοστάρι.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιοι κ εντυπωσιακα δυνατοι,αληθινα!

ολοι τους -περαν του πρωτου- εχουν απολυτα φυσικα κ συμετρικα σωματα,αναλογα της εκγυμνασης που κανουν.

ο πρωτος ομως εχει κανει κ βαρη κ εχει παρει φαρμακα,οποιος ασχολειται με σιδερα μπορει να το καταλαβει,οι πρησμενοι τραπεζιοι ανεκαθεν προδιδουν καθε ιχνος ληψης κρεατινης κ λοιπων συμπληρωματων διατροφης... :winking:

μην τα μασατε κ ολα ατεμαχιστα παιδες... :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είπα ότι είναι εύκολο. Εννοούσα ότι είναι πίο ολοκληρωμένη γυμναστική και πιο "φιλική" για το σώμα από το να μπλέξεις με βάρη. Εάν θέλεις να έχεις ένα υγιές και δυνατό σώμα, είναι η κατάλληλη γυμναστική. Και συνάμα όμορφο, γραμμωμένο σώμα όπως βλέπετε στο βίντεο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω την ταπεινή άποψή μου για τη γυμναστική.

Είναι προτιμότερο (κατ' εμέ) να έχεις μια άλφα δύναμη που να σε βοηθάει να κουμαντάρεις άριστα το σώμα σου (πχ πάνω σε μία μπάρα), παρά να έχεις περίμετρο βραχίονα 50 εκατοστά, να σηκώνεις 30άκιλα για δικέφαλο και να μην μπορείς να βγάλεις κατοστάρι.... :_thumbsup:

Αν δεν μπλεξεις με βαρη δεν προκειται να δυναμωσεις η να βαλεις λιγο ογκο ποτε.Καποια στιγμη με αυτο θα φτασεις 200 επαναληψεις τη καθε ασκηση,θα εισαι σαν τον Μπρους Λι,και μετα τι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλυτερη γυμναστικη ειναι η εξης:

Συστηματικη αεροβικη ασκηση ωστε να κραταμε σε φορμα την καρδια μας και τα κιλα μας, καθως και ελαφρια ενδυναμωση κυριως του κορμου (κοιλιακοι και ραχιαιοι) καθως και των υπολοιπων μυων.

Ολες οι υπολοιπες υπερβολες στα γυμναστηρια και 3ωρες εξοντωτικες προπονησεις διαφορων τυπων ΜΟΝΟ κακο κανουν στον οργανισμο μας σε βαθος χρονου και δεν προσφερουν υγεια.

Καλο ειναι λοιπον εσεις οι πιτσιρικαδες να πιασετε το νοημα νωρις και να μην φτασετε σε λιγα χρονια να εχετε αχρηστεψει σπονδυλικη στηλη, γονατα, αρθρωσεις κλπ. Προσεξτε την υγεια σας επενδυοντας σε σωστη και ηπια γυμναστικη.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διοτι με την ελαφρια ενδυναμωση οχυρωνομαστε για τις αναγκες τις καθημερινοτητας και ταυτοχρονα δεν καταπονουμε το σωμα μας, το οποιο δεν ξεχνα και το οποιο θα μας ανταποδωσει αργα ή γρηγορα την καταπονηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διοτι με την ελαφρια ενδυναμωση οχυρωνομαστε για τις αναγκες τις καθημερινοτητας και ταυτοχρονα δεν καταπονουμε το σωμα μας, το οποιο δεν ξεχνα και το οποιο θα μας ανταποδωσει αργα ή γρηγορα την καταπονηση...

Δεν υπαρχει ομως μειονεκτημα στη βαρια προπονηση εαν γινεται σωστα.Μεγαλοι μυς = καλυτερη δυναμη και στηριξη σωματος,καλυτερος μεταβολισμος και εμφανιση,μεγαλυτερα αποθεματα ενεργειας.Απο μυικης αποψης δεν υπαρχει κατι να φοβασαι εκτος απο τενοντιτιδες που γινονται λογω λαθος ασκησεων η προπονησης ενω ειμαστε πολυ πιασμενοι.Τα προβληματα που θα σου βγουν αργοτερα ειναι αθρωσεων που θα τα παθεις αναγκαστικα αν τσακιζεσαι ολη μερα σε επαναλαμβανομενες κινησεις οπως τρεξιμο και ποδηλατο.

Και εννοειται οτι σε πρωτεινοκρεατινομαλακιες ουτε κοντα,ακομα και αν μου πει και ο 100στος ανθρωπος οτι δεν κανουν ζημια (επειδη εχει ενα φιλο που πουλαει).Ολο για "τυχαια" προβληματα συκωτιου σε φουσκωμενους ακουω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπερπροπονηση οπως λες (αυτη κανω και εγω) διαλυει το μυοσκελετικο συστημα με το περας των ετων και επιπλεοβ δημιουργει και αλλα προβληματα. Ειναι αναεροβια ζοριζοντας πολυ την καρδια, και σε αναγκαζεις να βαζεις τοση τροφη στον οργανισμο σου ωστε να δουλευουν υπερωριες συκωτια, νεφρα και λοιπα οργανα.

Καλυτερη να λειπει κατα την γνωμη μου. Δεν βελτιωνει την υγεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα -Καλημερα και απο μενα.

Σημερα λιγα πραγματα στο γυμναστηριο λογω κακου υπνου ως συνηθως. Δεν προλαβα να κανω και το τρεξιματακι μετα τα βαρη μιας και εκλεισε στις 8 και μολις βγηκα να τρεξω εξω επιασε βροχη. :wallbash:

Παραθετω ενα site με δωρεαν μεταφορικα απο Αγγλια. Χθες παραγγειλα τα brooks trance 11.

http://www.sportsshoes.com/el

Με την παροδο του χρονου ο μυικος ιστος χανεται οποτε η αναεροβια ασκηση ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να τον διατηρησουμε. Μεχρι και σε υπερηλικες συστηνεται να κανουν καποιου ειδους ηπιας μορφης ασκηση με βαρη. Καπου τα εχεις μπερδεψει φιλτατε gkourmoul1.

Τροποποιήθηκε από τον Relentless

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεστ Κούπερ! Για σας που θεωρείτε πως γυμνάζεστε...... αλλά και γιαυτούς που νομίζουν πως δεν κάνουν αρκετά....

(νάβαλουμε και δημοσκόπηση να δούμε που είμαστε)

http://christostriathlon.wordpress.com/2012/01/26/%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-12-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B5/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο γυμναστήριο έχουμε και μία καθοδήγηση από τον προπονητή, τώρα τελευταία υπάρχουν πολυ προσιτές τιμές. Κάτι καλο έκανε η κρίση, χεχε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα