Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Νέα Michelin Anakee III - Πρώτο test επί Ελληνικού εδάφους

Recommended Posts

καθαρα στρεετ λαστιχο που προοριζεται για ΟΝ-ΟΦ μηχανες.

με το μονο που ειναι ιδιο κ που θεωρητικα θα υπαρξει ανταγωνισμος ειναι με το Pirelli Scorpion Trail.

Εγώ άλλο κατάλαβα από το test του φίλου Παναγιώτη Κ.

Σε σύγκριση με το Anakee 2 είναι καλύτερο στην ασφαλτο και τουλάχιστον ίδιο στο χώμα, χωρίς να έχει δοκιμαστεί ακόμα σε λάσπη και κροκάλες...

Πάντως στην όψη είναι πολύ street-άδικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό είναι άλλο...

Μπορεί να τα είχε κιόλας και απλά να ήθελε να σπρώξει τα παλιά από το stock.

Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να είμαστε δοκιμαστές εξοπλισμού/αναλωσίμων οπότε ότι πληροφορία θέλουμε την ψάχνουμε στα διάφορα φόρουμς - καλή ώρα - ή ρωτάμε τους επαγγελματίες.

Μα αυτή την στάση των "επαγγελματιών" καυτηρίασα στο σχόλιό μου, δεν είχε καμιά προσωπική προς εσένα αιχμή, εσύ πολύ καλά έκανες και τον ρώτησες. Τόσα χρόνια "στο κουρμπέτι" ελάχιστες φορές άκουσα "επαγγελματία" να λέει "Αυτό δεν το ξέρω ρε φιλαράκι, θα μάθω και θα σε ενημερώσω". Θεωρούν υποχρέωσή του να πούνε κάτι και ας είναι και παπαριά............

Εγώ άλλο κατάλαβα από το test του φίλου Παναγιώτη Κ.

Σε σύγκριση με το Anakee 2 είναι καλύτερο στην ασφαλτο και τουλάχιστον ίδιο στο χώμα, χωρίς να έχει δοκιμαστεί ακόμα σε λάσπη και κροκάλες...

Πάντως στην όψη είναι πολύ street-άδικο.

Η μέχρι τώρα συμπεριφορά του σε σχέση με τα Anakee 2 είναι πολύ καλύτερη στην άσφαλτο (ακόμα και με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε αυτή την εποχή) ενώ στα χώματα - χαλίκια - άμμο που το πήγα το βρήκα εφάμιλλο (με την μικρή και σκουριασμένη επαναλαμβάνω χωμάτινη εμπειρία μου).

Επίσης προ ημερών δοκιμάστηκε και σε βροχή και μου έδωσε πολύ καλά δείγματα, αλλά η διαδρομή ήταν μικρή (μόλις 17 χιλιόμετρα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ζητημα ειναι και η διαρκεια σε βαθος χρονου, μιας και γενικοτερα η michelin, εχω την αισθηση, οτι δεν τα παει καλα στον τομεα αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδιαφερον ελαστικο. :music: Οντως η χαραξη στην επιφανεια τους οπως τα ειδα στις πρωτες φωτο,μού εδειχνε εναν πολυ πιο ασφαλτινο προσανατολισμο-πλεον-της Michelin με το νεο Anakee III...ετσι οπως το βλεπω στις φωτο και οπως το λες(και σε εμπιστευομαι)δειχνει καλυτερο στο χωμα απο το(καλο)Anakee II που φοραω και εχω δοκιμασει επιτυχως σε χωμα...

Αναμενω τη συνεχεια σε πιο βαρυ τεραιν λασπης ...

Θενκς Παναγιωτη :)

Οπως τα ειπες Κωστα. Τα ιδια εχω διαβασει και εγω στο Adventureriders , πως προκειται για ενα πιο ασφαλτινο λαστιχο σε σχεση με το προηγουμενο.

Το ερωτημα ειναι αν θα βγαινει στις διαστασεις 120/70-19 μπρος , 170/60-17 πισω?

Και γιατι το λεω αυτο ? Νεες.... Ον/οφφ (ονοματα δεν λεμε) μηχανες βγαινουν με ζαντες για αυτες τις διαστασεις ελαστικων. Για την ωρα σε ον/οφφ λαστιχα ειναι τα Trail Attack 2 (μονο ον/οφφ λαστιχο δεν το λες βεβαια) και ισως ακομα ενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως τα ειπες Κωστα. Τα ιδια εχω διαβασει και εγω στο Adventureriders , πως προκειται για ενα πιο ασφαλτινο λαστιχο σε σχεση με το προηγουμενο.

Το ερωτημα ειναι αν θα βγαινει στις διαστασεις 120/70-19 μπρος , 170/60-17 πισω?

.....................

Θα βγαίνει, θα βγαίνει................ :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς το παρόν θα βγαίνουν οι παρακάτω διαστάσεις και δείκτες φορτίου/ταχύτητας:

Εμπρός

100 90 - 19 M/C 57 H TL/TT 0

110 80 R 19 M/C 59 V TL/TT 0

110 80 R 19 M/C 59 H TL/TT 0

120 70 R 19 M/C 60 V TL/TT 0

90 90 - 21 M/C 54 S TL/TT 0

90 90 - 21 M/C 54 H TL/TT 0

Πίσω:

120 90 - 17 M/C 64 S TL/TT 0

140 80 R 17 M/C 69 H TL/TT 0

150 70 R 17 M/C 69 V TL/TT 0

170 60 R 17 M/C 72 V TL/TT 0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουυυπς! για μένα πίσω δεν βγαίνει σε 130 που είναι το μαμά πλάτος, αλλά 140 που το δείνει στο μάνιουαλ σαν εναλλακτική επιλογή. θα αλλάξει κάτι αν πάω σε 140?

παναγιώτη το ΙΙ θα συνεχίσει να βγαίνει?

Προς το παρόν θα βγαίνουν οι παρακάτω διαστάσεις και δείκτες φορτίου/ταχύτητας:

Εμπρός

100 90 - 19 M/C 57 H TL/TT 0

110 80 R 19 M/C 59 V TL/TT 0

110 80 R 19 M/C 59 H TL/TT 0

120 70 R 19 M/C 60 V TL/TT 0

90 90 - 21 M/C 54 S TL/TT 0

90 90 - 21 M/C 54 H TL/TT 0

Πίσω:

120 90 - 17 M/C 64 S TL/TT 0

140 80 R 17 M/C 69 H TL/TT 0

150 70 R 17 M/C 69 V TL/TT 0

170 60 R 17 M/C 72 V TL/TT 0

βασικά τώρα βλέπω στο e-wheels ότι παίζει :

Michelin ANAKEE 3 130/80-17S

Michelin ANAKEE 3 130/80-17H

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην ανησυχείς και εγώ στον πήγασο 140 έβαλα πίσω από 130 και είναι μια χαρά.

Η Απρίλια εγκρίνει αυτή την διάσταση για τον πήγασο, οπότε και σαν δόκιμη να θες να το κανείς μπορείς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουυυπς! για μένα πίσω δεν βγαίνει σε 130 που είναι το μαμά πλάτος, αλλά 140 που το δείνει στο μάνιουαλ σαν εναλλακτική επιλογή. θα αλλάξει κάτι αν πάω σε 140?

παναγιώτη το ΙΙ θα συνεχίσει να βγαίνει?

βασικά τώρα βλέπω στο e-wheels ότι παίζει :

Michelin ANAKEE 3 130/80-17S

Michelin ANAKEE 3 130/80-17H

Τί να σου πώ, η δική μου πληροφόρηση είναι ενός μήνα παλιά, αλλά με τις διαστάσεις που έδωσα συμφωνεί και το Γαλλικό site της Micelin που μόλις τώρα τσεκάρισα (http://moto.michelin...anakee-iii/#dim). Το Αγγλικό και το Ελληνικό site ακόμα δεν τα έχουν παρουσιάσει. Είτε λοιπόν προχώρησαν γρηγορότερα στην διεύρυνση της γκάμας και δεν έχουν προλάβει να ενημερώσουν τους πίνακες, είτε έχει κάνει κάποιο λάθος ο e-wheel.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι διαφορά είδες?τι αλλάζει?

Μη φανταστείς τιποτα σοβαρές διαφορές. Έχω την αίσθηση ότι έχει βελτιωθεί εν κλικ η σταθερότητα του στη στροφή στο πλάγιασμα όταν είναι καινούργιο.

Τώρα που έχει 17.000 χιλιόμετρα και έχει τετραγωνίσει λίγο μάλλον έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και το δυσκολεύει περισσότερο να πέσει στη στροφή, θέλει δύναμη.

Πάντα σε σχέση με το 130αρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

update

μετά την σημερινή βόλτα σε βουνά και παραλία, οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής: Παντού καλό. Αναμφισβήτητα δεν είναι Karoo (και πώς να είναι άλλωστε) αλλά πέρασα "αέρα" από μέρη που πίστευα πως όλο και κάποιο γλυστρηματάκι θα το είχα. Σκαρφάλωσα σε υγρές αντιπυρικές, πέρασα από μουσκεμένο χορτάρι, πουθενά δεν κόλλησα. Ακόμα και σε αμμουδιά που πήγα, δεν μπατάκωσε πουθενά.

DSC03791.jpg

DSC03792.jpg

DSC03788.jpg

DSC03797.jpg

DSC03800.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάθο μου, σε άμμο και σε λάσπη το πίσω ήταν μια χαρά, ούτε στόμωσε στην λάσπη ούτε με κόλλησε στην άμμο. Γλυστρούσα μόνο όταν το έκανα για παιχνίδι, ποτέ όταν τα πράγματα ήταν σοβαρά. Το μπροστά από την άλλη, και σε τέτοιες συνθήκες μόνο (άμμο-λάσπη, όχι χώμα, εκεί πάει μιά χαρά) θα το ήθελα με περισσότερο (ή διαφορετικό) σκάλισμα για καλύτερη κατευθυντικότητα. Αυτό βέβαια θα θυσίαζε την συμπεριφορά του σε άσφαλτο, οπότε όπως είναι, είναι μια χαρά.

Με την χθεσινή βόλτα λοιπόν ολοκληρώνονται οι πρώτες εντυπώσεις από τα περισσότερα πιθανά τεραίν που θα πατήσει το Anakee 3. Συγκρίνοντάς το λοιπόν με τον προκάτοχό του, έχουμε μια σαφή βελτίωση στην ασφάλτινη συμπεριφορά χωρίς όμως να υστερεί σε εκτός δρόμου διαδρομές που ο κάτοχος ενός on-off θα θελήσει (αν ποτέ θελήσει) να κινηθεί.

Επίσης, από την Μισελέν που είπανε για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το Anakee 2. Αν σκεφτείς πως στο Ντέρο το πίσω μου έβγαζε 16.000 χλμ (όταν τα Scorpion και τα BS502 έσβηναν στις 12,000) μιλάμε για ένα λάστιχο που θα είναι κι οικονομικό στην χρήση. Οψόμεθα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση... αλλά στις φωτο το κυρίαρχο θέμα πρέπει να είναι τα λάστιχα κι όχι η - πανέμορφη - γριά σου!!! :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι σκληρο λαστιχο για την ασφαλτο της ελλαδας ?

Όχι Στέφανε, στην άσφαλτο είναι άπαιχτο. Απλά, επειδή η διάρκεια ζωής πλέον παίζεται και στην σύνθεση της γόμμας, θα πρέπει σιγά σιγά να ξεφεύγουμε από τους όρους, σκληρό - μαλακό. Έχουν αρχίσει νομίζω να εμφανίζονται λάστιχα "σκληρά" σε ότι αφορά την διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα "μαλακά" σε ότι αφορά την πρόσφυση.

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση... αλλά στις φωτο το κυρίαρχο θέμα πρέπει να είναι τα λάστιχα κι όχι η - πανέμορφη - γριά σου!!! :rolleyes:

Μα τί λες, φαίνονται και τα λάστιχα............. :P

Περισσότερες φώτο, εδώ: Χωμάτινη βολτίστα στα πέριξ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι Στέφανε, στην άσφαλτο είναι άπαιχτο. Απλά, επειδή η διάρκεια ζωής πλέον παίζεται και στην σύνθεση της γόμμας, θα πρέπει σιγά σιγά να ξεφεύγουμε από τους όρους, σκληρό - μαλακό. Έχουν αρχίσει νομίζω να εμφανίζονται λάστιχα "σκληρά" σε ότι αφορά την διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα "μαλακά" σε ότι αφορά την πρόσφυση.

Συμφωνω σε αυτο με την αποδοση σε χιλιομετρα και καλη προσφυση.

Με το σκληρο εννοω αν αδυνατει να ζεσταθει αρκετα και να προσφερει ενα φυσιολογικο επιπεδο (οσο γινεται εδω) προσφυσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως σε τετοια λασπουρια το 501/502 δεν τα παει καθολου καλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη αδυνατω να "χωνεψω"-χωρις να σε αμφισβητω-π[ως ενα ελαστικο χωρις χαραξη τακουνατη,τα παει καλα σε αμμο και πόσο μαλλον σε πιο λασπωδες τεραιν χωρις να μπουκωνει και να εχει κατευθυντικοτητα ...δεν ξερω πώς "δουλευουν" οι εσωτερικες κυψελες στο να αδειαζουν το ελαστικο απο λασπη κλπ αλλά εφοσον εξωτερικα στο πελμα βλεπω χαραξη ασφαλτινη... δυσκολευομαι...

Μπορεις να το εξηγησεις;

Δηλαδη για να στο παω πιο περα...Με τα Anakee II που φορουσα στο GS κατεβαζα πιεσεις σε χωματινες και πατουσαν καλα σε εντουροπατάδες...χαλαρα πιο πολυ...οχι λασπουρια τρελλη.Μολις ομως εβαλα τα Heidenau Scout τα οποια διαθετουν τακουνι(η σημαντικοτερη διαφοροποιηση απο τα Anakee II)ειδα σαφεστερη και πολλη βελτιωση σε χωματινη κινηση.Και μαλιστα οσο πιο βαρυ τεραιν τοσο πιο πολυ...

αυτο εννοω για τα Anakee 3,οτι οπτικα αν και διαθετουν ασφαλτινη "εικονα" στη χαραξη πώς θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν σε χρηση και "θελω" καποιου που διαθετει OnOff και παει και Οn αλλά ΚΑΙ Οff...αν θα επιτυχουν να δωσουν θετικη εικονα ή απλα θα ειναι "αλλο ενα ασφαλτινο για μικτη-με περιορισμους-χρηση";..!;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα, φυσικά και δεν πάει όπως ένα κακουνάτο. Απλά πάει. Το λάστιχο είναι σχεδιασμένο για την χρήση που κάνουν οι περισσότεροι σε αυτού του είδους τα μηχανάκια, δηλαδή 90 (μην πω 99%) άσφαλτο. Σε σκληρά εδάφη είναι καλό (ακόμα και στην σκληρή άμμο, αυτήν δίπλα στο κύμμα) πηγαίνει ικανοποιητικά όπως και σε χώμα χαλίκι κλπ. Σε παχιά λάσπη και στην μαλακή άμμο δεν σου κρύβω πως το μπροστά θα το ήθελα να το άλλαζα με κάτι με περισσότερη κατευθυντήρια χάραξη. Εδώ το πλεονέκτημα που του δίνει η χάραξή του στην άσφαλτο, γίνεται μειονέκτημα. Αντίθετα το πίσω με εξέπληξε ευχάριστα, πολύ καλύτερο από όσο περίμενα σε τέτοια εδάφη δεδομένης της χάραξής του. Εννοείται πως οι πιέσεις είχαν κατεβεί στο 20/28. Για εμένα που πάω χώμα στην χάση και στην φέξη και με όχι πολλές απαιτήσεις είναι μιά χαρά. Εσύ που από ότι καταλαβαίνω πας περισσότερο χώμα ίσως το βρείς "λίγο". Αλλά στην άσφαλτο αδελφέ, άλλο πράμα σΕ λέω. Οι κλίσεις που παίρνει η Άφρικα έχουν τρομάξει κόσμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κλίσεις που παίρνει η Άφρικα έχουν τρομάξει κόσμο.

Αλλαξε επειγοντως ...λαστιχα!Τρομαζει ο κοσμος... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα