Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2013 Πηγή: Offroadteam.gr Michelin Anakee III Test Η επιλογή να δοκιμάσουμε τα καινούργια λάστιχα της Michelin Anakee 3 στην καθημερινή μας μοτοσυκλέτα ήταν απολύτως συνειδητή. Το Suzuki DL-650 είναι 5 χρόνια μαζί μας και στο διάστημα αυτό έχει φορέσει όλα σχεδόν τα ανταγωνιστικά με το Anakee 3 ελαστικά, ανάμεσα τους και τον προκάτοχό του, Anakee 2. Παρεμπίπτοντος η Michelin επίλεξε να συνεχίσει την παραγωγή και διάθεση του 2 στην αγορά μιας και ο προσανατολισμός των δύο μοντέλων αν και απευθύνεται στην ίδια κατηγορία, είναι διαφορετικός όπως θα δούμε στην συνέχεια. Σχεδόν πάντα μόλις βάζεις καινούργια λάστιχα στην μοτοσυκλέτα σου ανεξάρτητα πόσο κουρασμένα είναι αυτά που αντικαθιστάς, η αίσθηση είναι ότι τα καινούργια είναι πολύ καλύτερα. (Τουλάχιστον μέχρι να «στρώσουν» και φύγει το επιφανειακό συντηρητικό, και αρχίσει η γόμα να «δουλεύει»). Για αυτό και εμείς αφήσαμε αρκετό χρονικό διάστημα πριν γράψουμε, ώστε να περάσει η πρώτη θετική αίσθηση. Τώρα λοιπόν που τα έχουμε πια “συνηθίσει” έχουμε σαφώς πιο ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη άποψη. Σχεδιαστικά το Anakee 3 ξεχωρίζει οπτικά από τον ανταγωνισμό αφού έχει βαθειά αυλάκια που καταλήγουν σε φαλτσοκομμένες απολήξεις για να διώχνουν το νερό και την λάσπη, αντί την γνωστή μπακλαβαδωτή σχεδίαση που έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατηγορία ελαστικών. Η πρώτη δοκιμή έγινε στην διαδρομή που ο καθένας μας γνωρίζει καλύτερα από όλες. Σπίτι – δουλειά δηλαδή. Στην δική μας περίπτωση τα 45 καθημερινά χλμ πήγαινε –έλα έχουν από όλα. Σημεία που γλιστράνε, με λακκούβες, αλλά και αυτά που κρατάνε και έχεις την ευκαιρία να παίξεις. Το Suzuki με τα Michelin Anakee 3 ειλικρινά μεταμορφώθηκε. Πρώτη θετική εντύπωση από την μάλλον κουρασμένη ανάρτησή του που δείχνει να ανασαίνει πια από την άνεση που της προσφέρουν τα ελαστικά. Δεύτερη παρατήρηση ο θόρυβος. Το πολύ παραπάνω πέλμα που έχουν τα Anakee 3 βοηθάει ώστε ο θόρυβος να ελαττωθεί κατά πολύ. Όσο αφορά την συμπεριφορά ακόμα και στα σημεία που ξέρεις ότι γλιστράνε, με τα Anakee 3 απλά δεν υπάρχουν. Στην προσπάθεια μας να βρούμε τα νέα όρια μας το γλίστρημα ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και προβλέψιμα. Αφού η δοκιμή έγινε χειμώνα είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την συμπεριφορά τους στο βρεγμένο. Τα πράγματα και εδώ ήταν όπως τα περιμέναμε μετά από την πολύ θετική άποψη που είχαμε και από το στεγνό. Εξαιρετική συμπεριφορά παντού εκτός από τα σημεία με την γνωστή άσπρη γραμμή όπου δεν υπάρχει τίποτα που να μην γλιστρά. Σχεδόν ξεχνάς ότι το οδόστρωμα είναι βρεγμένο. Στην μικρή τρίμερη απόδραση μας στα βουνά της Κ. Ελλάδας τα Anakee 3 πραγματικά μας ενθουσίασαν. Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο μας προκάλεσαν να βρούμε τα όρια μας που μάλλον πιο κάτω από αυτά των ελαστικών. Δεν γλίστρησαν πραγματικά πουθενά ακόμα και όταν πολλές φορές το προσπαθήσαμε. Το μόνο κακό είναι ότι σε κάνουν να νομίζεις ότι η μοτοσυκλέτα σου έχει χάσει κάποια από την δύναμη της. Το πιο πολύ ελαστικό στο πέλμα και ιδίως στα πλαϊνά δίνει μια πιο sport αίσθηση, παρά on-off. Και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος στις χωμάτινες αναζητήσεις μας τα Michelin δεν μας ξετρέλαναν, αλλά και δεν μας προβλημάτισαν και πουθενά από τη άλλη. Τα βάλαμε σε λάσπες, μπήκαμε σε βαθειά λούκια και περάσαμε και κομμάτια με βρεγμένη κροκάλα. Δεν μας είπαν όχι πουθενά, αλλά και εμείς είχαμε λίγο παραπάνω το νου μας. Για αυτό άλλωστε και η Michelin αποφάσισε να κρατήσει στην παραγωγή και το Anakee 2 για αυτούς που έχουν πιο ανήσυχες απαιτήσεις. Συμπερασματικά το Anakee3 είναι ένα εξαιρετικό ελαστικό πιο πολύ οn παρά off για όλες τις On-Off μοτοσυκλέτες μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Ας μην κρυβόμαστε. Τα περισσότερα on-off που κυκλοφορούν στους δρόμους πατούν ελάχιστα χώμα και πολλά από αυτά ποτέ. Για αυτό και ο πιο ασφάλτινος προσανατολισμός στην σχεδίαση. Η επιλογή της Michelin άλλωστε να παρουσιάσει τα Anakee 3 με το νέο και πολλά υποσχόμενο μοντέλο της BMW GS 1200 δείχνει καθαρά σε πιο αγοραστικό κοινό σκοπεύει η εταιρία. Και μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να το κατακτήσει. MICHELIN Anakee III Η Michelin παρουσιάζει το νέο ελαστικό της, πολλαπλών δυνατοτήτων, που προορίζεται για μεγάλες on-off μοτοσυκλέτες Το νέο ελαστικό MICHELIN Anakee III, σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφάλειας και γρήγορης απόδρασης που έχουν ανάγκη όλοι οι οδηγοί μεγάλων on-off, είναι πιστοποιημένο για εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης στην μοτοσυκλέτα αναφοράς στην κατηγορία αυτή, τη νέα BMW R 1200 GS. Ήδη από το 2013, ποσοστό μεγαλύτερο από 50 % αυτών των BMW θα «φοράνε» κατά την έξοδό τους από το εργοστάσιο το νέο ελαστικό MICHELIN. Θα εξοπλίζει επίσης και τις κυριότερες μοτοσυκλέτες του είδους. Σε μιαν αγορά μοτό που αντανακλά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, η κατηγορία των μεγάλων on-off ξεφεύγει από την τάση αυτήν και παραμένει σε άνοδο. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές επενδύουν σ’ αυτήν την κατηγορία οχημάτων. Το 2013, η BMW ανανεώνει το best seller της, την R 1200 GS η οποία, μέχρι και το 2012 υπήρξε η μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, σε όλες τις κατηγορίες συνολικά. Το νέο MICHELIN Anakee III έλαβε πιστοποίηση της BMW για να εξοπλίζει την νέα έκδοση του on-off της για τον δρόμο. Ήδη από το τρέχον έτος 2013, οι BMW R 1200 GS θα είναι εξοπλισμένες με αυτό, σε ποσοστό υψηλότερο από 50 % στην πρώτη τοποθέτηση. Έτσι, η Michelin καθίσταται ο κυριότερος συνεργάτης του κατασκευαστή για το νέο αυτό μοντέλο. Το γεγονός ότι ικανοποιεί τις άκρως αυστηρές προδιαγραφές της BMW αποτελεί τεκμήριο των επιδόσεων και της πολλαπλότητας των δυνατοτήτων του ελαστικού MICHELIN Anakee III. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η BMW και η Michelin εργάστηκαν για την από κοινού ανάπτυξη, ανταποκρινόμενες η μία μάρκα στις καινοτομίες της άλλης : η νέα BMW R 1200 GS επανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου, από τον υγρόψυκτο κινητήρα της μέχρι τον καθορισμό των διαστάσεων των ελαστικών της (120/70 R19 εμπρός και 170/60 R17 πίσω). Το νέο ελαστικό MICHELIN Anakee III αποτελεί τεχνολογικό άλμα σε σύγκριση με την παλαιότερη γενιά. Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας που έκαναν από κοινού ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών και ο κατασκευαστής ελαστικών είναι μια τέλεια εναρμόνιση συμπεριφοράς μεταξύ ελαστικών και οχήματος. Έχοντας επιλεγεί προκειμένου να εξοπλίζει σε πλειοψηφικό ποσοστό την μοτοσυκλέτα που εμφανίζεται ως το πρότυπο μέτρο της κατηγορίας αυτής, η Michelin επαναβεβαιώνει την ηγετική θέση της από τεχνολογική άποψη και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πλέον απαιτητικών τελικών καταναλωτών. Πολλοί είναι οι λόγοι που εξηγούν την εμπορική επιτυχία των μεγάλων on-off. Ασφαλείς, άνετες και εύκολες στην οδήγηση, αυτές οι μοτοσυκλέτες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Άνετες στα καθημερινά μποτιλιαρίσματα, ικανές να αναλαμβάνουν μεγάλα ταξίδια με επιβάτη και αποσκευές, με απόλυτη αξιοπιστία στις στροφές, επιτρέπουν αποδράσεις σε εξοχικούς δρόμους ή σε αγροτικούς χωματόδρομους, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες τους να εκφράζουν πολλαπλές όψεις της προσωπικότητάς τους. Η Michelin ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτές με το νέο ελαστικό MICHELIN Anakee III, που είναι ικανό να προσαρμόζεται σε όλες τις χρήσεις που καλύπτουν αυτές. Όλο και περισσσότεροι μοτοσυκλετιστές απαιτούν περισσότερες επιδόσεις από το ίδιο ελαστικό. Σύμφωνα με τις πρακτικές των χρηστών των μεγάλων on-off, το νέο MICHELIN Anakee σχεδιάστηκε για χρήση δρόμου κατά ποσοστό 90 % και εκτός δρόμου (off-road) κατά 10 %. Είναι ελαφρώς περισσότερο «δρόμου» από τον προκάτοχό του, χωρίς εν τούτοις να χάνει τις αναγνωρισμένες ικανότητές του στους χωματόδρομους. Το ποσοστό σκαλίσματος περνάει από το 30 στο 20 %. Η ασφάλεια, η χιλιομετρική απόδοση και η απόλαυση στην οδήγηση είναι ψηλά στη λίστα των προδιαγραφών του. Περισσότερη τεχνολογία για περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη απόλαυση και περισσότερη χιλιομετρική απόδοση. Το νέο MICHELIN Anakee III καινοτομεί με το σχέδιο των σκαλισμάτων του που εμφανίζεται για πρώτη φορά και είναι καρπός της τεχνολογίας Michelin. Το σχέδιο του, που αποτελείται από εγκοπές κεντρικές σκαλισμένες σε λοξή τομή, βελτιώνει την πλευρική πρόσφυση. Χάρη σε νέα συστατικά που περιέχουν πυρίτιο, το πίσω ελαστικό MICHELIN Anakee III έχει χιλιομετρική απόδοση μεγαλύτερη (1) κατά 20 % εκείνης του MICHELIN Anakee II το οποίο ήδη διακρινόταν στον τομέα αυτόν. Το πυρίτιο επιτρέπει στο ελαστικό να προσφέρει ακόμη μία επίδοση : καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος. Το νέο σχέδιο των σκαλισμάτων παρέχει ομοιόμορφη φθορά, προσφέροντας ζωτικότητα και οδική συμπεριφορά που παραμένουν αναλλοίωτες από χιλιόμετρο σε χιλιόμετρο, για ασφάλεια και απόλαυση στην οδήγηση. Ευκινησία, σταθερότητα, με επιβάτη και αποσκευές, χάρη στον άκαμπτο σκελετό του, ακρίβεια στην κάμψη ακόμη και με υψηλή ταχύτητα (2), εξαιρετική επιστροφή πληροφοριών, αυτές είναι οι ιδιότητες του MICHELIN Anakee III. Η επιφάνεια επαφής με το έδαφος, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε κλίση από 0 εως γωνία 30°, είναι εως και κατά 10 % μεγαλύτερη από εκείνη του προηγούμενου MICHELIN Anakee II. Αυτό αποτελεί τεκμήριο της ικανότητας της Michelin να παρέχει περισσότερες επιδόσεις ταυτόχρονα, χάρη στη χρήση τεχνολογιών αιχμής. Το νέο ελαστικό MICHELIN Anakee III θα είναι διαθέσιμο σε 14 κωδικούς (5 συμβατικούς και 9 Radial), ήδη από τον Ιανουάριο 2013 στις διαστάσεις που ακολουθούν : Η Michelin θα προτείνει ακόμη μια έκδοση του νέου ελαστικού της, πολύ χαρακτηριστική για χρήση « Off Road », τόσο ως προς τον σχεδιασμό της όσο και ως προς τις επιδόσεις της, με το MICHELIN Anakee Wild. Αυτό το ελαστικό radial, που ήδη έχει πιστοποιηθεί από την BMW, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Η διάθεσή του στις αγορές αντικατάστασης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2013. (1) Εσωτερικές δοκιμές Michelin. (2) Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Βλεπω καποια μεγαλα Adventure να αρχιζουν να το φορανε. Η διασταση του 170 πισω ειναι πολυ θετικο για αυτη την κατηγορια στην οποια δεν βλεπουμε πολλα λαστιχα της προκοπης. Πιστευω να μεγαλωσει η επιλογη σε αυτες τις διαστασεις. Ειμαι σχεδον βεβαιως πως στην ασφαλτο θα ειναι μια χαρα λαστιχακι, για καποιο λογο (οπως γραφτηκε και παραπανω) , αμφιβαλω αρκετα για τις επιδοσεις του στο λιγο πιο λασπομενο τερεν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
takos 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2013 Ελλαδα ποτε αναμενονται ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fardis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2013 Ελλαδα ποτε αναμενονται ? Ελλαδα ποτε αναμενονται ? υπαρχουν κι ολας με μια ματια στο google θα τα βρεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Update Σήμερα συμπληρώθηκαν χίλια χιλιόμετρα οπότε ένα update είναι επιβεβλημένο. Οι θετικές ασφάλτινες εντυπώσεις συνεχίζονται και επαυξάνονται, όσο περισσότερο το εμπιστεύεσαι τόσο περισσότερα σου δίνει. Η περισσότερη γόμα στους ώμους εμπνέει εμπιστοσύνη για κλίσεις που Αφρικάνα μάλλον δεν είχε ξαναδεί. Στην βροχή αποδεικνύεται επίσης άριστο με μόνη παρατήρηση πως πλαγιασμένο σε βρεγμένη διαγράμμιση σου μεταφέρει μια ασάφεια ή και γλυστριματάκι. Λάστιχα κάνουν οι άνθρωποι, όχι θαύματα............. Η φθορά που παρουσίασε σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν είναι μετρήσιμη καθώς είναι πολύ κάτω του 1mm. Για τους πιό χωμάτινους δεν έχω να προσθέσω τίποτε νέο για το Anakee 3 από τα όσα έχω ήδη πει. Ίσως όμως βρούνε χρήσιμη την πληροφορία πως τον Μάιο παρουσιάζεται το Anakee wild, ένα καθαρά Adventure radial λάστιχο. Οι (μη δημοσιεύσιμες προς το παρόν) φώτο θυμίζουν πολύ Karoo οπότε και θα ικανοποιηθούν οι "βρωμιάρηδες". Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει σε διαστάσεις 120 εμπρός και 170 πίσω και μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες διαστάσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Anakee wild, ένα καθαρά Adventure radial λάστιχο. Οι (μη δημοσιεύσιμες προς το παρόν) φώτο θυμίζουν πολύ Karoo οπότε και θα ικανοποιηθούν οι "βρωμιάρηδες". Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει σε διαστάσεις 120 εμπρός και 170 πίσω και μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες διαστάσεις. :dribble: :dribble: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Παναγιωτη, καλησπερα. Φανταζομαι θα εχεις γραψει κι αλλα χιλιομετρα με το αφρικα. Στην Καβαλα, οσο εισαι μεσα στην πολη, σου παιρνουν ωρα για να ζεσταθουν; Επισης στα πρωτα 3 χιλιομετρα σου κανουν χαζογλυστριματακια μεχρι να πιασουν θερμοκρασια; Μου αρεσε πολυ η σχεδιαση και θελω να τα φορεσω στον ταφο μου αλλα εχω μολις 3.000km αυτα που φοραω τωρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John The Son 295 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Παναγιωτη, καλησπερα. Φανταζομαι θα εχεις γραψει κι αλλα χιλιομετρα με το αφρικα. Στην Καβαλα, οσο εισαι μεσα στην πολη, σου παιρνουν ωρα για να ζεσταθουν; Επισης στα πρωτα 3 χιλιομετρα σου κανουν χαζογλυστριματακια μεχρι να πιασουν θερμοκρασια; Μου αρεσε πολυ η σχεδιαση και θελω να τα φορεσω στον ταφο μου αλλα εχω μολις 3.000km αυτα που φοραω τωρα. Aλλαξε Ταφο Κωστα! ΕΙναι πιο ευκολη διαδικασια και θα γλυτωσεις και τα περαστικα :lol: :D 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 χαχαχα John λες να παρω την 1200 GS που τα φοραει ηδη απο εργοστασιο να ξεμπερδευω;;; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_mar 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 χαχαχα John λες να παρω την 1200 GS που τα φοραει ηδη απο εργοστασιο να ξεμπερδευω;;; :lol: :lol: :lol: Εγω ηδη τα παραγγειλα παντως! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2013 http://www.visordown.com/features/michelin-anakee-3-review/22593.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter review απο το Visor Down Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
almeros 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) τα έβαλα κι εγώ. δεν έχω άποψη ακόμη για συμπεριφορά μιας και έχω κάνει μόλις 100χλμ κι αυτό χαλαρά γιατί είχε περίπου 17 μποφώρ νοτιά!!! το μόνο που παρατήρησα ήταν πολύ υψηλός θόρυβος κύλισης. δεν ξέρω αν οφείλεται στην πίεση του ελαστικού η οποία από την τοποθέτηση είναι αρκετά υψηλότερη από την κανονική. αύριο που θα την βγάλω ξανά θα φτιάξω τις πιέσεις κι ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα είδωμεν Τροποποιήθηκε Απρίλιος 7 , 2013 από τον almeros 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2013 Αλμερο, κρατα μας ενημερους γιατι μου αρεσαν ιδιαιτερα και τα ζαχαρωνω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2013 το μόνο που παρατήρησα ήταν πολύ υψηλός θόρυβος κύλισης. Σε σχέση με ποιά ελαστικά; Τί φορούσες πριν; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
almeros 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2013 Σε σχέση με ποιά ελαστικά; Τί φορούσες πριν; πριν είχα τα michelin pilot road 3. πολύ καλό λαστιχάκι, πολύ καλό κράτημα, γρήγορη κορώνα και ήσυχο όσον αφορα τα anakee III, έφτιαξα τις πιέσεις αλλά ο θόρυβος παραμένει. έχω φτάσει στα 200χλμ ( απόσταση και όχι ταχύτητα !!!!! ) και τα ίδια . αναγκαστικά θα περιμένω μέχρι τα 700-800 που θα έχει στρωθεί το ελαστικό και μετά θα μιλήσω με αντιπροσωπεία Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2013 Ας μπω κι εγώ στο club του Anakee 3 αφού τα φοράω από....σήμερα!! Αλλαγή σε κάτι πολύ νέο αλλά καλώς έγινε μιας και τα Bridgestone "της μάνας του(ς)" ήτανε επιεικώς...σκοτώστρες Η διαφορά στο Transalp φάνηκε άμεσα καθώς από τα πρώτα μέτρα καταλαβαίνεις πως πρόκειται για πιο μαλακό και ασφάλτινο λάστιχο που σε κρατάει σίγουρα καλύτερα στις στροφές. Βέβαια οι δρόμοι του Βόλου είναι τίγκα στο χώμα από τη λασπούρα των προηγουμένων ημερών και εννοείται πως γλυστράνε και τα σαλιγκάρια!! ΟΜΩΣ! δεν θα εκφέρω (τουλάχιστον τώρα) άλλη άποψη πριν κάνω και κάμποσα χιλιομετράκια. Τα πρώτα 500 τουλάχιστον είναι προγραμματισμένα για το Σ/Κ με μια βόρεια Ελλάδα αστραπή... και λίγες φωτό ως είθισται... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2013 Νικόλα Καλορίζικα! Αναμένουμε εντυπώσεις!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2013 Καλοπάτητα και καλοτάξιδα τα νέα "πατούμενα", Νικόλα. Εννοείται πως περιμένουμε εντυπώσεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2013 Λοιποοοοόν…το menu του σαββατοκύριακου περιείχε 523 χιλιόμετρα μόνο άσφαλτο από Βόλο σε ΠΑΘΕ, αστικό δίκτυο Θεσσαλονίκης, τσάρκα σε Ωραιόκαστρο και επιστροφή με ολίγο από Εγνατία, επαρχιακό (παλιά εθνική) μέχρι Κατερίνη, κλασσική γραφική ημιορεινή διαδρομή για Ελασσόνα και τέλος επιστροφή Βόλο από παλιά εθνική οδό… Οι (πρώτες) μου εντυπώσεις από τα Anakee 3 είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ. Μετά από τα (ελεεινά) μαμά Bridgestone ένοιωσα σα τον τυφλό που είδε το φως! Η διαφορά τεράστια…χάσμα γενεών που λέμε!! Η μέρα με τη νύχτα…! Αυτό που αμέσως μου ενέπνευσε το ελαστικό ήταν η αίσθηση της ασφάλειας. Ναι, το Transalp πατούσε κάτω πολύ πιο σίγουρα από πριν. Σε όλες τις περιπτώσεις δρόμου πηγαίνεις εσύ τη μηχανή εκεί που θες και όχι οι …κακοτοπιές!! Το δεύτερο ήταν ότι μου έδινε άμεση απόκριση ως προς το τί ποιότητα ασφάλτου είχα κάτω από τους 2 τροχούς μου. Ειδικά το πίσω δίνει μια πολύ ωραία αίσθηση ροπής στις γλυκές στροφές ακόμα και στο παλιό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Όπου δε ο ασφαλτοτάπητας είναι φρέσκος…εντάξει…εκεί το Anakee 3 είναι πραγματικά σα να «γραπώνεται» πάνω του! Στα φρένα επίσης έχει την ίδια ωραία αίσθηση και σωστή συμπεριφορά σε συνεργασία με το ABS. Δεν ολισθαίνει, δεν φεύγει από τη πορεία του. Το τρίτο πράγμα κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη αίσθηση άνεσης που σου δίνει στην ανάρτηση, στις ανωμαλίες του δρόμου η ελαστικότητα και η απόσβεση των κραδασμών είναι σαφώς ανώτερη από τα προηγούμενα «ξύλινα», «πετρωμένα» ελαστικά μου…Τέταρτον ως προς τον θόρυβο που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω εγώ προσωπικά δεν αντελήφθην κάτι παρόμοιο αντιθέτως μου φάνηκαν πολύ ήσυχα τόσο που κάποιες στιγμές απολάμβανα το γλυκό γουργούρισμα του κινητήρα στα ήσυχα επαρχιακά ημιορεινά περάσματα. Το πέμπτο είναι ότι όντως ζεσταίνονται άμεσα όπως έχει ειπωθεί και από τους προλαλήσαντες και με τα πρώτα λίγα χιλιόμετρα είναι σα να σου ζητούν να τους δώσεις κι’ άλλο δρόμο, κάτι σα να σε προκαλούν για οδήγηση. Τέλος, ναι, νομίζω κι εγώ πως με αυτό το λάστιχο τα περισσότερα on/off θα δουν κλίσεις στις στροφές που ως τώρα δεν τις έχουν ξαναδεί (και ειδικά όταν το λάστιχο θα έχει κάποια χιλιόμετρα πάνω του και θ’ αρχίσει να αποδίδει) Σίγουρα 500 χιλιόμετρα είναι λίγα αλλά προφανώς δείχνουν τον χαρακτήρα του ελαστικού και όλες τις…καλές προθέσεις του!! Εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη πρώτη βόλτα μαζί τους έχετε υπ’ όψιν όμως πως η σύγκριση γίνεται με τα μαμά Bridgestone που φορούσα (που κακά τα ψέματα είναι πιο off road). Μιας και ο καιρός ανοίγει είναι σίγουρο πως όλοι θα κάνουμε τις…τσάρκες μας, άρα θα έρθουν στο φως και άλλες εντυπώσεις, απόψεις ή και πιθανά προβλήματα από το συγκεκριμένο ελαστικό. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2013 ....................... Για τους πιό χωμάτινους δεν έχω να προσθέσω τίποτε νέο για το Anakee 3 από τα όσα έχω ήδη πει. Ίσως όμως βρούνε χρήσιμη την πληροφορία πως τον Μάιο παρουσιάζεται το Anakee wild, ένα καθαρά Adventure radial λάστιχο. Οι (μη δημοσιεύσιμες προς το παρόν) φώτο θυμίζουν πολύ Karoo οπότε και θα ικανοποιηθούν οι "βρωμιάρηδες". Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει σε διαστάσεις 120 εμπρός και 170 πίσω και μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες διαστάσεις. Έσκασαν μύτη οι πρώτες φώτο του Anakee Wild. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stzog 195 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2013 Μπας και το βγαλει σε διαστασεις για Multistrada,Tiger 1050, SMT κλπ κλπ???? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2013 Θελουμε τα WILD σε 90-90-21!!!! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
easyrider77 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Το Anakee III ειναι ασφαλτινο , το wild χωματινο.. κανενα on-off 70-30, 75-25 δεν θα βγαλει..? :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Το Anakee III ειναι ασφαλτινο , το wild χωματινο.. κανενα on-off 70-30, 75-25 δεν θα βγαλει..? :P Για το μηχανάκι σου βγάζει ΑΝΑΚΕΕ 2, Sirac και Τ63 που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που ανέφερες. Διαλέγεις ποιό σε βολεύει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
almeros 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα ( έχω ήδη κάνει περίπου 7000 χλμ) μπορώ να πω τα εξής 1. πολύ καλό κράτημα ακόμα και σε έντονη κλίση. ειδικά σε καλή άσφαλτο, κολλάει κάτω!!! 2. ζεσταίνεται γρήγορα 3. καλή συμπεριφορά στο νερό ένα θεματάκι που είχα με τον θόρυβο, δεν υπάρχει πλέον αν η διάρκεια ζωής τους είναι όπως λέει η michelin πε΄ρι τα 15000 χλμ, τότε το λαστιχάκι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά για μηχανάκια on-off Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες