Jump to content
ALX™

Αδιάβροχααααααα

Recommended Posts

Άντε πάλι μία από τα (γ)ίδια. Άνοιξε στο καβάλο το αδιάβροχο και από τις 7πμ προσπαθώ να στεγνώσω τα π@@@ρια μου!

Δεν μπορούν ρπστμ ολόκληρες εταιριάρες μοτοσυκλετιστικών ειδών να βγάλουν ΕΝΑ αδιάβροχο που να μην ανοίγει μετά από λίγο στο καβάλο? :angry:

Κάθε χρόνο (βαριά βαριά κάθε δύο) χρειάζομαι αδιάβροχο παντελόνι! Έχω αγοράσει ό,τι μάρκα θες. Dainese, Spidi, Bering, Nordcap, Uvex... κτλ.... όλα μα όλα στον 1 χρόνο (άντε στα 2 χρόνια το πολύ) βάζουν νερά. Για να μην πω ότι τα περισσότερα ως τώρα σε μεγάλη βροχή έβαζαν νερό στο καβάλο πολύ πιο νωρίς, αλλά ήταν ευτυχώς λίγο. (αργότερα γινόταν το έλα να δεις)

Αυτό έγινε και σήμερα το πρωί. Με πολύ βροχή το πρωί ερχόμενος για δουλειά, το καβάλο έβαλε τόσο νερό όσο δεν λέγεται!

Προτείνετε κάτι ρε γμτ να πάω να το πάρω! Αν και δεν πιστεύω να υπάρχει! :cry:

(YΓ: Eίναι και η καβάλα των ον οφ ολίγον τι ακατάλληλη για τα αδιάβροχα, καθώς τραβιέται πολύ στο καβάλο λόγω του ύψους σε σχέση με τις άλλες μοτοσυκλέτες. Άσε που επειδή σηκώνεται η σέλα προς τα πάνω στο ρεζερβουάρ, αν δεν ανοίγεις τακτικά τα πόδια να φεύγουν τα νερά εγκλωβίζονται και δημιουργούν λιμνούλα μπροστά στα απαυτά σου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συμβουλή από έμπειρο άτομο (όχι εμένα) σε επιλογή αδιάβροχου ρούχου.

Αν το υλικό δεν είναι 100% αδιάβροχο αλλά έχει επίστρωση ή αδιάβροχη επένδυση.........ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις την αδιαβροχοποίησή του ως ιδιότητα είναι να το πάρεις λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος για να μην ''ανοίγει'' με την κίνηση.

Αν το πάρεις στο σωστό νούμερο μετά από καιρό (ανάλογα την ποιότητα) η επίστρωση, ''ξεχειλώνει'' και το νερό περνάει.

Αλλιώς πας σε ύφασμα που δεν αναπνέει καθόλου δηλαδή για 100% nylon ή polyester.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέτοιο σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ακόμα και αν τριφτεί με το παντελόνι που φοράς από μέσα και σκιστεί, παίρνεις ένα άλλο με 20 ευρώ κι όχι μια περιουσία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX δοκίμασε να αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο απο τα προηγούμενα σου..

μαλλον εργονομικό ειναι το πρόβλημα σου, πάρε ένα μεγαλύτερο παίζει να είσαι λίγο διαστημάνθρωπος αλλά μπρος στην προστασία τι ειναι τα κάλλη...

ή κοψε τα @@ :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέτοιο σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ακόμα και αν τριφτεί με το παντελόνι που φοράς από μέσα και σκιστεί, παίρνεις ένα άλλο με 20 ευρώ κι όχι μια περιουσία.

Το έχω, ξεκίνησε να βάζει νερό και αυτό, 3ος χρόνος χρήσης, όποτε βρέχει είμαι πάντα με μηχανή λόγω κυκλοφοριακού, δηλ, έχει μποόλικα χλμ πάνω του...

Τροποποιήθηκε από τον Manalishi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε πάλι μία από τα (γ)ίδια. Άνοιξε στο καβάλο το αδιάβροχο και από τις 7πμ προσπαθώ να στεγνώσω τα π@@@ρια μου!

Δεν μπορούν ρπστμ ολόκληρες εταιριάρες μοτοσυκλετιστικών ειδών να βγάλουν ΕΝΑ αδιάβροχο που να μην ανοίγει μετά από λίγο στο καβάλο? :angry:

αν δεν ανοίγεις τακτικά τα πόδια να φεύγουν τα νερά εγκλωβίζονται και δημιουργούν λιμνούλα μπροστά στα απαυτά σου)

:tooth::rotfl:

μαλλον εργονομικό ειναι το πρόβλημα σου, πάρε ένα μεγαλύτερο παίζει να είσαι λίγο διαστημάνθρωπος αλλά μπρος στην προστασία τι ειναι τα κάλλη...

Απαιτώ να αλλάξει τώρα ο τίτλος! :mB_kalo_e:

Τατσόπουλ....εεε ALX ήθελα να πω,κι εγώ το ίδιο έπαθα πέρυσι αλλά αποφάσισα να μην τα ξανασκάσω για αδιάβροχα και επειδή χαλάνε και επειδή δεν πολυβγαίνω με βροχή. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μπας και δεν φταινε τα αδιαβροχα.... αλλα τελικα φταινε τα π@π@ρια σου??? :mB_kalo_e:

Το προβλημα γνωστο και δεν νομιζω πως υπαρχει γιατρεια ειδικα με την λιμνουλα που σχηματιζεται στην σελα.

Οταν ειχα naked το προβλημα ηταν ελαχιστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες... (νέοι και παλαιοί)... γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι πρέπει να προσέξεις σε ένα αδιάβροχο όταν το αγοράζεις.

Και ότι πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο του νούμερού σου για να μην τσιτώνει

Και να έχει θερμοκολλημένες ραφές

Και να έχει εσωτερικά φόδρα για να μην τρίβονται πάνω στο παντελόνι οι θερμοραφές.... και και και...

Το πρόβλημα είναι η ποιότητά τους που δεν είναι για πολλά πολλά!

Το κακό είναι πως είτε 20€ δώσεις... είτε 40€ την ίδια απόδοση θα έχεις! Με αυτό το σκεπτικό αγόρασα την τελευταία φορά το Nordcap από το MotoMarket επειδή δεν είδα χαΐρι ούτε από το Dainese των 45€ oύτε από το αντίστοιχο Spidi των 40€.

Όσο κράτησαν εκείνα, κράτησε και το Nordcap (μια διετία με το ζόρι, βάζοντας λιγουλάκι νερό στο καβάλο πάνω στο χρόνο)

@Giorgos_S.... νέε μου.... oldgit.gif όλα τα αδιάβροχα είναι 100% nylon. Μιλάμε πάντα για απλά αδιάβροχα κι όχι γκορντούρες και αδιαβροχοποιημένα δέρματα με μεμβράνες.

Απλά δεν μιλάμε για κίτρινες/πράσινες νιτσεράδες που κι αυτές νάιλον είναι, αλλά σκίζονται εύκολα.

Doctora9, Patapie και efkola, τα @@ τα χρειάζομαι ακόμα. Μετά τα 70 θα τα κάνω ευγενική χορηγία στους κυβερνώντες :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε χρόνο (βαριά βαριά κάθε δύο) χρειάζομαι αδιάβροχο παντελόνι! Έχω αγοράσει ό,τι μάρκα θες. Dainese, Spidi, Bering, Nordcap, Uvex... κτλ.... όλα μα όλα στον 1 χρόνο (άντε στα 2 χρόνια το πολύ) βάζουν νερά. Για να μην πω ότι τα περισσότερα ως τώρα σε μεγάλη βροχή έβαζαν νερό στο καβάλο πολύ πιο νωρίς, αλλά ήταν ευτυχώς λίγο. (αργότερα γινόταν το έλα να δεις)

Αυτό έγινε και σήμερα το πρωί. Με πολύ βροχή το πρωί ερχόμενος για δουλειά, το καβάλο έβαλε τόσο νερό όσο δεν λέγεται!

Προτείνετε κάτι ρε γμτ να πάω να το πάρω! Αν και δεν πιστεύω να υπάρχει! :cry:

(YΓ: Eίναι και η καβάλα των ον οφ ολίγον τι ακατάλληλη για τα αδιάβροχα, καθώς τραβιέται πολύ στο καβάλο λόγω του ύψους σε σχέση με τις άλλες μοτοσυκλέτες. Άσε που επειδή σηκώνεται η σέλα προς τα πάνω στο ρεζερβουάρ, αν δεν ανοίγεις τακτικά τα πόδια να φεύγουν τα νερά εγκλωβίζονται και δημιουργούν λιμνούλα μπροστά στα απαυτά σου)

Τραγικό μιλάμε, έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα.

Ήθελα να 'ξερα δεν το 'χουν δει ρε γαμώτο ;

Φαντάσου τι θα γίνεται σε πιο βόρειες χώρες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα εγώ πώς να σου πω ότι έχω ένα αδιάβροχο εδώ και πάαααααρα πολλά χρόνια (ούτε θυμάμαι από πότε - μάλλον απ' την 1η-2η μηχανή, δηλαδή 1988-1992 κάπου εκεί μέσα - και δεν έχει πάθει τίποτα!!!!!!! :surrender: Και είναι και noname (νομίζω).

Και μην πεις ότι δεν το φοράω και τόσο συχνά, γιατί αυτά τα υλικά χαλάνε κι εκεί που κάθονται. Σκληραίνουν και τρίβονται μετά από λίγα χρόνια.

Πάντως μού είναι αρκετά μεγάλο και πάνω απ' το παντελόνι φαίνεται σαν Κρητική βράκα. Ίσως αυτό το υπερμεγέθες να είναι το μυστικό που έχει γλιτώσει από ζημιές.

ALX δοκίμασε να αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο απο τα προηγούμενα σου..

:rotfl: :rotfl:

................

Doctora9, Patapie και efkola, τα @@ τα χρειάζομαι ακόμα. Μετά τα 70 θα τα κάνω ευγενική χορηγία στους κυβερνώντες :tooth:

Τώρα κάντο που χρειάζεται..... Σε 30 χρόνια τί να το κάνουμε? Τώρα έχει αρπάξει φωτιά ο κώλος μας. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μήπως φταίει ο σχεδιασμός της σέλας σου? Λέω εγώ τώρα.....γιατι χτες εφαγα βροχίδι τρελό και ο κώλος μου ήταν στεγνός.....και φοραγα ένα τζιν.

Η σέλα μου είναι κατηφορική και δεν μένει νερό πάνω της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μήπως φταίει ο σχεδιασμός της σέλας σου? Λέω εγώ τώρα.....γιατι χτες εφαγα βροχίδι τρελό και ο κώλος μου ήταν στεγνός.....και φοραγα ένα τζιν.

Η σέλα μου είναι κατηφορική και δεν μένει νερό πάνω της.

Μπορεί να είναι και θέμα κώλου....... εσύ μου φαίνεται έχεις καλύτερο κωλαράκι και δεν κρατάει ούτε νερά ούτε άλλες "υγρασίες". :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί να είναι και θέμα κώλου....... εσύ μου φαίνεται έχεις καλύτερο κωλαράκι και δεν κρατάει ούτε νερά ούτε άλλες "υγρασίες". :tooth: :tooth: :tooth:

:baby::tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alx μάλλον είσαι "ανυποφορος" άντρας για τα παντελόνια και "στριμώχνεται" υπερβολικά το περιεχόμενο οπότε ανοιγει ο καβάλος. :tooth:

Μάλλον πρέπει να "συμβιβαστείς" με τη κατάσταση... :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα αδιάβροχα (πάντα για τα εξωτερικά μιλάμε) έχουν ευαισθησία στον καβάλο για έναν πολύ απλό λόγο:

Το μόνο μέρος που μπορεί να πάρουν νερά είναι οι ραφές. Για τον λόγο αυτό τις καλύπτουν με μια ταινία σιλικόνης. ΟΜΩΣ στον καβάλο συναντώνται δύο ραφές, μια οριζόντια και μια κάθετη, με αποτέλεσμα να πανωτίζουν και το πάχος της ραφής εκεί να είναι διπλάσιο. Μετά λοιπόν από λίγο χρόνο ξεκολλάει το αδιάβροχο σιρίτι σιλικόνης και ιδού: παπάρια ποσέ.

ΛΥΣΗ:

1. Ελέγχουμε το σιρίτι από μέσα (θα δούμε τα σημεία που έχει ξεκολλήσει να "ασπρίζουν" λίγο. Με το πιστολάκι των μαλλιών ζεσταίνουμε και το πιέζουμε να ξανακολλήσει. Η αδιαβροχοποίηση θα επανέλθει μέχρι να ξαναξεκολλήσει.
  2. Βρίσκουμε απο το εμπόριο παρόμοια ταινία σιλικόνης και (αφού κάνουμε το πρώτο βήμα), κολλάμε και αυτήν ΑΠ' ΕΞΩ. Δυστυχώς η μόνη που βρήκα στην Καβάλα ήταν λευκή, οπότε φαίνεται σαν τσιρότο στο επίμαχο σημείο. Η "οικογένεια" όπως παραμένει στεγνή.

Αν κάποιος βρει την προαναφερθείσα ταινία σε διάφανο ή μαύρο χρώμα, τον παρακαλώ να μεριμνήσει και για μένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eμένα έχει φόδρα από μέσα το αδιαβροχο και δεν μπορώ να φτάσω στις ταινίες. Πρέπει να την σκίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φόδρα; Δεν έχει δικτυωτό;

Γύρνα το μέσα-έξω και ζέστανε με το πιστολάκι πάνω από την φόδρα τον καβάλο και πάτα το με τον αντίχειρα, θα κολλήσει γιατί έχει κόλλα μόνο από την μία πλευρά, της ραφής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ζαχάρωνα κάτι τέτοιο,http://www.fc-moto.d...f-BIB-Pant-0001 αλλά τελικά πήρα τα Spidi atlantis, εφ'όσον έλεγες ότι σου κράτησαν για 3 χρόνια. Τα δοκίμασα σε ταξιδάκι με κανονική βροχή σχεδόν σε όλη τη διαδρομή και δεν κατάλαβαν τίποτα. Τώρα, το πόσο θα κρατήσουν.....θα.. δούμε. Τα icon τα θεώρησα ακριβά για μένα. Επίσης το πάνω το φοβήθηκα, λόγω του ότι τυλίγεις την κουκούλα(δεν πρέπει να είναι και αποσπώμενη) και την σταθεροποιείς με μικρό ιμάντα με κουμπί πίσω στον αυχένα και αυτό είναι άβολο και επίφοβο για να πάρει νερά νομίζω. Δεν ταξιδεύω και τόσο με βροχή για να τα δοκιμάσω! Από reviews δεν θυμάμαι και πολλά, το οποίο μάλλον δείχνει πως δεν βρήκα κάτι αξιόλογο. Ακόμα και έτσι να είναι, ή και να μην έχουν πολυαγοραστεί και αυτό δεν αποσαφηνίζει πλήρως μια αποτυχία στις πωλήσεις. Ίσως να μην επιλέγονται λόγω τιμής καθαρά. Πάντως φαίνονται πολύ ποιοτικά και προσεγμένα. Για το πάνω μπορείς να κρατήσεις το παλιό, το οποίο πιθανότερο είναι να μην έχει πάθει κάτι, αλλά για το κάτω(η τιμή του είναι μόνο γι'αυτό) :lipssealed: μάλλον θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω, εφ'όσον ταξιδεύεις συχνά με βροχή!

Y.Γ Λές να είναι overpant-αδιάβροχο; Αναφέρει πάντως ότι είναι nylon και εσωτερικά στο μπατζάκι φαίνεται κάτι σαν αδιαβροχοποίηση(εκτός αν είναι γκρι φόδρα και ξεγελάει..). Στο site το συμπεριλαμβάνουν στη κατηγορία rainwear.

Υ.Γ1 Άν είναι overpant-αδιάβροχο σε σχέση με το κλασσικό αδιάβροχο(σκέτο nylon), θεωρείται(ή είναι όντως έτσι..) ότι αντέχει λιγότερο στη βροχή, δηλαδή το overpant-αδιάβροχο θα πάρει νερά σε κάποια στιγμή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα μπάζει νερό το 3ο χρόνο χρήσης είναι παραπάνω από γαμάτο. :_thumbsup:

Ειδικά εαν έχεις δώσει μόνο 20 ευρώ για την αγορά του. (μιλάμε για παντελόνι)

ganzkoerperkondom-kostuem-432340000-1.jpg

Για απόλυτη προστασία και χρήση ξανά ξανά σε βροχερό καιρό.

:lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα