Jump to content
Kostas-MotoLover

Κώτσος ο τετραΜπίστονος!

Recommended Posts

Γιατί το πίσω ελατήριο τσούζει.......500άρα στο νερό και η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται. Είναι υπερβολικό πιστεύω να θεωρούμε ότι ένα ελατήριο έχει φάει τα ψωμιά του σε 29.000 χλμ.

Του σφίξαμε λίγο την προφόρτιση και είναι μια χαρά στο δρόμο. Το είδα πολύ εντάξει και συμβαδίζει μια χαρά με τα σκληρότερα πλέον μπροστινά.

Και τα μπροστινά ελατήρια δεν είναι ότι φάγανε τα ψωμιά τους, απλά έχουν πολύ μικρής έκτασης πυκνό σπείρωμα και γι' αυτό έχει την ασάφεια που λένε όλοι.

Γιατρε μου........δεν ομιλω περι αμορτισερ+ελατηριο σετ. :rolleyes: Ομιλω μονο για ελατηριο.... :rolleyes:

Η εν λογω εταιρεια,εβγαζε σετακι με μπροστινα ελατηρια+πισω ελατηριο+υγρα,για τα περισσοτερα μοντελα της αγορας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Kωστα ...εχω και εγω την ιδια απορια..Τι παιζει με το abs,δουλευει σωστα ..??? :think:

Περνας κτεο..??

Για ενημερωσε μας σχετικα,για να μαθαινουμε και εμεις.. :blow:

Αληθεια κτεο περνας καλα λεει ο Γιαννης... :shock:

Αντε ρε καλοριζικες και καλοπατητες , να σε δουμε να κανεις και κανενα endo!!!!!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι να μη περναει κτεο?

αμα οι διαμετροι των τροχων μενουν ιδιοι το abs δεν επιρεαζετε

τα λαμακια αυτα βγαινουν ειδικα γι αυτη την πατεντα? ποσοι εχουν κανει τη μοντα ωστε να βγουν παραγωγη?

καλα φρεναρισματα Κωτσο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Αλεξανδρος καλα τα λεει,αλλα δυστυχως δεν τα καταλαβα - (μπλεχτηκα εκει με τις πιεσεις).

Αν θέλεις,για εξηγησε μου το να το καταλαβω. :lol:

Ααααα.εξαερωση στην μοναδα του abs εκανε.??μιας και το κυκλωμα αδειασε απο υγρα.??? :mB_kalo_e:

Που ακριβώς μπερδεύτηκες?

Στο θέμα πάντως το άλλο που λες με την εξαέρωση, δεν ξέρω εάν έκαναν, αλλά νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει και στην μονάδα. Αν δεν δουλέψει η μονάδα, οι ηλεκτροβαλβίδες που έχει είναι κλειστές και το δοχείο δεν συγκοινωνεί με το υπόλοιπο κύκλωμα για να πάρει αέρα. Φτάνει μία εξαέρωση δηλαδή στο υπόλοιπο κύκλωμα (σωληνάκια-δαγκάνες) Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως είναι όπως τα λέω.

Αληθεια κτεο περνας καλα λεει ο Γιαννης... :shock:

Αντε ρε καλοριζικες και καλοπατητες , να σε δουμε να κανεις και κανενα endo!!!!!! :mB_kalo_e:

Έχετε την εντύπωση ότι και παράνομη να είναι η αλλαγή των δαγκανών, θα το προσέξει κανένας στο ΚΤΕΟ? Λες και ξέρουν οι τεχνικοί του ΚΤΕΟ τι δαγκάνες φοράει το κάθε μηχανάκι :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για σωληνακια λεω.

Ααααα. Ξέρεις, το δικό μου έχει σωληνάκια υψηλής από μαμά, αλλά περιέργως και μαλακωδώς όχι κατά 100%. :fool: Ένα πολύ μικρό κομμάτι πάνω απ' τη γέφυρα και κάτω απ' το fairing είναι με κλασικά σωληνάκια, αλλα είναι τόσο μικρής διαδρομής που δεν επηρρεάζεται (δεν μπαλονιάζει) καθώς αμέσως συνεχίζει σε υψηλής πιο κάτω. Και το καλό είναι ότι το πάνω μέρους που ξεκινάει απ' την τρόμπα καθώς και το κάτω μέρος που καταλήγει στη δαγκάνα είναι υψηλής.

Επειδή όπως διαπίστωσα κοιτώντας το βιβλίο του service (βρήκα ξεχωριστό χαρτί για τις δουλειές του προηγούμενου) μου είχαν αλλάξει υγρά φρένων στα 24.000 χλμ - και μου το επιβεβαίωσε και ο μάστορας ότι ήταν καινούργια ουσιαστικά - γι' αυτό συμπεραίνω ότι αυτά που λένε "άλλαξε υγρά και σωληνάκια και τα φρένα φτιάχνουν" είναι όνειρα θερινής νυκτός κι εμείς έχουμε χειμώνα.

Τα φρένα είναι αδύναμα λόγω μικρής δαγκάνας και ασθενούς τρόμπας, οπότε μόνο αυτά που έκανα θα είχαν αποτέλεσμα. Τα άλλα είναι πεταμένα λεφτά. Βέβαια αν τα σωληνάκια ήταν εξ' ολοκλήρου λαστιχένια, σίγουρα με τα πολλά χρόνια θα είχαν κάποια ανάγκη αλλαγής, αλλά με αυτά όπως είναι είμαι μια χαρά.

Γιατρε μου........δεν ομιλω περι αμορτισερ+ελατηριο σετ. :rolleyes: Ομιλω μονο για ελατηριο.... :rolleyes:

Η εν λογω εταιρεια,εβγαζε σετακι με μπροστινα ελατηρια+πισω ελατηριο+υγρα,για τα περισσοτερα μοντελα της αγορας.

Το ξέρω αυτό και το είχα δει, αλλά δεν χρειαζόταν πιστεύω να επέμβω τόσο πολύ.

Τζάμπα θα το άλλαζα, καθώς απ' ότι διάβασα και στο φόρουμ τους σκληραίνει υπέρμετρα και οδηγεί σε αναπηδήσεις στο δρόμο που μπορεί ν' αποδειχτούν επικίνδυνες.

Άλλωστε όπως είπα το μπροστινό έχει προβλήματα. Το πίσω είναι σαφώς καλύτερο, τουλάχιστον για τον χαρακτήρα της μοτό.

γιατι να μη περναει κτεο?

αμα οι διαμετροι των τροχων μενουν ιδιοι το abs δεν επιρεαζετε

τα λαμακια αυτα βγαινουν ειδικα γι αυτη την πατεντα? ποσοι εχουν κανει τη μοντα ωστε να βγουν παραγωγη? Άγγελε, μιλάς για το ασημί λαμάκι που έγραψα ότι προσαρμόστηκε το σωληνάκι?

Αν μιλάς γι' αυτό, χρειάζεται μόνο ένα απ' αριστερά που έχει τον "κόμβο" και δεν φτιάχνεται-υπάρχει στο εμπόριο κάτι standard. Μου το φτιάξανε επιτόπου στο συνεργείο μετρώντας τί χρειάζεται (ευτυχώς έχουν αρκετά μηχανήματα και εργαλεία, ακόμα και το ειδικό αλλαγής ελαστικών που έχουν στα βουλκανιζατέρ.

καλα φρεναρισματα Κωτσο! Thanks

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ειπα και απο κει...στα λεω κι εδω καρμπον...

Πορνογερε που μου θες και φτιασιδωματα σε μοτοσυκλετες τωρα στα γεραματα ξεχασες την σημαντικοτερη προσθηκη σε αυτα που εκανες:Κολλα για τη μασελα σου μη σου φυγει απο το διαρκες χαμογελο!!! :vv:

Οσο για σενα που γελας (ναι ναι για σενα λεω μιστερ Γιαννη....εισαι ΜΕΓΑΛΗ μαφία!!! :mB_kalo_e:

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα ειπα και απο κει...στα λεω κι εδω καρμπον...

Πορνογερε που μου θες και φτιασιδωματα σε μοτοσυκλετες τωρα στα γεραματα ξεχασες την σημαντικοτερη προσθηκη σε αυτα που εκανες:Κολλα για τη μασελα σου μη σου φυγει απο το διαρκες χαμογελο!!! :vv: Κοίτα χαμόγελοοοοοο. :D Την κόλησα καλά τη μασελίτσα παππούλη :sopase:

Οσο για σενα που γελας (ναι ναι για σενα λεω μιστερ Γιαννη....εισαι ΜΕΓΑΛΗ μαφία!!! :mB_kalo_e:Άσε, με δουλεύει ψιλό γαζί ο αλητάμπουρας.... με βρήκε μικρό και άσχετο και με παίζει. :tooth:

λαμακια εννοω τους αποστατες... sorry δε το διατυπωσα καλα

Οι αποστάτες έχουν φτιαχτεί Taiwan (καινούργιοι είναι) ειδικά για την προσαρμογή των συγκεκριμένων δαγκανών και ειδικά για το V-Strom !!!

Λόγω των πολλών Στρωμάτων που κυκλοφορούν και η Suzuki δεν εδέησε να φτιάξει τα φρένα (ρε μπας και το κάνει επίτηδες να δίνει δουλειές όξω σε άλλους?) :think: υπήρχε και υπάρχει πολλή ζήτηση γι' αυτό το προϊόν που φεύγει απ' το e-bay σαν το ζεστό ψωμί.

Κάνει τις δαγκάνες να ταιριάζουν στο χιλιοστό πάνω στο δίσκο.

Γι' αυτό έλεγα στην αρχή για τυποποιημένη και εγγυημένη μετατροπή. Διότι αν ήταν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και εφαρμογής θα ήμουν ο τελευταίος που θα τολμούσα κάτι τέτοιο.

Αν πάρεις άλλες δαγκάνες (πχ Nissin, Tokico 4πίστονες) η προσαρμογή διαφέρει και δεν θεωρείται απλή, αφού αποστάτες ή δεν υπάρχουν και πρέπει να φτιαχτούν εδώ από μηχανουργείο (εμπιστεύεσαι τί θα βγει απ' τον κάθε μαστροΒαγγέλη? εγώ όχι), ή υπάρχουν άλλοι τους οποίους όμως δεν γνωρίζω αφού δεν έχουν πολυασχοληθεί τα παιδιά στο φόρουμ τους. Εξάλλου τί καλύτερο να ζητήσεις από Brembo? Εντάξει, οι άλλες είναι λίγο φτηνότερες, αλλά όταν πας και κάνεις τέτοια πατέντα κοιτάς να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όχι να τσιγκουνευτείς 50 ευρώ που θα τα φας μια ζωή στη μάπα αν δε βγει καλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που ακριβώς μπερδεύτηκες?

Στο θέμα πάντως το άλλο που λες με την εξαέρωση, δεν ξέρω εάν έκαναν, αλλά νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει και στην μονάδα. Αν δεν δουλέψει η μονάδα, οι ηλεκτροβαλβίδες που έχει είναι κλειστές και το δοχείο δεν συγκοινωνεί με το υπόλοιπο κύκλωμα για να πάρει αέρα. Φτάνει μία εξαέρωση δηλαδή στο υπόλοιπο κύκλωμα (σωληνάκια-δαγκάνες) Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως είναι όπως τα λέω.

Έχετε την εντύπωση ότι και παράνομη να είναι η αλλαγή των δαγκανών, θα το προσέξει κανένας στο ΚΤΕΟ? Λες και ξέρουν οι τεχνικοί του ΚΤΕΟ τι δαγκάνες φοράει το κάθε μηχανάκι :lol:

Nαι ρε ψηλε το γνωριζω πλακα του κανω!!!!! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ σωστη μοντα,μπραβο κωστα,καλοριζικα καλοπατητα και καλοφρεναρισιες να`χεις. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι ρε ψηλε το γνωριζω πλακα του κανω!!!!! :P

Κανονίστε..... :knuppel2: είμαι και σε ηλικία κρίσιμη :crazy::tooth:

To σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξουν παραγγελιες απο δω μεσα! :winking:

Όποιος χρειαστεί να του υποδείξω ποιά είναι για να μη γίνει λάθος, μπορώ να βοηθήσω. Τα έχω "φωτογραφίσει" πλέον στο μυαλό μου.

πολυ σωστη μοντα,μπραβο κωστα,καλοριζικα καλοπατητα και καλοφρεναρισιες να`χεις. :_thumbsup:

Νά 'σαι καλά βρε πρώην συνάδελφε. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρίζετε βρίζετε τα ευρωπαϊκά, αλλά όταν έρθει η ώρα, σε ευρωπαϊκές λύσεις πάτε :tooth:

Ευτυχώς για εμάς, μπαίνουν και εκ των υστέρων, σε αντίθεση με την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία που μπαίνουν μόνο από το σχεδιαστήριο και στο εργοστάσιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω-πω τί τον είπεεεεεεε. :lipssealed:

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου λες Κωστα,αλλη μια ερωτησουλα.??

Τις βιδες ατους αποστατες και στις δαγκανες τις εσφιξε ο μαστορας με δυναμολκειδο και με τις προβλεπομενες ροπες κατα brembo και κατα suzuki,ή....αερα-πατερα.??? :surrender:

Ααααααααααααα,τωρα που το θυμηθηκα..εβαλε κολλα σπειρωματων.... :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου λες Κωστα,αλλη μια ερωτησουλα.??

Τις βιδες ατους αποστατες και στις δαγκανες τις εσφιξε ο μαστορας με δυναμολκειδο και με τις προβλεπομενες ροπες κατα brembo και κατα suzuki,ή....αερα-πατερα.??? :surrender:

Ααααααααααααα,τωρα που το θυμηθηκα..εβαλε κολλα σπειρωματων.... :online2long:

Δε με χέ :shit: ζεις ρε? :grin: Δεν θυμάμαι και δεν ξέρω...... :blush: Να στο φέρω να το δούμε? :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω-πω τί τον είπεεεεεεε. :lipssealed:

:tooth:

Για άλλους τα λέει κι ας απαντάει σε μένα. Εμένα δεν μπορεί να μου μιλήσ' έτσ'. Εγώ κατ' μάγκες σα κιαυτόν τσ'πνίγου στουν ασβέστ' (με τα 172k απροβλημάτιστα χιλιόμετρα) (mode Ζήκος) :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε με χέ :shit: ζεις ρε? :grin: Δεν θυμάμαι και δεν ξέρω...... :blush: Να στο φέρω να το δούμε? :lol:

Α μπραβο λοιπον,επιτελους ειπες την σωστη κουβεντα << Να στο φέρω να το δούμε >>

Μιας που θαρθεις,φερε και ενα κουτι γλυκα( απο αυτα που μου αρεσουν)... :mB_kalo_e: και οπως ξερεις,εχω και απο τα τρια. Και δυναμοκλειδο και κολλα και τις τιμες για το ροποκλειδο.. :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ' αρέσετε...... :clapping2:στην ποδιά της Brembo σφάζονται παλουκάρια. :tooth:

Α μπραβο λοιπον,επιτελους ειπες την σωστη κουβεντα << Να στο φέρω να το δούμε >>

Μιας που θαρθεις,φερε και ενα κουτι γλυκα( απο αυτα που μου αρεσουν)... :mB_kalo_e:ποιά εννοείς? δεν ξέρω :_unsure: και οπως ξερεις,εχω και απο τα τρια. Και δυναμοκλειδο και κολλα και τις τιμες για το ροποκλειδο.. :wub:αμάν, με τσιγάρισες άτιμε :waycon1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος Κώστα. Επανειλημένως ακούω να θάβονται ολόκληρα μοντέλα, λόγω των φρένων τους. Τα φρένα είναι κάτι που μπορείς να βελτιώσεις πολυ εύκολα.Το vstrom πλαίσιο και κινητήρα έχει εξαιρετικό. Τις αναρτήσεις και τα φρένα τα φέρνεις στα μέτρα σου. Δεν έβαζες και κανά μεταλλικό σωληνάκι επ ευκαιρίας. Την άλλη φορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί να μην δουλεύει σωστά το ABS? Το ABS παρακολουθεί τους τροχούς για πιθανό μπλοκάρισμα. Όταν αντιληφθεί κάτι τέτοιο, σπάει την πίεση στο κύκλωμα ανοιγοκλείνοντας ηλεκτροβαλβίδες μέσα στη μονάδα για να ρίξει την πίεση στα φρένα. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με το πόσο πίεση εφαρμόζεις εσύ στην τρόμπα (και συνεπώς στις δαγκάνες)

Για να το καταλάβει κι ο πιο αδαής....

...Σκεφτείτε ότι είστε με μια μοτοσυκλέτα με κατάσταση φρένων όπως βγήκε από το εργοστάσιο... και οδηγείτε σε δρόμο με άσφαλτο που μοιάζει με γυαλί. Φρενάρεις εφαρμόζοντας στη μανέτα μια Α δύναμη (μικρή σχετικά) αλλά λόγω της πολύ κακής πρόσφυσης οι τροχοί μπλοκάρουν και ενεργοποιείται το ABS.

Σε ένα δρόμο με πολύ καλή πρόσφυση για να καταφέρεις το ίδιο, πρέπει να την ξεσκίσεις στο πάτημα την μανέτα εφαρμόζοντας μια πίεση Β πολύ μεγαλύτερη της Α. Παρόλα αυτά το ABS δεν έχει κανένα πρόβλημα να ενεργοποιηθεί και να αποτρέψει το μπλοκάρισμα.

Άρα το ABS δουλεύει ανεξάρτητα από την δύναμη που πατάς εσύ τη μανέτα.

Αλεξανδρε, να σου πω που εχω την απορια (ΟΧΙ γνωμη) εγω για το αν θα υπηρχε δυσλειτουργια του ABS.

Γραφω συνοπτικα την αρχη λειτουργιας οποιουδηποτε συστηματος αυτοματου ελεγχου, οχι για εσενα, αλλα επειδη υπηρχαν διαμαρτυριες οτι δεν ειναι κατανοητα.

Εξαρτηματα:Υπαρχει ενα αισθητηριο (σενσορας ελληνιστι) που μετραει τις περιστροφες του τροχου. Υπαρχει η κεντρικη μοναδα του ABS που διαχειρζεται τα σηματα που παιρνει απο το αισθητηριο και ο ενεργοποιητης (actuator) ,η βαλβιδα που ανοιγοκλεινει στην προκειμενη ριχνοντας την πιεση για να ξεμπλοκαρει ο τροχος.

Τροπος λειτουργιας: (εδω τα απλουστευω σε εξευτελιστικο βαθμο για να μην μπλεξουμε) Οταν ο αισθητηρας διαγνωσει οτι ο τροχος μπλοκαρε στελνει σημα στην κεντρικη μοναδα πχ "εδω και 3 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος". Τοτε η κεντρικη μοναδα αξιοποιει μια συναρτηση μεταφορας που εχει αποθηκευσει μεσα της ο κατασκευαστης και μεσω αυτης μετατρεπει το σημα "εδω και 2 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" στο ποση πιεση απαιτειται να πεσει προκειμενου να υπαρχει απελευθερωση του τροχου. Αποφασιζει λοιπον η κεντρικη μοναδα την πτωση πιεσης (εξωπραγματικο νουμερο) κατα 5 bar και στελνει σημα στην βαλβιδα να ριξει 5 bar την πιεση.

Στην συνεχεια ακολουθει το σημαντικοτερο χαρακτηριστικο των συστηματων αυτοματου ελεγχου, η αναδραση δηλαδη το feedback: Ο αισθητηρας ξαναστελνει το διορθωμενο σημα στην κεντρικη μοναδα, πχ "εδω και 2 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" η οποια εκ νεου αποφασιζει ποσο πρεπει να πεσει η πιεση και δινει την καταλληλη εντολη στην βαλβιδα. Ο κυκλος αυτος επεναλαμβανεται συνεχως μεχρι να ξεμπλοκαρει ο τροχος.

Η δικη μου απορια για σωστη λειτουργια εγκειται στο εξης:Εφοσον η αντλια και οι δαγκανες εχουν αλλαξει, εχει αλλαξει και η συναρτηση μεταφορας που εγραψα παραπανω, δηλαδη η κεντρικη μοναδα δεν ξερει πως να "μεταφρασει" πλεον επακριβως το "εδω και 3 περιστροφες του πισω τροχου ο μπροστα ειναι μπλοκαρισμενος" σε ποσα volt πρεπει να δωσει στην βαλβιδα προκειμενου να ξεμπλοκαρει. Επισης δεν ξερει αν με την δεδομενη πτωση πιεσης η δυναμη φρεναρισματος θα μειωθει οσο μειωνονταν πριν, αφου και οι δαγκανες εχουν αλλαχτει.

Εν τελει, το συστημα θα καταφερει να ξεμπλοκαρει τον τροχο, αλλα ισως χρειαστει να επαναλαβει περισσοτερες φορες τον ανωθεν κυκλο. Η διαρκεια του κυκλου ειναι πολυ μικρη, αλλα σιγουρα οι περισσοτερες επαναληψεις ειναι μη επιθυμητες, αφου το συστημα καθυστερει να φτασει στην ευσταθεια και επομενως δεν λειτουργει με τον βελτιστο τροπο. Ωστοσο, πιθανολογω οτι η επιπλεον δυναμη των φρενων που τοποθετηθηκαν θα εξισσοροπει την κατασταση αφου ωσπου να επελθει το μπλοκαρισμα θα εχουν 'ξεφορτωθει' περισσοτερη κινητικη ενεργεια απο τα εργοστασιακα φρενα, απαιτωντας μικροτερη αποσταση συνολικης ακινητοποιησης και αυτο ειναι το ρεζουμε για τον Κωστα και τον οποιοδηποτε, ΦΥΣΙΚΑ και δεν θελω να σε ανησυχησω,απλα συζητουμε το θεμα. Εξαλλου, και στα αυτοκινητα (τα οποια διαθετον στο συνολο τους ABS ειναι συνηθης η αναβαθμιση των φρενων.

Ελπιζω να μην τα εγραψα υπερβολικα περιπλοκα και βαρετα :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα