Jump to content
figomigo

Είναι πολλές γυναίκες οδηγοί αυτοκινήτων πραγματικός κίνδυνος;;;

Recommended Posts

Για να προλάβω μην καεί το θέμα από την αρχή, παρακαλώ μην αναλωθούν κάποιοι να υποστηρίξουν μια θέση χωρίς επιχειρήματα.

Η ερώτηση δεν είναι φυσικά φυλετική διάκριση ούτε αποσκοπεί σε τυχόν γενικεύσεις. Αφορά την σχέση του άλλου φύλου με την ικανότητα (δεξιότητα) της οδήγησης και ότι αυτό συνεπάγεται. Και ξεκινάω από την δική μου εμπειρία ως μοτοσυκλετιστής.....

Μοτοσυκλέτα πολύ συχνά πεσμένη από άτσαλο παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα του ωραίου φύλου.

Φλασάκι πολύ συχνά πάνω μα καταπάνω στη στροφή ή και καθόλου. Δεν είναι απαραίτητο πάντα. Το... βασικό είναι να καταφέρω να στρίψω!!

Κοκάλωμα στη μέση του δρόμου (ποιά αλάρμ;;) για αιτίες όπως: Α! να μια θέση να παρκάρω.

Κινητό να καίει, βλέμμα χαμένο και αυτοκίνητο στον αυτόματο...

Μαμά που έχει γυρίσει πίσω και τακτοποιεί κάτι στο μωρό ενώ το αμάξι κινείται...

Σε διασταύρωση που ενώ σε βλέπει να έχεις φτάσει θα πεταχτεί από λάθος υπολογισμό....

Πολλά από αυτά θα μου πεί κάποιος δεν τα κάνουν και οι άντρες; Φυσικά και τα κάνουν.

Δεν ξέρω όμως αν στη διαχείρηση της δύσκολης στιγμής έχει σημασία αν είσαι αρσενικό ή θηλυκό, σε όποια πλευρά και αν βρίσκεσαι αμυνόμενος ή φταίχτης. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οχι πως εμεις παμε πισω αλλα οι περισσοτερες γυναικες ειναι μονοκυτταροι οργανισμοι στο τιμονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μιλάμε για μοτοσικλέτες, οι αντρες στην μλκια έχουν τα πρωτεία και με μεγάλη διαφορά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γυναικες στο τιμονι απλα δεν την παλευουν.... την περασμενη βδομαδα μεσα σε μια μερα παραλιγο να παρασυρθω απο αυτοκινητο το οποιο κ στις δυο περιπτωσεις το οδηγουσε γυναικα.... Στη πρωτη περιπτωση πρωι πρωι (γυρω στις 08:30) στο περιφεριακο εγω με το 50ρακι μου να πηγαινω για το πανεπιστημιο κ απο μια στροφη στο αντιθετο ρευμα βλεπω 3 μηχανακια να πηγαινουν κανονικα κ απο πισω να περνει ανοιχτα τη στροφη με φανερη προθεση να προσπεσει τα μηχανακια που ηταν μπροστα κ εστι οπως πηρε τη στροφη βγηκε τελειως στο αντιθετο ρευμα κ βλεπω να ερχεται καταπανω μου , ευτυχως δοξα το Θεο καταφερα κ τη γλυτωσα....

Την ιδια μερα σε επαρχιακο δρομο : προπορευομενο οχημα μπροστα κ εγω απο πισω να ακολουθω στο τιμονι κ αυτη τη φορα ηταν γυναικα κ ετσι στο ασχετο (κ ενω ηθελα να την προσπερασω ) στριβει αριστερα χωρις φλας χωρις τιποτα, πλακωθηκα στα φρενα απο την τρομαρα μου αλλα ευτυχως δεν επεσα...

Βεβαια για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους υπαρχουν κ γυναικες που ειναι πολυ καλες στο τιμονι ... αλλα αυτες εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγες...

Αυτα απο μενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά κάτσε να έρθει το προυνό και να μπανίσει το θέμα το γυναικείο φύλο και θα δεις τι θα ακούσεις. Αν δεν σε έχει κράξει και μέχρι τότε για διακρίσεις και ρατσισμό κανένας σύντροφος. :spiteful: Καλού κακού πάρε κανά αντιφλεγμονώδες να είσαι προετοιμασμένος :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@@...............πριν 3 ΄ωρες αγκαλιάστηκα στοργικά με έναν ντελιβερα και μετά αρχίσαμε τις χριστοπαναγίες.

Το μαλακισμένο μου έκανε προσπέραση με όσα απο αριστερά ενώ πήγαινα να στρίψω αριστερά (με φλας). Ευτυχώς την έφαγα πλαγια και ξυστά στην βαση της μπαγκαζιέρας και εκ θαύματος δεν έπεσα (α ρε γαμημένα 210 κιλά επιτέλους χρησημέψατε κάπου!!! ) .... ο μάστορης σαπακιάστηκε.

Τροχαια κτλ δεν ήθελα να φωνάξουμε και ο καθένας πήρε τον δρόμο του.

Δεν χτύπησε κανείς...το Βερσίδι δεν έπαθε τίποτα πέραν μιας γρατζουνιας στην σχάρα. Το παπι κάτι γρατζουνιές από το σύρσιμο.

Για το πέος είμαστε ομαδικός σε όλα. Το ζάλογκο πέφτει και μακρύα ρε πούστη μου να πάω να φουντάρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ'αρχήν θεωρώ πως υπάρχουν και πολύ καλά τιμόνια γυναίκες(ελάχιστες βέβαια)!!πιστεύω πως η ΄΄ανικανότητα'' της πλειοψηφίας τους οφείλεται στην έλλειψη ψυχραιμίας και εμπειρίας εν συγκρίση με εμάς!!εν τω μεταξύ αν πας να τους δώσεις και καμιά συμβουλή τις πιάνει το φεμινιστικό τους και αρχίζουν να λένε πως τις ειρωνεύεσαι κλπ.(περί ορέξεως κολοκυθόπιτα)!!!

τέλος πάντων,τα καλά της ισότητας :lipssealed: !!πάντως εγώ στην περίπτωση που βρω μπροστά μου γυναίκα οδηγό(ή γέρο)κρατώ απόσταση και με την πρώτη ευκαιρία προσπερνάω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα φεμινιστικά δεν τα γλιτώνεις μόλις το δουν τα κορίτσια του forum. :peep:

Γνώμη μου πάντως είναι ότι στην πλειοψηφία τους δεν το έχουν το τιμόνι. Είναι καθαρά θέμα λειτουργίας του γυναικείου εγκεφάλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια φορα πετυχα κοκκινομαλλα αδυνατη τυπισσα με busa με αερογραφιες εξατμισεις κλπ να το πηγαινει ζικ ζακ αναμεσα απο αυτοκινητα και στο φαναρι με το πρασινο τ ειχε δωσει μια καντιλα αλλο πραμα!!!! Ολοι μειναμε μακακες κ ηθελα να την ζητησω σε γαμο αλλα δεν την προλαβαινα :P Σε γενικες γραμμες στη οδηγηση δεν το εχουν δυστυχως, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O καθένας που κάνει κάτι καλά ή όχι και εξαρτάται από το πόσο του αρέσει αυτό καθεαυτό.

Στις περισσότερες γυναίκες, αν τις ρωτήσεις, θα σου πουν οτι βρίσκουν την οδήγηση βαρετή μιας και ως φύλο έχουν πολλές περισσότερες ασχολίες γενικά από εμάς που είμαστε πιο μονόχνωτοι και πιο βαρείς σαν προσωπικότητες.

Για βάλε άντρα να κάτσει να σιδερώσει πουκάμισο να δεις πόσοι είμαστε που ξέρουμε να το κάνουμε σωστά....όχι γιατί δε πιάνει το χέρι μας....αλλά γιατί δε το γουστάρουμε και το βαριόμαστε απίστευτα.

Το ίδιο και με την οδήγηση.

επομένως και να αντιστρέψω και για τις γυναίκες. έχετε δει γυναίκα που γουστάρει την οδήγηση πόσο χέρι είναι? τους περισσότερους από εμάς τους πατάει κάτω.

ας μην ξεχνάμε οτι και η οδήγηση ξεκίνησε ως αυστηρά ανδρικό άθλημα λίγο πριν το 1900. Και φυσικά μην μου πει κάποιος οτι δεν επικρατεί οτι στην οικογένεια θα οδηγήσει ο άντρας για ταξίδι.....

αφήστε λοιπόν την σεξιστική πλευρά του πράγματος και δείτε το πιο ανάλαφρα το ζήτημα.

δεν έχει να κάνει με φύλο, αλλά με την ιδιοσυγκρασία του καθένα. :)

Τροποποιήθηκε από τον Giorgos_S

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά είναι συνδιασμός νομίζω. Νομίζω πως σε αντίληψη χώρου σε συνάρτηση με χρόνο υπερτερεί ο δικός μας εγκέφαλος, ενώ ο δικός τους σε οργανωτικά πράγματα και την αποφυγή ρίσκου. Γι'αυτό μπορεί συχνά να προκαλούν ατυχήματα (από κακό υπολογισμό), αλλά είναι σπάνιο γυναίκες να έχουν ατυχήματα με σοβαρές επιπτώσεις για τις ίδιες (είναι πιο "μαζεμένες" στο τιμόνι),

Από εκεί και πέρα, παίζει κι αυτό που λέει ο Giorgos_S παραπάνω.

Αν κάτι μ'αρέσει είμαι καλύτερος συνήθως από κάποιον που δεν του αρέσει και το κάνει από ανάγκη. Απλά στις περισσότερες γυναίκες το αυτοκίνητο είναι ένα καθαρά λειτουργικό θέμα και χωρίς περαιτέρω ενδιαφέρον, όπως είναι πχ για πολλούς από μας τα ρούχα. Εϊναι κατάλληλο για τον καιρό; Έχει τσέπες; Είναι σε αντρικά χρώματα; Το φοράω και δε με νοιάζει από εκεί και πέρα αν είναι σχέδιο της επόμενης άνοιξης ή του περασμένου χειμώνα, τι φοριέται από άλλους, κλπ. Ε κάπως έτσι βλέπουν οι πιο πολλές τη μηχανοκίνηση. Αν κοιτάξουμε ανάμεσα στις, ομολογουμένως μειοψηφία, που τους αρέσει και ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω να μάθουν πώς επιτυγχάνεται αυτή η ευκολία, μια χαρά οδηγάνε οι περισσότερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O καθένας που κάνει κάτι καλά ή όχι και εξαρτάται από το πόσο του αρέσει αυτό καθεαυτό.

Στις περισσότερες γυναίκες, αν τις ρωτήσεις, θα σου πουν οτι βρίσκουν την οδήγηση βαρετή μιας και ως φύλο έχουν πολλές περισσότερες ασχολίες γενικά από εμάς που είμαστε πιο μονόχνωτοι και πιο βαρείς σαν προσωπικότητες.

Για βάλε άντρα να κάτσει να σιδερώσει πουκάμισο να δεις πόσοι είμαστε που ξέρουμε να το κάνουμε σωστά....όχι γιατί δε πιάνει το χέρι μας....αλλά γιατί δε το γουστάρουμε και το βαριόμαστε απίστευτα.

Το ίδιο και με την οδήγηση.

επομένως και να αντιστρέψω και για τις γυναίκες. έχετε δει γυναίκα που γουστάρει την οδήγηση πόσο χέρι είναι? τους περισσότερους από εμάς τους πατάει κάτω.

ας μην ξεχνάμε οτι και η οδήγηση ξεκίνησε ως αυστηρά ανδρικό άθλημα λίγο πριν το 1900. Και φυσικά μην μου πει κάποιος οτι δεν επικρατεί οτι στην οικογένεια θα οδηγήσει ο άντρας για ταξίδι.....

αφήστε λοιπόν την σεξιστική πλευρά του πράγματος και δείτε το πιο ανάλαφρα το ζήτημα.

δεν έχει να κάνει με φύλο, αλλά με την ιδιοσυγκρασία του καθένα. :)

:clapping: :clapping: :clapping:

ΤΕΡΑΣΤΙΟ POST....αυτη ειναι ολη η αληθεια για το θεμα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι ενω όλες οι γυναίκες πετάνε τη σκούφια τους για σιδέρωμα και δε το βαριούνται καθόλου :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελαφρώς μειωμένη αντίληψη και ατσαλες κινήσεις στην οδήγηση που μπορεί να αποβούν μοιραίες σε κάποιον που δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως και οι δυο κατηγορίες έχουν τα δικά τους προβλήματα η κάθε μια βέβαια ξεχωριστά. Εμείς οι άνδρες από ''μαγκιά'' και οι γυναίκες από ''απροσεξία''. Τώρα ποια κατηγορία υπερτερεί της άλλης δεν είμαι ειδικός να αναφέρω αν και νομίζω πως τα πρωτεία τα έχουν οι γυναίκες!

Το σημαντικό είναι να μην βρεθείς σε λάθος στιγμή με λάθος άνθρωπο απέναντι σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι καθαρά θέμα λειτουργίας εγκεφάλου και μετά χαρακτήρα ατόμου.Οι γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά απο τους άντρες.Το καλύτερο πείραμα θα ήταν να οδηγούσαν στο δρόμο μόνο γυναίκες και μετά μόνο άντρες(αν δεν έχει γίνει ήδη)και να βλέπαμε τα αποτελέσματα,οπότε θα είχαμε μία πιο έγκυρη γνώμη νομίζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν πολλες γυναικες οδηγοι που νομιζουν οτι μαζι με το αυτοκινητο αγορασαν και τον δρομο

και γιαυτο θελουν να τον εχουν ολο δικο τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημοσιογράφος στο δρόμο ρωτούσε παρέες κοριτσιών και αγοριών για το ποιός οδηγάει καλύτερα, οι άντρες ή οι γυναίκες; Τα κορίτσια υποστήριζαν τις γυναίκες και τα αγόρια τους αντρες. Το ωραίο ήταν όταν ρώτησαν τα κορίτσια για το ποιος οδηγάει καλύτερα ανάμεσα στην μαμά και στον μπαμπά. Με μία φωνή όλες μαζί και ασυναισθητα είπαν.. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ..!!!

πουλάκια μου..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα ισχύει το εξής. Όποιος βλέπει το αυτοκίνητο/μηχανή απλά και μόνο σαν μεταφορικό μέσο, τη λαμακία του θα την κάνει. Είτε άντρας είτε γυναίκα. Απλά οι γυναίκες δεν το πολυγουστάρουν και οδηγούν αναγκαστικά με αποτέλεσμα να κάνουν παπαριές και να βγαίνει το όνομα για όλες. Ίσως και να μην είναι έτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γυναίκες οδηγούν συνήθως πιο "ενοχλητικά". Οι άντρες συνήθως πιο επικίνδυνα.

Όποια πρόχειρη γενίκευση και να κάνουμε όμως, βασισμένη στον περιορισμένο τοπικά μικρόκοσμό μας, έχει να κάνει με καθαρά κοινωνιολογικές αιτίες και εξηγήσεις οπότε μην το παιδεύετε :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα