Jump to content
AnotherFace

Πρόβλημα με μίζα!

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα!

Η ιστορια ξεκιναει πριν καμια εβδομαδα..

Μιζαρω και βλεπω να μιζαρει με δυσκολια το μηχανακι αλλα πηρε μπρος με την πρωτη..

(ακουστηκε σαν να μην ειχα μπαταρια)

Οταν σταματησα και πηγα να φυγω απο εκει που ημουνα μιζα γιοκ!

Το εβαλα σκαστο στην κατηφορα και πηρε καθως θεωρησα πως ειναι μπαταρια..

Απο εκεινη την μερα η μιζα δεν ακουγεται ΚΑΘΟΛΟΥ οταν την παταω..

Το περιεργο ειναι οτι 1 στις 10 μιζαρει κανονικα.. Τις υπολοιπες δεν ακουγεται κιχ και το βαζω σκαστο να παρει μπρος..

Το επισης περιεργο ειναι οτι εχει πεσει η ταση των φωτων.. Φεγγουν πολυ λιγοτερο..

Μπαταρια δεν ειναι σιγουρα γιατι θα ειχε φορτισει με τις διαδρομες που εχω κανει..

Με μια προχειρη ματια που του εριξε ο μηχανικος, μου ειπε πως δεν παιζει να ειναι ουτε καρβουνακια..

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να τρεχει..?

Υ.Γ μολις το αφησα συνεργειο να το τσεκαρει απο αυριο λογικα απλα θελω να ειμαι λιγο προετοιμασμενος..

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στήσε αυτί να μιζάρεις και να ακούσεις το κλασσικό κλάκ του ρελέ...Αν αυτό παίζει οκ να προετοιμάζεσαι για καρβουνάκια με τιμή περίπου 10 ευρώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε απο κανένα φίλο σου την μπαταρία και δοκίμασε,δεν είναι απόλυτο οτι θα έπρεπε να φορτίσει με τις διαδρομές.Αν τα έχει παίξει η μπαταρία δεν φορτίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στήσε αυτί να μιζάρεις και να ακούσεις το κλασσικό κλάκ του ρελέ...Αν αυτό παίζει οκ να προετοιμάζεσαι για καρβουνάκια με τιμή περίπου 10 ευρώ

Δεν ακουγεται.. Μονο οταν θα μιζαρει κανονικα θα ακουστει...

Πάρε απο κανένα φίλο σου την μπαταρία και δοκίμασε,δεν είναι απόλυτο οτι θα έπρεπε να φορτίσει με τις διαδρομές.Αν τα έχει παίξει η μπαταρία δεν φορτίζει.

Η αληθεια ειναι πως η μπαταρια δεν εχει αλαχθει ποτε και ειναι παλια.. Αλλα γιατι να μιζαρει καποιες φορες κανονηκοτατα εφοσον δεν φορτιζει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηνια maybe? Ανορθωτης? Παω στα βαθεια κατευθειαν, μιας και θυμαμαι τα drz να ειχαν ενα θεματακι με τα πηνια τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ηταν καρβουνακια θα εκανε τακ οταν πατουσες τη μιζα. απο τη στιγμη που εχουν πεσει τα φωτα ειναι στανταρ μπαταρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ κουλό ή χαζό ίσως αλλά έχεις τσεκάρει αν οι βίδες που κρατάνε τα καλώδια πάνω στη μπαταρία είναι σωστά σφιγμένες? Την είχα πατήσει έτσι πιο παλιά..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι πολύ εύκολο να δεις αν φταίει η μπαταρία. Εκεί που συνδέεται την αποσυνδέεις και συνδέεις το μηχανάκι με μια εξωτερική τροφοδοσία. Επίσης μπορεί να ισχύει αυτό που λέει ο nuntius, οπότε πάλι την αποσυνδέεις, την φορτίζεις και την ξανασυνδέεις καλά και προσεκτικά.

Για τα καρβουνάκια δοκίμασε να χτυπήσεις τη μίζα με ένα σφυρί. Αλλά πρέπει να το κάνεις καλά... συνήθως οι μηχανικοί ξέρουν πως. Κι εμένα είχε μείνει από καρβουνάκια και καποιες φορές έπαιρνε μπρος, κάποιες άλλες όχι, αλλά όσες φορές δεν πήρε μπρος ακουγόταν αυτό το χαρακτηριστικό "τακ" ή "κλακ" από την πλευρά του ρελέ που υπάρχει δίπλα από την μπαταρία.

Τροποποιήθηκε από τον vaelsod

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρια δεν φταιει σιγουρα.. Την ειχαμε μετρησει και ηταν κομπλε.. Τωρα δεν μπορω να τσεκαρω κατι γιατι το μηχανακι ειναι συνεργειο..

Απλα θελω να ειμαι προετοιμασμενος για το τι θα με βρει... :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τσεκαρε οντως τα καλωδια.απο κει και περα μπαταρια.αν τα εχει παιξει δεν φορτιζει οσες διαδρομες και να κανεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που είπε ο Nuntius όλοι οι παραπάνω. Έπρεπε να πάω Γιάννενα να μου πει ο μάστορας οτι δεν παίρνει μπροστά γιατί κάνει κάποιου είδους σώμα. Πού να φανταστώ πως οι σπίθες που έβγαζε η μίζα κατά τη μιζιά δεν ήταν από τα πολλά άλογα...

Τροποποιήθηκε από τον ax_ena_honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρία νο1

Ανορθωτής νο2

Αν είχες χόντα θα έλεγα ανορθωτής νο1 :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετρα με ενα πολυμετρο το ρευμα και αν εχεις λιγοτερο απο 14,4 volt τοτε ψαξου με πηνια και ανορθωτες ...

Αλλιως μπαταρια !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως σόρρυ κιόλας αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω... τι σόι μάστορας είναι αυτός που θέλει πάνω από μια μέρα για να δει τι φταίει? Εκτός αν είναι μόνο μηχανικός και δεν έχει καμία επαφή και σχέση με ηλεκτρικά. Οπου και πάλι όμως, αν ήταν σωστός θα έπρεπε να σε παραπέμψει σε ηλεκτρολόγο και όχι να σου κρατήσει το μηχανάκι μέσα και να σε αφήσει χωρίς μηχανή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως σόρρυ κιόλας αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω... τι σόι μάστορας είναι αυτός που θέλει πάνω από μια μέρα για να δει τι φταίει? Εκτός αν είναι μόνο μηχανικός και δεν έχει καμία επαφή και σχέση με ηλεκτρικά. Οπου και πάλι όμως, αν ήταν σωστός θα έπρεπε να σε παραπέμψει σε ηλεκτρολόγο και όχι να σου κρατήσει το μηχανάκι μέσα και να σε αφήσει χωρίς μηχανή...

Όχι απαραίτητα. Προχτές πήρα ένα pc για φτιάξιμο, το πήρα πέμπτη με προοπτική (με βάση το πρόγραμμά μου) να το δώ μέσα στο σ/κ. Λίγες ώρες ήθελε αλλά δεν τις είχα άμεσα οπότε.. Θα μου πείς, γιατί του είπε "άστο" και όχι "φέρτο αύριο που θα μπορώ να το δώ"... Μη ξεχνάς όμως οτι η νομοτέλεια του κόσμου των μηχανικών είναι άγνωστη σε εμάς τους αδαείς..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μηχανικοί δεν είναι ρομπότ να είναι πάντα απίκο, είναι άνθρωποι, αλλά και ρομπότ πάντα απίκο να ήταν, σκέψου λίγο ότι μπορεί και να προηγούνται άλλοι πελάτες στο συνεργείο... θα σου άρεσε να περιμένεις κι εσύ το μοτό σου, και να σου παίρνουν την σειρά άλλοι, γιατί ''τι-σόι-μάστορας μπλα μπλα μπλα''.

Την επόμενη φορά, σκέψου λίγο και την άλλη πλευρά, πριν σχολιάσεις.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αφησα για να το κοιταξει αυριο (μιας και εγω δεν ξυπναω νωρις..) γιατι το πηγα σημερα οταν εκλεινε.. :_thumbsup:

(παντα το ιδιο γινεται γ@μω τις αυπνιες μου γ@μω :tooth: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μηχανικοί δεν είναι ρομπότ να είναι πάντα απίκο, είναι άνθρωποι, αλλά και ρομπότ πάντα απίκο να ήταν, σκέψου λίγο ότι μπορεί και να προηγούνται άλλοι πελάτες στο συνεργείο... θα σου άρεσε να περιμένεις κι εσύ το μοτό σου, και να σου παίρνουν την σειρά άλλοι, γιατί ''τι-σόι-μάστορας μπλα μπλα μπλα''.

Την επόμενη φορά, σκέψου λίγο και την άλλη πλευρά, πριν σχολιάσεις.

Φίλε κι εσύ την επόμενη φορά διαβασε καλά τι είπε καποιος και σκέψου πριν απαντήσεις... γιατί εγώ μια χαρά τα σκέφτηκα γιατί τα έχω ζήσει καθως έχω υπαρξει στην θέση του πριν από λίγο καιρό. Το συγκεκριμένο για να ΔΕΙΣ απλά τι φταίει δε χρειάζεται πάνω από 10λεπτο. Οποια δουλειά κι αν έχει ο μαστορας το πολύ πολύ να περιμένεις κανα μισάωρο, μετά βγαίνει έξω, βάζει ένα ηλεκτρόδιο στη μίζα και στη μπαταρία, δίνει και το γνωστό χτύπημα για τα καρβουνάκια και τέλος. Αν μετά δεν φταίνε αυτά, τον στελνει σε ηλεκτρολόγο και δεν τον αφήνει αμήχανο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει να πάει στη δουλειά του για ένα (το πολύ) 10λεπτο που θα ασχολιόταν. Αυτό κάνει ένας ΣΩΣΤΟΣ μάστορας απλά για να ΔΕΙ τι φταίει. Μετά τον ενημερώνει για τη βλάβη και το κόστος και όποτε αυτός θέλει το φτιάχνει. Ετσι κι αλλιώς με λίγη ταλαιπωρία (κατηφόρα, σπρώξιμο) μπορεί να το κυκλοφορεί, οπότε γιατί να του το στερήσει???

Το αφησα για να το κοιταξει αυριο (μιας και εγω δεν ξυπναω νωρις..) γιατι το πηγα σημερα οταν εκλεινε.. :_thumbsup:

(παντα το ιδιο γινεται γ@μω τις αυπνιες μου γ@μω :tooth: )

Εκεί φταις εσύ. Αν έκλεινε, πολύ απλά τον χαιρετούσες και πήγαινες την επόμενη! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοειται αυτο! Απλα προτιμησα εν γνωση μου να μεινω σημερα χωρις μηχανακι απτο να ξυπνησω αυριο πρωι πρωι :yawn:

Καθε φορα το ιδιο γινεται :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α οκ τότε!!! :_thumbsup:

πάντως εγώ με τίποτα δεν θα ήθελα να μείνω χωρίς μηχανάκι, αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[...]Το συγκεκριμένο για να ΔΕΙΣ απλά τι φταίει δε χρειάζεται πάνω από 10λεπτο. [...]

Έχουμε γράψει 22 posts, σπαταλήσαμε πολύτιμους πόρους του internet που αν είχαν χρησιμοποιηθεί αλλιώς θα είχαμε κάνει την Ανδρομέδα αποικία μας, για 10 λεπτά υπόθεση?

Αρνούμαι κιουρία μου! :lac:

ΥΓ. σορυ για το σπάμ anotherface αλλά αφού βγάλαμε άκρη μάλλον ας κάνουμε λίγο πλακίτσα, ε?

Τροποποιήθηκε από τον nuntius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α οκ τότε!!! :_thumbsup:

πάντως εγώ με τίποτα δεν θα ήθελα να μείνω χωρίς μηχανάκι, αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος! :tooth:

Ουτε εγω απλα σιγα, μια βολτα που ιιισως βγω σημερα θα παω δικαβαλος :what:

Έχουμε γράψει 22 posts, σπαταλήσαμε πολύτιμους πόρους του internet που αν είχαν χρησιμοποιηθεί αλλιώς θα είχαμε κάνει την Ανδρομέδα αποικία μας, για 10 λεπτά υπόθεση?

Αρνούμαι κιουρία μου! :lac:

ΥΓ. σορυ για το σπάμ anotherface αλλά αφού βγάλαμε άκρη μάλλον ας κάνουμε λίγο πλακίτσα, ε?

Ελευθερα :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα