adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Eeeeeeevening, mybikers! Σήμερα έκανα στον εαυτό μου την εξής ερώτηση: Αν είχα τα φράγκα για χώρους/εργαλεία, καθώς και τον ελεύθερο χρόνο, τι βιβλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν έναν άσχετο σαν κι εμένα να αποκτήσει ένα μίνιμουμ θεωρητικό υπόβαθρο, και να ξεκινήσει σιγά-σιγά να κάνει απλές δουλίτσες στο μηχανάκι του, ώστε και να το γνωρίσει καλύτερα, αλλά και να κάνει μια χ εξοικονόμηση χρημάτων; Το έψαξα λίγο στο ιντερνέτι και έφτιαξα μια λίστα με διάφορα πραγματάκια. Σκέφτηκα πως το θέμα μπορεί να ενδιαφέρει και κάποιον άλλον στο φόρουμ, οπότε ιδού: Γενικές Γνώσεις - Συντήρηση How to Repair Your Motorcycle (Motorbooks Workshop) The Essential Guide to Motorcycle Maintenance: Tips & Techniques to Keep Your Motorcycle in Top Condition Motorcycle Basics Techbook (2nd edition) (Haynes Manuals) Motorcycle Workshop Practice Techbook Motorcycle Maintenance Techbook (Haynes Service and Repair Manuals) Modern Motorcycle Technology: How Every Part of Your Motorcycle Works Level 2 Diploma Motorcycle Maintenance & Repair Candidate Handbook Ηλεκτρολογικά Motorcycle Electrical Systems: Troubleshooting and Repair (Motorbooks Workshop) Motorcycle Electrical Manual Τροφοδοσία καυσίμου Motorcycle Fuel Systems TechBook (Haynes Techbooks) Αναρτήσεις Motorcycle Suspension Bible: Dirt, Street and Track Το fazerάκι μου! (Η σειρά έχει για πααααρα πολλά μηχανάκια) Yamaha YZF600R Thundercat and FZS Fazer Service and Repair Manual: 1996 to 2003 (Haynes Service and Repair Manuals) Στήσε το γκαράζ σου! How to Set Up Your Motorcycle Workshop: Tips and Tricks for Building and Equipping Your Dream Workshop DVDιά 8x BIKE ESSENTIALS - MOTORCYCLE MAINTENANCE TRIPLE DVD James Whitham's Motorbike Workshop [DVD] Άντε, και μηχανικός στη ducati... 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Οοοοοτι και να διαβασεις,εαν δεν πιασεις στα χερια το αντικειμενο............................................... Άλλο η θεωρια και άλλο η πραξη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Σαφέστατα, αλλά καλό είναι να έχεις ένα μπούσουλα, μια ιδέα του τι πας να κάνεις, ή/και κάποιον δίπλα σου να σου δείχνει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Βρες ενα κινητηρα κολλημενο να τους ειναι αχρηστος,παρε κλαι ενα βιβλιο που θα σου δειχνει τι εινια το καθε κομματι του μοτερ,ανοιξε το δουλεψε το και προσπαθησε να το ξανακλεισεις. Μην μπλεξεις με ηλεκτρικα με με με...............πιασε τον κινητρα για αρχη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Καλά, κάτσε να αλλάξουμε λάδια, φίλτρα, τακάκια, μπουζιά, ψυκτικά πρώτα, και την ψάχνουμε για κολλημένους κινητήρες. Σιγά-σιγά φίλε. Όσο για τα ηλεκτρικά, έχεις δίκιο, απλά τα έχωσα κι αυτά στην DIY λίστα, για όποιον ενδιαφέρεται... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Εύγε Αλέξανδρε για την προσπάθεια και την θέληση. Νομίζω πως ο απλός χρήστης πρέπει να ξεκινά από τα απλά θέματα συντηρήσεως και σταδιακά να εμβαθύνει στα περισσότερο σύνθετα. Άν καταφέρει και μπορεί μόνος του να κάνει τη βασική συντήρηση που γενικά είναι : 1.Αλλαγή στα τακάκια - φερμουίτ στα ταμπούρα (ότι έχει) 2.Αλλαγή λαδιών και φίλτρου 3.Αλλαγή ψυκτικού υγρού 4.Αλλαγή υγρών φρένων 5.Αλλαγή αλυσσιδογράναζα, (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι) έχει μια ωραία ενασχόληση, νομίζω πως το κάνει με αγάπη και είναι απόλυτα σίγουρος για το τι έκανε γιατί χμμμμ πολλές φορές στο συνεργείο δεν είναι και πάνω από όλα να γλυτώνει απίστευτα λεφτά και χρόνο. Έ για κάτι σοβαρότερο, ας πληρώσουμε και καμμιά φορά να ζήσουν και οι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο. Εύγε φίλε και πάλι ! Πολύ ωραίο θέμα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Εύγε Αλέξανδρε για την προσπάθεια και την θέληση. Νομίζω πως ο απλός χρήστης πρέπει να ξεκινά από τα απλά θέματα συντηρήσεως και σταδιακά να εμβαθύνει στα περισσότερο σύνθετα. Άν καταφέρει και μπορεί μόνος του να κάνει τη βασική συντήρηση που γενικά είναι : 1.Αλλαγή στα τακάκια - φερμουίτ στα ταμπούρα (ότι έχει) 2.Αλλαγή λαδιών και φίλτρου 3.Αλλαγή ψυκτικού υγρού 4.Αλλαγή υγρών φρένων 5.Αλλαγή αλυσσιδογράναζα, (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι) έχει μια ωραία ενασχόληση, νομίζω πως το κάνει με αγάπη και είναι απόλυτα σίγουρος για το τι έκανε γιατί χμμμμ πολλές φορές στο συνεργείο δεν είναι και πάνω από όλα να γλυτώνει απίστευτα λεφτά και χρόνο. Έ για κάτι σοβαρότερο, ας πληρώσουμε και καμμιά φορά να ζήσουν και οι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο. Εύγε φίλε και πάλι ! Πολύ ωραίο θέμα ! Καλά, εσύ μη μου δίνεις πολύ θάρρος, γιατί έχεις πολύύύύύ πρήξιμο να φας, αν μου βγουν και προχωρήσουν ένα-δυό πραγματάκια που σκέφτομαι... B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimijo 786 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Πότε ξεκινάμε ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Καλά, εσύ μη μου δίνεις πολύ θάρρος, γιατί έχεις πολύύύύύ πρήξιμο να φας, αν μου βγουν και προχωρήσουν ένα-δυό πραγματάκια που σκέφτομαι... B) Δεν θα φάω καθόλου πρήξιμο, προχώρα, ο τολμών νικά και εγώ τίποτα δεν ήξερα και κανείς τίποτα δεν ήξερε και μετά λέμε <<Καλά ρε για αυτό πλήρωνα τόσα χρόνια?>> . Τα σημεία πούχουν σημασία είναι να βρείς τα αναγκαία εργαλεία που κάνουν στο δικό σου εργαλείο γιατί με τον Νικόλα μια φορά πάθαμε το εξής για να καταλάβεις : Άντε να αλλάξουμε λάδια στη χοντρούλα, Χόντα είναι το δικό μου, Χόντα και του Νικόλα άρα το εργαλείο του φίλτρου λαδιού θα κάνει. Έκανε όπως κάνει και στο CBF αλλά έλα που στου Νικόλα δεν υπάρχει χώρος να μπεί και θέλει άλλο εργαλείο με αλυσσίδα για να το πιάσεις από το πλάι γιατί ΔΕΝ μπαίνει το εργαλείο της Χόντα. Μια χαζολεπτομέρεια μας έσκισε ! Κάναμε 2,5 ώρες να αλλάξουμε λάδια. Ξεφτίλα λέμε απίστευτη ! Αλλά μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο όμως. Επίσης ότι άλλο τυχόν ειδικό εργαλείο χρειάζεται και τις ροπές απαραίτητα για τις κρίσιμες βίδες π.χ. των φρένων γιατί εκεί δεν παίζουνε. Έχει αρκετά μυστικά αλλά στην πορεία όλα εύκολα είναι, μην ψαρώνεις. Πότε ξεκινάμε ? Α ρε Μητσάκο αρχηγέ, πάντα πρόθυμος !!!!!!! Γιαυτό σε αγαπάω και όχι μόνο ! Ρε σύ τώρα πούδα τα λίνκ είναι για αγόρασμα τα εγχειρίδια. Τρελός είσαι? Δεν τόχει κανένας φίλος την τρέλα μου μέσα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Jimijo 786 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Αμ πως .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 (τροποποιήθηκε) παρε και ενα βιβλιο που θα σου δειχνει τι εινια το καθε κομματι... ενα καλο βιβλιο, το οποιο το αγορασα μετα απο πολυ καιρο και πολυ οικονομια - αν και κοστιζει μονο 7.90 - ειναι το "Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ" το εχω διαβασει μια φορα στα πεταχτα και πλεον θα το διαβασω ξανα δινωντας περισοτερο βαση στις λεπτομεριες και στους δυσκολοτερους τομεις.. βεβαια εχει περασει απο τα χερια μου το απλο σερβις του παπιου, που ειχα πριν Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 7 , 2012 από τον originalksd Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 ενω το βιβλιο το αγορασα αφου πειρα το ybr (sorry για τυχον λαθη αλλα γραφω απο κινητο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 + το service manual κάθε μηχανής Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 (τροποποιήθηκε) ενα καλο βιβλιο, το οποιο το αγορασα μετα απο πολυ καιρο και πολυ οικονομια - αν και κοστιζει μονο 7.90 - ειναι το "Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ" Πολυ καλο βιβλιο και αυτο,αλλα γενικου περιεχομενου. Τον Μαρτη το ειχε προσφορα το ΜΟΤΟ που γιορταζε τα 500 τευχη. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 7 , 2012 από τον manosamos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bebis 121 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Από τα πιο ουσιαστικά πόστ εδώ μέσα. Εύγε. Για μένα η πεμπτουσία του μοτοσικλετισμού είναι το DIY και τα ταξίδια. Δηλαδή να φτιάχνεις τη μηχανή σου μόνος σου για να σε μεταφέρει αποβλημάτιστα στα ταξίδια σου. Όλα τ' άλλα είναι για να γίνεται κουβέντα και να χάνουμε το χρόνο μας. Η βιβλιογραφία που δίνεις είναι σχεδόν πλήρης. Απ΄αυτά εγώ έχω μερικά εγχειρίδια της Haynes και το εγχειρίδιο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ της μηχανής μου, εννοείται. Θέλω λοιπόν να πω το εξής: Όλα μαζί κοστίζουν περίπου 375 ευρώ. Να είσαι σίγουρος ότι όποιος τα αγοράσει και τα ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, τα χρήματα αυτά θα του επιστραφούν στο πολλαπλάσιο. Ίσως και εκατοντάδες φορές, εφόσον κάνει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο. Η γνώση που θα αποκομίσει θα είναι για μια ζωή και καμιά ημιμαθής μαστοράτζα δεν θα μπορεί να τον παραμυθιάζει πλέον. Είναι γεγονός ότι για κάποιον που δεν έχει βασικές σπουδές σε μηχανολογία/ηλεκτρολογία, τα manual της Haynes θα του φανούν λίγο δύσκολα, οπότε καλύτερα να ξεκινήσει με τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Αφού μάθεις τη θεωρία περνάς στην πράξη. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Πρώτα θεωρία, μετά πρακτική εξάσκηση. Όση αντιληπτικότητα κι αν έχεις, χωρίς να ξέρεις τι είναι η βαλβίδα, πώς λειτουργεί ο εκκεντροφόρος, τι κάνει ο αισθητήρας θέσεως στροφαλοφόρου, τι τους ήρθε στους σχιστομάτηδες και έβαλαν αυτά τα μαγνητάκια μέσα στο καπάκι του βολάν, τι είναι το CDI, πώς χρησιμοποιείται ένας εξωλκέας ελατηρίων,... κλπ, πώς να προχωρήσεις; Αν δεν έχεις μυρωδιά απ΄όλα αυτά, τι μοτέρ να πας να λύσεις; Και άντε και το 'λυσες. Μήπως θα είσαι μετά σε θέση να το ξαναδέσεις σωστά και να το ρυθμίσεις κιόλας, αν δεν ξέρεις τουλάχιστον τη βασική θεωρία για το πώς λειτουργεί το κάθε εξάρτημα; Τα ηλεκτρολογικά, ή μάλλον τα ηλεκτρονικά, είναι άλλο πακέτο. Λίγοι μπλέκονται μ' αυτά, γιατί λίγοι τα καταλαβαίνουν. Αν προσέξετε σε κάτι συνεργεία της συμφοράς υπάρχει ΈΝΑΣ που ξέρει καλά τα ηλεκτρολογικά. Οι υπόλοιποι απλώς του παραδίδουν το μηχανάκι μόλις τελειώσουν με τις μηχανικές επισκευές. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε όμως γιατί μερικά βασικά πραγματάκια μπορούμε να τα μάθουμε σχετικά εύκολα. Ο νόμος του Ωμ, ή πώς μετράμε την αντίσταση μιας λάμπας για να δούμε αν είναι καμμένη, νομίζω ότι θα τα παίζει κανείς στα δάχτυλα μετά από λίγη μελέτη και πρακτική εξάσκηση. Αυτό που χρειάζεται μετά τα βιβλία, είναι η αγορά μερικών απαραίτητων οργάνων μέτρησης (ροπόκλειδο και πολύμετρο) και κάποιων ειδικών εργαλείων για πιο προχωρημένες εργασίες -π.χ. λύσιμο μοτέρ, αν θέλει να ασχοληθεί κάποιος-, όπως εργαλείο συγκράτησης καμπάνας, εξολκέας ελατηρίων βαλβίδων, φιλεράκια, obd tool, κτλ. Οι οδηγοί DIY που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο επίσης είναι πολύ καλή πηγή δωρεάν γνώσης. Εγώ π.χ. πριν μερικά χρόνια όταν αποφάσιζα να ασχοληθώ με το DIY, δεν είχα κανέναν να μου δείξει τίποτα. Δεν είχα ιδέα τι είναι π.χ. οι βαλβίδες και τώρα έχω μάθει να τις ρυθμίζω -αν θες πίστεψέ το- από βιντεάκια στο ytube (εννοείται αφού είχα "ξεκοκαλίσει" πριν τα manual της Haynes). Για παράδειγμα, καλή πηγή είναι τα βιντεάκια της The Chain Gang για το F650. Δωρεάν, εδώ: http://faq.f650.com/....htm#DiscImages Όσοι έχετε το Σάββα δίπλα σας, "ξεζουμίξτε" τον (με την καλή έννοια εννοείται) και πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε. Μακάρι να είχα κι εγώ κάποιον που να ήταν πρόθυμος να μου λύνει τις απορίες in situ. Η παρουσία ενός μέντορα είναι ανεκτίμητη, γιατί σου γλιτώνει πολυυύ χρόνο. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές bebis. Σάββας rules και ευτυχώς δεν είναι ο μόνος στο φόρουμ. Είναι αρκετά τα παιδιά εδώ μέσα με γνώσεις, που θα σπεύσουν να βοηθήσουν αν πρόκειται για φάση μηχανάκι/φραμπεδούμπα/χαβαλές/αλληλοβοήθεια. Το επίπεδο του φόρουμ είναι πολύ καλύτερο από αυτό που φαίνεται τελευταία... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Αλέξανδρε αν είναι να ξεκινήσεις κάποια εργασία στην μοτοσυκλέτα σου, τα μόνα που χρειάζεσαι είναι τα εγχειρίδια είτε της clymer, είτε της haynes για το συγκεκριμένο μοντέλο της μοτοσυκλέτας σου. Είναι εντελώς step-by-step με φωτογραφίες και περιγραφές. Σου περιγράφουν εκ των προτέρων ότι εργαλείο και οτιδήποτε άλλο μπορείς να χρειαστείς. Και κατά 95% είσαι οκ. Άνθρωπος των θετικών επιστημών είσαι άρα την κλίση την έχεις. Σίγουρα θα γλυτώσεις χρήματα από μηχανικούς και θα μάθεις την μοτοσυκλέτα σου, αλλά θα πληρώσεις και μαμακίες. Προσωπικά όταν έβαζα χέρι στα ενδότερα (τώρα θα χρειαστεί να αρχίσω να ξαναβάζω αλλά το σέρβις της guzzi είναι αστείο) με μόνο εφόδιο τα παραπάνω εγχειρίδια είχα κάνει στο cbr600f μου τις εξής κυριότερες εργασίες α. ρύθμιση βαλβίδων (16 βαλβίδες, κόντρα παξιμάδι, 1 εκτός ορίων στα 50Κ με 100% επιτυχία, αλλά χάλασα τα πάσα σε μία από τις 8 βίδες του αλουμινένιου καπακίου και έχανε ελάχιστο λαδάκι εκεί από τότε-δεν είχα δυναμόκλειδο) β. συγχρονισμός καρμπυρατέρ (είχα αγοράσει ένα όργανο από Γαλαίο με υδράργυρο 27.000δρχ, πολύ εύκολη διαδικασία - 100% επιτυχία) γ. άνοιγμα καθάρισμα καρμπυρατέρ, σήκωμα βελόνες με ροδέλες και αλλαγή ζιγκλέρ. Εύκολη διαδικασία -100% επιτυχία δ. αλλαγή ρουλεμάν λαιμού. Εδώ δεν μπορούσα να τα βγάλω με τίποτα τα μαμίδια με το χτύπημα που έδειχνε το εγχειρίδιο και αναγκάστηκα να φωνάξω βοήθεια. Ήθελαν φλόγιστρο. Από εκεί και πέρα έχω σκαλώσει μέχρι και σε αλλαγή αλυσίδας did, όπου για να βάλεις τον κρίκο και ασφάλεια σε αυτή, θέλει αναγκαστικά ένα μηχανισμό. Την δεύτερη φορά τον πήρα. Πιτσιρικάς θυμάμαι, μια φορά όταν είχα λύσει το καπάκι του παπιού, είχα ξεχάσει να βάλω την βίδα του γραναζιού του εκκεντροφόρου και μια άλλη φορά είχα αλλάξει μπροστινό γρανάζι και δεν έβαλα καλά την ασφάλεια και μου εκσφεντονίστηκε το γρανάζι εν κινήση (αυτά όμως χωρίς οδηγίες με τεχνική δοκιμής και λάθους) Α και μια φορά προσπαθώντας να ξεβιδώσω μια βίδα στο μοχλικό, έπαθα τενοντίτιδα στον καρπό και έμαθα ότι υπάρχουν κάτι Loctite που ξεβιδώνουν μόνο με φλόγιστρο. Κατά τα άλλα έίναι ωραία τα μαστορέματα, συνδέεσαι περισσότερο με την μοτοσυκλέτα σου και νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποιήθηση για τα αν σε αφήσει στον δρόμο. Οπότε καλή αρχή. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Μάκης, σε τί χώρο έκανες αυτές τις δουλειές; Είχες γκαράζ δικό σου; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Τα πιο πολλά σε γκαράζ. Κάποια πράγματα που θέλουν χρόνο και λύσιμο κινητήρα,δεν μπορείς να τα κάνεις στο πεζοδρόμιο γιατί αν κολλήσεις τι κάνεις? Επίσης δεν πρέπει να φυσάει πχ γιατί αν έχεις ανοίξει κινητήρα καλό είναι να μην γεμίσει με σκόνη,φύλλα κλπ. Να αλλάξεις λάδια, μπουζιά,τακάκια κλπ μπορείς εύκολα και στο πεζοδρόμιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Χμμμμ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Αν δεν έχεις γκαράζ, βρες κάποιον που να έχει. Επίσης σημαντικό είναι τα εργαλεία. Πρέπει να έχεις μια βασική γκάμα και να είναι και ποιοτικά. Έχω στραβώσει εγώ άλλεν και έχω σπάσει γαλλικά και έχω φάει κεφάλια από βίδες και πάσα ουουου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2012 Δεν με αγχώνουν αυτά, είναι στο πρόγραμμα. Ο χώρος όμως είναι θέμα. Ίδωμεν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 (τροποποιήθηκε) Καλημέρα αγαπητοί σύντροχοι. Να προσθέσω σε όλα τα πολύτιμα που ανέφεραν οι λοιποί φίλοι λίγοκαι πάλι την οικολογική συνείδηση. Ποτέ δεν πετάμε λάδια στον υπόνομο ούτε αντιπηκτικά παρά μόνο ότι χρησιμοποιούμε και είναι βιοδιασπώμενο. Παίρνουμε ένα ειδικό δοχείο συγκεντρώσεως λαδιού κοντά στα 15-16 ευρώ και άμα γεμίσει με τα 6 λίτραπου παίρνει τα πάμε είτε σε συνεργείο είτε στις μαρίνες σκαφών πούχουν δοχεία συγκεντρωσεως λαδιών του ενός τόνου και τα ρίχνουμε εκεί. Όσο αφορά τα εργαλεία που απαιτούνται. Είναι αρκετά, κοστίζουν και αυτά αλλά θα τα πάρουμε σιγά σιγά με αρχή τουλάχιστον τα βασικά απαιτούμενα ήτοι : 1.Ένα πλήρες σέτ καστάνια - καρυδάκια 1/2 ίντζας και 1/4 για δύσκολα σημεία. 2.Ένα σέτ γερμανικά 3.Τα κατάλληλα για την μηχανή εργαλεία για λύσιμο φίλτρου λαδιού και μπουζόκλειδο. 4.Ένα σετάκι άλλεν και 5.Δυναμόκλειδα ένα μικρό και ένα μεγάλο. Μετά επεκτεινόμαστε σιγά σιγά με ειδικά εργαλεία. Μάκη ετοιμάσου και σύ για το team πουλάκι μου ! Και υπόψη.....το φόρουμ έχει γκουρού που εμείς μπροστά τους είμαστε οι βοηθοί του στύλ φέρε το 14άρι κ.λ.π. Επίσης έχει πολύτιμα <<φτιάξτο μόνος σου>> που θέλουν καλή μελέτη. Για πάμε λοιπόν γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Υ.Γ. Θάγραφα και άλλα όμως σε λίγο ξεκινώ με την τελική βρωμομετακόμιση και θα ψοφήσω σήμερα................. σιχαίνομαι τις μετακομίσεις ! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 8 , 2012 από τον ΣΑΒΒΑΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 καλή σου / μας / σας δύναμη λοιπόν & καλή μέρα σε όλους !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες