Jump to content
Ταξιδευτής

71ος Παράλληλος: Η μοναξιά του αναβάτη...

Recommended Posts

Αυτα τα οδοιπορικα ρε κ.κ.Διαχειριστες και Συντονιστες,μηπως ειναι ευκολο να τα ενωνει καποιος στο τελος των ποστ ωστε να τα διαβαζουμε μονορουφι χωρις διακοπή για διαφημισεις;.........

Για παμε Νικολα...ανοιγει η ορεξη σιγα σιγα...σε περιμενει και το κοριτσι...για παμε...

Έχω ξεκινήσει το μάζεμα του για να βγει σε PDF σαν βιβλίο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτα ΔΕΝ χανονται με τιποτα.

Τροποποιήθηκε από τον asterixx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ξεκινήσει το μάζεμα του για να βγει σε PDF σαν βιβλίο!

Φίλε Στέλιο, όταν το ετοιμάσεις το αρχείο, και φυσικά με την άδεια του συγγραφέα ( :respekt::worthy: ) και των mods, θα παρακαλούσα να το ανεβάσεις κάπου εδώ μέσα να μπορέσουμε να το κρατήσουμε όλοι στην βιβλιοθήκη μας! :drool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι να πει κανεις?... μαγικη η περιγραφη σου ρε φιλε!...σαν να σε εχω μπροστα μου και τα λες μονο σε μενα !.... χαιρομαι για σενα !...νιωθω τη χαρα σου !

...θα περιμενω να διαβαζω καθε φορα και απο λιγο αυτη σου την περιπετεια !... κανε κουραγιο και γραφε για μας τους πνευματικα "συνταξιδιώτες" σου!...δωσε τροφη για ονειρα!

........... :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι να πει κανεις?... μαγικη η περιγραφη σου ρε φιλε!...σαν να σε εχω μπροστα μου και τα λες μονο σε μενα !.... χαιρομαι για σενα !...νιωθω τη χαρα σου !

...θα περιμενω να διαβαζω καθε φορα και απο λιγο αυτη σου την περιπετεια !... κανε κουραγιο και γραφε για μας τους πνευματικα "συνταξιδιώτες" σου!...δωσε τροφη για ονειρα!

........... :_rock-on:

Ελπίζω μόνο να μην πλακώσεις τις πίτσες εκεί στο μαγαζί σου όσο διαβάζεις το οδοιπορικό του Νίκου, γιατί σε βλέπω κάπως έτσι :tooth:

Σαλάτες λέει αυτός ότι τρώει..... μάλλον εννοεί 2-3 μποστάνια. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι στην δουλεια και μπαινοβγαινω στο τοπικ καθε 10 λεπτα να δω αν εχει γραφτει συνεχεια!!

Σε ευχαριστουμε Ταξιδευτη!!

Διαβαζοντας την περιγραφη σου κυριολεκτικα μας μεταφερεις αλλου, σαν να ειμαστε και εμεις μαζι σου στο ταξιδι! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτα τα οδοιπορικα ρε κ.κ.Διαχειριστες και Συντονιστες,μηπως ειναι ευκολο να τα ενωνει καποιος στο τελος των ποστ ωστε να τα διαβαζουμε μονορουφι χωρις διακοπή για διαφημισεις;.........

Επιχειρήθηκε στο παρελθόν Κώστα αλλά είχε αντιρρήσεις ο συγγραφέας και έγιναν σεβαστές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ Παναγιωτη,αναφερεις μια παραμετρο που δεν ειχα υπολογισει και ειναι απολυτως σεβαστη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιχειρήθηκε στο παρελθόν Κώστα αλλά είχε αντιρρήσεις ο συγγραφέας και έγιναν σεβαστές.

Xωρις να ξεφευγουμε παιδια, αφου το θελετε, σκεφτηκα να γινουν minimize τα διαφορα μηνυματα (το γνωστο "το μνμ εχει κρυφτει απο τους συντονιστες") ωστε να μενει καθαρο και τακτικο το θεμα, αλλα χωρις να σβηνονται και τα ωραια σχολια που ειναι και η ουσια σε ενα ταξιδι... Θα μπορουσε μια στο τοσο ενας συντονιστης να μπαινει και να ριχνει μια ωραια σκουπα και αφου πια τα διαφορα σχολια κλπ εχουν γραφτει και διαβαστει.

(Συνεχιζουμε)

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τοπιο πλεον ειχε αλλαξει δραματικα. Οι χαμηλες καταπρασινες πλαγιες της βορειας Ιταλιας ειχαν δωσει τη θεση τους σε τεραστιους βραχωδεις ογκους που ορθωνονταν γυρω μου σε ενα θεαμα πραγματικα μεγαλειωδες...

Κοιτες ποταμων περνουσαν αναμεσα σε πανυψηλες οροσειρες, ενω ο δρομος εμοιαζε με ενα γκριζο φιδακι που ξεδιπλωνοταν αναμεσα σε βραχους, δεντρα και νερο...

8027357161_26f3eab690_b.jpg

Στο βαθος τα συννεφα χορευαν πανω στις καταπρασινες κορυφες, σε ενα αεναο παιχνιδι της γης με τον ουρανο, φτιαχνοντας μια μοναδικη εικονα απο αυτες που σε συνοδευουν για παντα και σου θυμιζουν οτι η ομορφια βρισκεται εκει εξω, στα πιο απλα, στα πιο μικρα...

Και μεσα σε ολα αυτα, ο δρομος μπροστα που ανοιγοταν μεχρι τον οριζοντα...

8027357747_b15e2f4f7c_b.jpg

Εδω ανοιγαν τα ματια, η ψυχη και το μυαλο και προσπαθουσαν να χωρεσουν μεσα τους το μεγαλειο αυτο... Τιποτε αλλο...

Και οπως εβλεπα δεν ημουν ο μονος που σκεφτοταν ολα αυτα τριγυρω...

8027358523_e2e18777e9_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O δρομος συντομα αρχισε να ανηφοριζει μεσα απο μικρους και γραφικους οικισμους, ολοενα και πιο στενος, αλλα τιποτα δεν μαρτυρουσε αυτο που βρισκοταν μπροστα...

8027357804_d30c0de1d3_c.jpg

...ωσπου οι πρωτες στροφες του πιο διασημου Ελβετικου πασου ανοιχτηκαν μπροστα μου.

"Stairway to heaven", σκεφτηκα χαμογελοντας και το παρτυ ξεκινουσε!

8027359843_e87502efd9_c.jpg

Αρχισα να ανεβαινω και η μια φουρκετα διαδεχοταν την αλλη σε ενα γιγαντιο rollercoaster, απανωτες ανηφορικες στροφες ξανα και ξανα και ξανα, με μια ασφαλτο που σε προκαλουσε να ξυσεις μεχρι και τα γκριπ!

Και ολα αυτα ενω η θεα κατω πραγματικα εκοβε την ανασσα...

8027360609_d355c0f146_b.jpg

Τρεχουμενα νερα παντου, ποταμια που κατεβαιναν απο τις πλαγιες του βουνου και μεγεθη που δεν θα χωρουσαν στον καλυτερο ευρυγωνιο φακο του κοσμου... Τι να σου κανει μια ταλαιπωρη φωτογραφικη οταν εχεις μπροστα σου τετοιες εικονες;

8027361329_077f3ac594_b.jpg

8027363444_bcb342cbd9_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεβαινοντας, απο ενα σημειο και μετα η μπαλα χαθηκε τελειως... Το μυαλο μηδενισε, κλειδωσε, πεταξε τα κλειδια στον αγυριστο και παρεδωσε στα ματια και την ψυχη.

Αυτο που εβλεπα μπροστα μου απλα δεν μπορουσα να το περιγραψω με λογια...

Εικονες βγαλμενες απο τα καλυτερα μου ονειρα...!

8027362089_222a535b47_b.jpg

8027362708_a9cc7e5c36_b.jpg

Το GPS εδειχνε ηδη 2.000 μετρα υψομετρο και τα συννεφα κυλουσαν συμπαγη πανω στην ασφαλτο σαν να ηταν κατι ζωντανο...

8027362673_2370cb864e_b.jpg

... ενω εκαναν ολο το δρομο να μοιαζει σαν να εχει παρει φωτια...!

8027363367_4d1081be53_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωσπου τελικα.... Ο προορισμος:

8027365803_de92b143aa_c.jpg

Εχοντας δει πολλες φορες ταξιδιωτικα με τα γνωστα parking και τα μεγαλα τουριστικα κιοσκια στα πασα των Αλπεων, θεωρουσα οτι ετσι θα ηταν και εδω. Οχι ακριβως. Στο υψηλοτερο σημειο του πασου που βρισκομουν αυτη τη στιγμη δεν υπηρχε τιποτα παρα μονο ενα παλιο και ερειπωμενο πλεον πανδοχειο, πραγματικα στη μεση του πουθενα...

8033608861_e5b9d20430_b.jpg

Ποσες φορες στη ζωη μας μπορουμε να βαζουμε στοχους και να ειμαστε στη θεση να τους φτανουμε, να τους αγγιζουμε με τα ιδια μας τα χερια; Αυτο το ταξιδι ηταν ακριβως αυτο: στοχοι, σημεια στο χαρτη ενος μυαλου, που ηθελε να τα δει απο κοντα, να τα αγγιξει, να νοιωσει τη χαρα της κατακτησης, οτι και αυτος ηταν εκει!

Το αν αξιζε η αναμονη και ο κοπος θα φαινοταν "στο χειροκροτημα" ομως αν νομιζατε οτι ειχαμε τελειωσει ετσι απλα, απατασθε...

8027366006_97f7c109f2_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχ ρε Νίκο!ΑΧ ρε Νίκο!!!

Πάλι καλά που υπάρχεις και εσύ και ταξιδεύω μαζί σου και ξεχνάω την μιζέρια και την κακομοιριά που με πιάνει ώρες ώρες...

Μακάρι να βρεθώ εκεί κάποια στιγμή και να ξέρεις ότι όταν γίνει αυτό, η Αύρα σου θα μου κρατάει συντροφιά.... :respekt: :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τετοια μερη θες να ξεψυχησεις ηρεμος στα βαθια γεραματα,συλλογιζομενος πόσα περασες στην πολυβουη ζωη σου και στριβοντας το ασπρο γένι σου,ατενιζοντας τη μαγεια της φυσης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τετοια μερη θες να ξεψυχησεις ηρεμος στα βαθια γεραματα,συλλογιζομενος πόσα περασες στην πολυβουη ζωη σου και στριβοντας το ασπρο γένι σου,ατενιζοντας τη μαγεια της φυσης...

θα προτιμούσα εκεί στο "στρίβοντας" μετά να ακολουθεί "το άσπρο ducati 848 evo σου"...

πειράζει? :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα προτιμούσα εκεί στο "στρίβοντας" μετά να ακολουθεί "το άσπρο ducati 848 evo σου"...

πειράζει? :peep:

Aμα "το'χεις" στα βαθια γεραματα...χαλαλι σου!!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κρυο σε τετοιο υψος δεν αστειευοταν παρα τον ηλιο που εκανε φιλοτιμες προσπαθειες να με ζεστανει. Αν κατακαλοκαιρο με ηλιο ειχε τετοια ψυχρα, το χειμωνα ηθελα καν να σκεφτω πως θα ηταν εδω.

Καπου εκει ακουσα ηχο μηχανων και ειδα μια μεγαλη ομαδα μηχανοβιων να περνανε χαιρετωντας και αποφασισα να τους ακολουθησω κατεβαινοντας πλεον απο την αλλη πλευρα του βουνου. Δεν ειχα προλαβει να κανω πανω απο 3 χιλιομετρα οταν ειδα το λογο που οι περισσοτερες μηχανες δεν σταματουσαν στην κορυφη οπως εγω αλλα συνεχιζαν πιο κατω...

8027369263_c528edfd15_b.jpg

Σταματησα στην ακρη της αλανας και καθισα εκει σωπηλος. Χαιδεψα το ντεποζιτο της Αυρας και θαρρεις την ακουσα να μου ψυθιριζει "Σε τετοια μερη θελω παντα να με φερνεις, να γεμιζω απο τις ομορφιες του κοσμου..."

8027369282_f46d51c81a_c.jpg

Δεν ηξερα τι να πω. Η θεα ηταν τοσο εκθαμβωτικη που χαμογελουσα σαν χαζος μπροστα σε αυτο που δεν χωρουσε μεσα στα ματια μου...

8027370017_b511f0c79b_b.jpg

Στο mp3 αρχισε να παιζει το

και αρχισα να σιγοτραγουδαω...

"If I leave here tomorrow

Would you still remember me?

For I must be traveling on, now,

'Cause there's too many places I've got to see.

But, if I stayed here with you, girl,

Things just couldn't be the same.

'Cause I'm as free as a bird now,

And this bird you can not change..."

8027368437_1681179804_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθομουν εκει πολυ ωρα. Καποια στιγμη το μηνυμα στο κινητο με ξυπνησε απο το ονειρο. Ηταν η Christie που ρωτουσε που ημουν. Η ωρα πλησιαζε 4 το απογευμα και ειχα αλλα 250 χιλιομετρα μεχρι το Guebwiller -oσο και να μην ηθελα επρεπε να πηγαινω.

Καβαλησα τη μηχανη και ξεκινησα να κατεβαινω το πασο ομως ειχα πολλα ακομα να δω...

8027371711_fd2c203a6e_c.jpg

Εξαλλου ο δρομος που τοση ωρα χαζευα απο ψηλα περνουσε ετσι και αλλιως απο το αλλο διασημο πασο της Ελβετιας, το Grimselpass.

8027371102_a96b7a3c35_c.jpg

Οι ρυθμοι ραθυμοι πλεον -ηθελα να απολαυσω καθε στιγμη που βρισκομουν σε αυτα τα μοναδικα μερη και το ιδιο εκαναν και οι συνταξιδιωτες μου...

8027371814_095942ce23_c.jpg

Οσο ανεβαιναμε ομως ο καιρος αρχιζε πλεον να δειχνει τα δοντια του: ο ηλιος χαθηκε μεσα στα συννεφα και το κρυο τωρα ηταν πολυ τσουχτερο...

Οντας μεσα σε αρκετη ομιχλη και με το ψιλοβροχο να πεφτει δεν ειχα πολλα να δω: ο δρομος συντομα με εβγαλε στη κορυφη οπου περιμενε το κλασσικο τουριστικο περιπτερο, με καποιους παραξενους εκπροσωπους της τοπικης πανιδας...

8027374977_a014695563_c.jpg

...αλλα και μερικους ακομα πιο περιεργους συνταξιδιωτες!

Grimselpass, 2012

8027374189_607bd5dfe4_c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8027374977_a014695563_c.jpg

Eμ οταν λεω εγω οτι τα Honda ειναι πολυ πισω σε τεχνολογια...δεινοσαυροι...καποιοι παρεξηγΑνε... :mB_kalo_e::beee:

(γμτ...BMW ειναι η αλλη μοτο στη φωτο;...φτου! :blush2: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκανα σταση να ξεμουδιασω και περπατησα τριγυρω. Το μερος ειχε πολυ πλακα. Οι παραξενες σιδερενιες κατασκευες ηταν διασπαρτες τριγυρω. Ποιος τις ειχε φτιαξει αραγε; Παντως οποιος και να ηταν ειχε πολυ ταλεντο και μερακι...

Οπως περπατουσα χαζευοντας το επιβλητικο ορεινο τοπιο, μεσα στην πυκνη ομιχλη ξαφνικα ειδα.... νερο;! Απιστευτο! Μια μεγαλη λιμνη στα 2.100 μετρα!

8027380031_6f8d26c6a4_c.jpg

Και αυτο δεν ηταν τιποτα...

Η πορεια συνεχιστηκε προς το βορρα μεσα στη καταχνια, ωσπου μεσα απο την ομιχλη εμφανιστηκε μια εικονα που δεν θα ξεχασω ποτε: το φως λες και επαιζε με τα συννεφα και επεφτε πανω μια μεγαλη λιμνη που απλωνοταν τωρα μπροστα μου γεμιζοντας την με χρωματα!

Η "μοναδικη στιγμη" -εκεινο το σημειο στο χρονο που ολα συμπιπτουν για να δημιουργησουν κατι πανεμορφο- και εγω ημουν τοσο τυχερος να ειμαι εδω τωρα!

8027379198_9feb2da083_b.jpg

Ο δρομος μπροστα ανοιγοταν ατελειωτος ξανα και εγω παρακαλουσα αυτο το ταξιδι να μην τελειωσει ποτε...

8027380134_b40a9d63f5_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δρομοι και εικονες βγαλμενες θαρρεις απο ονειρα... Η Ελβετικη φυση ηταν πραγματικα συγκλονιστικη!

8027381834_ec256ef73e_b.jpg

Ο δρομος απλωνοταν μπροστα μου ανοιχτος μεχρι εκει που εβλεπε το ματι και τα τοπια ηταν σαν πινακας ζωγραφικης...

8027382586_66b9646a6e_b.jpg

8027385527_3c2634c5c0_b.jpg

8027384727_3fc9f29a0a_b.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτα τα ταξιδια δεν τελειωνουν ποτε Νικολα!

Μπορει οι δρομοι να μας οδηγουν πισω στις πατριδες μας αλλα κομματια τις ψυχης μενουν για παντα εκει.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα