Jump to content
estebahn

Αλλοπροσαλλη συμπεριφορα PC ~ με εχει τρελανει

Recommended Posts

Καλησπερες παιδια,

ξερω οτι ειμαι στο mybike και οχι σεforum για PC, αλλα αυτο ξερω, αυτο εμπιστευομαι :P

Γραφω για τα προβληματα που αντιμετωπιζω με το desktop μου, γα την λυση των οποιων τοσο εγω, οσο και γνωστης φιλος εχουμε σηκωσει τα χερια ψηλα.

Το PC λοιπον σε ασχετες στιγμες κολλαει. Και οταν λεμε κολλαει εννοω κολλανε τα ΠΑΝΤΑ ακομη και ο κερσορας. Δεν συμβαινει με μια συγκεκριμενη εφαρμογη, ουτε παντοτε, ουτε καν εχει συγκεκριμενη συχνοτητα. Οκ θα μου πειτε, κανε ενα format που ειναι η απλουστερη λυση να εχεις ενα καθαρο συστημα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αφου το PC κολλησει και του κανω hard reset μη εχοντας αλλη λυση αδυνατει να ξεκινησει. Τι εννοω; Δεν δειχνει ΤΙΠΟΤΕ, ουτε καν το BIOS απλα μπαινει σε αναμονη η οθονη καποια στιγμη. Αναγκαστικα τοτε το κλεινω απο το διακοπτη του τροφοδοτικου για να το ανοιξω μετα απο 1-2 ημερες.

Αλλο παραδοξο ειναι αυτο¨Αφου "ξεκουραστει¨για μερικες ημερες θα λειτουργησει κανονικα, θα κολλησει μετα ξανα μετα απο πχ 8 ωρες στη συνεχεια μετα απο 2 ωρες και μετα ανα δεκαλεπτο. Επισης, αν του αλλαξω πριζα και δωματιο ξαναπαιρνει τα πανω του για ενα διαστημα. Ποσο αλλοκοτα ειναι ολα αυτα;

Τι να υποθεσω εγω λοιπον;

software προβλημα; αλλα πως δεν λειτουργει ουτε το BIOS?

hardware προβλημα; αλλα τοτε πως για χρονικα διαστηματα λειτουργει κανονικα; Σημειωνω οτι οταν δεν κολλαει τα παντα τρεχουν διχως προβληματα.

Θερμοκρασιες; Δεν κανει πλεον τοση ζεστη και μπορει να καλλησει εχοντας λειτουργησει 10 λεπτα ενω να μην υπαρχει θεμα λειτουργωντας 5-6 ωρες σερι

Τα ηλεκτρολογικα του σπιτιου με βαζουν σε υποψιες και εχει ηδη παραγγελθει σταθεροποιητης τασης, αλλα και παλι τα προηγουμενα 4 χρονια που μενω εδω δεν υπηρχε θεμα!

Τα φωτα σας mybikers, με εχει τρελανει το οτι δεν ξερω ΤΙ φταιει. σορρυ για το σεντονακι

ΥΓ xp sp3 τρεχει παρεπιπτοντως αν βοηθαει καπου αυτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχεις ιό στο pc.

Τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που είναι σπασμένο και όχι original.

Αλλά αυτό με τον ιό είναι μάλλον...

Έχεις ιό στο pc.

Τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που είναι σπασμένο και όχι original.

Αλλά αυτό με τον ιό είναι μάλλον...

Του κάνεις format και βλέπεις αν συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν κάτι χρόνια είχα κάποιο παρόμοιο πρόβλημα στο pc (αντί να κολλάει μου έκανε μόνο του restart) και τελικά ήταν ιός, έκανα format και όλα ok .

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω να οφείλετε σε ιό αυτή η συμπεριφορά...

Αν είχε ιό στο hard reset δεν θα επανερχόταν?? ;)

Εγώ ποντάρω σε μνήμη Ram, ή σε πυκνωτές μητρικής.. ;)

(Είχα πάθει κάτι αντίστοιχο πριν 2 χρόνια, και ήταν οι πυκνωτές της γραφικών, τους οποίους μπήκα στον κόπο να αλλάξω πριν 3 βδομάδες :D )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε αρχικά ένα memtesτ

Δούλεψε το μηχάνημα με ένα linux live cd για κανα δυο μέρες και δες αν θα κολλήσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποντάρω σε ελαττωματικές μνήμες, τι μου δίνεις ;

Μάλλον τι μνήμες έχεις μπας και σε βολέψω μικρέ μου σκλάβε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήρθατε 3ος μεσιέ...

Έχουμε ποντάρει όλα μας τα πλούτη στη Ραμ...

(Και μετα σου λέει πάρε γιαπάνικο...βίβα ιτάλια... τα απρίλια σε φάγανεεεε χαχαχα)

Τροποποιήθηκε από τον DrDoom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τη σειρά που στα γράφω τσεκάρεις:

Δίσκος με το λειτουργικό

Μνήμες

Τροφοδοτικό

γουγλάρεις και τα βρίσκεις όλα

Για δίσκο κατεβάζεις το Hard Disk Sentinel και κοιτάς για προβλήματα στην κατάστασή του.

Για μνήμες bootable cd με memtest. Τρέχεις τα τεστ 5 και 8 για καμιά 50αριά λούπες. Αν σου βγάλη λάθη μνήμες και τέλος.

Αν είναι καθαρά πάμε στο τροφοδοτικό.

Για τροφοδοτικό ξεκουμπώνεις οποιαδήποτε έξτρα συσκευή για να ''αλαφρώσει''....π.χ. βγάζεις έξτρα δίσκους από ρεύμα και μένεις μόνο με τον Windows C:

Βγάζεις έξτρα αντιγραφικά dvd-rom πανελάκια κλπ και οποιαδήποτε συσκευή σε usb δε χρειάζεται.

Αν με πιο ελαφρύ σύστημα το pc σταθεροποιηθεί τότε το τροφοδοτικό είναι στα όρια του. Ειδικότερα αν έχει κλείσει 5ετία και είναι καμιά μούφα και όχι μαρκάτο με εγγύηση τουλάχιστον 2χρόνων το πετάς και παίρνεις άλλο επώνυμο. Μάρκες Seasonic, Corsair, PC Power&Cooling, Enermax, Silverstone, Fortron, FSP

Τροποποιήθηκε από τον Giorgos_S

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού μπήκε και στον χορό και η Μαστροκώστ.........ε.........ο μαστρογιώργης θα τον ακολουθήσουμε.

Και τροφοδοτικό έχω να δοκιμάσεις !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχει κάνει διακοπές ρεύματος στην περιοχή, παίζει να είναι και το τροφοδοτικό...

εμένα είχε ψηθεί κάποια στιγμή και παρουσίαζε τέτοια τρελά, μέχρι που έσβησε για πάντα...

άλλαξα τροφοδοτικό και όλα καλά....

-------------------

κάποια στιγμή πέταξα επάνω και άλλα 2gb (2 χ1GB)

μνήμη που περίσσευαν από τον αδελφό μου

καθώς αγόρασε μεγαλύτερες....

η 2η (στην 4η πλέον θέση) μου δημιούργησε προβλήματα με resset και μπλε οθόνες...

μόλις την έβγαλα, πάλι κομπλέ...τώρα έχω 3 (και καλά) GB...

------------------

επίσης ο κεντρικός (C:) σκληρός που ήταν μάρκας Seagate μοντέλο baracuda 500gb

λόγο εργοστασιακού λάθους (προβληματικό firmware στο συγκεκριμένο μοντέλο)

έκανε crashαρίσματα και τέλος παρέδωσε πνεύμα

=================

αν ξέρεις / μπορείς,

τσέκαρε αυτά που γράφει λοιπόν ο φίλος Giorgos_S

& αν έχεις τη δυνατότητα, δοκίμασε και με άλλο τροφοδοτικό,

για να αποκλείσεις ένα ένα τα εξαρτήματα

επίσης δοκίμασε να δεις αν όλα κάθονται σωστά επάνω στη Μητρική (φίσες, κάρτες κ.λ.π.)

ειδικά αν είχες προσθέσει / αφαιρέσει κάτι

και κάνε έναν έλεγχο να δεις αν έχει γεμίσει ο σκληρός και αν μπορείς να κάνεις defrag.....

Υ.Γ.: Τι μάρκα & μοντέλο είναι ο σκληρός ??? :secret:

Τροποποιήθηκε από τον originalksd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρεπει πρωτα να κανεις εναν γενικο ελεγχο το hardware

για να δεις οτι ειναι οk και μετα format και τα λοιπα

ξεκινα με καλο καθαρισμο

και ελεγχο τη μητρικη για σκασμενους πυκνωτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πραγματικα ευχαριστω παρα πολυ που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε τοσο εμπεριστατωμενα ολοι σας, δεν περιμενα τετοια ανταποκριση! ξεκινω τα τεστ που μου συστησατε για να αποφανθω για περισσοτερα. Θεμα να μην εχει κουμπωσει κατι καλα δεν υπαρχει, το εχω τριπλοτσεκαρει. Επαρκειας τροφοδοτικου επισης καθως δεν υπαρχουν ουτε εξτρα δισκοι, ουτε τιποτε USB συνδεδεμενο, ενω παλιοτερα λειτουργουσε μια χαρα με περιφερειακα πανω. Δυστυχως σκασμενους πυκνωτες δεν ξερω να διακρινω, τα υπολοιπα ομως θα τα κανω ολα. Ο σκληρος ειναι Seagate Barracuda7200.10 και το τροφοδοτικο ενα HEC (?) 550W 4ετιας, οπως και το υπολοιπο συστημα με εξαιρεση περσινη καρτα γραφικων

Ξανα σας ευχαριστω ολους, ολοκληρωνω τα τεστ και επιστρεφω

Τροποποιήθηκε από τον estebahn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν χωρίς να είμαι και ειδικός,τα πιο πολλά απο τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι για μένα ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΑ συμπτώματα υπερβολικής θερμοκρασίας. Άσχετα σβησίματα,ο υπολογιστής να λειτουργεί καλύτερα όταν τον αφήσεις να κρυώσει,κολλήματα όλο και πιο συχνά όσο περνάει η ώρα,κτλπ. Ιος δεν είναι σε καμία περίπτωση γιατί το BIOS και γενικά τα όσα γίνονται πριν φορτώσει το λειτουργικό δεν τα πειράζουν οι ιοί,γιατί αν τα πέιραζαν τότε θα τον έσβηνες και δεν θα ξανάνοιγε ποτέ όσα ευχέλαια και να τούκανες.

Τώρα ο ΛΟΓΟΣ για τον οποίο ανεβάζει θερμοκρασία είναι αρκετά πιο δύσκολο να βρεθεί...μπορεί να φταίει απο σκόνη που έχουν πιάσει οι ανεμιστήρες μέχρι και χαλασμένα διάφορα τσιπάκια και γενικότερα hardware σε διάφορα σημεία,αρα είναι καλό να το ψάξεις με τα προγράμματα που σου πρότειναν τα παιδιά. Εγώ θα σου προσέθετα στο όλο μιξ ένα πρόγραμμα για να ελέγχεις θερμοκρασίες απο τα διάφορα πράγματα,όσα ελέγχονται μέσω software δηλαδή.

Μπορεί βέβαια να μην είναι και θερμοκρασία καν,απλά τα συμπτώματα αυτό θυμίζουν.

Γενικότερα πάντως να ξέρεις οτι τα ηλεκτρονικά συστήματα και συσκευές δεν είναι σαν τα μηχανικά,όπου όταν χαλάσει κάτι είτε χαλάει εντελώς και γαμιέται ο δίας είτε όχι και όλα πανε ρολόι μέχρι να ψοφήσει. Αρκετές φορές χαλάνε σταδιακά και κάνουν διάφορα κουλά στο δρόμο. Για μένα εφόσον έχεις θέμα και στο BIOS κατα το startup, είναι πιο πιθανό το τροφοδοτικό και η motherboard με δεύτερες να έρχονται οι μνήμες και τρίτο τον σκληρό.

Άμα δεν βρείς τίποτα μέχρι άυριο μεθαύριο προθυμοποιούμαι να έρθω για βοήθεια εαν θές πάντως. Και ούτε καν κέρασμα καφέ δεν θα ζητήσω. :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν είχε χτυπήσει ο σκληρός κι εμένα δεν έμπαινε στο bios....γενικά δεν άνοιγε....

ηχειάκι έχει ο πύργος ????

αν έχει μπορεί / πρέπει να κάνει κάποιο χαρακτηριστικό ήχο:

διακεκομμένα σήματα μπήπ, άλλα πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα / μακρυά,

τα οποία είναι κωδικοί προβλήματος..

αν δεν έχει, μπορείς να βάλεις ένα ???

(π.χ. από κανένα ραδιοφωνάκι χειρός)

μιλάω για ηχειάκι εσωτερικά στον πύργο συνδεδεμένο στη μητρική

και όχι για τα ηχεία / ηχοσύστημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά ήρεμα....θα πελαγώσει το παλικάρι με όσα διαβάζει.

αφήστε να γυρίσει από τα τεστ που του γραψα για να βγαλουμε πιο ασφαλές συμπέρασμα.

ένα ένα και μεθοδικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα έκανε να πάρει,

έκανε το πρώτο μπιπ της εκκινήσεως

και μετά κόλλαγε σε μαύρη οθόνη και ξαναέσβυνε....

πόσα giga είναι ???

γιατί το πρόβλημα - αν θυμάμαι καλά - το είχαν

οι baracuda 500gb

και δεν θυμάμαι αν το είχαν και του 1Tera.....

--------------edit-----------

βουαλά :

http://www.adslgr.co...ghlight=seagate

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλά είχαν κάνει και μια μεγάλη πατάτα:

το 1ο firmware που είχαν βγάλει για τους 500GB,

το οποίο και καλά θα διόρθωνε το πρόβλημα,

ήταν από λάθος τους firmware για τους 1Tera !!!!

"καταστράφηκε" πολύς κόσμος τότε με αυτό....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εμένα έκανε ακριβώς το ίδιο ο σταθερός.Εκεί που δούλευε μια χαρά,πάγωνε η οθόνη,ενώ ακούγονταν όλα τα εξαρτήματα να δουλεύουν.Οι θερμοκρασίες ήταν μια χαρά.Και εγώ seagate baracuda 500gb έχωΕίχα κάνει πολλές φορές format,αλά και πάλι κολούσε.Τώρα εδώ και έναν μήνα δεν ανοίγει καν γιατί μετά το boot λέει disk boot failure insert system disk and press enter.Δεν γίνεται ούτε φορμάτ και δεν ξέρω τι σκατ@ φταίει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

01-Bulging-470uF-Capacitors.JPG

Επειδη κι εγω υποψιαζομαι hardware προβλημα δες για τους πυκωντες. Οταν ειναι σκασμενος, το στρογγυλο ασημι κομματι στο πανω μερος εχει φουσκωσει, η γενικα ειναι καπως

Το προβλημα με το BIOS οφειλεται σε χαλασμενη RAM η Μητρικη.

Και εμένα έκανε ακριβώς το ίδιο ο σταθερός.Εκεί που δούλευε μια χαρά,πάγωνε η οθόνη,ενώ ακούγονταν όλα τα εξαρτήματα να δουλεύουν.Οι θερμοκρασίες ήταν μια χαρά.Και εγώ seagate baracuda 500gb έχωΕίχα κάνει πολλές φορές format,αλά και πάλι κολούσε.Τώρα εδώ και έναν μήνα δεν ανοίγει καν γιατί μετά το boot λέει disk boot failure insert system disk and press enter.Δεν γίνεται ούτε φορμάτ και δεν ξέρω τι σκατ@ φταίει...

To επαθα στον παλιο μου. Μπορει να μην κανει επαφη ο δισκος, μπορει και να χαλασε. Μπαινεις στο BIOS και τον κανεις boot χειροκεινητα. Αν δεν τον βρισκει καν τοτε μαλλον παπαλα. Με εμενα τουλαχιστον δουλεψε.

Τροποποιήθηκε από τον koutsi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ έκαψες σκληρό,πάρε άλλον :)

Μα τι σου έκανα ??? Γιατί μου το είπες τόσο στεγνά ? :cry: :cry: :cry:

Αν είναι έτσι,θα πάρω άλλον λοιπόν :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον παιδια ο δισκος ελεγθηκε και ειναι OK, με την μεση θερμοκρασια του να βρισκεται στους 47 βαθμους. Το μοντελο των 320GB εχω, οχι των 500.

Το memtest το ετρεξα αλλα ελλειψει καποιου CD (ειχαν κλεισει τα μαγαζια) για να κανω το bootable που λεγατε απλα ετρεξα το προγραμμα (δεν μου ειχε διαφορετικα τεστ 5, 8 ουτε αριθμο runs, τι κανω λαθος;;) το οποιο εδω και κατι ωρες τρεχει χωρις να εχει βρει errors, ακολουθει ομως τα ποσοστα... Πουτιν βρισκομενο αυτη την στιγμη στο 147% του τεστ! Το αφηνω να συνεχιζει...

Ηχειακι εχει το tower αλλα δεν κανει κανενα ηχο. Λεω να αφησω το memtest ολη νυχτα να δω τι θα γινει και το πρωι καθαρισμος του κουτιου ανεμιστηρων κλπ

Εψαξα στο google για σκασμενους πυκνωτες και θα τους κοιταξω αυριο καθως, οπως ειπα, αυτη την στιγμη ο υπολογιστης ειναι σε λειτουργια

Παιδια ευχαριστω πολυ που ασχολειστε και Γιωργο για την προσφορα on site βοηθειας

Τροποποιήθηκε από τον estebahn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα