Jump to content
ringos22

Ταξιδι με μηχανη 250 cc

Recommended Posts

A, για CRM 250 ρώταγες, το ξεχνάς όπως είσαι κυρίως για ένα λόγο: Η παλαιότητα κάποια στιγμή θα ζητήσει μπιέλα και τότε είναι άχρηστο καθώς δεν υπάρχει ανταλλακτικό παρά μόνο κομπλέ στρόφαλος από Ιαπωνία με κόστος δυο φορές το μηχανάκι.

To KDX 250 ήταν και αυτό παλιό και πιο χωμάτινο και άγριο - με τα ανταλλακτικά του δεν ξέρω τι γίνεται αλλά καίει και αυτό τον αγκλέορα και κανένα από τα δύο δεν θα το πρότεινα για πρώτο μηχανάκι - όταν ροπιάζουν δεν ελέγχονται εύκολα από άπειρους ειδικά σε βρεγμένο ή κακή άσφαλτο.

Οι άπειροι πέρνανε 200άρια εκείνη την εποχή, DT200R (το προτείνω αν τελικά πάρεις δίχρονο), TSR200 (σουζουκοφτήνια), MTX200 (απλώς, λίγο...), KDX200 (πολύ χωμάτινο, όλοι τα λιώσανε στο χώμα)

Με τα δίχρονα να υπολογίζεις 50% παραπάνω κατανάλωση ΑΝ δεν είναι σκαλισμένα και επιπλέον κόστος διχρονόλαδου της προκοπής και το ότι δύσκολα πλέον βρίσκεις πιτσιρίκα που να φτιάχνεται να γίνεται καπνιστή στις βόλτες (αν το κάνει σε θέλει πολύ)

για xr250 τι αποψη εχεισ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

A, για CRM 250 ρώταγες, το ξεχνάς όπως είσαι κυρίως για ένα λόγο: Η παλαιότητα κάποια στιγμή θα ζητήσει μπιέλα και τότε είναι άχρηστο καθώς δεν υπάρχει ανταλλακτικό παρά μόνο κομπλέ στρόφαλος από Ιαπωνία με κόστος δυο φορές το μηχανάκι.

To KDX 250 ήταν και αυτό παλιό και πιο χωμάτινο και άγριο - με τα ανταλλακτικά του δεν ξέρω τι γίνεται αλλά καίει και αυτό τον αγκλέορα και κανένα από τα δύο δεν θα το πρότεινα για πρώτο μηχανάκι - όταν ροπιάζουν δεν ελέγχονται εύκολα από άπειρους ειδικά σε βρεγμένο ή κακή άσφαλτο.

Οι άπειροι πέρνανε 200άρια εκείνη την εποχή, DT200R (το προτείνω αν τελικά πάρεις δίχρονο), TSR200 (σουζουκοφτήνια), MTX200 (απλώς, λίγο...), KDX200 (πολύ χωμάτινο, όλοι τα λιώσανε στο χώμα)

Με τα δίχρονα να υπολογίζεις 50% παραπάνω κατανάλωση ΑΝ δεν είναι σκαλισμένα και επιπλέον κόστος διχρονόλαδου της προκοπής και το ότι δύσκολα πλέον βρίσκεις πιτσιρίκα που να φτιάχνεται να γίνεται καπνιστή στις βόλτες (αν το κάνει σε θέλει πολύ)

και οσο για τις πιτσιρικες αστα να πανε μια που την πηγα βολτα με αυτο το DT που εχω θα με σκοτωνε οταν καταλαβε οτι μυριζε διχρονολαδο και ητανε και η βολτα μεγαλη γυρω στα 15 χιλιομετρα αστα να πανε απο τοτε την παρακαλαω να την παω βολτα με το dt και συνεχεια με κοιταει στραβα οταν της το λεω.αλλα ενταξει οι αλλες που ειχα παει δεν ειχανε και κανα προβλημα ή μαλλον δεν καταλαβανε οτι μυριζανε διχρονολαδο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XR250 δεν έτυχε να καβαλήσω ποτέ αλλά όλοι οι γνώστες το θεωρούν τέλειο σχολείο με φυσική χρήση το χώμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XR 250 απ'όσο ξέρω παίζει στην κατηγορία του TTR 250.

4χρονο σκυλί, πάει χώμα πάει πόλη πάει ταξίδι και με υπομονή πάει και εθνική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ηθελα ο διαχειριστης τις σελιδας να κλεισει το θεμα ή να το διαγραψει αν γινεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ηθελα ο διαχειριστης τις σελιδας να κλεισει το θεμα ή να το διαγραψει αν γινεται

Γιατι ρε ψηλε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2πλος φορτωμενος εκανα 170 χιλιομετρα βραδυ σε βουνο με βροχη μ το 250 δε επαθε το παραμικρο ..

φιλος με παρομοιο μηχανακι εβγαλε 400 χιλιομετρα 2πλος κα ιφορτωμενος...

τι να λεμε ανεβα ρε αγοριμ και ανοιξε το γκαζι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω πανε Γαλλια με βεσπα 125..

Αναλογα τα κεφια δηλαδη.

Εχω φιλο που κατεβαινει κατω Ηλεια στο χωριο με Αστρεα Γκραντ..250+ χλμ στο ναρκοπεδιο της Εθνικης οδου Αθηνων-Πατρων.. Την πρωτη φορα που τ'ακουσα λεω παει..τα'χασε..κι'ομως το γουσταρει,κανει κ σταση στο Αιγιο για μπανιο στην θαλασσα,οπως την βλεπει κανεις.

http://www.3pracing....+ROD+-4285.html Τροποποιήθηκε από τον Safetis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2πλος φορτωμενος εκανα 170 χιλιομετρα βραδυ σε βουνο με βροχη μ το 250 δε επαθε το παραμικρο ..

170 είναι ένα ντεπόζιτο, άμα πας από Κέντρο-Σούνιο-Λούτσα τα έβγαλες... Μην καυχιέσαι :tooth:

φιλος με παρομοιο μηχανακι εβγαλε 400 χιλιομετρα 2πλος κα ιφορτωμενος...

κάτι μου θυμίζει βρε σαμποιό μοιάάάάζει

τι να λεμε ανεβα ρε αγοριμ και ανοιξε το γκαζι.. Το αυτό

Εγώ πήγα Αθήνα-Άρτα με το ΑΧ-1 και έκανα και τούρ στους γύρω νομούς και θα ξαναπάω σε 15 μέρες.

Ο Αήρ πήγε στην πανελλήνια στην Ήπειρο με το cbf 250.

Ο Ηλίας Βροχίδης πήγε Ινδίες και ξαναγύρισε με XR 250 (τραβηγμένο, αλλά γίνεται)

Σιδερένιο ποπό να έχεις και υπομονή, και όλα πάνε παντού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκεφτομαι να παρω καποια 250αρα για μεγαλουτσικα ταξιδια του στυλ παμε αθηνα θεσσαλονικη να πιουμε κανα καφε τι εχετε να προτινετε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για Αθήνα Θεσσαλονίκη δεν ξέρω, για Αθήνα-Άρτα σου προτείνω Ηοnda AX-1 και CBF 250 που έχουν δοκιμαστεί:Ρ

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω πως με οποιοδήποτε καλοσυντηριμένο 250 είσαι μια χαρά, αρκεί να έχει άνετη θέση οδήγησης, γιατί το σκαμπώ του ΑΧ-1 δεν παλεύεται μέχρι την Πάτρα. Μετά έχει στροφές και ξεπιάνεσαι κατιτίς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για Αθήνα Σαλονίκη μια χαρά είναι αρκει να αντέχει ο ποπός σου...

Εγώ πήγα πανελλήνια στα Τζουμέρκα με το χονδάκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλητερη επιλογη για να πηγαινεις Αθηνα Θεσσαλονικη για καφε ειναι το αεροπλανο, με μιση ωρα πτησης εισαι εκει και μπορεις να βρεις και φθηνα εισητηρια..

Μαλλον τρολλαρεις γιατι κανενας νοημων ανθρωπος δεν θα πηγαινοερχοταν 1000+ χιλιομετρα για καφε με 250αρι παραπανω απο μια φορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενταξει οχι θεσσαλονικη τλσ ψαχνω κατι το οποιο να κραταει μια καλη ταχυτητα γυρω στα 130+ χωρις να αγκομαχαει. η χρηση θα ειναι σχεδον κατα 100% εκτος πολεως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ninja 250.

ειναι ομως πρακτικη για μεγαλα ταξιδια

α και ξεχασα τοπ ειναι 2000 αντε κατι παραπανω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλητερη επιλογη για να πηγαινεις Αθηνα Θεσσαλονικη για καφε ειναι το αεροπλανο, με μιση ωρα πτησης εισαι εκει και μπορεις να βρεις και φθηνα εισητηρια..

Μαλλον τρολλαρεις γιατι κανενας νοημων ανθρωπος δεν θα πηγαινοερχοταν 1000+ χιλιομετρα για καφε με 250αρι παραπανω απο μια φορα.

καλα ... μην παιρνεις και ορκο...

αλλα βλεπω μιλας για νοημων ανθρωπο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εισαι σιγουρος..??μεσα σε 24 ωρες 1000+ χιλιομετρα για μερικα λεπτα και οχι για καφε με 250αρι μες τον χειμωνα και παραπανω απο 2 φορες :lipssealed: .....

σε καλυψα...? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ το ομολογώ ότι είχα υποσχεθεί εντυπώσεις από ταξιδάκι με τον 250άρη λύκο μου και το ξέχασα... Κάλιο αργά παρά ποτέ και συγνώμη για την καθυστέρηση! :blush:

Λοιπόν, έκανα τελικά το ταξιδάκι πριν λίγο καιρό μέχρι την Ξάνθη και όλα πήγαν μια χαρά και χωρίς προβλήματα. Ο λύκος φορτώθηκε με tank bag και σαμάρια σύνολο καμιά 60 λίτρα βάρος γιατί πήγαμε για 2ήμερο και είχαμε πραγματάκια. Φυσικά δικάβαλος και οι δύο αρματωμένοι όσον αφορά τον εξοπλισμό άρα με σχετικό βάρος και εμείς.Η διαδρομή μας ήταν από Σέρρες μέχρι Ξάνθη μόνο από επαρχιακό δίκτυο και καθόλου εθνική οδό.Πήγαμε απ' τον πίσω δρόμο απ' την Δράμα, μετά Παρανέστι κτλ σε μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο,παράλληλα με τον Νέστο σε πολλά σημεία και γενικά ο δρόμος έχει αρκετές στροφές,ανηφόρες,κατηφόρες κτλ. Παρ' όλα αυτά δεν ζορίστηκε πουθενά ο λύκος και την καταευχαριστηθήκαμε την βόλτα! Συνολικά κάναμε 370 χλμ και μάλιστα με τα 3/5 του ρεζερβουάρ! Τέλος, συνιστώ την συγκεκριμένη βόλτα ανεπιφύλακτα και έχω να πω ότι μια χαρά πας με 250 ταξιδάκια! Ίσως με κάποια μοντέλα είναι περισσότερο ή λιγότερο άνετα(μιλάω πάντα για 250), πάντως αν υπάρχει όρεξη,υπομονή, καλή παρέα και όχι απαιτήσεις για τρελές ταχύτητες και ανέσεις σε πάνε άνετα και όμορφα παντού! :) Τα σέβη μου! :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ το ομολογώ ότι είχα υποσχεθεί εντυπώσεις από ταξιδάκι με τον 250άρη λύκο μου και το ξέχασα... Κάλιο αργά παρά ποτέ και συγνώμη για την καθυστέρηση! :blush:

Λοιπόν, έκανα τελικά το ταξιδάκι πριν λίγο καιρό μέχρι την Ξάνθη και όλα πήγαν μια χαρά και χωρίς προβλήματα. Ο λύκος φορτώθηκε με tank bag και σαμάρια σύνολο καμιά 60 λίτρα βάρος γιατί πήγαμε για 2ήμερο και είχαμε πραγματάκια. Φυσικά δικάβαλος και οι δύο αρματωμένοι όσον αφορά τον εξοπλισμό άρα με σχετικό βάρος και εμείς.Η διαδρομή μας ήταν από Σέρρες μέχρι Ξάνθη μόνο από επαρχιακό δίκτυο και καθόλου εθνική οδό.Πήγαμε απ' τον πίσω δρόμο απ' την Δράμα, μετά Παρανέστι κτλ σε μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο,παράλληλα με τον Νέστο σε πολλά σημεία και γενικά ο δρόμος έχει αρκετές στροφές,ανηφόρες,κατηφόρες κτλ. Παρ' όλα αυτά δεν ζορίστηκε πουθενά ο λύκος και την καταευχαριστηθήκαμε την βόλτα! Συνολικά κάναμε 370 χλμ και μάλιστα με τα 3/5 του ρεζερβουάρ! Τέλος, συνιστώ την συγκεκριμένη βόλτα ανεπιφύλακτα και έχω να πω ότι μια χαρά πας με 250 ταξιδάκια! Ίσως με κάποια μοντέλα είναι περισσότερο ή λιγότερο άνετα(μιλάω πάντα για 250), πάντως αν υπάρχει όρεξη,υπομονή, καλή παρέα και όχι απαιτήσεις για τρελές ταχύτητες και ανέσεις σε πάνε άνετα και όμορφα παντού! :) Τα σέβη μου! :_hi:

Άξιος ο Λύκος! Καμια φωτο τραβήξεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμ... είχα βγάλει σίγουρα διάφορες φώτο. Θα τις ξαναδώ και θα φροντίσω να βάλω μερικές να πάρετε μια γεύση! B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε στο δικό μας μέρος να πορωθουμε!Πάντως εχω δει βιντεάκι με 2 άτομα και ο λύκος τα 150 τα έπιανε λες και ήταν μονοκαβαλος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός! Θα βάλω εκεί μερικές φώτο απ 'τις τελευταίες μου βόλτες τα Σ/Κ. Αύριο θα τις διαλέξω και θα τις βάλω ενδεικτικά! Όσο για τον λύκο εγώ με το φόρτωμα που ανέφερα και δικάβαλος έχω δει 135 χωρίς να το καταλάβω και είχε ακόμη, αλλά έκοψα γιατί δεν υπήρχε λόγος για παραπάνω! Χαλούσε το χαλαρό της βόλτας μας μετά! :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα