Jump to content
HLIAS

Γιατί το πίσω φρένο στα scooter πιάνει καλύτερα σε σχέση με το μπροστινό?

Recommended Posts

Εχω οδηγησει απο καλα σκουτερ μεχρι και κινεζο (βερο, γεννημα θρεμα)

Σε ολα εχω προσεξει οτι το πισω φρενο πιανει καλυτερα σε σχεση με το μπροστινο, ή τουλαχιστον σαν αισθηση.

Γενικα εγω ειμαι fan πισω φρενου αλλα οχι και ετσι ρε γμτ.

Ερωτηση λοιπον.

Ισχυει οτι το πισω φρενο ειναι καλυτερο, σε αισθηση τουλαχιστον, σε σχεση με το μπροστινο?

Οταν οδηγαω σκουτερ, εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στο πισω φρενο παρα στο εμπρος.

Ποιος ο λογος, κυριοι σκουτεραδες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λογω το οτι ειναι πισόβαρα και σε συνδιασμο με μετριες αναρτησεις πηπως?

Εχεις οδηγησει και TMAX αναμεσα σε αυτα?

Απλα ρωταω, δεν εχω οδηγησει και πολλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμ αυτα γινονται, παρε Honda να πατας το μπροστα και να βγαινουν αγκυρες ωστε να μην χρειαζεσε το πισω χαχαχα.

Σοβαρα τωρα το Lead της γυναικας μου οσες φορες το εχω καβαλησει το πισω φρενο δεν μου ενεπνεε καλυτερη αισθηση, καποιες φορες ισως αλλα πιο σιγουρος αισθανομαι οταν παταω μπροστινο σε συνδιασμο με το πισω 80-20%.

Ειχα υποθεσει οτι ειναι συνηθεια δικη μου τοσα χρονια παντα ειχα το μπροστα για να σταματησω αλλα το πισω για να σταθεροποιησω το μηχανακι.

Τι να πω ενδιαφερον να ακουσω καποιους πιο σχετικους στο θεμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του βάρους είναι πίσω. Είχα ακούσει ότι πως φρενάρεις πχ 75-25 μπροστά και πίσω αντίστοιχα σε μοτοσυκλέτα, στα σκούτερ ισχύει ακριβώς το ανάποδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας σκούτερ στην κατοχή μου εδώ και λίγους μήνες αν και όχι δικό μου και με τα σκούτερ που είχα στην κατοχή μου παλαιότερα μπορώ να πω πως είναι αναλόγως το σκούτερ.

Ένα φεγγάρι, όταν πήγαινα Λύκειο είχα ένα Aprilia SR50. Εκείνο είχε καλό μπροστινό. Το ίδιο και το Runner που έχω τώρα, αν και το Runner είναι έτσι γιατί είναι για αγωνιστική χρήση.

Το ίδιο και κάμποσα άλλα που έχω οδηγήσει, όπως πχ το Kymco Xciting 250.

Δεν ισχύει όμως για μερικά άλλα που είχα ή που έχω οδηγήσει. Μέχρι πριν λίγους μήνες ας πούμε είχα ακόμα το πρώτο μου μηχανάκι που το είχα αγοράσει 15 χρονών. Ένα Honda Dio 50 ZX. Εκείνο το οδηγούσα μόνο με πισινό. Το μπροστινό του ήταν ακούμπημα και φέτα :P σε κάποιον που δεν ήξερε ή το έπαιρνε πρώτη φορά βόλτα. Και γενικά και άλλα σκούτερ μου ενέπνεε περισσότερο εμπιστοσύνη μόνο το πίσω, όπως πχ το Piaggio NRG 50 ή και πιο καινούργια όπως το Piaggio Carnaby 300...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω οδηγήσει αρκετά σκούτερ και νομίζω ότι το μπροστινό παραμένει το πιο χρήσιμο. Το πίσω ίσως συμμετέχει περισσότερο από ότι σε μηχανή λόγω βάρους στον πίσω τροχό αλλά έχω και μία ακόμη θεωρία. Στα σκούτερ το κλείσιμο του γκαζιού ''φρενάρει'' αρχικά τον πίσω τροχό πιο έντονα από ότι στις μηχανές. Αυτό είναι μόνο μια θεωρία μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογω το οτι ειναι πισόβαρα και σε συνδιασμο με μετριες αναρτησεις μηπως?

Εχεις οδηγησει και TMAX αναμεσα σε αυτα?

Πραγματικα δεν ξερω, τι να υποθεσω.. Μπορει αν ειναι και λαθος εκτιμηση δικια μου, αν και δεν πιστευω οτι ειμαι τοσο ασχετος πια. :)

Οχι το ΤΜΑΧ δεν το οδηγισει.

gilera runner vxr

piaggio beverly 300

piaggio beverly 300 (το επομενο)

kinezos-den ksero pos me lene- 150cc

Kαι αλλο ενα που ξεχναω τωρα.

Εμ αυτα γινονται, παρε Honda να πατας το μπροστα και να βγαινουν αγκυρες ωστε να μην χρειαζεσε το πισω χαχαχα.

Σοβαρα τωρα το Lead της γυναικας μου οσες φορες το εχω καβαλησει το πισω φρενο δεν μου ενεπνεε καλυτερη αισθηση, καποιες φορες ισως αλλα πιο σιγουρος αισθανομαι οταν παταω μπροστινο σε συνδιασμο με το πισω 80-20%.

Ειχα υποθεσει οτι ειναι συνηθεια δικη μου τοσα χρονια παντα ειχα το μπροστα για να σταματησω αλλα το πισω για να σταθεροποιησω το μηχανακι.

Τι να πω ενδιαφερον να ακουσω καποιους πιο σχετικους στο θεμα

Βαγγελη, honda ......γκουχ γκουχ....

Σοβαρα τωρα. Μηπως αυτο που λες, παιζει γιατι το lead εχει ταμπουρο πισω?

Υποθεση κανω, δεν ξερω και εγω καλα,....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς Ηλία , επειδή τα σκούτερ έχουν το μεγαλύτερο βάρος προς τα πίσω ( βλέπε ντεπόζιτο - μηχανή ) , γι αυτόν τον λόγο έχουν και ισχυρότερο πίσω φρένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μηχανη και παλι μηχανη...

Υ.Γ. Ειτε μιλαμε για το πισω ειτε για το μπροστα, τα σκουτερρρρρρρρ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΕΝΑ!!!

Ακουγομαι κακος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς αυτό είχα παρατηρήσει στο HD200i που είχα. Το πίσω έπιανε αμέσως και είχε πολύ καλή αίσθηση, ενώ το μπροστά ήθελε τουλάχιστον 3 δάκτυλα για να φρενάρεις.

Παρόλ' αυτά, το μπροστινό έκανε όλη την δουλειά μιας και το πίσω μπλόκαρε αρκετά εύκολα.

Το γιατί δεν το ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την κατανομή βάρους, καθώς και με το πισινό σύστημα ανάρτησης που βυθίζεται αρκετά.

Λογικά επειδή το μεγαλύτερο μέρος του βάρους είναι πίσω. Είχα ακούσει ότι πως φρενάρεις πχ 75-25 μπροστά και πίσω αντίστοιχα σε μοτοσυκλέτα, στα σκούτερ ισχύει ακριβώς το ανάποδο.

Ούτε κατά διάνοια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ δηλαδή το nexus του πατέρα μου με brembo και συνδυασμένη πέδηση δεν φρενάρει??τι χρειάζεται για να φρενάρεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε μηχανη και παλι μηχανη...

Υ.Γ. Ειτε μιλαμε για το πισω ειτε για το μπροστα, τα σκουτερρρρρρρρ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΕΝΑ!!!

Ακουγομαι κακος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου

Μια χαρά φρένα έχουν τα σύγχρονα σκούτερ για μέσα στη πόλη που προορίζονται. Πολύ καλύτερα από μοτοσυκλέτες, λόγω μικρότερου βάρους και πιο ζεσταμένων ελαστικών.

Το θέμα είναι ότι δεν φρενάρουν στα πολλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ότι η μηχανη φρενάρει πιο καλά από σκούτερ έχει να κάνει και με την θέση μας πάνω της, σε σκούτερ απλά κάθεσε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά φρένα έχουν τα σύγχρονα σκούτερ για μέσα στη πόλη που προορίζονται. Πολύ καλύτερα από μοτοσυκλέτες, λόγω μικρότερου βάρους και πιο ζεσταμένων ελαστικών.

Το θέμα είναι ότι δεν φρενάρουν στα πολλά.

Και όχι μόνο τα καινούργια. Gilera Runner του 2001 και φρέναρε ικανοποιητικότατα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω οδηγήσει αρκετά σκούτερ και νομίζω ότι το μπροστινό παραμένει το πιο χρήσιμο. Το πίσω ίσως συμμετέχει περισσότερο από ότι σε μηχανή λόγω βάρους στον πίσω τροχό αλλά έχω και μία ακόμη θεωρία. Στα σκούτερ το κλείσιμο του γκαζιού ''φρενάρει'' αρχικά τον πίσω τροχό πιο έντονα από ότι στις μηχανές. Αυτό είναι μόνο μια θεωρία μου

Κάπου έχει πάρει το αυτί μου πως στα σκούτερ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή δε φρενάρει σχεδόν καθόλου ο κινητήρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όχι μόνο τα καινούργια. Gilera Runner του 2001 και φρέναρε ικανοποιητικότατα.

Δεν είπα καινούργια, αλλά σύγχρονα (δισκόφρενα, σοϊκιές αναρτήσεις και πλαίσιο, κλπ) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είπα καινούργια, αλλά σύγχρονα (δισκόφρενα, σοϊκιές αναρτήσεις και πλαίσιο, κλπ) :_thumbsup:

Ναι εντάξει, αυτό! :P Κατάλαβες... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει να κανει με το στησιμο.

Η μηχανη ριχνει το κεντρο βαρους στην μπροστα ροδα, τα σκουτερ δεν ειναι στημενα σαν μηχανες γι αυτο και ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατον να κανεις εντο με ενα σκουτερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που είχα πάει διακοπές, νοίκιασα ενα χοντα βύζιον αν θυμάμαι καλά με μόλις 900χλμ. Από φρένα 0, δε σταμάταγες ούτε με πραγματικό ποδόφρενο (Σίγουρα φταίει και το δικάβαλο). Σε αίσθηση μπρος και πίσω μου φάνηκαν παρεμφερή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει να κανει με το στησιμο.

Η μηχανη ριχνει το κεντρο βαρους στην μπροστα ροδα, τα σκουτερ δεν ειναι στημενα σαν μηχανες γι αυτο και ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατον να κανεις εντο με ενα σκουτερ.

Καλά μην ορκίζεσαι....

Το απόγευμα είδα και ένα βιντεάκι με ένα sh150 να κάνει έντο, αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Αφιερωμένο..... :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά μην ορκίζεσαι....

Το απόγευμα είδα και ένα βιντεάκι με ένα sh150 να κάνει έντο, αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Αφιερωμένο..... :tooth: :tooth: :tooth:

δεν ειπα οτι δεν γινεται :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επίσης

καλα ναι...το cbr ουτε που εχει ανοιξει το γκαζι! πραγματικα ρολαριστος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα