Jump to content
argentinos10

κτεο

Recommended Posts

πριν 1 μηνα και κατι μερες περασε το χτ μου κτεο για να γινει η μεταβιβαση! επειδη ειχε εξατμιση και για καποια αλλα πραγματα το κτεο μου το περασε αλλα για ενα μηνα! και θα επρεπε να ξαναπαω να το κανω! τωρα εχει ληξει εδω και 4 μερες! αν με σταματησουν θα εχω προβλημα? θα εχω καποιο προστιμο? ισχυει το κτεο στις μηχανες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μα πέρασες το ΚΤΕΟ και ρωτάς αν ισχύει?

Για να σε ξανακάλεσαν μάλλον δεν πέρασες τον έλεγχο και θα πρέπει να ξαναπας έχοντας διορθωμένες τις όποιες παρατυπίες βρήκαν στην μηχανή σου.

Πχ εξάτμιση....θα πρέπει να πας με μία που δεν σηκώνει πεθαμένους με τον ήχο της.

Προστιμο μάλλον θα φας, είτε πας είτε δεν πας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα πέρασες το ΚΤΕΟ και ρωτάς αν ισχύει?

Για να σε ξανακάλεσαν μάλλον δεν πέρασες τον έλεγχο και θα πρέπει να ξαναπας έχοντας διορθωμένες τις όποιες παρατυπίες βρήκαν στην μηχανή σου.

Πχ εξάτμιση....θα πρέπει να πας με μία που δεν σηκώνει πεθαμένους με τον ήχο της.

Προστιμο μάλλον θα φας, είτε πας είτε δεν πας.

περασε μονο για ενα μηνα! ναι ρε φιλε αλλα οι μπατσοι δεν ζηταν κτεο! εγω πρεπει να ξαναπαω εκει με διορθομενα αυτα που με γραψαν? και ποσο ειναι το προστιμο ξερεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου φενεται εχω μεινει πισω... Απο ποτε εφαρμοστηκε υποχρεωτικο κτεο για τα μηχανακια ? οεο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω καθολου τι γινεται ρε γαμωτο! εχω αγχωθει αλλου διαβασω ισχυει αλλου οχι! δεν ξερω τι να πω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τον Νομο Θεσσαλονίκης η προσκληση για έλενχο ΚΤΕΟ αναρτήθηκε στην εφημ.κυβερνησης 14/12/2011.Εκει εδιναν καποιες ημερομηνιες ελενχου βαση της πινακιδας.Εγω ας πουμε περασα μεσα Ιουνίου.Γενικα σε καποιους νομους αρχισε νωριτερα η εφαρμογη πχ Κοζάνη και σε αλλους δεν εχει αρχισει ακομη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τωρα οι μπατσοι θα το ψαχνουν για το κτεο? γιατι θεσσαλονικη δεν εχω δει ουτε μια πινακιδα με το σημα του κτεο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τωρα οι μπατσοι θα το ψαχνουν για το κτεο? γιατι θεσσαλονικη δεν εχω δει ουτε μια πινακιδα με το σημα του κτεο

Τυπικα αν θελουν σε γραφουν,αλλα νομιζω οτι θα δειξουν κατανοηση διοτι νομιζω οτι μονο οσοι εχουν σχεση με νετ ενημερωθηκαν σχετικα νωρις.Σε καποιο τοπικ εδω υπηρχε ολη η ανακοινωση με τις ημερομηνιες βαση πινακιδας.Θα ψαξω λιγο και αν το βρω θα δωσω λινκ κι εδω να υπαρχει.

25 ευρω πληρωσα.

Να αναφερω οτι ο ελενχος,ηταν πανω στα ραουλα για φρενα,ντεσιμπελομετρηση στις 4.500χιλ.στροφες,ελενχος φλας φαναρι κολωφαναρο,σινιαλο,ελαστικα.Αυτιά

Τροποποιήθηκε από τον itom32

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντε να δουμε! παντως παιδια δεν υπαρχει καθολου ενημερωσει παιζει μονο το 1/10 να το ξερει και να το εχει περασει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ανά πόσα χρόνια είναι

Οπως στα auto ανα δυο χρονια.Δεν ξερω τι παιζει με νεες μοτο,υποθετω ισχυει οτι και σε νεο αυτοκινητο.

Εδω το πολυ χρησιμο αρχικο ποστ για την Περιφ.ενοτητα Θεσσαλονικης:

http://www.mybike.gr..._1#entry1063575

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το έμαθα μόνο και μόνο επειδή μου ήρθε ταχυδρομικά ένα διαφημιστικό από ιδιωτικό κτεο. Από αυτά που λέτε ότι ελέγχουν λογικά δε θα έχω πρόβλημα. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι οι εξατμίσεις, που έχω τελικά Remus. Βέβαια δεν είναι τελείως ελεύθερες, έχουν και τα φίλτρα μεσα.

Στο ρελαντί του και σε φυσιολογικές στροφές (όπως δηλαδή το πάω σε κατοικημένες περιοχές, δεν το "σπάω") είναι πολύ ήσυχες. Π.χ. για να με ακούσουν τίποτα πεζοί που πετάγονται ανάμεσα από τα παρκαρισμενα 5 μέτρα μπροστά μου πρέπει να τραβήξω συμπλέκτη και να δώσω ξερογκαζιά καθώς φρενάρω, αλλιώς απλά δε με παίρνουν χαμπάρι.

(Γενικά δε μ'αρέσει καθόλου αυτή η "τακτική", αλλα δυστυχώς για την κόρνα ούτε λόγος...Πολλοί την αγνοούν απλά γιατί θεωρούν ότι τους βλέπεις και θα σταματήσεις, άσχετα που δε μπορείς να το κάνεις εγκαίρως γιατί είσαι σε στροφή όταν εμφανίζονται μπροστά σου και θα πέσεις να σκοτωθείς παίρνοντας κι αυτούς μαζί. Οπότε αν δεν έχω χώρο να σταματήσω εγκαίρως, προτιμώ να με χαρακτηρίσουν κάγκουρα μια στο τόσο παρά να προκληθεί ατύχημα.)

Τώρα από ότι έχω ακούσει, λένε οτι για το FMX οι "καλές" στροφές του για να κινείται είναι κάπου στις 3000 και δεν μπορώ να πω πως είναι ενοχλητικό (με ενοχλεί και μένα ο πολύς θόρυβος, θα το είχα προσέξει αν ήταν υπερβολικό).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του κινητήρα όταν αποφασίζουν στις πόσες στροφές θα το μετρήσουν. Γιατί τα μονοκύλινδρα είναι από τη φύση τους λιγο πιο θορυβώδη (είναι και αερόψυκτο) και τα μοτέρ δεν είναι τόσο πολύστροφα. Αμα πχ ο κινητήρας τερματίζει στις 5000 και με μετρήσουν στις 4500 παίζει να είναι πρόβλημα γιατί θα είναι κοντά στην κορυφή. Επίσης, θα είναι και χωρίς λόγο γιατί λόγω ροπής/κλιμάκωσης σχέσεων, οι αλλαγές μου είναι τόσο χαμηλά που δεν προλαβαίνει να ανεβάσει αρκετές στροφές για να αρχίσει να "μπουμπουνίζει". Για να κάνει θόρυβο πρέπει απο εκεί που πάω χαλαρά να κατεβάσω 1-2 σχέσεις κρατώντας σταθερή ταχύτητα (πχ όταν θέλω έξτρα επιτάχυνση για προσπέραση εκτός πόλης).

Έχω και τις μανίσιες κρατημένες, αλλα θα ήθελα εννοείται να αποφύγω το βάλε-βγάλε αν είναι δυνατόν.

Ευχαριστώ ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το superfour μου,το μετρησαν με νεκρα και 4.500χιλ.στροφες,τόσο εγραφε στο χαρτί που με εδωσαν.Με μαμά εξατμηση σε αριστη κατάσταση με εβγαλαν 92db σε αυτες τις σροφες.Τωρα αν ειναι πολλά ή λιγα δεν ξερω.Παντως ημουν μεσα στα ορια γι'αυτο και δεν με εκοψαν.Δεν γνωριζω να σε πω,αν αλλάζουν την μετρηση αναλογα με τον τυπο του κινητηρα(μονοκυλινδρο,δυκυλινδρο,τετρακυλινδρο).Φανταζομαι πως θα ειναι ιδια μετρηση για ολους.

Ξεχασα να αναφερω οτι ελενχουν και αριθμους πλαισιου και κινητηρα αν συμφωνουν με το εντυπο της αδειας κυκλοφοριας. :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΩΡΙΣ ΚΤΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

δεν ξερω αν εχει ψηφιστει παντως ετσι ελεγαν, εμενα η ασφαλεια μου δεν εχει ενημερωθει επισημα για κατι αρα ισχυει και χωρις κτεο προς το παρον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει περασει ηδη αυτο και εφαρμοζετε σε ολα τα οχηματα απλα το θαψαν για να μπορουν οι ασφαλειες να κερδιζουν το κατι παραπανω.

Πλεον σιγα σιγα θα περναν κτεο ολα τα μηχανακια και κυριως και της Αθηνας που ο βασικος στολος δικυκλων της Ελλαδος εκει βρισκεται.

Η καθε περιφερεια εχει βγαλει προγραμμα βαση πινακιδος για να τηρηθει και καλα μια σειρα..

Προς το παρων δεν υπαρχουν προστιμα για την καθυστερηση ελεγχου κτεο στα δικυκλα , προς το παρων το τονιζω!!

Για τον επανελγχο δεν πληρωνεις σε ολα τα κτεο , σε καποια πληρωνεις σε καποια οχι.

Οι τιμες απο οτι εχω δει παιζουν απο 25 εως 35ε γενικα.

Υ.Γ.

Οτι θελετε ρωτηστε δουλευω σε κτεο και γνωριζω σχεδον τα περισσοτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει περασει ηδη αυτο και εφαρμοζετε σε ολα τα οχηματα απλα το θαψαν για να μπορουν οι ασφαλειες να κερδιζουν το κατι παραπανω.

Πλεον σιγα σιγα θα περναν κτεο ολα τα μηχανακια και κυριως και της Αθηνας που ο βασικος στολος δικυκλων της Ελλαδος εκει βρισκεται.

Η καθε περιφερεια εχει βγαλει προγραμμα βαση πινακιδος για να τηρηθει και καλα μια σειρα..

Προς το παρων δεν υπαρχουν προστιμα για την καθυστερηση ελεγχου κτεο στα δικυκλα , προς το παρων το τονιζω!!

Για τον επανελγχο δεν πληρωνεις σε ολα τα κτεο , σε καποια πληρωνεις σε καποια οχι.

Οι τιμες απο οτι εχω δει παιζουν απο 25 εως 35ε γενικα.

Υ.Γ.

Οτι θελετε ρωτηστε δουλευω σε κτεο και γνωριζω σχεδον τα περισσοτερα.

απλα αν μπορεις ανεφερε τον ελεγχο! ποιος ειναι ο κανονικος και ποιον κανουν! γιατι δεν νομιζω να ειναι σχολαστικος ο ελεγχος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικα να αναφερω οτι η μηχανη δεν ειναι ουτε αυτοκινητο , ουτε φορτηγο για να ελεγχθει και ειδικα απο ατομα που μεγαλωσαν με μηχανες ο ελεγχος

πιστευω γινετε σε χρονο dt!

Ο ελεγχος περιλαμβανει:

1)Οπτικο ελεγχο στη μηχανη οπως ολα τα φωτα αν αναβουν , αριθμος πλαισιου , αριθμος κινητηρα , τα σωληνακια των φρενων , τα υγρα και γενικα ολα!

2)Ελεγχος στο συστημα διευθυνσης για τζογους , στις μανετες και στο συστημα αναρτησης

3)Ελεγχος καυσαεριων

4)Μετρηση με το φωτομετρο της μεσσαιας και μεγαλης σκαλας για το που χτυπανε τα φωτα και την ενταση τους

5)Εισοδο στη γραμμη ελεγχου οπου μετρας το οβαλ του συστημα πεδησης καθως και το συνολικο φρεναρισμα

και τελος

6)Ηχομετρηση!!!

Αυτος ειναι ο προβλεπομενος ελεγχος που εχει οριστει απο το υπουργειο τωρα ο καθε ενας τι κανει στο κτεο του

τι να σου πω εμεις τα κανουμε ολα για να πουμε στον πελατη μας εχεις προβλημα σε αυτο και σε αυτο το θεμα!

Ολη αυτη η διαδικασια δεν κραταει παραπανω απο 15 λεπτα!

Τροποποιήθηκε από τον wastegate

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ηχομέτρηση γίνεται στις ίδιες στροφές για όλα, ή πάει ανάλογα με το είδος του κινητήρα; Πχ, σε 4κύλινδρα/πολύστροφα μετράνε πιο ψηλά από ότι σε V-2 και μονοκύλινδρα, ή όλα το ίδιο;

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ηχομετρηση γινεται στις στροφες που αναφερει η αδεια ή αν δεν το λεει η αδεια το μεταλλικο ταμπελακι της μηχανης το γραφει σιγουρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το έμαθα μόνο και μόνο επειδή μου ήρθε ταχυδρομικά ένα διαφημιστικό από ιδιωτικό κτεο. Από αυτά που λέτε ότι ελέγχουν λογικά δε θα έχω πρόβλημα. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι οι εξατμίσεις, που έχω τελικά Remus. Βέβαια δεν είναι τελείως ελεύθερες, έχουν και τα φίλτρα μεσα.

Στο ρελαντί του και σε φυσιολογικές στροφές (όπως δηλαδή το πάω σε κατοικημένες περιοχές, δεν το "σπάω") είναι πολύ ήσυχες. Π.χ. για να με ακούσουν τίποτα πεζοί που πετάγονται ανάμεσα από τα παρκαρισμενα 5 μέτρα μπροστά μου πρέπει να τραβήξω συμπλέκτη και να δώσω ξερογκαζιά καθώς φρενάρω, αλλιώς απλά δε με παίρνουν χαμπάρι.

(Γενικά δε μ'αρέσει καθόλου αυτή η "τακτική", αλλα δυστυχώς για την κόρνα ούτε λόγος...Πολλοί την αγνοούν απλά γιατί θεωρούν ότι τους βλέπεις και θα σταματήσεις, άσχετα που δε μπορείς να το κάνεις εγκαίρως γιατί είσαι σε στροφή όταν εμφανίζονται μπροστά σου και θα πέσεις να σκοτωθείς παίρνοντας κι αυτούς μαζί. Οπότε αν δεν έχω χώρο να σταματήσω εγκαίρως, προτιμώ να με χαρακτηρίσουν κάγκουρα μια στο τόσο παρά να προκληθεί ατύχημα.)

Τώρα από ότι έχω ακούσει, λένε οτι για το FMX οι "καλές" στροφές του για να κινείται είναι κάπου στις 3000 και δεν μπορώ να πω πως είναι ενοχλητικό (με ενοχλεί και μένα ο πολύς θόρυβος, θα το είχα προσέξει αν ήταν υπερβολικό).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του κινητήρα όταν αποφασίζουν στις πόσες στροφές θα το μετρήσουν. Γιατί τα μονοκύλινδρα είναι από τη φύση τους λιγο πιο θορυβώδη (είναι και αερόψυκτο) και τα μοτέρ δεν είναι τόσο πολύστροφα. Αμα πχ ο κινητήρας τερματίζει στις 5000 και με μετρήσουν στις 4500 παίζει να είναι πρόβλημα γιατί θα είναι κοντά στην κορυφή. Επίσης, θα είναι και χωρίς λόγο γιατί λόγω ροπής/κλιμάκωσης σχέσεων, οι αλλαγές μου είναι τόσο χαμηλά που δεν προλαβαίνει να ανεβάσει αρκετές στροφές για να αρχίσει να "μπουμπουνίζει". Για να κάνει θόρυβο πρέπει απο εκεί που πάω χαλαρά να κατεβάσω 1-2 σχέσεις κρατώντας σταθερή ταχύτητα (πχ όταν θέλω έξτρα επιτάχυνση για προσπέραση εκτός πόλης).

Έχω και τις μανίσιες κρατημένες, αλλα θα ήθελα εννοείται να αποφύγω το βάλε-βγάλε αν είναι δυνατόν.

Ευχαριστώ ;)

Στην άδεια λέει πόσα db βγάζει το μηχανάκι σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές.Αυτοί το μετράνε να δουν αν είσαι μέσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο προσωπικης εμπειριας και μονο ΚΑΜΙΑ μηχανη με εργοστασιακες εξατμισεις δεν ειναι ακριβως στα db που λεει ο κατασκευαστης!

Επισης σαν μετρο σκεπτονται αντι για καρτα καυσαεριων που εχουν τα αυτοκινητα θα φερουν καρτα θορυβου οπου θα μετρας τον ηχο

και τα καυσαερια!

Μαγκια το ελληνικο κρατος λεμε για να κονομισει λεφτα!Σαν μετρο δεν εχει ψηφιστει ακομα παντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες επανέρχομαι στο θέμα προς 2 ερωτήσεων:

Α - Τα 50αρια παπιά περνούν κτέο?

Β - Αν θελήσω να δώσω την μηχανή μου και δεν έχω περάσει κτέο διοτί στην Αρκαδία δεν έχει ακόμη τι γίνεται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα