Jump to content
freaky

honda bros 400cc

Recommended Posts

και παλι γεια σας ξερω οτι ισως καποιους απο σας,σας εχω κουρασει με το ποσο πολυ ψαχνω την πρωτη μου μηχανη αλλα θελω να ειναι μια καλη αγορα μιας και κοντευει η ωρα που θα την αγορασω.μετα απο αρκετο ψαχτιρι λοιπον και αφου σκεφτηκα οτι αποκλειω την ninja 250 για αρχη(γιατι λογω οικονομικων θεματων τελικα δεν μπορω να τα δωσω τωρα για μηχανη και επισης δεν θελω να διακινδυνευσω να χαλασω μια τοσο καλη κατ'εμε μηχανη προσπαθωντας να μαθω πανω σε αυτην)αρχισα να βλεπω με καλυτερο ματι την bros...καποιες πληροφοριες σχετικα με το που θα χρησιμοποιειται η μηχανη:καθημερινη χρηση απο γαλατσι μεχρι λ.αθηνων και γενικα μετακινησεις εντος αττικης αλλα και κανα κοντινο ταξιδακι κανα σουκου.να προσθεσω οτι σε καμοια περιπτωση επισης μετα απο πολυ σκεψη ΔΕΝ παιρνω σκουτεροπαπακι φαση....εχω μαζεψει αρκετες γνωμες για την συγκεκριμενη μηχανη και το 90% μου ειπαν ειναι οτι ειναι καλη επιλογη ομως επειδη εχω δει οτι εδω εχετε γενικα πολλοι αποψη για αρκετα θεματα θα ηθελα αν μπορειτε να βοηθησετε κ μενα λεγωντας μου αν ειναι οντως μια καλη επιλογη για αρχη και δευτερον αν εχει προβληματα και αν παιζουν ανταλλακτικα γενικα...ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα! Κυκλοφοράω ένα Bros εδω και περίπου ενα χρόνο. Το μηχανακι είναι πολύ αξιόπιστο, αλλά θα εξαρτάσαι πολυ απο τη χρήση που του έχει γίνει. Βλέπεις είναι παραεισαγωγής και σε γενικές γραμμές ταλαιπωρημένα - όπως και το δικό μου. Απο ανταλλακτικά γενικά μην περιμένεις πολλά πράγματα..Είναι δύσκολο να βρεθούν γνήσια καινούργια, οπότε πας σε μεταχείρω με ότι αυτό σημαίνει. Κυκλοφορεί πάντως τώρα τελευταία πολύ ξανα, όπως και μια σειρά ακόμα νεκραναστημένα μοντέλα και ευτυχώς, οπότε μπορεί να μην υπάρξει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εμένα πάντως που μου τρύπησε η "φούσκα" του καρμπυρατέρ, και δεν τραβαγε, μου είπαν για 140!Ευρώ στο Σαρακάκη, αμεταχείριστη γνήσια απο Transalp 400cc που φοράνε τον ίδιο κινητήρα..

Τώρα για την χρήση που το λές οτι το θέλεις, αν το μηχανάκι δεν σου βγάλει κανένα μαντζούνι, θα ευχαριστηθείς και θα μάθεις. Είναι πολύ ωραίο σχολείο και απο φρένα σκίζει. Αναρτήσεις είναι πρόβλημα και εαν έχει και χαμηλα κλιπ - ον θα σε κουράζει στην πόλη.Κατά τα άλλα κατανάλωση με ρυθμισμένο καρμπ, καλή.

Συντομο λόγω ώρας, αλλά ελπίζω να επανέλθω εκτενέστερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχετε υπόψιν ότι το Bros έχει κλιπόνς και όχι κλασικό τιμόνι.

bikepics-359463-800b.jpg

Αυτό σημαίνει ότι σε βάζει σε αρκετά σπορ θέση οδήγησης, η οποία σε καθημερινή χρήση ίσως σε πολλούς θα φανεί κουραστική ενώ αν μιλήσουμε για πολύωρη οδήγηση εκεί σίγουρα θα σε κουράσει η συγκεκριμένη στάση οδήγησης. Επίσης, η θέση του συνεπιβάτη είναι αρκετά κουραστική για μεγάλες διαδρομές ενώ απουσιάζουν και οι χειρολαβές που θα μπορούσε να κρατηθεί, ώστε να είναι λίγο πιο άνετος.

Κατά τα λοιπά, το Bros είναι ένα πολύ ποιοτικό μηχανάκι (ανώτερο από τα σημερινά Honda σε ποιότητα υλικών, βαφής και συναρμογής), με ενδιαφέρον αλουμινένιο πλαίσιο, πολύ όμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι και πολύ αξιόπιστο κινητήρα. Αν κάποιον δεν τον πειράζουν τα "χούγια" που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και κατι ακομα επειδη στο car.gr σε αγγελιες που εχω δει λειπει ο ενας οι και οι 2 καθρεφτες γνωριζετε αν μπορω να τοποθετησω εγω και πιο το κοστος?ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες τελικα για το μπροσακι με κοβω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι aftermarket είναι σχετικά φτηνοί οι γνήσιοι και οι δύο κάνουν κοντά στο 60αρι :crazy: :crazy:

ευχαριστω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μυαλο του αδαη δεν μπορει παρα να μπει στον πειρασμο και να συγκρινει με τα cb400, περα απο τα sportier clip-ons, βλεπω ενα stressed πλαισιο αλουμινιου εναντι του σωληνωτου σιδερενιου του δευτερου και ενα μονομπρατσο ψαλιδι εναντι στο συμβατικο του cb.. Βαλε και τα μοτορια Vtwin vs Ι4, πελαγωσα! :mellow: Κανεις απο τους γνωστικοτερους μηπως μπορει να μας διαφωτισει επι του πως οι διαφορες αυτες επηρεαζουν την συντηρηση, την συμπεριφορα, την αξιοπιστια, το κοστοσ ανταλλακτικων η οτιδηποτε αλλο? :what: Τις προκαταβολικες μου ευχαριστιες σε οποιον γνωριζει και δεν βαριεται να απαντησει!! :thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Mak89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το cb με το bros είναι η μέρα με τη νύχτα σε θέμα απόδοσης σε θέμα ανταλλακτικών και να ξέρεις πώς δεν κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελλάδα είναι όλα παρεισαγωγής το καλό που έχει το bros είναι το στήσιμο ότι άλλο θες ρώτα.

Από θέμα αξιοπιστίας είναι σκυλί δεν καταλαβαίνει τπτ

Τροποποιήθηκε από τον kostaras251

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εμένα πάντως που μου τρύπησε η "φούσκα" του καρμπυρατέρ, και δεν τραβαγε, μου είπαν για 140!Ευρώ στο Σαρακάκη, αμεταχείριστη γνήσια απο Transalp 400cc που φοράνε τον ίδιο κινητήρα..

μα και το ΤΑ 400 παραεισαγωγή δεν είναι; Πώς σου διαφήμισαν διαθέσιμα ανταλλακτικά; Μήπως σου είπαν για το 600;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να ξεμπερδευτείτε, ανταλλακτικά ολοκαίνουργια υπάρχουν.

Αρκεί να έχεις τα φράγκα να τα πληρώσεις (γιατί είναι πανάκριβα) και την υπομονή να έρθουν από την Ιαπωνία (κοντά 20 ημέρες το λιγότερο)

Και αυτό σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στοκ, κάτι φτερά-ντίζες-βίδες-μεμβράνες-ζιγκλέρ κλπ υπάρχουν σε στοκ συνήθως.

Για το συγκριτικό αξιοπιστίας επειδή πέρασαν και 2 μοτέρ από τα χέρια μου, το V honda είναι "καλό" όσο το δεν το ζορίζεις, τώρα τι σόι αξιοπιστία είναι αυτή ;

Αν σε τρώει το χέρι και το δουλεύεις τσίτα.....θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού.

Αλλά κακά τα ψέματα ο V δεν σε προδιαθέτει για καγκουριλίκια αλλά για ήρεμες βόλτες.

Σε αυτή την περίπτωση πας στο άλλο μοτέρ του τετρακύλινδρου CB που του γαμ#$% την οικογένεια και δεν κάνει κιχ.

Το τραβάει ο οργανισμός του, το θέλει, το έχει ανάγκη πολύ.

http://www.youtube.com/watch?v=d5scamE_VXQ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμιά 500αριά χιλιόμετρα έχω πάνω του, μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος αλλά είναι νωρίς ακόμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καποια ανταλακτικα παντως μπορεις να τα παρεις και απο ebay ε..

Μηχανικα προβληματα θα εχεις λιγα , το ποιο πιθανο προβλημα που εχουν ολα τα παλια μηχανακια ειναι τα ηλεκτρικα..και συγγεκριμενα οι φισες των ηλεκτρικων που μαζευουν λασπες κ σκατα και δε κανουν καλη επαφη οποτε καθως το ρευμα πρεπει να περασει απο μεσα η εξτρα αντισταση της φισας προκαλει περισσοτερη θερμοτητα και καθως αυτη αυξανετε λιωνει η φισα και η δε κανει επαφη καθολου η βραχυκυκλωνει (σπανιο αυτο λιγο)..

Το κλασσικοτερο κυκλωμα που ειναι ευαλωτο ειναι το κυκλωμα φορτησης.

.Καθε φορα που δε φορτιζει 90% ειναι κακη φισα (την οποια εγω προσωπικα αφαιρω και ενωνω τα καλωδια με κολιτιρι και θερμοσυστελομενα για να μη ξανα χαλασει ποτε)..Φυσικα αυτο στον μαστορα ειναι "καμενος ανορθωτης" τις περισσοτερες φορες οποτε καλυτερα να πιανουν λιγο τα χερια σου...(επισης και ανορθωτη μπορεις να φτιαξεις...ειναι ψιλο generic το κυκλωμα , αρκει να ψαξεις για 3phase full wave rectifier)

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανερχομαι μετα απο καμποσα χρονια στο θεμα να ζητησω εξτρα πληροφοριες για το τι σημαινει σημερα bros. Ειναι πλεον για πεταμα η κυκλοφορουν ακομη σε καλη κατασταση; Εχουμε κανενα ιδιοκτητη εδω να μας διαφωτισει για το πως τα βγαζει περα αν βρισκει ανταλακτικα κλπ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανενας ρε παιδια;

Φαντάζομαι διαβασες τα γραφόμενα στο συγκεκριμένο thread? 

Γιατί κατά τα αλλα δεν θα έχουν αλλάξει και πολλά στα 3 χρόνια που πέρασαν 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντάζομαι διαβασες τα γραφόμενα στο συγκεκριμένο thread? 

Γιατί κατά τα αλλα δεν θα έχουν αλλάξει και πολλά στα 3 χρόνια που πέρασαν 

Τα διαβασα αλλα δεν μου φενονται και πολλες πληροφοριες. αμα τα ξαναγραψω ισα που πιανουν μια παραγραφο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν προσπαθησεις να προβεις στην αγορα ενος bros τσεκαρε πρωτα την επαρκεια ανταλακτικων μην την παθεις ωπος εγω που δε βρισκω ανταλακτικα ουτε απο ιαπωνια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν προσπαθησεις να προβεις στην αγορα ενος bros τσεκαρε πρωτα την επαρκεια ανταλακτικων μην την παθεις ωπος εγω που δε βρισκω ανταλακτικα ουτε απο ιαπωνια

αυτη ειναι και η κυρια απορια μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορω να σου πω για το cb1 που εχω οτι προσπαθω να βρω ανταλακτικα εδω και μηνες το μπρος ειναι αρκετα πιο εμπορικο πηγαινε μια βολτα μεχρι την αντιπροσωπια της honda και ρωτα η ψαξε και e bay αν ο σαρακλεφτης δε μπορει να φερει ανταλακτικα ουτε απο ιαπωνια αστο καλυτερα να θυμασε το παλιο σου βγαινει πιο ακριβο απ το καινουργιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα