Jump to content
Sign in to follow this  
airmanGR

Πρόβλημα με καμπάνα

Recommended Posts

Γειά σας ! Είμαι καινούριος στο forum και είναι το πρώτο μου θέμα. Εχω πρόβλημα με το παπί μου, εχω ένα kymco με astrea grand μοτέρ. Το έκανα επισκευή (μπιέλα, κύλινδρος, πιστόνι) και όταν έβαλα την καμπάνα διαπιστώθηκε ότι δεν παίρνει κενή ! Με λασκαρησμένη την καμπάνα δουλεύει κανονικά ! Εχω τρελαθεί εδώ και 4 μέρες δεν μπορώ να βρω τι έχει. Αν γράφω σε λάθος μέρος συγχώρεστέ με είμαι καινούριος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλα εισε

εμενα μου ειχε κοπει στο σφιξιμο παρομια βιδα

και μου εβγαλε την ψυχη να την βγαλω γιατι ειχε σπασει μεσα

θελουν λιγο σφιξιμο και σταυρωτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα εισε

εμενα μου ειχε κοπει στο σφιξιμο παρομια βιδα

και μου εβγαλε την ψυχη να την βγαλω γιατι ειχε σπασει μεσα

θελουν λιγο σφιξιμο και σταυρωτα

Τι λες να κάνω εγώ ? Πια η γνώμη σου ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι λες να κάνω εγώ ? Πια η γνώμη σου ?

δεν ξερω ακριβως πως ειναι το μοτερ του astrea

αλλα μπορει να εχουν κατσει στραβα οι δισκοι

η μηπως εχει καμια ροδελα η ρουλέμαν αναμεσα στην καμπανα και τη ξεχασες ?

μηπως εχει ρυθμιση συμπλεκτη εξωτερικα στο καπακι ?

Τροποποιήθηκε από τον yannisdoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω ακριβως πως ειναι το μοτερ του astrea

αλλα μπορει να εχουν κατσει στραβα οι δισκοι

η μηπως εχει καμια ροδελα η ρουλέμαν αναμεσα στην καμπανα και τη ξεχασες ?

μηπως εχει ρυθμιση συμπλεκτη εξωτερικα στο καπακι ?

Ναι έχει ρύθμιση εξωτερικά. Από ρουλεμάν και τα λοιπά πιστεύω είμαι μια χαρά. Έτσι όπως ήταν παλιά έτσι τα έβαλα και τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε το προβλημα ειναι οτι δεν αποσυμπλεκει...το πιο πηθανον ειναι να θελει ρυθμισμα ο συμπλεκτης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε το προβλημα ειναι οτι δεν αποσυμπλεκει...το πιο πηθανον ειναι να θελει ρυθμισμα ο συμπλεκτης!

θα το δοκιμάσω αλλά δεν πιστεύω να είναι εκεί το πρόβλημα. Και σβήστό να είναι πάλι την κενή δεν την πέρνει με τίποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο οτι θυμαμαι απο ενα ινοβα που ηθελε ρυθμισμα και σβηστο οταν ηταν δεν την επαιρνε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες το έκανα αλλά δεν τις παίρνει σωστά, κάπως σφιχτά τις παίρνει. Λέτε να εσφηξα υπερβολικά τις 4 βίδες με τα ελατήρια που είναι ; πως πρέπει να είναι σφυγμένες αυτές; τέρμα μέχρι αηδίας η όχι ; το λέω αυτό μήπως και δεν έχουν τα ελατήρια την ελαστικότητα που πρέπει (;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα φιλε μου οι βιδες οι 4 πρεπει να ειναι καργα σφιγμενες απο εξω απο τ καπακι τ συμπλεκτη εχει μια βιδα π ρυθμιζεις τν συμπλεκτη οτν δεν περνει νεκρα ειναι μαλον πολυ σφιχτη αυτη η βιδα,προσεξε εχει παξιμαδι 14 και η βιδα ρυθμισης ειναι κατσαβιδι ισιο απο μεσα αρα ξεσφιγκεις τν 14 και μετα με ισιο κατσαβιδι χαλαρωνεις λιγο τν απομεσα σφιγκεις τν 14 και δοκιμαζεις.μπορει να σ παρει πολυ ωρα να τ πετυχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα φιλε μου οι βιδες οι 4 πρεπει να ειναι καργα σφιγμενες απο εξω απο τ καπακι τ συμπλεκτη εχει μια βιδα π ρυθμιζεις τν συμπλεκτη οτν δεν περνει νεκρα ειναι μαλον πολυ σφιχτη αυτη η βιδα,προσεξε εχει παξιμαδι 14 και η βιδα ρυθμισης ειναι κατσαβιδι ισιο απο μεσα αρα ξεσφιγκεις τν 14 και μετα με ισιο κατσαβιδι χαλαρωνεις λιγο τν απομεσα σφιγκεις τν 14 και δοκιμαζεις.μπορει να σ παρει πολυ ωρα να τ πετυχεις.

Να είσαι καλά φίλε μου αλλά μάλλον το μηχανάκι πάει για πέταμα. Πριν 2 μέρες το έκανα επισκευή και ενώ ήρθα σπίτι κανονικά όταν πήγα να το βάλω μπρος δεν πατιόταν η μανιβέλα και όταν προσπαθούσα να την πατήσω ακουγόταν ένας πολύ σιγανός θόρυβος μετά πατήθηκε αλλά με λίγο μικρότερη συμπίεση (ίσα ίσα αισθητά όχι τρελή διαφορά) με ταχύτητα δεν πίρε πήρε με μανιβέλα μετά από 10 λεπτή προσπάθεια και έβγαλε μια μαύρη καπνίλα λες και καίει μαζουτ ! τώρα για την ώρα δουλεύει αλλά μου φαίνεται άρχισαν να χτυπάνε οι βαλβίδες (η κάτι αλλο δεν ξέρω αλλά ο θόρυβος δεν είναι δυνατός) τι γίνετε τώρα δεν ξέρω. Ένα κατάλαβα το μηχανάκι δε θέλει να φτιαχτεί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελευταια φορα που ειδα μπροστα μου ενα τετοιο περιστατικο το παιδι πηρε στη μασχαλη πιστονι + κυλινδρο...takegawa παρακαλω, αλλα μεταχειρισμενα 4ο χερι,αφου ειχε παει το πιστονι και τον κυλινδρο σε μηχανικο και τ λεει τον κυλινδρο τον κρατας το πιστονι πεταμα...και εκεινος τα εβαλε πανω κανονικα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α εμένα δουλεύει κανονικότατα και ούτε λάδι καίει αλλά το κυλινδροπίστονο ήταν δουλεμένο μόνο ένα μισάωρο. Ότι να ναι :kaaaala: τώρα μετά από αυτό και οι ταχύτητες στρώσανε. Αρε το Honda xaxaxaxaxaxaxa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε ενα καθαρισμα το καρπμυρατερ και ενα μπουζι μπορει να εχει βουλομενα ζιγκλερια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε ενα καθαρισμα το καρπμυρατερ και ενα μπουζι μπορει να εχει βουλομενα ζιγκλερια.

Από βουλωμένα ζιγκλέρ να κολλήσει η μανιβέλα ? Πως γίνετε αυτό ? Το μπουζί είναι καινούριο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δν το ειπα για την μανιβελα αλλα για τον μαθρο καπνο που εβγαλε....μπορει να εχει πολυ πλουσιο μιγμα σ αερα βενζινη ο μαυρος καπνος ειναι βενζινη.γ αυτο λεω καθαρισμα και ρυθμισμα το καρμπυρατερ.τωρα γ τν μανιβελα μπορει να εχει πολυ συμπιεση γτ ειναι καινουργειο το πιστονι οπως ανεφερες παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δν το ειπα για την μανιβελα αλλα για τον μαθρο καπνο που εβγαλε....μπορει να εχει πολυ πλουσιο μιγμα σ αερα βενζινη ο μαυρος καπνος ειναι βενζινη.γ αυτο λεω καθαρισμα και ρυθμισμα το καρμπυρατερ.τωρα γ τν μανιβελα μπορει να εχει πολυ συμπιεση γτ ειναι καινουργειο το πιστονι οπως ανεφερες παραπανω.

Το καρμπιρατέρ το καθάρισα σήμερα. Στα ζιγκλέρ μόνο εγώ έλειπα από κει μέσα ρύθμισα τον αέρα και φαίνεται μια χαρά μέχρι τώρα. Τις βαλβίδες θέλω να ρυθμίσω αλλά δεν το έχω ξανακάνει και δεν με βασίζομαι (καμιά χτυπημένη βαλβίδα μου έλειπε τώρα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι βαλβιδουλες ειναι απλες περνεις ενα φιλερ απο καποιο μαγαζι με σιδερικα και εργαλεια της γειτονιας.το φιλερ εχει απο 0,05μμ μεχρι 1μμ εσενα σε βολευει το 0.05μμ τωρα ανοιγεις τα καπακια των βαλβιδων και τα δυο,βγαζεις 2 καπακια απο το αριστερο καπακι του μοτερ δηλ τ καπακι του βολαν γυριζεις το βολαν στην θεση Τ το πανω καπακι ειναι για να δεις την θεση του βολαν και το κατω για να γυρισεις το βολαν αν δεν μπορεις τοτε πατα σιγα σιγα μανιβελα μεχρι να δεις Τ στο πανω καπακι που σημαινει time=χρονος,χρονισμα,αμα δεν μπορεις να κανεις με το βολαν τοτε διπλα στο μπουζι εχει μια βιδα τν ξεβιδωνεις και ανοιγει το καπακι του εκεντροφορου και βλεπεις το γραναζι,το γραναζι πανω εχει μια βουλιτσα τν οποια βαζεις στην ευθεια με το χαραγμα της κεφαλης που ειναι απο αριστερα και βαζεις το εργαλειο σου στο κενο που εχει η βαλβιδα απο το κοκκορακι αν ειναι μεχρι 0.10 εισαι ενταξει αμα ειναι πανω απο 0.10 τοτε με γερμανοπολυγονο 9αρι κλειδι ξεσφιγκεις την βιδα και με μια πενσα γυριζεις ελαχιστα τν βιδουλα απο μεσα ξανα μετρας και και αμα ειναι κατω απο 0,10 και πανω απο 0,05 εισαι οκ.το κανεις και στις δυο βαλβιδες.μετα βιδωνεις καλα τις 9αρες βιδες μν τισ σπασεις αλλα σφιξτες και μετα κλεινεις το καπακι του εκεντροφορου η τα καπακακια του βολαν αναλογα απο που το εβαλες στην θεση για το χρονισμα και τα καπακια των βαλβιδων το βαζεις μπροστα να τ κανεις και εναν ελεγχο στν οδηγηση του και στο ακουσμα και ανα ειναι ολλα καλα εισαι οκ αν οχι τοτε εκανες καποιο λαθος στην διαδικασια οποτε επαναλβανεις προσεκτικα η τελικα το πασ σε καποιον μηχανικο που θα σ παρει 20-30 ευρο.στα ειπα οσο ποιο καλα και αναλητικα μπορουσα ελπιζω να τα καταφερεις και να σε βοηθησα.οτι αλλη απορια εχεις ρωτησε με. :)

Τροποποιήθηκε από τον strofakias.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικα ουτε φιλλερ θες απλα την ανοιγεις λιγο τη πανω ισα να κουνιετε με το χερι και στη κατω λιγο παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι βαλβιδουλες ειναι απλες περνεις ενα φιλερ απο καποιο μαγαζι με σιδερικα και εργαλεια της γειτονιας.το φιλερ εχει απο 0,05μμ μεχρι 1μμ εσενα σε βολευει το 0.05μμ τωρα ανοιγεις τα καπακια των βαλβιδων και τα δυο,βγαζεις 2 καπακια απο το αριστερο καπακι του μοτερ δηλ τ καπακι του βολαν γυριζεις το βολαν στην θεση Τ το πανω καπακι ειναι για να δεις την θεση του βολαν και το κατω για να γυρισεις το βολαν αν δεν μπορεις τοτε πατα σιγα σιγα μανιβελα μεχρι να δεις Τ στο πανω καπακι που σημαινει time=χρονος,χρονισμα,αμα δεν μπορεις να κανεις με το βολαν τοτε διπλα στο μπουζι εχει μια βιδα τν ξεβιδωνεις και ανοιγει το καπακι του εκεντροφορου και βλεπεις το γραναζι,το γραναζι πανω εχει μια βουλιτσα τν οποια βαζεις στην ευθεια με το χαραγμα της κεφαλης που ειναι απο αριστερα και βαζεις το εργαλειο σου στο κενο που εχει η βαλβιδα απο το κοκκορακι αν ειναι μεχρι 0.10 εισαι ενταξει αμα ειναι πανω απο 0.10 τοτε με γερμανοπολυγονο 9αρι κλειδι ξεσφιγκεις την βιδα και με μια πενσα γυριζεις ελαχιστα τν βιδουλα απο μεσα ξανα μετρας και και αμα ειναι κατω απο 0,10 και πανω απο 0,05 εισαι οκ.το κανεις και στις δυο βαλβιδες.μετα βιδωνεις καλα τις 9αρες βιδες μν τισ σπασεις αλλα σφιξτες και μετα κλεινεις το καπακι του εκεντροφορου η τα καπακακια του βολαν αναλογα απο που το εβαλες στην θεση για το χρονισμα και τα καπακια των βαλβιδων το βαζεις μπροστα να τ κανεις και εναν ελεγχο στν οδηγηση του και στο ακουσμα και ανα ειναι ολλα καλα εισαι οκ αν οχι τοτε εκανες καποιο λαθος στην διαδικασια οποτε επαναλβανεις προσεκτικα η τελικα το πασ σε καποιον μηχανικο που θα σ παρει 20-30 ευρο.στα ειπα οσο ποιο καλα και αναλητικα μπορουσα ελπιζω να τα καταφερεις και να σε βοηθησα.οτι αλλη απορια εχεις ρωτησε με. :)

Να εισαι καλα φιλε ! Τις ταχυτητες ομως γιατι τις παιρνει σφυχτα οσο και να ρυθμησω τον συμπλεκτι ? Ειδικα στην κατεβασια καμια φορα αναγκαζομαι να την βαλω καρφοτη ! Να θυμησω οτι εχω συμπλεκτι στο χερι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμαν αφτα δεν μας τα ειπες...απο την μανετα τοτε ξεβιδωσε λιγο τν βιδα που περναει η ντιζα.καρφωτη μην βαζεις ποτε θα σου κουρεψει κανενα γραναζι απο το σασμαν και θα τρεχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το έκανα και αυτό αλλά πάλι το ίδιο ίσα ίσα σκληραίνει ο συμπλέκτης. θα τρελαθώ με αυτό το μηχανάκι δεν ξέρω τι να πω πρώτη φορά κάτι τέτοιο. η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...! λες να φταίει καμιά καμπάνα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια μετα το καθαρισμα του καλμπιρατερ δεν εχει σταματισει να κανει υπερχυληση. γιατι ετσι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα