Jump to content
Φρανκι

Honda CBF 600 2003-2007 (καρμπυρατερ) (OWNER's REVIEW)

Recommended Posts

Βίος και πολιτεία λοιπόν.....

Frankie + Honda CBF 600SA abs....

Καθώς ήμουν στα πρώτα βήματα της μοτοσυκλετιστικής μου ζωής και έψαχνα την κατάλληλη σύντροφο, συν'εβη το παρακάτω.

Σκάει μύτη ο αδερφός μου στο σπίτι μου με μια Fazer S2 μαύρη, με εξατμίσεις και xenon.....

Ερωτεύτηκα....την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησα να ψάχνω αντιστοιχη....Βρίσκω μια....Εκκαθαριστικά για δόσεις κτλ.....Άκυρο από τις τράπεζες......Οκ....θα δώσω μετρητά...Μωρέ αφού θα δώσω μετρητά δεν ψάχνω και τίποτα άλλο?

Τι?????? Honda CBF 600 ABS με τόσα λίγα χιλόμετρα? ΠΟΟΟΟΣΟ????? Για να τσεκάρουμε.....

"Γιαννάκη μπορείς να έρθεις τάδε ώρα να ελέγξεις ένα μηχανάκι?"

Μετά από τον έλεγχο....

"Πάρτο φίλε...Αφού δίνει και εξάμηνη, μη μασάς..."

1η επαφή:

Ρε συ τι οδηγάρα είμαι! Πανεύκολο ρε....Για να ανοίξω γκάζι... ΟΠΑ.....Άσε να το μάθουμε καλύτερα....

Ελα μωρό μου βόλτα..... Πωπω πολύ κουνάει το κεφάλι μου....Τι μωρό μου? Πόνεσε ο αυχένας σου από τον αέρα?

1ος μήνας:

μμμμμ....άνετα ταξιδεύω με 130....μια ζελατινούλα χρειάζομαι για να μην έχει στροβιλισμούς ο πίσω.....

Ζελατίνα ΚΑΡΡΑ ψηλή...80 ευρουλάκια...λύθηκε ο αέρας...Τώρα ταξιδεύω με 160 άνετα...

Συμπέρασμα ταξιδιού: Ταχύτητα 130 και άνετη προσπέραση

2ος μήνας: Πρώτη καλή βόλτα

Ωραία φρένα...Δεν μου βγάζουν και τα μάτια έξω αλλά καλά ειναι...ούτε ταρζάν είμαι ούτε βουτάω στις στροφές.

2εμβολες δαγκάνες και ABS σταματάνε άνετα τη μοτοσυκλέτα και με ασφάλεια.

Στρίψιμο: Ωραία μπαίνει αλλά δεν μου εμπνέει και τόση σιγουριά....

6πρώτοι μήνες:

Σέρβις μεγάλο: Λάδια,φίλτρα,μπουζί,ρυθμίσεις,ελεγχοι κτλ...140€ (όχι στην αντιπροσωπεία)

Πρόβλημα: Δεν ανάβει η λάμπα. Αιτία: κολλάει το κουμπάκι της μίζας...

Λύση αντιπροσωπείας: Αλλαγή με 50€ :0 Λύση Γιαννάκη μάστορα: WD40

Πρόβλημα λύθηκε

Στροφές: Μπαίνει καλύτερα..Ήταν μέχρι να το μάθω..ανάποδο τιμόνι και πάει εκεί που θέλεις. Αν είχε και 180 πίσω, θα καθόταν καλύτερα.

Τελική 220 και με σπάσιμο 230

Άνετο ταξίδι με 130-140

Φόρτωμα: βάλε ότι θέλεις δεν φοβάται.

Αρνητικά: διπλή σέλα που δημιουργεί κενό ανάμεσα σε επιβάτη και συνεπιβάτη, Δεν έχει δείκτη βενζίνης (το συνηθίζεις)

1ος χρόνος:

Με πάει παντού. Μπρος και φύγαμε. Θέλω λάστιχα....μμμμ 250€

Κατανάλωση: ταξίδι 5λ/100χλμ (130χαω/6000σαλ) Αυτονομία 250χλμ

πόλη: 7λ/100χλμ αυτονομία 190 χλμ Επίσης ζεσταίνεται πολύ έυκολα....ευτυχώς η θερμότητα δεν μου καίει τα πόδια σε σχέση με άλλες που οδήγησα

μικτή: 6λ/100χλμ αυτονομία 220χλμ

Προβλήματα :0

2ος χρόνος:

μμμμ....έμαθα περισσότερα....στρίβω καλύτερα...δεν ήξερα ότι πλαγιάζει τόσο.....

ωραία....

ωπ!!! τι ήταν αυτό? γιατί δεν πήρε με την πρώτη??

"Έλα Γιάννη, δεν παίρνει με την πρώτη ρε συ!"

"Έβαλες βενζίνη από κάπου που δεν έχεις ξαναβάλει?"

"Ναι"

"Κάνε ένα γέμισμα από το βενζινάδικο που βάζεις συνήθως και το ξαναβλέπουμε"

"Οκ. Πρόβλημα λύθηκε!"

Μικρό σέρβις: 60 €

Αναλώσιμα στα 16000 χιλιόμετρα: μπουζί (4), Λάδια για 3 σέρβις, τα αντίστοιχα φίλτρα, 1 λάμπα και 1 ασφάλεια (από μλκία μου η ασφάλεια)

Σύνοψη (προσωπική άποψη):

Γρήγορο ταξίδι με έφεση στον επαρχιακό δρόμο.

Δικάβαλο άνετα με μικρά παράπονα από συνεπιβάτη για τον αέρα (με χρήση ζελατίνας)

Δεν τρελαίνεται για πόλη και η διαμαρτυρία του είναι η αύξηση θερμοκρασίας και οι υπερωρίες του βεντιλατέρ

Φώτα: Αλλαγή λάμπας οπωσδήποτε. Μια πιο δυνατή και πιο άσπρη aftermarket θα κάνει καλυτερη δουλειά

Φρένα: Θα ήθελα πιο σπορ αίσθηση αλλά δεν ειναι ss το CBF

Ανταλλακτικά: Αν ψάξεις και αν έχεις τσακαλάκι μηχανικό δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με διαθεσιμότητα ούτε με τιμές. Υπάρχουν και πολλά συμβατά άλλων εταιριών πλην της μαμάς

Κατανάλωση: είμαι ικανοποιημένος σε σύγκριση με άλλες ίδιου τύπου μοτοσυκλέτες

Γκάζι: αρκετό για κάποιον που θέλει να ταξιδεύει άνετα, ναι υπάρχουν και γρηγορότερα

Ροπή: ένα θα πώ. Έκανα το τεστ να ξεκινήσω με 6η και έμεινα με το στόμα ανοιχτό

Αναρτήσεις: Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλάξω τουλάχιστον το μπροστά. Είναι αρκετά ασαφές το μανίσιο.Το πίσω δεν ενδείκνυται για άτομα άνω του 190 με πρόβλημα στη μέση διότι αυτοί θα πρέπει να σκύψουν αρκετά για να πιάσουν το τιμόνι. Εγώ είμαι 183 και έβαλα αποστάτες και το διόρθωσα

Σέλα: Σε μεγάλο ταξίδι σταματούσα κάθε 150 χιλόμετρα για 5-10 λεπτά

Τι θα άλλαζα άμεσα:

Αμορτισέρ μπροστά με wp

Εξάτμιση λόγω βάρους

Εμπρός φρένο λογικά με 3 έμβολη δαγκάνα

Σέλα ανατομική

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

και τα 250 κιλα φρανκ ! :P

εγω πηγα να την σοριασω μια μερα του μπαμπα και εγινα ρεζιλι διεθνως χαχαχα

well said

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα 250 κιλα φρανκ ! :P

εγω πηγα να την σοριασω μια μερα του μπαμπα και εγινα ρεζιλι διεθνως χαχαχα

well said

Αυτό είναι από τα δεδομένα και επειδή ήξερα όταν την αγόρασα, γι'αυτό δεν το έγραψα σαν παράπονο ή παρατήρηση.

Αλλά αφού το παρατήρησες εσύ, καλά έκανες και το έγραψες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρομοια η ιστορια μας!ιδιο κ το ονομα του μηχανικου! :uglystupid2:

οι διαφορες μας:

δεν εχω βαλει ζελατινα,αν κ εχω υψος 1.9μ..δεν νοιωθω να με ενοχλει ο αερας,ισως κ επειδη οι ταχυτητες που κινουμαι ειναι μεχρι 140χλμ/ω το πολυ.. :baby:

δεν εχω βαλει αποστατες στο τιμονι,αν κ το σκεφτομουν πριν λιγες μερες..αν εγκρινεις,τοτε λεω να βαλω κ εγω.. :thumbsup:

δεν νοιωθω οτι χριζουν βελτιωσης τα φρενα.οσες φορες χρειαστηκα βιαιη επιβραδυνση ηταν εκει.δεν ξερω αν παιζει ρολο το ελαστικο(πιρελλι ντιαμπλο στραντα),ισως να μη ζηταω πολλα απο τη μοτοσυκλετα,γνωριζωντας τις περιορισμενες δυνατοτητες μου :blush:

καταναλωση στην πολη εχω δει 7λτ/100χλμ,δικαβαλος κ πηγαινωντας σχετικα ''βιαστικα'',συνηθως βρισκομαι στα 6(μονος)-6,5 (δικαβαλος).ειπαμε,ειμαι φλωρος κ δεν τρεχω.. :grin:

συμφωνουμε:

οτι η σελα θελει επειγοντως βελτιωση(ξερεις πουθενα θεσνικη?).τα οπισθια πιανονται ευκολα κ πολλες φορες κανω τον λακαμα κ σηκωνομαι ορθιος για 2-3 δευτερολεπτα,ισα ισα να τεντωθω. :tease:

η εξατμιση ειναι μεγαλη.αν εβρισκα μια μοτο γπ,που ομως να μην κανει περαιτερω θορυβο(που απεχθανομαι),θα την τοποθετουσα χτες..αν ξερεις καποια να υπαρχει,δωσε μου τα φωτα σου!! :secret:

το βαρος της,δεν μου εχει προκαλεσει προβλημα,ουτε καν στην αρχη.ισως λογω σωματοδομης.πιστευω ενας πιο μικροκαμωμενος αναβατης απο εμενα,ισως στις μανουβρες να δυσκολευθει,αλλα ευτυχως,η ρυθμιζομενη καθ υψος σελα,να τον βοηθαει να παταει πληρως στο εδαφος,οποτε κ να στηριζεται καλυτερα.εν κινησει,το περιττο βαρος εξαφανιζεται,οπως σε ολες τις μοτο πιστευω.. :blush2:

τι θα εβαζα αμεσα?βαση βαλιτσας χοντα,επειδη τα καγκελα της τζιβι μου φαινονται ασχημα κ κανουν κ την μοτο να φαινεται μακρυτερη..αλλα με της χοντα,νομιζω μετα δεν παιρνει πλαινες(οχι οτι εχω πλαινες).. :wallbash:

εχεις εργοστασιακο φιλτρο η εχεις βαλει κν?επειδη το σκεφτομαι..

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

16000km για αυτη τη μηχανή είναι ανέκδοτο!

Και άλλο τόσο ανέκδοτο είναι που και η δικιά μου έχει 13000km!! Μακάρι να είχα δυνατότητα να είχα κάνει παραπάνω αλλά δεν την βγάζω κάθε μέρα, μόνο βόλτα.

Σε αυτά τα km που έχω κάνει εγώ την έχω ευχαριστηθεί. Σε ταξίδι είναι απόλαυση. Με ζελατίνα ψιλή κι εγώ βέβαια!

Καθόλου κραδασμοί, καθόλου μηχανικοί θόρυβοι, καθαρό τράβηγμα χωρίς κομπιάσματα.

Με τις θερμοκρασίες επειδή μου άνέβαινε πάνω απο την μέση και δεν μου άρεσε έχω βάλει βαλβίδα βεντιλατέρ απο άλλη μηχανή(νομίζω Suzuki) Και ανοίγει το βεντιλατέρ στους 95o οπότε δύσκολα πάει πάνω απο την μέση ο δείκτης.

Τώρα απο ζημιές εννοείται είναι απο τις πιο αξιοπιστα μοτέρ.

Στον δρόμο.. Σε υψηλές ταχύτητες είναι βράχος. Ταξίδι απόλαυση όπως είπα. Σε στροφιλίκι είναι σταθερή και σε προειδοποιεί αλλά αρχίζουν νωρίς οι ασάφειες απο μπροστά στην πίεση χωρίς όμως να τρομάζουν. Απλά κόβεις λίγο σε ρυθμούς πιο τουριστικούς. Λίγο βαριά αίσθηση απο μπροστά και νιώθεις ΄κάποιες αδυναμίες στο μπροστινό αλλά θυμάσαι πως είναι συμβατικό χωρίς ρυθμίσεις οπότε ικανοποιεί με αυτά τα δεδομένα. Τα φρένα είναι άριστα για μένα, δεν θέλει παραπάνω για τον χαρακτήρα της μηχανής.

Αν ήθελα κατι παραπάνω απο την μηχανή αυτό θα ήταν ένα μοτέρ με περισσότερο νεύρο και ένα καλύτερο μπροστινό. Το βάρος της δεν με προβληματίζει γιατί έχει χαμηλό κέντρο βάρους και δεν του φαίνεται.

Γενικά τίμια μηχανή. Κάνει για όλα εκτός απο κίνηση στην πόλη. Δώστης ανοιχτό δρόμο, περιαστικές διαδρομές και επαρχιακό και θα γουστάρεις. Και εκεί δεν καίει και βενζίνη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχω βαλει αποστατες στο τιμονι,αν κ το σκεφτομουν πριν λιγες μερες..αν εγκρινεις,τοτε λεω να βαλω κ εγω.. :thumbsup:

προτείνω ανεπιφύλακτα.Αν θέλεις έλα να κάνεις μια βόλτα τη δική μου να δεις πως σου κάθεται το ψηλότερο τιμόνι

συμφωνουμε:

οτι η σελα θελει επειγοντως βελτιωση(ξερεις πουθενα θεσνικη?). Τονι Μπατζιο

η εξατμιση ειναι μεγαλη.αν εβρισκα μια μοτο γπ,που ομως να μην κανει περαιτερω θορυβο(που απεχθανομαι),θα την τοποθετουσα χτες..αν ξερεις καποια να υπαρχει,δωσε μου τα φωτα σου!! :secret:

ένας φίλος έχει βάλει ακράποβιτς πάνω και είναι πολύ ευχαριστημένος από το βάρος και από το θόρυβο. Δεν κάνει πολύ θόρυβο

τι θα εβαζα αμεσα?βαση βαλιτσας χοντα,επειδη τα καγκελα της τζιβι μου φαινονται ασχημα κ κανουν κ την μοτο να φαινεται μακρυτερη..αλλα με της χοντα,νομιζω μετα δεν παιρνει πλαινες(οχι οτι εχω πλαινες).. :wallbash:

εχεις εργοστασιακο φιλτρο η εχεις βαλει κν?επειδη το σκεφτομαι.. εργοστασιακό έχω αλλά στο επόμενο σέρβις θα βάλω K&N or DNA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι η εξάτμιση, μη την αλλάξεις, δε θα κερδίσεις τίποτα.

Ίσως, μόνο, αυξημένη κατανάλωση!

Προσοχή στις λακούβες και στο λαιμό τα παξιμάδια και τα ρουλεμαν θέλουν έλεγχο συνέχεια. Όπως και η ζάντα!

Προσοχή στη βαλβίδα νεκράς του σταντ. Δε χαλάει, τρώγεται μια χάλκινη ροδελίτσα.

Άσε τη σέλα, εκτός κι αν βάζεις συχνά κάποιον πίσω ή/και ταξιδεύεις δικάβαλο.

Μη βάλεις μπαγκαζιέρα σε ταξίδι, κουνάει πολύ.

Οπωσδήποτε Κ&Ν φίλτρο αέρα. Και για οικονομία.

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρουλεμάν στο λαιμό έχω άλλάξει και έχω βάλει κωνικά καθότι τα συμβατικά χαλάνε εύκολα.

Εξάτμιση φοράω Remus και κάνει πολύ μ@μ@το ήχο. Πάντα βέβαια με σιγαστήρα.

Φίλτρο το εργοστασιακό, δεν βρίσκω τον λόγο για ελεύθερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι η εξάτμιση, μη την αλλάξεις, δε θα κερδίσεις τίποτα.

Ίσως, μόνο, αυξημένη κατανάλωση!

Προσοχή στις λακούβες και στο λαιμό τα παξιμάδια και τα ρουλεμαν θέλουν έλεγχο συνέχεια. Όπως και η ζάντα!

Προσοχή στη βαλβίδα νεκράς του σταντ. Δε χαλάει, τρώγεται μια χάλκινη ροδελίτσα.

Άσε τη σέλα, εκτός κι αν βάζεις συχνά κάποιον πίσω ή/και ταξιδεύεις δικάβαλο.

Μη βάλεις μπαγκαζιέρα σε ταξίδι, κουνάει πολύ.

Οπωσδήποτε Κ&Ν φίλτρο αέρα. Και για οικονομία.

με πιο ελευθερο φιλτρο,αν δεν λανθανω,αυξανεται η καταναλωση,δεν μειωνεται. :think: εκτος κ αν εννοεις οικονομια οτι γλυτωνεις τα χρηματα αγορας εργοστασιακου φιλτρου σε καθε αλλαγη λαδιων.

σχεδον συνεχως ειμαι δικαβαλος,αλλα δε νομιζω να παιζει ρολο αυτο στο πιασιμο του ποπουλη,αλλα το οτι εχει ελαχιστη απορροφη κραδασμων η σελα..

μπαγκαζιερα εχω σχεδον παντα πανω(κ τις προαλλες εχασα την βιδα που στηριζει τα καγκελα αριστερα!!! :ranting3: ),γιατι μεταφερω πραγματα.

την εξατμιση ελεγα μονο για εμφανιση κ βαρος.δεν ηθελα να κερδισω σε επιδοσεις.ειπαμε!φλωρος! :grin:

φρανκιε,ευχαριστω για την προταση!!κ εννοειται για τις πληροφοριες στις ερωτησεις μου!! :worshippy:

tcdrift τα κωνικα ρουλεμαν,που τα βρισκουμε? :blush2: (μου τελειωσαν οι θετικες ψηφοι..)

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη κατανάλωση δε θα δεις διαφορά με το φίλτρο.

Βασικά, καμία διαφορά δε θα δεις! Οικονομία θα κάνεις αφού δε θ'αλλάζεις συνέχεια (και θα πληρώνεις) το μαμίσιο φίλτρο.

Την εξάτμιση, γενικά, τη θεωρώ ανούσιο (και μεγάλο) έξοδο. Προσωπική άποψη!

Είμαι της άποψης, αν δε χαλάσει κάτι δε το αλλάζεις. Ούτε τη σέλα, ούτε ψηλότερο (ούτε φαρδύτερο) τιμόνι θες αν δεν είσαι πάνω από 1,80, ή πάνω από 45 ετών!

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αύριο θα έχει γενικό καθαρισμό με φωτογραφίες! Αν προλάβω θα τις ανεβάσω άυριο βράδυ. Αλλιώς μεθαύριο το πρωί.

Ετοιμάζω ταξίδι και θέλω καθαριότητα. Μέσα-έξω.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ρουλεμαν πήραν δρόμο εξαρχής και αλλάχτηκαν με κωνικά. 10k km μετά ακόμη δεν κούνησε (με βαλίτσα εννοείτε)

Τα ελατήρια μπροστά αλλάχτηκαν πρόσφατα με σκληρότερα και η συμπεριφορά βελτιώθηκε αρκετά, τόσο σε στρίψιμο όσο και σε φρενάρισμα. Περίμενα το πιο σκληρό μπροστινό να με δυσκολέψει περισσότερο στο φρενάρσιμα εντός πόλης, αλλά τελικά συνέβη το αντίθετο. Σειρά έχει η πίσω τώρα. :devil:

ΟΚ δεν περιμένεις και θαύματα από ένα βολτίσιο street στο θέμα της ανάρτησης.

Στις ανοιχτές καμπές πάει μια χαρά ακόμη και φορτωμένο. Στο κλειστό στροφιλίκι ζορίζεται αλλά είναι θέμα κατασκευής (μεταξόνιο).

Είναι επίτηδες στημένο για να βολτάρει και να ταξιδεύει άνετα και προοδευτικά. Απεχθάνετε την νευρική-επιθετική οδήγηση αλλά έως ένα σημείο δεν θα πει όχι.

Το μοτερ χρειάζεται εξικοίωση για να πας γρήγορα η να προσπεράσεις γρήγορα μιας και μπορεί να χρειαστεί από 6η να κατεβάσεις 3η και σπανιότερα 2η. ΟΚ τετρακίλυνδρο 600αρί καβαλάς όμως, πάνω κάτω όλα κάπως έτσι είναι. Απλά στο συγκεκριμένο η απλωμένη σε εύρος ροπή μπερδεύει και καμιά φορά βρίσκεσαι στην αντίθετη λωρίδα με μία ή δύο σχέσεις πάνω απ ότι θα ήθελες.

Τώρα για τα φρένα τι να πω! Απλά εντυπωσιακά για την κατηγορία και το έτος κατασκευής τους!!!

Είναι ένας τίμιος χιλιομετροφάγος ανοιχτής επαρχιακής οδού, που μπορείς να τον χρησιμοποιείς ακόμη και για να πηγαίνεις κάθε πρωί στην δουλειά σου άνετα και οικονομικά. Ο ψεκαστός απόγονος με το combined abs σίγουρα τα καταφέρνει ακόμη καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον Revelator

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουν και γω αναμεσα στο F και στο RR και τελικα προτιμησα το δευτερο , βεβαια πηρα του 07 αλλα δεν μπορω να πω οτι το μετανιωσα.

Καταναλωση εντος πολη τοπερισσοτερο που εχω κανει ειναι 7,5 με μεσο ορο τα 6,5 και εκτος πολεως 4,5 με 5!

Στη σελα θα συμφωνησω και γω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουν και γω αναμεσα στο F και στο RR και τελικα προτιμησα το δευτερο

Τελείως άλλη μηχανή τελείως άλλη κατάσταση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο παρακάτω.

Σκάει μύτη ο αδερφός μου στο σπίτι μου με μια Fazer S2 μαύρη, με εξατμίσεις και xenon.....

Ερωτεύτηκα....την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησα να ψάχνω αντιστοιχη....Βρίσκω μια....Εκκαθαριστικά για δόσεις κτλ.....Άκυρο από τις τράπεζες......Οκ....θα δώσω μετρητά...Μωρέ αφού θα δώσω μετρητά δεν ψάχνω και τίποτα άλλο?

Τι?????? Honda CBF 600 ABS με τόσα λίγα χιλόμετρα? ΠΟΟΟΟΣΟ????? Για να τσεκάρουμε.....

:plaf: :plaf: :plaf: :plaf: :plaf: :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με έχετε καλύψει απόλυτα οι προλαλήσαντες.

Κι εγώ με ύψος 1.76 δεν έχω πρόβλημα με τον αέρα με την εργοστασιακή ζελατίνα, αλλά έτσι κι αλλιώς σπάνια πάω πάνω από 160 για λόγους οικονομίας.

Ρουλεμάν δεν έχω αλλάξει, αλλά δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Με την βαλίτσα πίσω δεν νιώθω κανένα τρεμούλιασμα στο τιμόνι, το μηχανάκι είναι βράχος.

Μου αρέσει τρελά που τραβάει άνετα ακόμα και με λίγες στροφές, και όντως βάζεις 6η κινούμενος με 50χλμ χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Μακάρι να είχε μερικά άλογα πάντως παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κι εμένα με καλύψατε!

ειδικά ο Φραντζέσκος στο 1ο ποστ, τι να πω, σα να το έγραψα εγώ! συμφωνώ σε κάθε του γραμμή!

Υ.Γ. Φραντζέσκο που ακριβώς έριξες WD-40? πίσω απ το διακόπτη? χρειάστηκε να τον ανοίξεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κι εμένα με καλύψατε!

ειδικά ο Φραντζέσκος στο 1ο ποστ, τι να πω, σα να το έγραψα εγώ! συμφωνώ σε κάθε του γραμμή!

Υ.Γ. Φραντζέσκο που ακριβώς έριξες WD-40? πίσω απ το διακόπτη? χρειάστηκε να τον ανοίξεις?

Έριξα πολύ λίγο στην επαφή κουμπί μίζας(αρσενικό)-πλαστική υποδοχή(θυληκο) από μπροστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:plaf: :plaf: :plaf: :plaf: :plaf: :plaf:

Πολύ μάπα το Fazer ρε Χρήστο! Μόλις έκατσα στο δικό μου.....άλλη φάση..... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανώς υπονοείς όπως πάντα οτι το Yamaha είναι καλύτερο αλλά μετά απο αρκετά χιλιόμετρα και στα 2 μηχανάκια επάνω (το ένα το έχω το άλλο το είχε κολλητός) δεν μπορώ να καταλάβω απο που προκύπτει αυτό..

Ακόμα όμως έχει χαραχτεί στην μνημη μου αυτη τη τεράστια τρύπα στις μεσαίες τους Yamaha που σε έκανε τον καλύτερο φίλο με τον συμπλέκτη και το κιβώτιο για να κινηθείς σαν άνθρωπος.. :lipssealed:

Σε οδική συμπεριφορά λίγο καλύτερο το Ya-mapa, πιο ελαφρια αίσθηση και στις ψηλές περισσότερη δυναμη.

Απο την άλλη το Honda πιο σταθερο σε ψηλές ταχύτητες, πιο μαλακό και ακριβές κιβώτιο, σαφώς πολύ πιο ροπάτο απο χαμηλά και λιγότερες αλλαγές στο κιβώτιο.

Πολύ διαφορετικά ομως μηχανάκια σε νοοτροπία, είναι θέμα γούστου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανώς υπονοείς όπως πάντα οτι το Yamaha είναι καλύτερο αλλά μετά απο αρκετά χιλιόμετρα και στα 2 μηχανάκια επάνω (το ένα το έχω το άλλο το είχε κολλητός) δεν μπορώ να καταλάβω απο που προκύπτει αυτό..

Ακόμα όμως έχει χαραχτεί στην μνημη μου αυτη τη τεράστια τρύπα στις μεσαίες τους Yamaha που σε έκανε τον καλύτερο φίλο με τον συμπλέκτη και το κιβώτιο για να κινηθείς σαν άνθρωπος.. :lipssealed:

Σε οδική συμπεριφορά λίγο καλύτερο το Ya-mapa, πιο ελαφρια αίσθηση και στις ψηλές περισσότερη δυναμη.

Απο την άλλη το Honda πιο σταθερο σε ψηλές ταχύτητες, πιο μαλακό και ακριβές κιβώτιο, σαφώς πολύ πιο ροπάτο απο χαμηλά και λιγότερες αλλαγές στο κιβώτιο.

Πολύ διαφορετικά ομως μηχανάκια σε νοοτροπία, είναι θέμα γούστου.

Μην το σοβαρευεις τοσο...Ειναι φιλαρακος ο Φρανκι και τον τσιγκλαω απλα. :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το σοβαρευεις τοσο...Ειναι φιλαρακος ο Φρανκι και τον τσιγκλαω απλα. :peep:

Fuck..

Μου την δίνει όταν την πατάω και δεν καταλαβαίνω το ύφος του άλλου.. :shoot:

Άμα θες όμως μπορούμε να το συνεχίσουμε στο σοβαρό για να ανεβάσουμε το μοτοσυκλετιστικό επίπεδο του Forum,xaxa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βίος και πολιτεία λοιπόν.....

Frankie + Honda CBF 600SA abs....

Καθώς ήμουν στα πρώτα βήματα της μοτοσυκλετιστικής μου ζωής και έψαχνα την κατάλληλη σύντροφο, συν'εβη το παρακάτω.

"Γιαννάκη μπορείς να έρθεις τάδε ώρα να ελέγξεις ένα μηχανάκι?"

Μετά από τον έλεγχο....

"Πάρτο φίλε...Αφού δίνει και εξάμηνη, μη μασάς..."

1η επαφή:

Ρε συ τι οδηγάρα είμαι! Πανεύκολο ρε....Για να ανοίξω γκάζι... ΟΠΑ.....Άσε να το μάθουμε καλύτερα....

Ελα μωρό μου βόλτα..... Πωπω πολύ κουνάει το κεφάλι μου....Τι μωρό μου? Πόνεσε ο αυχένας σου από τον αέρα?

1ος μήνας:

μμμμμ....άνετα ταξιδεύω με 130....μια ζελατινούλα χρειάζομαι για να μην έχει στροβιλισμούς ο πίσω.....

Ζελατίνα ΚΑΡΡΑ ψηλή...80 ευρουλάκια...λύθηκε ο αέρας...Τώρα ταξιδεύω με 160 άνετα...

Συμπέρασμα ταξιδιού: Ταχύτητα 130 και άνετη προσπέραση

2ος μήνας: Πρώτη καλή βόλτα

Ωραία φρένα...Δεν μου βγάζουν και τα μάτια έξω αλλά καλά ειναι...ούτε ταρζάν είμαι ούτε βουτάω στις στροφές.

2εμβολες δαγκάνες και ABS σταματάνε άνετα τη μοτοσυκλέτα και με ασφάλεια.

Στρίψιμο: Ωραία μπαίνει αλλά δεν μου εμπνέει και τόση σιγουριά....

6πρώτοι μήνες:

Σέρβις μεγάλο: Λάδια,φίλτρα,μπουζί,ρυθμίσεις,ελεγχοι κτλ...140€ (όχι στην αντιπροσωπεία)

Πρόβλημα: Δεν ανάβει η λάμπα. Αιτία: κολλάει το κουμπάκι της μίζας...

Λύση αντιπροσωπείας: Αλλαγή με 50€ :0 Λύση Γιαννάκη μάστορα: WD40

Πρόβλημα λύθηκε

Στροφές: Μπαίνει καλύτερα..Ήταν μέχρι να το μάθω..ανάποδο τιμόνι και πάει εκεί που θέλεις. Αν είχε και 180 πίσω, θα καθόταν καλύτερα.

Τελική 220 και με σπάσιμο 230

Άνετο ταξίδι με 130-140

Φόρτωμα: βάλε ότι θέλεις δεν φοβάται.

Αρνητικά: διπλή σέλα που δημιουργεί κενό ανάμεσα σε επιβάτη και συνεπιβάτη, Δεν έχει δείκτη βενζίνης (το συνηθίζεις)

1ος χρόνος:

Με πάει παντού. Μπρος και φύγαμε. Θέλω λάστιχα....μμμμ 250€

Κατανάλωση: ταξίδι 5λ/100χλμ (130χαω/6000σαλ) Αυτονομία 250χλμ

πόλη: 7λ/100χλμ αυτονομία 190 χλμ Επίσης ζεσταίνεται πολύ έυκολα....ευτυχώς η θερμότητα δεν μου καίει τα πόδια σε σχέση με άλλες που οδήγησα

μικτή: 6λ/100χλμ αυτονομία 220χλμ

Προβλήματα :0

2ος χρόνος:

μμμμ....έμαθα περισσότερα....στρίβω καλύτερα...δεν ήξερα ότι πλαγιάζει τόσο.....

ωραία....

ωπ!!! τι ήταν αυτό? γιατί δεν πήρε με την πρώτη??

"Έλα Γιάννη, δεν παίρνει με την πρώτη ρε συ!"

"Έβαλες βενζίνη από κάπου που δεν έχεις ξαναβάλει?"

"Ναι"

"Κάνε ένα γέμισμα από το βενζινάδικο που βάζεις συνήθως και το ξαναβλέπουμε"

"Οκ. Πρόβλημα λύθηκε!"

Μικρό σέρβις: 60 €

Αναλώσιμα στα 16000 χιλιόμετρα: μπουζί (4), Λάδια για 3 σέρβις, τα αντίστοιχα φίλτρα, 1 λάμπα και 1 ασφάλεια (από μλκία μου η ασφάλεια)

Σύνοψη (προσωπική άποψη):

Γρήγορο ταξίδι με έφεση στον επαρχιακό δρόμο.

Δικάβαλο άνετα με μικρά παράπονα από συνεπιβάτη για τον αέρα (με χρήση ζελατίνας)

Δεν τρελαίνεται για πόλη και η διαμαρτυρία του είναι η αύξηση θερμοκρασίας και οι υπερωρίες του βεντιλατέρ

Φώτα: Αλλαγή λάμπας οπωσδήποτε. Μια πιο δυνατή και πιο άσπρη aftermarket θα κάνει καλυτερη δουλειά

Φρένα: Θα ήθελα πιο σπορ αίσθηση αλλά δεν ειναι ss το CBF

Ανταλλακτικά: Αν ψάξεις και αν έχεις τσακαλάκι μηχανικό δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με διαθεσιμότητα ούτε με τιμές. Υπάρχουν και πολλά συμβατά άλλων εταιριών πλην της μαμάς

Κατανάλωση: είμαι ικανοποιημένος σε σύγκριση με άλλες ίδιου τύπου μοτοσυκλέτες

Γκάζι: αρκετό για κάποιον που θέλει να ταξιδεύει άνετα, ναι υπάρχουν και γρηγορότερα

Ροπή: ένα θα πώ. Έκανα το τεστ να ξεκινήσω με 6η και έμεινα με το στόμα ανοιχτό

Αναρτήσεις: Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλάξω τουλάχιστον το μπροστά. Είναι αρκετά ασαφές το μανίσιο.Το πίσω δεν ενδείκνυται για άτομα άνω του 190 με πρόβλημα στη μέση διότι αυτοί θα πρέπει να σκύψουν αρκετά για να πιάσουν το τιμόνι. Εγώ είμαι 183 και έβαλα αποστάτες και το διόρθωσα

Σέλα: Σε μεγάλο ταξίδι σταματούσα κάθε 150 χιλόμετρα για 5-10 λεπτά

Τι θα άλλαζα άμεσα:

Αμορτισέρ μπροστά με wp

Εξάτμιση λόγω βάρους

Εμπρός φρένο λογικά με 3 έμβολη δαγκάνα

Σέλα ανατομική

:worthy: :worthy: :worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα