Jump to content
babis5570

Εμπειρίες από την συμβίωσή με την HONDA NC700X

Recommended Posts

Αν μένεις Αθήνα, μπορώ να σου δείξω πάνω στην μηχανή σου εμπράκτως (ώστε να μάθεις) τι εστί αλυσογράναζα. Δλδ,πως καταλαβαίνουμε αν θέλει τέντωμα,αν έχει μπόσικα και πόσα,το πότε θα χρειαστείς αλλαγή της,μέτρημα γραναζιών και έναν πανεύκολο πρακτικό τρόπο,για να την τεντώνεις.

θελω κ εγω μαθημα...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω πιστευω πως δεν υπαρχει περιπτωση να εχει φθαρει τοσο η αλυσιδα σε τοσα λιγα km.Χωρις καθολου λιπανση βγαζει για πλακα 20.000-25.000.Και οταν λεω καθολου εννοω καθολου.Μαλλον πανε να κοροιδεψουν ορισμενοι μου φαινεται.:_devil:

[ ... ]

Δυστυχώς, απο προσωπική εμπειρία, μπορώ να το διαψεύσω αυτό (όσον αφορά την εργοστασιακή αλυσίδα του CB). Στην δική μου περίπτωση άντεξε 11700χλμ επιβάλλοντας την αντικατάσταση καθώς κοπανούσε την γλύστρα ανεξαρτήτως τεντώματος/λαδώματος. Με καθόλου επιμελή συντήρηση σε αυτα τα χλμ, χάλασα μόνο ένα valvoline (το οποίο, btw, είναι ΑΙΣΧΡΟ μόνο την ασπρίζει και δεν την λιπαίνει) ένα clean spray και τέντωμα μία φορά στο ενδιάμεσο σέρβις, όταν την αντικατέστησα, κόβοντας την ο μάστορας και κρατώντας την κρεμασμένη, ήταν κουλουριασμένη σαν σπιράλ!

Μεγάλη μου μλκια η μη σωστή συντήρηση της την οποία πλήρωσα δίνοντας (αλυσίδα & γρανάζια) 130€. Τώρα ψεκάζω με αυτό αυστηρά ανα 400χλμ* και καθαρίζω, με παραφινέλαιο και οδοντόβουρτσα, ανα 1000χλμ* και χω βρει την ησυχία μου (14300km so far). 

*ή μετα απο πλύσιμο (όποιο προηγηθεί τελοσπάντων).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τώρα αφού ολοκληρώθηκε η τριάδα με όλες τις γενιές των nc ήρθε η ώρα να μάθουμε τελικά πιο είναι το καλύτερο.........

:biker8zj:

Πάντα τέτοια!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλη ερωτηση... :)

Στα κατεβασματα πολλων σχεσεων μαζι (πχ απο 6η να βαλεις 2ρα κτλ...) εχει παρατηρησει κανεις καποια αρνηση του σαζμαν στο να κατεβασει?

Εμενα το κανει, κατεβαζει μια δυο και μετα δεν τις παιρνει και βγαζει μια παυλα (-) στο καντραν. Κανω κατι λαθος? Μπορει να εχω προβλημα? Θα στρωσει με τον καιρο (135 χλμ εχω κανει)??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλη ερωτηση... :)

Στα κατεβασματα πολλων σχεσεων μαζι (πχ απο 6η να βαλεις 2ρα κτλ...) εχει παρατηρησει κανεις καποια αρνηση του σαζμαν στο να κατεβασει?

Εμενα το κανει, κατεβαζει μια δυο και μετα δεν τις παιρνει και βγαζει μια παυλα (-) στο καντραν. Κανω κατι λαθος? Μπορει να εχω προβλημα? Θα στρωσει με τον καιρο (135 χλμ εχω κανει)??

εν στασει εννοεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εν στασει εννοεις;

Οχι! Εν κινησει.. λιγο πριν σταματησω δλδ, οχι με πολλα χιλιομετρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εχεις πατημενο συνεχως συμπλεκτη και τις κατεβαζεις ολες μαζι ειναι φυσιολογικο να μην τις παιρνει ακομα και με λιγα χιλ. ή σταματημενος. Αφηνε λιιιγο τον συμπλεκτη ισα ισα να πιασει, ξαναπατα τον και κατεβασε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι! Εν κινησει.. λιγο πριν σταματησω δλδ, οχι με πολλα χιλιομετρα..

αυτό είναι φυσιολογικο διοτι από το πρωτο - δευτερο κατεβασμα και ενώ τινει να σταματηση το μοτο και κρατας το συμπλεχτη πατημενο αυτοματος μεσα στο σασμαν εχουν σταματηση να περιστρέφονται τα γρανάζια στον πρωτευον και δευτερεύον αξονα με συνεπεια να μην μπορει να συνχρονιση και να σου κανει τα κατεβάσματα και όταν βλέπεις την παυλα εάν αφησεις το συμπλεχτη σιγά-σιγά να δεις πως δεν υπαρχει εμπλοκή ταχύτητας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ανεβασεις μια και με ελαφρος πεξιμο του συμπλεχτη να αρχισεις να κατεβάζεις . δοκιμασε σταματημένος να τις ανεβασεις ολες μαλλον δεν θα φτασεις στην εκτη ταχυτητα , κατι παρομοιο λεει το μανουαλ για τα αυτόματα και λεει ότι θα πρεπει να κινεις το μοτο εμπρος-πισω για να μπει η νεκρα δεν είναι ζημια η βλαβη ,   το ιδιο μπορεις να κανεις και εσυ δλδ να το σβησεις να αφησεις τελειος το συμπλεχτη και να το κανεις εμπρος-πισω ενώ ταυτόχρονα πατας το λεβιε μεχρι να μπει η νεκρα η η πρωτη ταχυτητα και θα ακους τα κλακ -κλακ των ταχυτητων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου δεν κάνεις κάτι λάθος.. Και εγω το ιδιο παθαίνω οταν κατεβάζω τις ταχύτητες όλες μαζί.. Δεν πρέπει να ειναι κάτι!! Αν παίξεις λιγο τον συμπλέκτη θα δεις οτι φεύγει η παύλα.. Συμβαίνει και οταν είσαι σταματημενος και  εν κινήσει!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός!!Η δικιά μου με 48.000km είναι ακόμα η μαμά με χαμηλή αλλά σωστή συντήρηση και με τέντωμα μόνο μία φορά.Ως προς τα μπόσικα,ίσα-ίσα που έχει. Την κόβω για άλλες 20.000km.

Προσοχή λοιπόν,στα αναλώσιμα που προτείνουν να σας αλλάξουν,πριν την ώρα τους.!!

Η ουσία της βολτίτσας σας...Μπατζάβαλης!!!!:biggrin:

Για άλλη μια φορά,μπράβο billy με την παρέα σου..:clapping2:

Να εισαι καλα Γιαννη!Να ξερεις οτι εσενα σκεφτομουν οταν τραβαγα τις φωτο με τα κοψιδια!:cheers:

Δυστυχώς, απο προσωπική εμπειρία, μπορώ να το διαψεύσω αυτό (όσον αφορά την εργοστασιακή αλυσίδα του CB). Στην δική μου περίπτωση άντεξε 11700χλμ επιβάλλοντας την αντικατάσταση καθώς κοπανούσε την γλύστρα ανεξαρτήτως τεντώματος/λαδώματος. Με καθόλου επιμελή συντήρηση σε αυτα τα χλμ, χάλασα μόνο ένα valvoline (το οποίο, btw, είναι ΑΙΣΧΡΟ μόνο την ασπρίζει και δεν την λιπαίνει) ένα clean spray και τέντωμα μία φορά στο ενδιάμεσο σέρβις, όταν την αντικατέστησα, κόβοντας την ο μάστορας και κρατώντας την κρεμασμένη, ήταν κουλουριασμένη σαν σπιράλ!

Μεγάλη μου μλκια η μη σωστή συντήρηση της την οποία πλήρωσα δίνοντας (αλυσίδα & γρανάζια) 130€. Τώρα ψεκάζω με αυτό αυστηρά ανα 400χλμ* και καθαρίζω, με παραφινέλαιο και οδοντόβουρτσα, ανα 1000χλμ* και χω βρει την ησυχία μου (14300km so far). 

*ή μετα απο πλύσιμο (όποιο προηγηθεί τελοσπάντων).

Εχεις απολυτο δικιο,δικο μου λαθος που δε διευκρινησα οτι μιλουσα για aftermarket καλες αλυσιδες οι οποιες σιγουρα θα αντεξουν στα km που ανεφερα.Παρολαυτα μου φαινεται πολυ ακραιο το σκηνικο που σου ετυχε ομως απο την αλλη αυτο δειχνει και τη συνηθη χαμηλη ποιοτητα των εργοστασιακων αλυσιδων που βαζουν για λογους κοστους.Τουλαχιστον στο NC και στο CB η μαμα αλυσιδα ειναι της πλακας συγκρινομενη με την afam που φοραω τωρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:offtopic:   Καλα, ο Μπατζάβαλης ειναι ενας μικρος θεουλης!!!! Απαιχτος!! :offtopic:

Πηγες τελικα?Θελουμε φωτο αλλιως δεν εγινε ποτε!:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα πρωτο μεγαλο ταξιδι της ταξεως των 750 χλμ αψογη συμπεριφορα, σε μικτη διαδρομη εθνικη και επαρχιακο ορεινο δικτυο καταναλωση γυρω στα 4λιτρα.Στην κινηση μεσα στην αθηνα που εκανα περιπου 300χλμ δεν με προβληματισε καθολου ο ογκος και το βαρος του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια συντομα και εγω θα είμαι και κανονικο μελος . περιμενω να δω την εγκριση μικρου δανειουγιατι δεν θελω να τα δωσω cash

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα πρωτο μεγαλο ταξιδι της ταξεως των 750 χλμ αψογη συμπεριφορα, σε μικτη διαδρομη εθνικη και επαρχιακο ορεινο δικτυο καταναλωση γυρω στα 4λιτρα.Στην κινηση μεσα στην αθηνα που εκανα περιπου 300χλμ δεν με προβληματισε καθολου ο ογκος και το βαρος του

Μπραβο φιλε με το καλο και αλλες βολτες και πολλα km!Τι διαδρομη εκανες?Βαλε κανα χαρτη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιδη δεν το εχω με την τεχνολογια η διαδρομη ηταν Λαρισα Αθηνα Λαρισα μεσω Δομοκου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγες τελικα?Θελουμε φωτο αλλιως δεν εγινε ποτε!:tooth:

20160417_151607_zpshybciofu.jpg

Αυτο το μισοκιλο φετας.........

Δε δειχνω αλλα...θα πεινασω πρωι πρωι..... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια συντομα και εγω θα είμαι και κανονικο μελος . περιμενω να δω την εγκριση μικρου δανειουγιατι δεν θελω να τα δωσω cash

Με το καλό φίλε να το πάρεις,εγώ τα έχω να το πάρω μετρητοίς για να μην μπλέκω με φακέλους και νταβατζιλίκια των τραπεζών αλλά κρατιέμαι γιατί με αυτούς που έχουμε μπλέξει δεν είναι να δίνεις 9000 χιλιάρικα και δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει με τους μαλάκες που μας κυβερνάνε.Ας ελπίσουμε στο μέλλον και κάθομαι τώρα με το κωλοπαπί,υγεία να έχουμε όλοι μας παιδιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τώρα αφού ολοκληρώθηκε η τριάδα με όλες τις γενιές των nc ήρθε η ώρα να μάθουμε τελικά πιο είναι το καλύτερο.........

:biker8zj:

Πάντα τέτοια!!!!

Καλημέρα 

Οδήγησα το νέο nc 750x dct σε κόκκινο ταξινομημένο Μαρ 2016 ...(ενος φίλου που μενει  επαρχια Αρτα) απο Αθήνα Σούνιο Κερατέα και ξανά πίσω....Εκτός απο το κοντέρ που ειναι διαφορετικό και τον θορύβο που κάνει δεν ένοιωσα κάποιες τεράστιες διαφορές ...Στο  S  φαίνεται ποιο γρήγορο στα μπασίματα στις στροφές, ίσως λόγω του καινούργιου πιρουνιού...(είμαι και λίγο κότα εγώ στις στροφές του Σουνίου λόγω ηλικίας)...Μου άρεσε που ρυθμίζεται εύκολα το πιρούνι...Γενικά το νσ έκανε ακόμα ενα βήμα προς τα μπροστά.... Επειδή γύρισα νύκτα εχει καλλίτερα φώτα απο το δικό μου Κάνει τη νύκτα μέρα.......Η τεχνολογια που εχει δικαιολογει και την τιμη του ....

ΥΣ. Η εξάτμιση η νεα πολύ όμορφη και ηχητικά μπαίνει και στο προηγούμενο μοντέλο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όντως πολυ καλύτερη η καινούργια εξάτμιση και τα φώτα!! Αλλά αδερφέ με την τιμή αυτή πιστεύω οτι βάζεις αφτερ μάρκετ πράγματα στο παλιό(πχ. 15 μοντέλο που εχω εγώ) και φαίνεται ακομα ποιο τούμπανο. Κ οχι διαστημικό. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Εγω την πήρα καινούργια 7400 γι αυτό το λέω αυτο.. Με 1000 € γίνεται τούμπανο. Ξανά λέω άποψή μου μην παρεξηγηθώ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η καινούργια μπορεί να αγοραστεί γυμνή τελείως 7650...................και όχι μετρητοίς

υπάρχει βέβαια και το stock με κάνα 7000 μάλλον (δεν έχω ρωτήσει)....από κει και πέρα.....το χάος των μεταχειρισμένων............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όντως πολυ καλύτερη η καινούργια εξάτμιση και τα φώτα!! Αλλά αδερφέ με την τιμή αυτή πιστεύω οτι βάζεις αφτερ μάρκετ πράγματα στο παλιό(πχ. 15 μοντέλο που εχω εγώ) και φαίνεται ακομα ποιο τούμπανο. Κ οχι διαστημικό. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Εγω την πήρα καινούργια 7400 γι αυτό το λέω αυτο.. Με 1000 € γίνεται τούμπανο. Ξανά λέω άποψή μου μην παρεξηγηθώ!!

Εγω το πηρα Μαρ 2014 και μου κόστισε με εξτρα 10200 περίπου 8100 η τιμη του  (κούτα) το dct .... Η εξάτμιση μου άρεσε πολύ και σαν ήχος....απο αφτερ μάρκετ δε μου εχει αρέσει κάτι περισσότερο... 

η καινούργια μπορεί να αγοραστεί γυμνή τελείως 7650...................και όχι μετρητοίς

υπάρχει βέβαια και το stock με κάνα 7000 μάλλον (δεν έχω ρωτήσει)....από κει και πέρα.....το χάος των μεταχειρισμένων............

Μεταχειρισμενα 750 dct δεν υπάρχουν πολλά...Η τιμη τους κυμαίνεται γυρω στα 7300 απο ιδιώτες  ...Καπου τοσα θα ζηταγα και εγω με 12000 χλμ που εχω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ίσως λόγω του καινούργιου πιρουνιού...(είμαι και λίγο κότα εγώ στις στροφές του Σουνίου λόγω ηλικίας)...Μου άρεσε που ρυθμίζεται εύκολα το πιρούνι...

καλησπέρα,τι εννοείς ρυθμίζεται ευκολα,?εχει ρυθμιζόμενο πιρουνι το nc του 2016 και δεν το ξέρω?για την αλλαγή στις εσωτερικές βαλβίδες ξέρω(dual bending valves),οχι όμως και για ρύθμιση.για ρίξε λίγο φως.

Τροποποιήθηκε από τον damianos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα,τι εννοείς ρυθμίζεται ευκολα,?εχει ρυθμιζόμενο πιρουνι το nc του 2016 και δεν το ξέρω?για την αλλαγή στις εσωτερικές βαλβίδες ξέρω(dual bending valves),οχι όμως και για ρύθμιση.για ρ

Λάθος έκφραση ρυθμίζεται  το πιρούνι(χεχε )...Το πιρούνι ειναι διαφορετικό και μου έδωσε διαφορετική αίσθηση...Ποιο στιβαρό Δε ξερω πως να περασω την αίσθηση ηταν το μοναδικό που μου εκανε εντύπωση οπως και η θεση οδήγησης ποιο μπροστά καπως... Μου λυγίζει τα χέρια ποιο πολύ 

Τροποποιήθηκε από τον gthanasis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω το πηρα Μαρ 2014 και μου κόστισε με εξτρα 10200 περίπου 8100 η τιμη του  (κούτα) το dct .... Η εξάτμιση μου άρεσε πολύ και σαν ήχος....απο αφτερ μάρκετ δε μου εχει αρέσει κάτι περισσότερο... 

Μεταχειρισμενα 750 dct δεν υπάρχουν πολλά...Η τιμη τους κυμαίνεται γυρω στα 7300 απο ιδιώτες  ...Καπου τοσα θα ζηταγα και εγω με 12000 χλμ που εχω 

9100 κουτα διορθωση ....και εφτασε 10200

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα