Jump to content
Hasodikis

XL650V Transalp (2004) - Γάμος αλλά Ιαπωνικά

Recommended Posts

βαλβιδες ειδες?καρμπυλατερ?

σινεμπλοκ πισω τροχου,συνηθως την ακουνε μετα τα 35-40000χιλ...

Οι βαλβίδες δεν ήθελαν ρύθμιση (είχε γίνει άλλωστε ρύθμιση πριν από 12.000 χλμ)

Καρμπυρατερ του είχα γράψει να ελέγξει. Για να μην το πείραξε σημαίνει ότι όλα καλά.

Γενικά τον εμπιστεύομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κανε ενα τσεκ στα ελατηρια του μπροστινου σου . Βλεπω τον τροχο πολυ "βυθισμενο μεσα στα φαιρινγκ. Αν οντως ειναι ετσι ,ειναι τα καλυτερα 130 ευρω που θα ξοδεψεις για το μηχανακι ,θα με θυμηθεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανε ενα τσεκ στα ελατηρια του μπροστινου σου . Βλεπω τον τροχο πολυ "βυθισμενο μεσα στα φαιρινγκ. Αν οντως ειναι ετσι ,ειναι τα καλυτερα 130 ευρω που θα ξοδεψεις για το μηχανακι ,θα με θυμηθεις!

σωστη παρατηρηση,

εαν μαλιστα η μοτο εχει 60000 χιλ οπως λες Χασοδικη τοτε θα επρεπε τα λαδια στα καλαμια να εχουν αλλαχθει 2 φορες (ανα 30000 χιλ παει) κ σιγουρα μετα τις 50000 καθε ΤΑ θελει σετ αμορτισερ μπρος πισω...

εγω ηδη το σκεφτομαι κ ψαχνω 47000 γαρ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γκρρρ.... είμαστε προσεκτικοί λέμε.......

Τα λάδια στο προστινό αλλάχθηκαν πριν από 12.000 χλμ. Μπήκαν μάλιστα πιο παχιά λάδια για να σκληρύνει λίγο..δεν χρειάζεται νέα αλλαγή τους.

Τα ελατήρια δεν έχουν πρόβλημα ακόμα (σε όλα τα ΤΑ είναι σουμιέδες, έτσι και στο δικό μου τιποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο). και δεν έχουν μπει καν αποστάτες.

Βέβαια η αγορά νέων είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Αύριο το πρωί είναι η ώρα της σέλας!!!!!!!

Το επόμενο κονδύλιο πάει σε ελατήρια μπροστά......

Τροποποιήθηκε από τον Hasodikis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αύριο gkourmoul θέλοντος και καιρού επιτρέποντος ανεβάζω φώτο με τη νέα σέλα......

Με τριβελίζει η ιδέα στα πίσω πλαστικά να βάλω ένα αυτοκολλητάκι. Σε βινύλιο το σήμα του u-96 σε ανοικτό ασημένιο

(για τους άσχετους http://www.uboat.net/media/boats/emblems/flo09.gif και http://www.uboat.net/boats/u96.htm)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπήκε και η σέλα....

Τις ευχαριστίες του ποπού μου στον gkourmoul. Γιώργαρε... τα θερμά μου συλλυπητήρια στον πισινό σου μέχρι να πουλήσεις την Τ/Α.

Μερικές φώτο:

IMG_0361.jpg

IMG_0362.jpg

IMG_0363.jpg

(για την μπίχλα της σέλας ... ευθύνες στον πρώην κύριό της)

Απομένουν το Σαββατοκύριακο μερικά μερεμέτια κυρίως επιδιορθώσεις εμφάνισης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως ειμαι ευχαριστημενος. Πουλησα ενα κομματι της μηχανης σημερα. Καλα το παω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως ειμαι ευχαριστημενος. Πουλησα ενα κομματι της μηχανης σημερα. Καλα το παω...

τι αλλα εχεις πανω Ζορζ... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γκρρρ.... είμαστε προσεκτικοί λέμε.......

Τα λάδια στο προστινό αλλάχθηκαν πριν από 12.000 χλμ. Μπήκαν μάλιστα πιο παχιά λάδια για να σκληρύνει λίγο..δεν χρειάζεται νέα αλλαγή τους.

Τα ελατήρια δεν έχουν πρόβλημα ακόμα (σε όλα τα ΤΑ είναι σουμιέδες, έτσι και στο δικό μου τιποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο). και δεν έχουν μπει καν αποστάτες.

Βέβαια η αγορά νέων είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Αύριο το πρωί είναι η ώρα της σέλας!!!!!!!

Το επόμενο κονδύλιο πάει σε ελατήρια μπροστά......

Το πισω αμορτισερ μην το φοβασαι,ουτε το ελατηριο.

Αυτα που δεν την παλευουν ομως με τιποτα ειναι τα μπροστινα ελατηρια.Τα λαδια απο μονα τους δεν μπορουν να κανουν τιποτα τα καημενα. Ετοιμασου να γνωρισεις αλλο μηχανακι μολις βαλεις ελατηρια(εγω ειχα βαλει WP με το λαδι τους 15αρι). Ακριβες,σταθερο,ευχαριστο στην οδηγηση που εμπνεει εμπιστοσυνη! Θα βαρας το κεφαλι σου που δεν τα εβαλες νωριτερα!

Ενα αλλο σημειο που ποναει το μηχανακι ειναι τα ρουλεμαν λαιμου. Αν ερθει η ωρα μην λυπηθεις τα λιγα παραπανω για τα κωνικα που μπορει να παρει. Ασε να λενε οτι θελουνε γαι πιο βαρια αισθηση και αηδιες. Σου μιλαω εκ πειρας,εκ μεγααααλης πειρας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα δε διαφωνώ για τα ελατήρια. Απλά επειδή έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις και οδηγώ με συγκεκριμένο στυλ, η αγορά τους πήγε σε χαμηλή προτεραιότητα. Έχω ήδη ψάξει έχω ήδη βρει τι θέλω και από που και πόσο. Απλά το βλέπω να γίνεται κατά Σεπτέμβρη μεριά (δεν μπορώ να δίνω συνέχεια λεφτά κάθε μήνα για τη μηχανή θα φάω..... τηγάνι στο κεφάλι από τη γυναίκα και δαγκωνιά στο πόδι από το ζηλιάρη γιο).

Ανοίξαμε και είδαμε τα ρουλεμάν. Δεν ξέρω αν τα είχε αλλάξει ο προηγούμενος (μάλλον όχι), αλλά είμαι σε καλή κατάσταση ακόμα. Τα γρασάραμε και όλα εξακολουθούν τζιτζί....

Φυσικά και όταν χρειαστεί να αλλάξουν τα επόμενα θα είναι κωνικά, ήδη τα έχω στοκάρει στο γκαράζ (γενικά ότι βρίσκω σε καλή τιμή στο ίντερνετ το στοκάρω αυθωρεί και παραχρήμα).

Τελικά ο μηχανικός μου στο 12.000άρι σερβις δεν πείραξε τίποτα στο καρμπιρατέρ. Μου είπε ότι το είδε, το άκουσε, το δούλεψε και ήταν πεντακάθαρο και συγχρονισμένο (μου ανέφερε μάλιστα ότι εφόσον δε χρειάζεται να γίνει κάτι, δε θα το κάνει αποκλειστικά και μόνο για να χρεώσει τον πελάτη. Ε στη δικιά μου δεν χρειαζόταν ρύθμιση και καθάρισμα το καρμπιρατέρ, δεν χρειάζονταν ρύθμιση οι βαλβίδες, δεν χρειαζόταν αλλαγή του φίλτρου παρά μόνο ένα απλό φύσημα κτλ κτλ κτλ.Το θεωρώ καλό μάστορα και τον σέβομαι γιατί θα μπορούσε να πει στο έκανα και όλα καλά).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχουμε χαρμόσυνα νέα να αναγγείλουμε:

1. Έγινε παραγγελία ελατηρίων για τα πιρούνια μας. Επιλέχθηκαν τα WIRTH progressive για λόγους οικονομικούς (είχα ειδική προσφορά σε κατάστημα γερμανικό και τα σκότωσα γα 65 €) αφού όμως πρώτα είχε γίνει έρευνα αγοράς και ήμασταν βέβαιοι ότι είναι καλά.

2. Σήμερα βάλαμε καινούργια ΠΑΠΑ........ Michellin Anakee 3.και μεγειά μας. Έχω κάνει μόνο 100 χλμ αλλά οι διαφορές με τα B/S TrailWing είναι εμφανείς άμεσα. Πολύ πιο στριφτερα.... Σε πληροφορούν καλύτερα. Η γόμα μου φαίνετια πολύ σκληρή. Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πω τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες το απόγευμα έγινε μικρό σέρβις των 6.000. Παρά το ότι στο προηγούμενο σέρβις (το μεγάλο) δε ρυθμίσαμε βαλβίδες και δεν αλλάξαμε φίλτρο καθότι δεν χρειάζονταν αμφότερα.

Έχουμε λοιπόν ξεπεράσει τις 63.000 χλμ... αισίως ....!!!!

Τα μεγάλα νέα όμως είναι άλλα...... από χθες φοράμε νέα ελατήρια στα καλάμια. Wirth Progressive με λαδάκι 15 SAE.

H διαφορά άμεσα αντιληπτή και τεράστια. Η μηχανή είναι πλέον πολύ πιο σφιχτή και σε πληροφορεί καλύτερα. Στρίβει πολύ πιο εύκολα και σαν να μου δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας. Το πιρούνι τερματίζει με το παραμικρό φρενάρισμα, το οποίο έχει βελτιωθεί σημαντικά σε αίσθηση (σε συνδυασμό με τα λάστιχα για τα οποία θα πούμε παρακάτω). Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Anakee III mini review:

Έχω κλείσει πλέον ένα μήνα με τα Anakee III και τα θεωρώ το καλύτερο λάστιχο που έχει φορέσει μέχρι στιγμής και το καλύτερο λάστιχο που έχω δοκιμάσει σε transalp.

1. Θόρυβος: Δεν έχει ακούσει κάτι... δεν ξέρω αν φταίει το κράνος, αλλά μου φαίνονται πολύ ήσυχα, σίγουρα πολύ πιο ήσυχα από τα Bridgestone.

2. Κύληση: Πολύ ομαλή αν και σκληρή. Αντιλαμβάνεσαι σε κάποιες φορές σε ενοχλητικό βαθμό την παραμικρή ανωμαλία του οδοστρώματος. Ένδειξη μάλλον του σαφούς street προσανατολισμού του.

3. Off (;). Τον οποίο όμως street προσανατολισμό μην το θεωρείται και πολύ απόλυτο. Εντάξει δεν είναι για βράχια... Αλλά το έχω βάλει σε χωματάκι χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα. Μέχρι εκεί όμως τα εμπιστεύομαι.

4. Κράτημα: Εδώ πραγματικά το λάστιχο είναι εξωπραγματικό σε σχέση με το ότι φορούσα. Ζεσταίνεται γρήγορα. Βεντουζάρει σε στεγνό και κρατιέται άψογα στο βρεγμένο. Και αυτα στους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης. Μία μόνο φορά κόντεψα να χάσω το πίσω αλλά ήταν σε στροφή ανηφορική, με απότομη εκκίνηση από στάση και γλίτσα σε πρωτοβρόχι. Παρόλα αυτά με το που άφησα γκάζι επανήλθε αμέσως.

5. Φρένα: Δε μου έχει γλιστρήσει καμία φορά δεν το έχω χάσει και σε δυνατά φρεναρίσματα. Σε συνδυασμό δε με τα καινούργια ελατήρια ....... αισθάνομαι σε άλλη μηχανή.

6. Κορώνα..... στο σημείο αυτό επίσης αισθάνεσαι έντονα διαφορές. Η μηχανή στρίβει με το παραμικρό. στην αρχή δε οδηγούσα τρομαγμένος αφού πλάγιαζε πανέυκολα.......

Ως σημείο παραπόνων θα αναφέρω το εξής: Την τρίτη βδομάδα μου τρύπησε το πίσω από δίδα 2,5 εκατοστών χωρίς μύτη (επίπεδη δηλαδή). Η βίδα μπήκε όχι σε αυλάκι αλλά στο πλεόν παχύ μέρος του πέλματος και το τρύπησε σα βούτυρο.

Κατά τα άλλα είμαι και με αυτή την επιλογή απόλυτα ευχαριστημένος.

Επόμενος στόχος ΚΝ φίλτρο αέρα... Βρίκαμε ένα καινούργιο στα 45 € και άυριο παραγγέλλουμε.....

Τροποποιήθηκε από τον Hasodikis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eχε υποψη σου για το Κ&Ν (της το ειχα βαλει και εγω) στεγνωνει λιγο το μειγμα οταν δουλευει ψηλα με αποτελεσμα να μην "πηγαινει". Εχει μια μικρουλα διαφορα στις χαμηλες στο αποτομο χουφτωμα-φευγει ελαφρως καλυτερα- αλλα απο την ροπη του και πανω (5500-6000) αρχιζει και ξελιγωνεται.

Ιδανικα θελει ελαφρως μεγαλυτερα ζιγκλερ στα καρμπ,και ισως ρυθμιση της θεσης της βελονας τους. Η καταναλωση ΔΕΝ θα αλλαξει με αυτες τις μοντες.

Trust me :winking: !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...Το θεωρώ καλό μάστορα και τον σέβομαι γιατί θα μπορούσε να πει στο έκανα και όλα καλά).

σε ποιον το φτιαχνεις;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλης.

Ήταν μέχρι πρότινος στη μικρή Κνωσού απέναντι από τη HONDA Σαραντινίδη.

Τώρα άνοιξε δικό του συνεργείο λίγο πιο κάτω στην αρχή της μεγάλης Κνωσού απέναντι ακριβώς από το νεκροταφείο ένα γωνιακό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες μετά από κόπους και βάσανα:

1. Αλλάξαμε τα πίσω φλας με πιο μικρά

2. Βάλαμε βάσεις πλαϊνων βλαιτσων givi pl167.

Παραγγέλθηκαν ήδη οι βαλίτσες και αναμένονται Δευτέρα.

2 givi e460 στην συνολική τιμή 180 €

Φωτογραφίες από Δευτέρα.... Να πλυθεί η μηχανή και να μπουν οι βαλίτσες

Υ.γ, πολύ φασαρία ρε παιδί μου να βάλεις πίσω φλας και κάγκελα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολύ φασαρία πράγματι, αλλά δεν είναι κάτι που δύσκολα θα ξαναβγεί από πάνω και γενικώς δεν συνηθίζεται να μετακινείται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα