psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Γεια σε ολους, Ψαχνω για να αλλαξω την τωρινη μου μηχανη Honda Steed για κατι αλλο. Λογω του προβληματος που εχω στη μεση (προβολη δισκου στον Ο5) η οδηγηση του Steed εχει γινει επιπονη και νομιζω οτι μπορει να μου χειροτερεψει το προβλημα. Καθε λακουβα, σαμαρακι κλπ ακομα και μικρο ειναι πλεον δυσκολο, καθως αναγκαζομαι να ανασηκωνομαι για να μη 'φαω' τον κραδασμο. Απο οτι εχω διαβασει κλπ, η ορθια θεση σε συνδυασμο με τη μικρη διαδρομη της πισω αναρτησης δε βοηθαει καθολου. Εχω οδηγησει διαφορα αλλα στο παρελθον αλλα θα ήθελα και τη γνωμη οποιων φιλων μπορει να εχουν παρομοιο προβλημα. Η χρηση που το θελω ειναι κυριως για διαδρομες στους κακους δρομους της Αθηνας, μετακινηση για δουλεια, λιγο εθνικη, πιο πολυ κεντρο, προαστεια καμια 40αρα χιλιομετρα την ημερα. Συν καμια βολτα μεσα στην Αθηνα, και ισως μια φορα το χρονο διακοπες σε κανενα νησι. Εχω καταληξει να κοιταζω τρεις εντελως διαφορετικες κατηγοριες: Scooter, on-off, και Super Sport. Ξερω οτι ειναι ασχετα μεταξυ τους αλλα πανω απο ολα ειναι να μη με ενοχλει η μηχανη στη μεση. Ειχα οδηγησει ενα Sym (Symfony νομιζω) νοικιασμενο τα Χριστουγεννα και δε με ειχε ενοχλησει καθολου. Απο την αλλη φανταζομαι οτι ενα ON - OFF οπως το XT600 ή ενα KLX 250 ισως λογω της μεγαλης διαδρομης της αναρτησης να μη με ενοχλει. Απο την αλλη πολλοι λενε οτι η σκυφτη θεση οπως σε ενα Supersport ειναι οτι καλυτερο γιατι δεν ερχονται καθετα οι κραδασμοι στη σπονδυλικη στηλη. Σκεφτομαι να μπω στη διαδικασια να νοικιασω κανενα σκουτερ και ON-OFF για δοκιμη (Δε νομιζω οτι υπαρχει μαγαζι που μπορει να νοικιαζει καποιο CBR-600 πχ). Αν καποιος εχει να προτεινει καποιο μαγαζι που να νοικιαζει στην Αθηνα. Ξερω μονο καποιο motorent. Αν καποιος φιλος / φιλη εχει αντιστοιχη εμπειρια ή οποιαδηποτε αλλη προταση θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας. Επισης αν εχει καποιος να προτεινει καποιο συγκεκριμενο μοντελο ειναι ευπροσδεκτο. Ευχαριστω παιδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 γιατί δεν κοιτάς σε καμιά αντιπροσωπεία για να σου δώσουν κανένα για test drive αντί να νοικιάζεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Τα σκούτερ δεν βολεύουν! Πολύ όρθια θέση και σκληρές αναρτήσεις / μικροί τροχοί... Κάτι σε κλασικό στρητ με ελαφρά σκυφτή θέση που αποφορτίζει τη μέση, δεν φορτίζει τα χέρια (μην αποκτήσουμε κι αλλού πρόβλημα) και έχει νορμάλ τροχούς και ικανοποιητική διαδρομή αναρτήσεων. Δοκίμασε κανένα CB400SF. Ειδικά για τη χρήση που θέλεις, νομίζω θα σου κάνει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tolis_ 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πάρε κάτι που να μην χρειάζεται να είσαι μπροστά "ξαπλωμένος" π.χ μηχανές πίστας. Ένα Transal θα ήταν ότι πρέπει. Είναι και ξεκούραστο στην οδήγηση. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 25 , 2012 από τον Tolis_ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 γιατί δεν κοιτάς σε καμιά αντιπροσωπεία για να σου δώσουν κανένα για test drive αντί να νοικιάζεις? Δοκιμασα να ξεκινησω σε ενα της Piaggio αλλα μου ειπαν οτι μπορουν να μου δωσουν να κανω μια βολτα το τετραγωνο... Προφανως δε μπορω να καταλαβω απο μια τετοια βολτα των 2 λεπτων αν μου κανει.. Δινουν οι αντιπροσωπειες σοβαρα test rides? Για μια ολοκληρη μερα πχ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos.gr 260 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Μιας και με πιάνει η μέση και μένα κάποιες φορές έχω καταλήξει ότι η καλύτερη κατηγορία για κάποιον που έχει τη μέση του είναι η sport touring. Στο KLR650 που είχα δεν μπορούσα καν να κάτσω γιατί αν και μαλακό η όρθια θέση είναι η χειρότερη. Στο ZZR 600 όσο και πιασμένος να ήμουν δεν με ενοχλούσε καθόλου . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Πάρε κάτι που να μην χρειάζεται να είσαι μπροστά "ξαπλωμένος" π.χ μηχανές πίστας. Ένα Transal θα ήταν ότι πρέπει. Είναι και ξεκούραστο στην οδήγηση. Ειχα δοκιμασει και ενα V-strom ενος φιλου. Δε μου ηταν ξεκουραστο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Θέλεις κάτι που ο οδηγός να έχει ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, τσόπερ είχα και εγώ και ξέρω τι εννοείς. Με κάτι ψιλοstreet θα ηρεμήσεις. ΥΓ Δεν πουλάω το CB χα,χα,χα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Απο οτι βλεπω ολοι λετε για κατι μεταξυ street - supersport. Oι αντιπροσωπειες δινουν test rides σε αυτα? Χλωμο το κοβω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2012 Είχα αναγκαστεί να οδηγώ 10 χρόνια μεσαία on/off λόγω μέσης(dominator 650,klr 650). Η ιδανική κατηγορία είναι αυτή γιατί έχουν μαλακές και με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεις. Τα supersport Λογικά ξέχνα τα γιατί έχουν πολύ σφιχτές αναρτήσεις που δεν είναι ενδωτικές στις ανωμαλίες. Και εγώ με ένα Cbr600 μετά που έπαθα την ζημιά βογκούσα. Επίσης πάρε μια καλή ζώνη, βοηθάνε πολύ. Επίσης street με μοχλικά και ποιοτικές αναρτήσεις πιθανόν να είναι μια χαρά. Ένας λόγος που διάλεξα το guzzi. Το Tiger 800 παρόλο που είναι on/off δεν έχει μοχλικό και εχει σφιχτές αναρτήσεις οπότε ενοχλούσε. Το Versys πάλι όχι, παρόλο που ούτε αυτό έχει μοχλικό. Και το TDM με ενοχλούσε. Τα on/off είναι η καλύτερη επιλογή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
glxακης 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2012 παιδια θα πω κατι εντελως ασχετο αλλα πιστευω αξιζει να το σκεφτεις... αντι να δωσεις χρηματα για κατι καινουριο γιατι δεν κοιτας αν με καποιο τροπο διορθωνεται το προβλημα στη μεση (γυμναστικη, φυσιοθεραπεια)? Χωρις να ξερω, μου φανηκε καλη ιδεα και αυτο που ειπε ενα παλικαρι πιο πανω, να παρεις μια ζωνη για τη μεση! Παντως λιγο που εχω διαβασει σε αρθρα, η ορθια θεση οντως δεν ειναι καλη για τη μεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2012 παιδια θα πω κατι εντελως ασχετο αλλα πιστευω αξιζει να το σκεφτεις... αντι να δωσεις χρηματα για κατι καινουριο γιατι δεν κοιτας αν με καποιο τροπο διορθωνεται το προβλημα στη μεση (γυμναστικη, φυσιοθεραπεια)? Χωρις να ξερω, μου φανηκε καλη ιδεα και αυτο που ειπε ενα παλικαρι πιο πανω, να παρεις μια ζωνη για τη μεση! Παντως λιγο που εχω διαβασει σε αρθρα, η ορθια θεση οντως δεν ειναι καλη για τη μεση. Εχω δωσει πολλα λεφτα στη φυσιοθεραπεια (κανενα αποτελεσμα) και προσπαθω με κολυμβηση κλπ. Το προβλημα αυτο δε 'διορθωνεται' απλα μπορεις να περιορισεις εως και να εξαλειψεις τα συμπτωματα (πονος). Εννοειται πως αυτα πρεπει να γινονται. Απλα ψαχνω να βρω κανενα τροπο αν γινεται για να συνεχισω να οδηγω διτροχο! :) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 Παιδια, εχει κανεις να προτεινει καμια καλη ζωνη μεσης, που να αποροφαει οσο περισσοτερο γινεται κραδασμους? Οι καλυτερες ειναι αυτες για motocross? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 τη ζωνη μεσης δεν κανει να τη φορας καθε μερα. τωρα ως προς τη θεση οδηγησης, να μην καθεσαι σε ορθη γωνια. δηλαδη και σε ενα ον/οφ να κατσεις , να εχεις ελαφρια κλιση μπροστα[σα στρητ δηλ] , για να μη χτυπανε οι κραδασμοι κατευθειαν τη μεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 Οι ζώνες μέσης για την μηχανή είναι αυτές. Πήγαινε σε ένα μαγαζί, δοκίμασε και όποια σε συγκρατεί καλύτερα. Ζώνη μέσης δεν κάνει να φοράς όλη μέρα και όχι κάθε μέρα. Αν έχεις πρόβλημα αλλά και χωρίς να έχεις την φοράς για προστασία και υποστήριξη. Αυτές οι ζώνες ούτε σι άλλως δεν συγκρατούν όταν είσαι όρθιος. Είναι μόνο για πάνω στην μοτοσυκλέτα. Οπότε δεν κινδυνεύεις να ατροφήσουν οι μυς σου. http://www.motoraid.eu/shop/index.php?cPath=176_171_454_434 Το βασικό σε εσένα είναι η υποστήριξη που παρέχουν. Τώρα από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις κάποια με θωράκιση για προστασία και από πτώση. Κοίτα και το υλικό να είναι αντιιδρωτικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2012 Οι ζώνες μέσης για την μηχανή είναι αυτές. Πήγαινε σε ένα μαγαζί, δοκίμασε και όποια σε συγκρατεί καλύτερα. Ζώνη μέσης δεν κάνει να φοράς όλη μέρα και όχι κάθε μέρα. Αν έχεις πρόβλημα αλλά και χωρίς να έχεις την φοράς για προστασία και υποστήριξη. Αυτές οι ζώνες ούτε σι άλλως δεν συγκρατούν όταν είσαι όρθιος. Είναι μόνο για πάνω στην μοτοσυκλέτα. Οπότε δεν κινδυνεύεις να ατροφήσουν οι μυς σου. http://www.motoraid....176_171_454_434 Το βασικό σε εσένα είναι η υποστήριξη που παρέχουν. Τώρα από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις κάποια με θωράκιση για προστασία και από πτώση. Κοίτα και το υλικό να είναι αντιιδρωτικό. Ευχαριστω. Ναι εννοειται οτι δεν ειναι για συνεχεια. Θα τα τσεκαρω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2012 Αγορασα αυτο παιδια, http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/10616/ITEM/Alpinestars-Orion-Kidney-Belt.aspx θα το δοκιμασω καμποσες μερες και θα πω γνωμη. Φαινεται οτι βοηθαει. Επισης η αναζητηση συνεχιζεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) άν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα μεταχείρο μπορεί και να την βρεςι 17χιλιαρικα η αυτή με μία mustang day trip seat! Τροποποιήθηκε Ιούλιος 2 , 2012 από τον A.K.A. SonIC Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2012 άν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα μεταχείρο μπορεί και να την βρεςι 17χιλιαρικα η αυτή με μία mustang day trip seat! To budget μου δε φτανει μεχρι εκει.. :) Αλλα διαβαζα σε καποια ξενα forum οτι καποιο τυποι που ειχαν αντιστοιχο προβλημα δεν το ελυσαν ετσι. Τα custom γενικα δε βοηθανε, τετοια θεση εχει και το Steed. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Typhoon 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2012 Φιλε οσο απιθανο κι αν ακουγεται σε μερικους η κατηγορια σπορ τουρισμου ειναι η λυση στο προβλημα σου.ειχα φειζερ 1000,εργοστασιακο σε ολα,αρκετα ενδοτικο με τις ανωμαλιες,σφιχτη αισθηση,ελαφρως σκυφτη θεση οδηγησης. Δεν ειχα ποτε θεμα με την μεση μου. Το δωσα κ τωρα εχω ενα φριγουιντ 650. Αναρτησεις μαλακες,απο κρατημα δε λενε πολλα κ δεν εμπνεουν για κατι παραπανω απο καθημερινη μετακινηση.Το ζητημα λακουβες,ανωμαλιες,καπακια υπονομων,πεζοδρομια,το ξεχνας,παντου ισιωμα! Ωστοσο εντυπωση μου εκανε κι εμενα το γεγονος οτι παρα τις τοσο ανετες αναρτησεις η μεση αρχιζει να "τσιμπαει" μετα απο λιγη ωωραΕιναι καθαρα θεμα στασης σωματος κατα την οδηγηση. Παντως θα σε συμβουλευα να αποφυγεις κ την ακροτητα των σουπερσπορ-κλιπονατων.Χανουν υπερβολικα σε χρηστικοτητα για χαρη της αισθησης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psycho 258 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2012 Ένα update για οποιον ενδιαφερεται: Δοκιμασα τα εξης: -- Test Ride με ενα Sym HD scooter. Καλο το μηχανακι για αυτο που ειναι, αλλα χτυπαει και ενοχλει στη μεση σε συνδυασμο με τη θεση οδηγησης. -- Οδηγησα ενα Kawasaki KLR 250 20ετιας ενος φιλου. Καταπληκτικη αισθηση! Παρα πολυ μαλακές αναρτήσεις και σχετικα ελαφρυ. Το δοκιμασα σε διαφορες κακοτεχνιες των δρομων. Οτι καλυτερο εχω οδηγησει μεχρι στιγμης με τη λογικη του ψαξιματος που κανω. Υποθετω οτι ενα πιο καινουριο αντιστοιχο μηχανακι, πχ KLX 250 θα ειναι και ακομα καλυτερο απο αναρτηση (πιο μαλακο). Σωστα? Επισης η 'ισια' σελα δινει τη δυνατοτητα να τραβηχτει κανεις πιο πισω, προς τη θεση του συνεπιβατη και να εχει μια μικρη κλιση προς τα εμπρος για ακομα μεγαλυτερη αποσυμφορηση της σπονδυλικης στηλης. Οποτε μαλλον κλινω προς αυτη την κατηγορια, θα προσπαθησω να δοκιμασω βεβαια και αλλες εναλλακτικες (street, sport turing). 2 ερωτησεις: Ποια ειναι η γνωμη σας για το Kawasaki KLX 250, KLR 250 και παρομοια? Μια μεγαλυτερη μηχανη on - off πχ Yamaha XT 660, Yamaha Tenere XTZ, KLR 650? θα εχει την ιδια αποσβεση στην αναρτηση? Η θα ειναι βαρυτερη, σκληροτερη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2012 To budget μου δε φτανει μεχρι εκει.. :) Αλλα διαβαζα σε καποια ξενα forum οτι καποιο τυποι που ειχαν αντιστοιχο προβλημα δεν το ελυσαν ετσι. Τα custom γενικα δε βοηθανε, τετοια θεση εχει και το Steed. όχι ακριβως αν το ψάξεις κάθε μηχανακι εχει εντελος διαφορετικη θέση οδήγησεις απο το άλλο λίγα κλικ τα ποδια ποιο μπροστα η πισω το τιμονι ποιο κοντα η μακρια για το σπασιμο της μέσης ... και μιλαμε και για καθίσματα με στηρίξει μέσης η σωστή στάση ειναι έτσι .. περίπου σε αυτό το μοτίβο ειναι η στάση οδήγησεις ενος harley ΟΧΙ ΟΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ! και μένα την απορία μου την λύσανε κάτι παππουδια :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2012 Επειδή έχω τον πατέρα με μετατόπιση σπονδύλου και εδώ και χρόνια το χουμε ψάξει πολύ το θέμα. Αυτά που θα σου πω θα πρέπει να τα κάνεις απαραίτητα αν θες να δεις βελτίωση. Αν παραλείψεις κάτι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό και όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα θα επιδεινώνεται. Πάμε λοιπόν: Α) Αγοράζεις το φθηνότερο μπασκετικό παπούτσι με αερόσολα και βάζεις εσωτερικά και πάτο σιλικόνης. Β) Αγοράζεις ένα μονόζυγο για τραβήγματα. Θα κρεμιέσαι ελαφριά για λίγα λεπτά 2 φορές τη μέρα και θα αφήνεις απαλά το βάρος σου να τραβάει τη μέση. Θα κρεμιέσαι αφού έχεις περπατήσει λίγα λεπτά (π.χ. 2 τετράγωνα στη γειτονιά για να ζεσταθούν κάπως οι ραχιαίοι μύες) με τα παπούτσια που σου είπα παραπάνω. Σκοπός του Α+Β είναι η ενδυνάμωση του μυικού συστήματος στη μέση χωρίς να την τραυματίσεις (ήπια άσκηση δηλαδή) Γ) εφόσον πρέπει να οδηγήσεις και μηχανή να ξέρεις οτι η σωστή στάση σώματος πάνω σε δίκυκλο είναι η ελαφριά κλίση προς τα εμπρός. αυτό γίνεται για να κάνεις πιο ήπιες τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται στους σπόνδυλους λόγω της βαρύτητας και της κάθετης αναπήδησης λόγω των ανωμαλιών στο έδαφος. Σκέψου οτι είσαι ένα ελατήριο και ταλαντώνεσαι πάνω κάτω τελείως κάθετα. Η δύναμη του βάρους χτυπάει τελείως κάθετα την επιφάνεια του δίσκου και των σπονδύλων. Με ελαφριά κλίση μπροστά βοηθάς να απορροφά ένα μεγάλο μέρος της δύναμης το ραχιαίο μυικό σου σύστημα. Με συνδυασμό των παραπάνω θα δεις καλά αποτελέσματα σε περίπου 1 μήνα. Τις πρώτες μέρες ίσως να έχεις μερικά πονάκια στην πλάτη (όχι όμως εκεί που θα έχεις πρόβλημα). Τα πονάκια θα είναι γιατί θα γυμνάζεται το σύστημα που στηρίζει την σπονδυλική σου στήλη. Για αποφυγή παρεξήγησης δεν είμαι γιατρός, αλλά χρόνια ποδηλάτης και λόγω του θέματος με τον πατέρα μου τα έχω ψάξει πολύ όλα όσα έχουν να κάνουν με την σπονδυλική στήλη και τους πόνους στη μέση. Το κατά πόσο έντονα θα ακολουθήσεις τα παραπάνω εξαρτάται από το πόσο γυμνασμένος είσαι και φυσικά πόσο έντονες θα είναι οι ενοχλήσεις που θα νιώσεις στη μέση. Είναι όμως η σωστή τακτική για να μπορέσεις να βελτιωθείς. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2012 Καλά κάνεις και αποφεύγεις τα σκούτερ γι'αυτη τη περίπτωση. Γενικά έχουν σκληρές αναρτήσεις. Εκτος από αυτό που έχω , ένα ακόμη, το καινούργιο της γιαμάχα , xenter, έχει πίσω ανάρτηση με μοχλικό που υπόσχεται άνεση. Ειναι με λίγα κυβικά (150) προσιτό στη τιμή με μεγάλους τροχούς. Ειναι πολύ πιθανό να το βρεις για τεστ ράιντ λόγω του ότι ειναι πολύ καινούργιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2012 Ένα update για οποιον ενδιαφερεται: Δοκιμασα τα εξης: -- Test Ride με ενα Sym HD scooter. Καλο το μηχανακι για αυτο που ειναι, αλλα χτυπαει και ενοχλει στη μεση σε συνδυασμο με τη θεση οδηγησης. -- Οδηγησα ενα Kawasaki KLR 250 20ετιας ενος φιλου. Καταπληκτικη αισθηση! Παρα πολυ μαλακές αναρτήσεις και σχετικα ελαφρυ. Το δοκιμασα σε διαφορες κακοτεχνιες των δρομων. Οτι καλυτερο εχω οδηγησει μεχρι στιγμης με τη λογικη του ψαξιματος που κανω. Υποθετω οτι ενα πιο καινουριο αντιστοιχο μηχανακι, πχ KLX 250 θα ειναι και ακομα καλυτερο απο αναρτηση (πιο μαλακο). Σωστα? Επισης η 'ισια' σελα δινει τη δυνατοτητα να τραβηχτει κανεις πιο πισω, προς τη θεση του συνεπιβατη και να εχει μια μικρη κλιση προς τα εμπρος για ακομα μεγαλυτερη αποσυμφορηση της σπονδυλικης στηλης. Οποτε μαλλον κλινω προς αυτη την κατηγορια, θα προσπαθησω να δοκιμασω βεβαια και αλλες εναλλακτικες (street, sport turing). 2 ερωτησεις: Ποια ειναι η γνωμη σας για το Kawasaki KLX 250, KLR 250 και παρομοια? Μια μεγαλυτερη μηχανη on - off πχ Yamaha XT 660, Yamaha Tenere XTZ, KLR 650? θα εχει την ιδια αποσβεση στην αναρτηση? Η θα ειναι βαρυτερη, σκληροτερη? Καταρχάς να ακούς μόνο παθόντες γιατί μόνο αυτοί καταλαβαίνουν τι θα πει να έχει πρόβλημα η μέση. Τα ON/ OFF είναι ότι καλύτερο. Το Klx θα έχει καλύτερες αναρτήσεις και γιατί αυτές εξελίσοντε με τα χρόνια αλλά και θα είναι φρέσκιες. Στο klr μετά από 20 χρόνια τα λάδια μέσα θα έχουν γίνει σπορέλαια, οπότε αποσβέσεις πολύ μειωμένες. Τα 650 που αναφέρεις είναι λίγο πιο βαριά αλλά επίσης ευκολοδήγητα και πιο χρηστικά καθώς μπορείς να κάνεις και μια εκδρομούλα και διπλός. Οι αναρτήσεις τους απορροφάνε τα πάντα εντός ασφάλτου αφού σχεδιάζοντε και για ανωμαλίες και οδήγηση εκτός δρόμου. Σούπερ σπορτ μην μπεις καν στον κόπο. Αναρτήσεις κούτσουρο που δεν αποροφάνε τίποτε. Θα είναι οδυνηρή εμπειρία. Κάτι σε σπορτ τουρινγκ ίσως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες