Jump to content
billis93

Αλλαγή κατηγοριών διπλωμάτων

Recommended Posts

Ηθελα να αφησω το διαβασμα λογω πανελλαδικων αλλα απ' οτι φαινεται θα το συνεχισω για τα σηματα. :D :D :D :D

Ευχαριστώ kapparider για την διευκρινηση,

Τροποποιήθηκε από τον dimkorinthos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να κάνω μία ερώτηση και εγώ.

Δίπλωμα έβγαλα (Α1) φεβρουάριο του 2011.

Έστω ότι φεβρουάριο του 2013 το κάνω Α.

Θα ισχύει για 15 έτη ή μέχρι τα 65 μου όπως το προηγούμενο?

Γενικά η αναβάθμιση θεωρείται επανέκδοση? Γιατί το Άρθρο 5 λεει:

Ισχύς αδειών οδήγησης

1. Οι άδειες οδήγησης για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2,

Α, Β1, Β, και ΒΕ έχουν διοικητική ισχύ δέκα πέντε (15)

έτη, από την ημέρα της επιτυχούς εξέτασης προσόντων

και συμπεριφοράς για τη χορήγηση της συγκεκριμένης

κατηγορίας ή από την ημέρα της ανανέωσής της, κατά

περίπτωση, και όχι πέραν της συμπλήρωσης της ηλικίας

των 65 ετών του κατόχου της άδειας.

Τροποποιήθηκε από τον TSAKBAM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδες μπερδεψα τα μπουτια μου λιγο...

λοιπον ειμαι 19 και την παρασκευη δινω σηματα για αυτοκινητο και μηχανακι,και την αλλη εβδομαδα θα δοσω οδηγηση και στα 2, και η δασκαλα στην σχολη οδηγων

μου ειπε οτι θα εξεταστω με ενα 125 αυτοματο,αν με το καλο περασω θα μπορω να οδηγησω με συμπλεκτη και μεχρι 33 αλογα οπως ισχυε ή θα πρεπει να οδηγαω μονο αυτοματα μεχρι 125 cc??

λιγο βοηθεια ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον ειμαι 19 και την παρασκευη δινω σηματα για αυτοκινητο και μηχανακι,και την αλλη εβδομαδα θα δοσω οδηγηση και στα 2, και η δασκαλα στην σχολη οδηγων

μου ειπε οτι θα εξεταστω με ενα 125 αυτοματο,αν με το καλο περασω θα μπορω να οδηγησω με συμπλεκτη και μεχρι 33 αλογα οπως ισχυε ή θα πρεπει να οδηγαω μονο αυτοματα μεχρι 125 cc??

λιγο βοηθεια ..

Θα οδηγάς αυτόματο ή ήμιαυτόματο (με ταχύτητες αλλά χωρίς συμπλέκτη) μέχρι 33 άλογα (ή 34 δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα άλογα είναι τα 25kw)

Αν οποιοσδήποτε ακόμα και δασκαλος οδήγησης σου πει πως το δίπλωμα που θα βγάλεις το 2012 είναι μόνο για 125cc κάνει λάθος

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οποτε μπορω να της πω πως θελω να παρω αυτο με τον συμπλεκτη....?

δεν εχει γινει ακομα η αλλαγη που λεγετε παραπαω?

εγω οταν της ειπα για τις κατηγοριες μου ειπε οτι εχουν καταργηθει, οτι θα δοσω με 125 αυτοματο και θα μπορω να οδηγησω μεχρι 33 αλογα και με συμπλεκτη...

πρεπει να τα εχει μπερδεψει, αλλα πρεπει να το ξεκαθαρησω για να μην με παρει στον λαιμο της...

Τροποποιήθηκε από τον theo93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το Α1 το πήρα το 2012

Αυτοί που έδιναν για δίπλωμα "χωρίς συμπλέκτη" εξετάστηκαν με μηχανάκι χωρίς συμπλέκτη και αυτοί που έδιναν για δίπλωμα "με συμπλέκτη" εξετάστηκαν με μηχανάκι με συμπλέκτη

Αυτό ισχύει μέχρι και το 2012 , από το 2013 και μετά αλλάζουν οι κατηγορίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την επιλογη αυτη για το αν θα ειναι με συμπλεκτη ή οχι την εκανες οταν εγιναν τα χαρτια και πριν βγει η καρτα, η πιο μετα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την επιλογη αυτη για το αν θα ειναι με συμπλεκτη ή οχι την εκανες οταν εγιναν τα χαρτια και πριν βγει η καρτα, η πιο μετα?

Την επιλογή την κάνεις από την αρχή και μάλλον τώρα να μην μπορείς να αλλάξεις

καλύτερα ας απαντήσει και κάποιος άλλος για αυτό δεν το θυμάμαι και πολύ καλά και μπορεί να κάνω λάθος

Τα μαθήματα με τι μηχανάκι τα έκανες ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν τα εκανα,θα ξεκινησω την αλλη εβδομαδα , αλλα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε 125 αυτοματο...

μηπως εχει κανα fx η σχολη και δεν μπερδευτηκε, γιατι δεν θα μου κανει αυτη τα μαθηματα της μηχανης.

αν δεν μπορω να το αλλαξω τοτε τι πρεπει να κανω για να οδηγησω με συμπλεκτη??

ευχαριστω για τις απαντησεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ζητήσεις από τον δάσκαλο να κάνεις τα μαθήματα και να εξεταστείς με μηχανάκι με συμπλέκτη (συνήθως έχουν cbf125) για να βγάλεις το δίπλωμα Α1 για μηχανές με συμπλέκτη.

Δηλαδη για να καταλαβω εγω στα 18 θα μπορω να παρω διπλωμα για 125 και μονο?

Αν κλείσεις τα 18 το 2013 ή αργότερα ναι μόνο για 125cc θα μπορείς να πάρεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο της ειπα, οτι θελω το διπλωμα μου να ειναι για μηχανακι με συμπλεκτη , και αυτη μου ειπε οτι θα εξεταστω μ ενα 125 αυτομτο , αλλα θα μπορω να οδηγησω μεχρι 33 αλογα με συμπλεκτη.. :unsure: :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι μεσα στο 13 τα κλεινω...οποτε το παπακι θα μου κρατησει συντροφια για πολλα χρονια ακομα!!!!

αυτο της ειπα, οτι θελω το διπλωμα μου να ειναι για μηχανακι με συμπλεκτη , και αυτη μου ειπε οτι θα εξεταστω μ ενα 125 αυτομτο , αλλα θα μπορω να οδηγησω μεχρι 33 αλογα με συμπλεκτη.. :unsure: :unsure:

απο οτι καταλαβα απλα τυπικα θα σε εξετασει με το 125...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εσάς που έχετε βγάλει Α1 ή θα βγάλετε Α1 μέσα στο 2012 ισχύουν οι παλιοί κανονισμοί. Π.χ αν βγάλεις το Α1 μία βδομάδα πριν αρχίσει να ισχύει ο νέος νόμος θα πας κανονικά σε δύο χρόνια με το παράβολο να το κάνεις Α... Έτσι μου είπε δάσκαλος οδήγησης που μιλήσαμε χθες τουλάχιστον..

Βλέπω πάντος τους επόμενους μήνες να αυξάνεται πάρα πολύ η πελατεία στις σχολές οδήγησης για το δίπλωμα μηχανής με τις νέες κατηγορίες!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εσάς που έχετε βγάλει Α1 ή θα βγάλετε Α1 μέσα στο 2012 ισχύουν οι παλιοί κανονισμοί. Π.χ αν βγάλεις το Α1 μία βδομάδα πριν αρχίσει να ισχύει ο νέος νόμος θα πας κανονικά σε δύο χρόνια με το παράβολο να το κάνεις Α... Έτσι μου είπε δάσκαλος οδήγησης που μιλήσαμε χθες τουλάχιστον..

Βλέπω πάντος τους επόμενους μήνες να αυξάνεται πάρα πολύ η πελατεία στις σχολές οδήγησης για το δίπλωμα μηχανής με τις νέες κατηγορίες!!!

Προσοχη ομως , πρεπει να εχεις το Α1 με τον συμπλεκτη αλλιως θα χρειαστει να δοσετε εξετασεις για να παρετε Α το οποιο ΔΕΝ θα επιτρεπετε.Θα επιτρεπετε μονο αναβαθμιση απο α1 σε α με παραβολο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λιγο βοηθεια ..

Kαλό μάθημα κάνει η δασκάλα; :mB_kalo_e:

"Et in Arcadia ego"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άστη αυτή πες το στο/η δάσκαλο/α της μηχανής που λογικά θα ξέρει την κατηγορίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:shades:

Kαλό μάθημα κάνει η δασκάλα; :mB_kalo_e:

"Et in Arcadia ego"

καλο μαθημα κανει... :shades:

Άστη αυτή πες το στο/η δάσκαλο/α της μηχανής που λογικά θα ξέρει την κατηγορίες

αυτο που ανησυχει ειναι οτι θα τον δω την αλλη εβδομαδα που θα κανουμε μαθηματα και δεν ξερω αν θα προλαβω να κανω την αλλαγη αυτη, για αυτο ρωτησα πιο πανω ποτε γινετε η επιλογη αναμεσα σε συμπλεκτη και αυτοματο...

θυμαται κανενας??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:shades:

καλο μαθημα κανει... :shades:

αυτο που ανησυχει ειναι οτι θα τον δω την αλλη εβδομαδα που θα κανουμε μαθηματα και δεν ξερω αν θα προλαβω να κανω την αλλαγη αυτη, για αυτο ρωτησα πιο πανω ποτε γινετε η επιλογη αναμεσα σε συμπλεκτη και αυτοματο...

θυμαται κανενας??

Θοδωρή με κάθε επιφύλαξη να λέω και :kaaaala: νομίζω ότι παίζει να χει και δίκιο και ο δάσκαλος σου. Φίλος μου πριν λίγα χρόνια ήθελε να πάρει το Α1 και είχε αγοράσει cbf 250. O δάσκαλος του είπε να δώσει με αυτόματο για ευκολία και μετά θα μπορούσε να οδηγάει κανονικά με συμπλέκτη.Όντως αν δεις το δίπλωμα του δεν φαίνεται πουθενά ΄περιορισμός για συμπλέκτη( νομίζω γράφει 78 στο αυτόματο ενώ του φίλου μου δε γράφει κάτι τέτοιο).Βέβαια ακόμα και αν ισχύει αυτό γνώμη μου είναι να δώσεις με συμπλέκτη για να τον μάθεις καλύτερα και να τον συνηθίσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνώμη που γράφω σε λάθος θέμα, αλλά ξέρει κάποιος σε πόσο καιρό μπορώ να γράψω αν δεν προσέλθω σε εξέταση για δίπλωμα; (οδήγηση)

Από τη σχολή οδηγών μου είπαν ένας σε μια βδομάδα και ένας σε δυο μήνες ( ο Αύγουστος είναι νεκρός ούτως ή άλλως).

EDIT: Εννοείται ότι αύριο που θα πάω θα τους πω να μου επιβεβαιώσουν. :)

Τροποποιήθηκε από τον GeorgeSlayer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω θελω να δωσω με συμπλεκτη και για να μαθω , καθως εχω οδηγησει μονο αυτοματα και ημιαυτοματα, και για να ειμαι πληρως καλυμενος..;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα