Jump to content
Multijohn

Τι εστί ''Track Day'' για εσάς?

25 ψήφοι

1. 1.

• ????? ??? ?????????? ???? ??...??????? ??? ???????
      0
    • ????? ??? ?????????? ???????????? ??? ?????????
      0
    • ????? ??? ???? ??????????? ????? ?? ??????? ?????
      1
    • ????? ?????????? ????????? ??? ????????? ????????? ??? ?? ??? ???????????.
      7
    • ?????-?????? ??? ??????? ?????? ?? ???? ??? ?????????? ?????????? ??? ????????????? ??????????? ??? ???????????? ??? ?? ????????
      12
    • ????? ?? ???????? ?? ?????!
      0

Recommended Posts

νούμερο των 92000 χλμ. Βάλτε λοιπόν τις ίδιες μοτοσυκλέτες, να διανύσουν αυτά τα χιλιόμετρα στον δρόμο και μετά τα ξαναλέμε.

μπα, έχω μια πολύ πιο πρακτική ιδέα ώστε να τα "ξαναπούμε" πολύ πιο γρήγορα

ας γράψουν εδώ όσοι θέλουν πόσα χλμ έχουν περάσει από την τελευταία πτώση τους να δούμε, θα βγάλουμε σούμα 92.000χλμ???

να γράψετε βέβαια ΚΑΙ οι πιστόβιοι, μην κρύβεστε! :lol:

gdevelek 14.000χλμ.

Ninja ???

άλλος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Το επόμενο Track Day πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς, στις 4 -5 Νοέμβρη.

<{POST_SNAPBACK}>

Βγήκε είδηση !!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ninja = πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρεις (14000 χλμ.), με την μικρή διαφορά ότι πλέον - πέραν της καθημερινής μετακίνησης προς και από την δουλειά - δεν μετακινούμε με μοτοσυκλέτα στον δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και η καθημερινή μετακίνηση από και προς τη δουλειά μετακίνηση είναι, τι άλλο είναι;;;;

στην πόλη δεν γίνονται τόσα και τόσα ατυχήματα κάθε μέρα;;

βάλε λοιπόν σε παρακαλώ τα χλμ σου :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πάλι δεν κατάλαβες. Το νούμερο δεν έχει κανένα νόημα σε αυτό που προσπαθείς να δείξεις, καθώς μεγάλο - εώς πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών είναι μέσα στην πίστα και όχι στον δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πώς να το καταλάβω αν δεν μου το πείς;;

ωραία, κάνε ένα προσεγγιστικό υπολογισμό και βρες πόσα χλμ έχεις χωρίς πτώση σε χλμ ΕΚΤΟΣ πίστας

δεν θα 'ναι καθόλου δύσκολο, βρες πόσα χλμ είναι σπίτι-δουλεία-σπίτι και πολλαπλασίασε με τις εργάσιμες μέρες που αντιστοιχούν στους μήνες/χρόνια που δεν έχεις πέσει

βάλε και τα όποια χλμ έχεις κάνει σε βόλτες τα ΣΚ, βεβαίως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΚ λοιπόν, η τελευταία (ευτυχώς παντελώς ανώδυνη) πτώση καταγράφηκε σε βόλτα στον δημοσιο δρόμο και συνέβη το 2004. Από τότε το ΖΧ μπορεί να έχει σύνολο 1500 χλμ. στον δρόμο και άλλα 8000 το KLX σε καθημερινή μετακίνηση. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν και πολλαααααααα ακόμη χιλιόμετρα (και πριν και μετά) μέσα στην πίστα χωρίς πτώση (άντε να υπήρχε πριν μία έξοδος στα χαλίκια)

Και, anyway, το κυριότερο είναι ότι οι προαναφερόμενες 5 το σύνολο πτώσεις στα Track Day, και πιθανότερο θα ήταν να συμβούν σε μεγαλύτερο αριθμό στις γνωστές "γρήγορες βόλτες" των μοτο-παρεών σε αντίστοιχα χιλιόμετρα και - εκ των πραγμάτων (και των συνθηκών) - πολύ περισσότερο επώδυνες είναι.

Τροποποιήθηκε από τον Ninja

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραία

gdevelek 14.000

ninja 9.500

άλλος θέλει να συμμετάσχει;;; να δούμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσουμε τα 92.000χλμ χωρίς πτώση;;;

ελάτε μη ντρέπεστε! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αχ, βαχ... Ξέρεις ΠΟΣΟ εύκολο είναι να σου συνδυάσω 92000 χλμ. με δύο θανάτους, δύο ακρωτηριασμούς, άπειρα σπασμένα πόδια - χέρια και ανοιγμένα κεφάλια στον δρόμο; Πανεύκολο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ... Θα αποδείκνυα κάτι σε εσένα; Μάλλον όχι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειάζεται να μου αποδείξεις πόσο επικινδυνη είναι η οδήγηση στο δρόμο, πίστεψέ με

συνεπώς μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα

είμαι βέβαιος πως έχεις καταλάβει καλά προ πολλού πως θα ήταν ΠΟΛΥ εύκολο να μαζέψουμε 92.000χλμ χωρίς πτώση απο 5-6 (το πολύ) μέλη του φόρουμ, κι αυτό μου φτάνει

σου εύχομαι καλό γυρολόγιο το Νοέμβρη

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ninja πολύ σωστός μαζί σου. :ok:

για να συμμετάσχω στην συζήτηση όσο πιο περιληπτικά γίνεται μιας και έχουν ειπωθεί πολλά:

Αν δεν έχεις μπει πίστα δεν μπορείς να έχεις άποψη για αυτή

Ακόμα και να έχεις μπει πρέπει οι συνθήκες τις πίστας να είναι κατάλληλες. Σε track day των 100-150 μηχανών δυστυχώς δεν πρόκειται να μάθεις ούτε να ευχαριστηθείς όσο από το να πας καθημερινή με 10-15 μηχανές που ποτέ δεν θα γυρνάνε όλες μαζί και θα μπορείς να συγκεντρωθείς σε εσένα την μηχανή σου και την πίστα.

Στην πίστα δεν πας για να υπερβάλεις και να πηγαίνεις τάπα με το καλημέρα, πας για να μάθεις σκαλί σκαλί να πηγαίνεις με ασφάλεια πάνω από όλα γρήγορα. Όσοι έχουν μπει στην πίστα σαν γαμοξύστρες με το χρονόμετρο στο χέρι απογοητεύτηκαν και φύγανε με την ουρά στα σκέλια, όσοι την έχουν δει σαν μάθημα και μπαίνουν ώστε να μάθουν σωστά ένα πράγμα την φορά έχουν αποκτήσει ένα μόνιμο χαμόγελο αυτοπεποίθησης.

Το αν η πίστα θα είναι καλή μαζί σου ή όχι εξαρτάτε καθαρά από εσένα.

Τόσοι άνθρωποι που έχουν πάει πιστά και ορκίζονται σε αυτή και τα οφέλη τις κάτι ξέρουν. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν δεν έχεις μπει πίστα δεν μπορείς να έχεις άποψη για αυτή

όχι, οι εμπειρίες άλλων φίλων που έχουν μπεί αρκούν

αυτή τη στιγμή βλέπω διαβάζει και ένας φίλος που την πρώτη φορά που μπήκε, έπεσε

εξάλλου έγραψε κι ο Θάνος παραπάνω περί του "πόσο εξαρτάται καθαρά από σένα" το αν θα πέσεις ή όχι

τώρα αν μου πεις "ναι αλλά μπορείς να μπεις μια καθημερινή (και η δουλειά μου τι θα κάνει άραγε; ) και να είσαι με άλλες 10 μηχανές μέσα", τότε κάτι γίνεται, αλλά αυτά δεν κανονίζονται τοσο εύκολα από εργαζόμενους που ζούν 600χλμ μακριά

Τροποποιήθηκε από τον gdevelek

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τότε μπορείς να λάβεις μέρος σε τρακ ντει (ας πάρουμε παράδειγμα του Ανέμου-Βικενετ, ή και οποιοδήποτε παρεμφερές) και να καταλάβεις κάποια βασικά δεδομένα σύγκρισης στο θέμα μας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δεν χρειάζεται να μου αποδείξεις πόσο επικινδυνη είναι η οδήγηση στο δρόμο, πίστεψέ με

συνεπώς μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα

είμαι βέβαιος πως έχεις καταλάβει καλά προ πολλού πως  θα ήταν ΠΟΛΥ εύκολο να μαζέψουμε 92.000χλμ χωρίς πτώση απο 5-6 (το πολύ) μέλη του φόρουμ, κι αυτό μου φτάνει 

σου εύχομαι καλό γυρολόγιο το Νοέμβρη

<{POST_SNAPBACK}>

Κατά πρώτον λόγο, δεν βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα, σχολιάζω αυτά που γράφεις. Κατά δεύτερον, το να συνδυάσεις 92000 χλμ. χωρίς πτώση από μέλη του forum, περιλαμβάνοντας μέσα π.χ. το πήγαινε - έλα στην δουλειά τους, το πήγαινε για τσιγάρα στο περίπτερο κ.λ.π. και να τα συγκρίνεις με τα από εμένα αναφερόμενα στα Track Day, είναι επιεικώς κουτό.

Μπορείς να μαζάψεις 92000 χλμ χρησιμοποίησης της μοτοσυκλέτας για διασκέδαση, τις βόλτες με τις γνωστές μοτοπαρέες, με τα ίδια αποτελέσματα; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι - εγώ νομίζω όχι. Αλλά και να μπορείς, σκέψου στο μυαλό σου την πιθανότητα να μην - και μετά σκέψου ότι η οποιαδήποτε πτώση στην πίστα είναι απείρως πιο ανώδυνη σε σχέση με την πτώση στον δρόμο.

Και τελευταίο, να μην ξεχνιόμαστε: Ποτέ δεν φτάνει η γνώμη των φίλων που πήγαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όχι, οι εμπειρίες άλλων φίλων που έχουν μπεί αρκούν

αυτή τη στιγμή βλέπω διαβάζει και ένας φίλος που την πρώτη φορά που μπήκε, έπεσε

εξάλλου έγραψε κι ο Θάνος παραπάνω περί του "πόσο εξαρτάται καθαρά από σένα" το αν θα πέσεις ή όχι

<{POST_SNAPBACK}>

:grin: αυτο γιωργο gdevelek μου ακουγεται σα να λες "ακουσα απο ενα φιλο μου για το σεξ και δε χρειαζεται να παω να δω τι παιζει"

δε λεω ότι το σεξ είναι σα πιστα (δεν εχω παει ποτέ μου - σε πιστα ε?) αλλα δε νομιζω ότι είναι το ιδιο να σου λενε και να εχεις παει.

Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι αλλά εχω την εντυπωση ότι είναι πιο ασφαλες απο το να βγεις σε δρομο και να το τελικιασεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατά δεύτερον, το να συνδυάσεις 92000 χλμ. χωρίς πτώση από μέλη του forum, περιλαμβάνοντας μέσα π.χ. το πήγαινε - έλα στην δουλειά τους, το πήγαινε για τσιγάρα στο περίπτερο κ.λ.π. και να τα συγκρίνεις με τα από εμένα αναφερόμενα στα Track Day, είναι επιεικώς κουτό.

A, δηλαδή συμφωνείς ότι είναι πιο πιθανή η πτώση σε πίστα;;;

Τότε τι καθόμαστε και συζητάμε;;;

Αλλά και να μπορείς, σκέψου στο μυαλό σου την πιθανότητα να μην - και μετά σκέψου ότι η οποιαδήποτε πτώση στην πίστα είναι απείρως πιο ανώδυνη σε σχέση με την πτώση στον δρόμο.

αυτό δεν είναι κανόνας σε καμία περίπτωση

έχω πέσει 2-3 φορές χωρίς ούτε γρατζουνιά, και με φθορά στο μηχανάκι του τύπου "έσπασε η μανέτα του φρένου", κι αυτό γιατί πήγαινα με 20-30χ/ω

σε πίστα καμία πτώση δεν γίνεται με 30χ/ω, ακόμη κι ένα χαλαρό low-siding περιλαμβάνει σύρσιμο της μηχανής και του αναβάτη για αρκετά μέτρα

βέβαια πτώσεις με ΙΔΙΑ χ/ω είναι σαφώς πιο ανώδυνες στην πίστα

:grin: αυτο γιωργο gdevelek μου ακουγεται σα να λες "ακουσα απο ενα φιλο μου για το σεξ και δε χρειαζεται να παω να δω τι παιζει"

δε λεω ότι το σεξ είναι σα πιστα (δεν εχω παει ποτέ μου - σε πιστα ε?) αλλα δε νομιζω ότι είναι το ιδιο να σου λενε και να εχεις παει.

εδώ δεν κουβεντιάζουμε για την ΑΙΣΘΗΣΗ που δίνει η πίστα αλλά για τις συνθήκες επικινδυνότητας

άρα το περί σεξ δεν κολλάει

την αίσθηση σίγουρα πρέπει να μπώ για να τη νοιώσω

Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι αλλά εχω την εντυπωση ότι είναι πιο ασφαλες απο το να βγεις σε δρομο και να το τελικιασεις.

<{POST_SNAPBACK}>

φυσικα, αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στατιστικά οι πτώσεις σε μια πίστα είναι σαφώς λιγότερες από το δρόμο....

συνυπολόγισε τις πιθανότητες να πηγαίνεις Γαλαξείδι επίδαυρο φουρκα ή οποιο άλλο δρόμο σκέφτεσαι με τα ίδια γκάζια φρένα λάστιχα κλίσεις που πας στις Σ¨ερρες...(τα Μέγαρα δεν τα πάω μια)...

εσύ τι σκέφτεσαι; θα πέσεις ή όχι;

σημ: στο ANEMOS BIKENET τρακ ντει μπαίνουν γύρω στα 20 με 25 μηχανάκια ανα γκρούπ...καλύτερα δεν γίνεται!

Τροποποιήθηκε από τον Π.Γ.Α.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ωραία

gdevelek 14.000

ninja        9.500

άλλος θέλει να συμμετάσχει;;; να δούμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσουμε τα 92.000χλμ χωρίς πτώση;;;

ελάτε μη ντρέπεστε!  :grin:

<{POST_SNAPBACK}>

XΑ! :_w00t: Μολις καλυψαμε την διαφορα

103000 απο Ιανουαριο 2000 (ανωδυνη πτωση με πολυ λιγα χαω στην πολη)

Για να μην πω οτι πριν απο αυτη η αμεσως προηγουμενη ειχε συμβει το '91 (ανωδυνη εξοδος απο τον δρομο και πτωση σε αμμωδη παραλια στην Ροδο κατα το φανταριλικι) (και που να υπολογιζω τωρα χιλιομετρα :P )

Πιστα θα ηθελα να μπω αλλα σκεφτομαι δυο τρια πραγματα που με εμποδιζουν.

Αποσταση μεχρι αυτη (για Σερρες μιλαω)

Ελευθερος χρονος καθως τον τελευταιο χρονο τρεχω και δεν φτανω τα ΣΚ

Τα δερματινα τα εχω αλλα δεν συνδεονται μεταξυ τους :/

Το θεμα της τυχων πτωσης δεν με φοβιζει τοσο,οσο επωδυνο μπορει να ειναι μετα στην υγεια ή στην τσεπη.Τα παραπανω με δυσκολευουν. :/

Η πιστα ειναι και αυτο μια εμπειρια.

Ή απλα δεστε το ως μια βολτα.Εκει που πας σε εναν ανιαρο δρομο,ξαφνικα στιβεις δεξια και βλεπεις εναν ωραιο δρομο,με σωστη χαραξη και με καινουρια ασφαλτο.Εκει δεν σε τρωει το χερι σου να παιξεις με την μοτο?...σε τρωει (εκτος κι αν δεν εισαι λατρεις του στριβειν)

Οπως λοιπον θα ανοιξεις εκει το γκαζι,μπορεις να κανεις το ιδιο στην πιστα.

Τωρα αν φοβασαι τους αλλους...καλα κανεις και φοβασαι.Κι εγω θα τους φοβομουν.Καποιοι ειναι χεραδες και θα σε περασουν στον ποντο....αλλα δεν παει να πει πως ειναι και εξυπνοι ωστε στην επομενη στροφη να μην πεσουν επανω σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
συνυπολόγισε τις πιθανότητες να πηγαίνεις Γαλαξείδι επίδαυρο φουρκα ή οποιο άλλο δρόμο σκέφτεσαι με τα ίδια γκάζια φρένα λάστιχα κλίσεις που πας στις Σ¨ερρες...(τα Μέγαρα δεν τα πάω μια)...

εσύ τι σκέφτεσαι; θα πέσεις ή όχι;

για τρελό και παλαβό μ' έχεις;;;;

να πάω να πλαγιάσω στο Γαλαξείδι ή όπου αλλού σαν να ήταν πίστα;;;

ούτε γι' αστείο!!!

με 20-25 μηχανάκια που θα μου δίνουν ένα γύρο κάθε γύρο :thumbsup: θα αντιμετωπίσω αυτό που περιέγραψε ο Θάνος τις προάλλες: ξυστά προσπεράσματα από παυλωμένους, που μετρούσαν τις μέρες 100-99-98-97... για να ξαναμπούν πίστα και πρέπει ε-ξά-πα-ντος να φτιάξουν καλό γυρολόγιο ώστε να τη λένε μετά επί ένα τρίμηνο στο bikenet στους άλλους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπικύνδινη την πίστα δεν την βρίσκω.

Τόσες διαδρομές με στροφιλίκια κακής ποιότητας άσφαλτο και αμάξια μέσα δεν έπεσα.

(κτυπα ξύλο) :pray:

Χρησιμοποιούσα το μυαλό μου.

Το ίδιο θα είναι και στην πίστα λες και πάω βόλτα,χωρίς τα αμάξια γύρω,τα βράχια αριστερά τον γκρεμό αριστερα και την κακή άσφαλτο. τίποτα άλλο περισσότερο.

Δεν θα πέσω γιατί θα κάνω αυτό που μπορώ και όχι κάτι εκτός των δυνατοτήτων μου.

Rossi wannabe δεν θα γίνω.

Το μόνο μείων είναι τα έξοδα.Τίποτα άλλο.

Είναι λες και πας βόλτα και δίνεις και λεφτά για διανυκτέρυση σε ένα μέρος.

(πχ ενοικίαση full στολής)

Όσον αφορά την φθορά των λαστίχων είναι λίγο πρόβλημα αλλά παρά να καταστρέφοντε στην πόλη......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπααααα, δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό...

τουλάχιστον όχι στους "αρχάριους" και "μεσαίους"...αυτό που περιγράφεις αντιστοιχεί στους "έμπειρους", πολλοί εκ των οποίων είναι ι κ α ν ό τ α τ ο ι αναβάτες...και το αποδεικνύει κάλλισατα μια παρουσία σου εκεί αν δεν με πιστεύεις...

στα γκρούπ των "αρχάριων" και των "μεσαίων" τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. ιδανικά για τον οποιονδήποτε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A, δηλαδή συμφωνείς ότι είναι πιο πιθανή η πτώση σε πίστα;;;

Τότε τι καθόμαστε και συζητάμε;;;

Διάβασε once again, π ρ ο σ ε κ τ ι κ ά ... Σου έγραψα (ξεκάθαρα) ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις χιλιόμετρα του στυλ "πετάχτηκα για τσιγάρα" με χιλιόμετρα μέσα στην πίστα. Το μόνο που μπορείς να συγκρίνεις είναι χιλιόμετρα "διασκέδασης" εκτός πίστας με τα χιλιόμετρα μέσα σε αυτήν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τώρα αν θες να μπούμε στη λογική "σου έγραψα μου έγραψες"... δεν έχω κανένα πρόβλημα!

εδώ δεν κάνουμε κουβέντα για χλμ ως το περίπτερο για δόση καρκίνου, αλλά για ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα χλμ που γράφει κανείς ΕΚΤΟΣ πίστας, εξάλλου κι εσύ μίλησες παραπάνω για χλμ καθημερινής μετακίνησης σπίτι-δουλειά-σπίτι

τώρα, επειδή κατέληξες να έλθεις στα λόγια μου χωρίς να το καταλάβεις, μου το γυρίζεις και μου μιλάς αποκλειστικά για βόλτα 200μ ως το περίπτερο

ε δεν κάνουμε κουβέντα έτσι

κι ούτε χρειάζεται βέβαια να κάνουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα