Jump to content
xristos....

νέο TTR στη Φάση :P

Recommended Posts

Για τον Καρανικα εχω ακουσει πολυ καλα λογια απο πολλα παιδια μεταξυ των οποιων και MyBikers .

Απλα δε ξερω διευθηνση , ξερω μονο οτι ειναι προς λ.Αμφιθεας μερια .

Μεγεια!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το είδε ένας και μου είπε :

θες ανάρτηση γρανάζια αλυσίδα λάστιχα. (για την ανάρτηση πίεσε την μηχανή, είδε ότι κατεβαίνει ''εύκολα'' και μου λέει ,ή την επισκευάζεις αν παίρνει επισκευή ή καινούργια...)

ο ιδιοκτήτης που είναι μηχανικός ,μ είπε η αλυσίδα και η ανάρτηση είναι χαλαρή για τις λακούβες(αυτός τα ρύθμισε)

αα και μου κάνει δεν χρειάζεσαι ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη(που ισχύει,οπότε ο άλλος έλεγε βλακείες)

!όμως η αλυσίδα είναι τόσο χαλαρή που σε χαμηλές στροφές ακούγεται γρανκγρανκ γρανκ και λες τι χρέπι είναι αυτό τώρα...το είπα σε αυτόν που την είδε και του είπα να τη πάει και καμια βόλτα να τσεκάρει (ούτε καν)

γρανάζια τα είχε βάλει μαζί με αλυσίδα τον οκτώβρη -νοέμβρη 2011

λάστιχα όντως θέλω στανταράκι γτ έχουν ''ρωγμές'' μικρές

όπως και να έχει ο τύπος απ το συνεργείο μ είπε να την πάρω και ότι είναι σκυλί αυτή η μηχανή

σμια αύριο αν δουλεύει θα την πάω σε αυτόν,τον ξέρω εκεί έλεγα να το πάω αρχικά αλλα το γάμησα..

αύριο με το φώς θα βάλω καμια φώτο να μου πείτε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το δουλευεις τοσο χαμηλα, ωστε να σκορτσαρει...

Για αυτο σου χτυπαει η αλυσιδα πανω κατω...

Οχι οτι αυτο σημαινει οτι ειναι σε τελεια κατασταση..

απο αλλου θα καταλαβεις αν ειναι τελειωμενη η αλυσιδα.

Οταν σηκωσεις φωτο, βαλε και φωτο απο την αλυσιδα/γραναζια να δουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα είπα να το πάω καρανίκα ,όμως δεν τον πρόλαβα ή δεν δούλευε και το πήγα σε έναν απέναντι του,είδε την αλυσίδα μου λέει είναι κομπλέ,τακάκια κομπλέ,ανάρτηση κομπλέ,θέλω λάστιχα επειγόντως... αυτά !

όμως του είπα ότι στις χαμηλές κάτι ακούω οπότε το πήρε βόλτα ,μου λέει έτσι είναι αυτά τα μηχανάκια μην το δουλεύεις χαμηλά, το μοτέρ δουλεύει άριστα αλλά χρειάζεσαι ένα καθαρισμό καρμπυρατέρ και ένα μπουζάκι, αυτά μου είπε!!

ρε μάγκες προσπαθώ να ανεβάσω στο imageshack αλλά αφου ανεβάσω φώτο μου βγάζει αυτό.http://imageshack.us...JnKqZp5jQodDc4Aκαι δεν μπορώ να πάρω λινκ ,τι παίζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δοκίμασε από δω: http://photobucket.com

Και μένα στα χαμηλά με σωστά ρυθμισμένη αλυσιδα σκορτσάρει, δοκιμασα και να τη λασκάρω αρκετά και να τη τεντώσω, στα χαμηλά πάντα το κάνει, οπότε είναι φυσιολογικό, πλέον δεν το δουλεύω χαμηλά και πολύ σπάνια το κάνει..

Κατα τάλλα καλορίζικο το εργαλείο, ήμουν και γω πριν 2-3 χρόνια για ένα διάστημα κάτοχος ενός ίδιου :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με γεια το Τουτούρι!

ΥΓ2 όταν το δουλεύω χαμηλόστροφα κάνει ένα θόρυβο,μου είπε ο άνθρωπος ότι έχει χαλαρώσει την αλυσίδα και την πίσω ανάρτηση για τις λακούβες ,ισχυεί?όπως και να χει η ανάρτηση έχει πλάκα να είναι χαλαρή,το να ακούω την αλυσίδα δεν λέει

Γενικά αυτό δεν είναι σωστό.

Η αλυσίδα πρέπει να είναι κατάλληλα ρυθμισμένη ώστε να έχει την κατάλληλη τάση για όλη την διαδρομή της ανάρτησης. Το βιβλίο του κατασκευαστή ορίζει τον κατάλληλο τζόγο. Αν δεν υπάρχει τότε η ρύθμιση πρέπει να γίνει ώστε η αλυσίδα να έχει λίγο τζόγο όταν οι άξονες του γραναζιού κίνησης, του ψαλιδιού και του τροχού βρίσκονται στην ίδια ευθεία.

Η προφόρτιση του ελατηρίου πρέπει να ρυθμιστεί ώστε η ανάρτηση να βυθίζεται κατά το 1/3 της διαδρομής της όταν κάθεσαι πάνω με πλήρη εξοπλισμό. Σφίγγοντας ή χαλαρώνοντας το ελατήριο δεν αλλάζει καθόλου η σκληρότητα της ανάρτησης και το πως συμπεριφέρεται στις λακούβες, αυτό που αλλάζει είναι πόσο ψηλά ή χαμηλά κάθεται το πίσω μέρος της μοτό [επομένως και το μπροστινό].

ΥΓ. Απ΄όσα λέει ο Ηλίας μην ακούς τίποτα εκτός εάν θέλεις να γεμίσεις το Τουτούρι σου χτυπήματα από πέτρες, βράχια και δέντρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν δείτε και πείτε...το πίσω γρανάζι

DSC01535.jpg

DSC01538.jpg

DSC01537.jpg

Κατάσταση ελαστικών..οι ''ρωγμές'' που έλεγα

DSC01544.jpg

DSC01539.jpg

DSC01534.jpg

Τροποποιήθηκε από τον xristos....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φευγάτε η δουλειά έγινε,ευχαριστώ κιόλας!!

Τζουτζ επειδή είμαι άσχετος αυτό με τα ευθυγραμμισμένα γρανάζια(για την αλυσίδα)δεν το κατάλαβα,οπότε θα κατεβάσω το service manual και θα κοιτάξω να βρω απο εκει καμια άκρη.Το άλλο με την ανάρτηση το έπιασα.

ααα και αυτό με τον ηλία ,θα έχω το νου μου :P (πλακιζω προφανως..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας για αλυσιδα γραναζια και λαστιχα χωρις 2η σκεψη .

Απολύτως συμφωνώ. Το πίσω γρανάζι ιδίως θέλει αλλαγή..... από πέρσι.

Τα λάστιχα από πρόπερσι.

Είναι θέμα ασφάλειας, μην το καθυστερήσεις καθόλου.

Άμα βγει η αλυσίδα εν κινήσει την έβαψες κι εσύ και το μηχανάκι.

ΥΓ. Ρε Μπιλ πως το λέμε αυτό το καρμπ το καλό που βοηθάει λίγο τις επιδόσεις; :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλοτάξιδο φίλε! Θέλεις οπωσδήποτε πίσω γρανάζι και λάστιχα. Να προσέχεις και ιδιαίτερα μεχρι να το μάθεις!

Και προσοχή επίσης και σε τί μαστορες πας (μη σε εκμεταλλευτούν).. καλες βολτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ.θα κοιτάξω να τα αλλάξω άμεσα...όμως πείτε μου κάτι για να μαθαίνω..

στο γρανάζι που φαίνεται η φθορά??πχ στις φώτο που έβαλα..

αα επίσης πείτε ενδεικτικά τιμές για γρανάζια αλυσίδα

Αυτή είναι η μότο...

.DSC01546.jpg

DSC01532.jpg

DSC01542.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν δεις τα δόιντια απο το κανονικό γρανάζι θα καταλάβεις. Τα δόντια που έχει τώρα είναι φαγομένα και μυτερά..! τιμες εχει διάφορες, απο αλυσίδες μπορείς να βρεις απο 40 ευρω και γραναζι απο 25 για πισω και κανα δεκαπεντάρι για μπροστα. αλλα ο,τι πληρώνεις παίρνεις και ποιότητες διάφορες αναλογως και την χρήση που κάνεις.. Θέλει ψάξιμο η ιστορία και μελέτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γυρω στα 140ε κανει ενα σετ αλυσιδα(o-ring/x-ring + γραναζια(μεταλικα) .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι το πρώτο....μάγκες προέκυψε θεματάκι και δεν ξέρω αν είναι σοβαρό..(για το καλό του πωλητή ελπίζω να είναι θέμα απειρίας μου)

η μηχανή δεν παίρνει μπρόστα...κάνει σαν να έχει τελείωσει η τζίνα (εγώ τζίνα δεν έβαλα ,ότι είχε ΄βάλει αυτός) ηλεκτρικα δουλεύουν τα πάντα

στο τεπόζιτο ακούγεται η τζίνα αν το κουνήσεις και αν ανοίξεις βλέπεις λίγο...μήπως θέλει και άλλο?παίζει να το μπούκωσα?(όταν το έστειλε ,εγώ ο μαλακας δεν άνοιξα το τσοκ και πήγα να το ανοίξω μόνο μίζα και με γκαζιες...)

για πείτε

Βασίλη τα φώτα σου :P

ΥΓ σήμερα που το είδε ένας και το βόλταρε μου είπε θέλεις καθάρισμα καρμπυρατερ και μπουζάκι ..γιατί μου λέει το βλέπει να πάει να σβήσει, αυτό το μεσημέρι ,μετά το γύρισα..και πιο μετα τον πούλο το άφησα και λίγο μπας και αλλά ποτατι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι θα πει αυτό??? πως το κάνω..

*λοιπόν συμπληρώνω,επειδή πήγα να το βάλω πάλι μπροστά και δεν..,άνοιξα και τσοκ βαζω κλειδί ,γυρνάω ,φώτα δουλεύουν, φλας και το φτωχό ταμπλό που έχει...τα δοκίμασα !!ΟΜΩΣ η κόρνα χτύπησε μόνο μια φορά κανονικά και μετά χτύπαγε φουλ σιγά ,σχεδόν δεν ακουγόταν, λες και δεν έχει ρεύμα(αλλά όλα τα άλλα δυλεύουν)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην αριστερή πλευρά του μοτερ σου έχει ένα διακόπτη που γραφει fuel on , fuel off kai reserve! Βάλτο στο reserve! Επίσης παίζει να ξελίγωσες την μπαταρία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάνε βάλε βενζίνη, απο,τι είδα στη φωτο το έχεις ειδη γυρισμένο στη ρεζέρβα. σκάστο σε καμια κατηφόρα με τραβηγμένο τσοκ, και σβησμένα φώτα.

Υ.Γ.

να το βάζεις πάντα με τσοκ χειμώνα καλοκαίρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι παίζει να την ξελίγωσα αλλά την είχα αφήσει 3-4 ώρες χωρίς να την βάλω μπροστα..δεν θα έπρεπε να επανέλθει...?

Αμίγκο θα την βάζω με τσοκ από εδώ και πέρα,ποιός είναι ο διακόπτης και εγώ δεν τον βλέπω στις φώτο?Ασε την έχω σε γκαράζ υπόγειο με και για να την βγάλω θέλει να την ανεβάσω σε ανηφόρα με αρκετη κλίση το δύσκολο έιναι ότι είναι ανηφόρα με στροφή ...μεγάλη μανούρα

να πάω να βάλω βενζίνη και να την βάλω με κλειστά φώτα...η κόρνα γιατί δεν δουλεύει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα