Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Το νέο (;) πολιτικό σκηνικό...........

Βλέποντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, θα άλλαζες την στάση/ψήφο σου σου;  

134 ψήφοι

1. 1. Θα άλλαζε την στάση/ψήφος σου το διαφαινόμενο αποτέλεσμα;

• Ναι θα την άλλαζε.
      30
    • Όχι, δεν έχει καμία επίδραση.
      69
  2. 2. Αν ναί, με ποιόν τρόπο;

• Θα ψήφιζα άλλο κόμμα που φαίνεται να μένει εκτός Βουλής για λίγες ψήφους
      6
    • Θα ψήφιζα άλλο κόμμα γιατί αυτό που ψήφισα μάλλον εκτός Βουλής.
      11
    • Θα πήγαινα να ψηφίσω.
      12
    • Δεν θα άλλαζα, δεν με αφορά η ερώτηση
      67
    • Άλλο (αν θέλετε διευκρινίστε)
      3

Recommended Posts

αν βγαίνανε ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κόμμα με οικολόγους 2 :

h Θράκη στην Τουρκία

το αιγαίο στην Τουρκία

αυτόνομη κρήτη

η μακεδονία στα σκόπια

τα υπόλοιπα Αλβανία..

Ελλαδα μόνο η Αθήνα .... δυστυχώς ο κόσμος δέν ξέρει τις θέσεις σε πολλά πράγματα!

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το 'ανθέλληνες' και 'προδοτικές θέσεις' είναι χαρακτηρισμοί τους οποίους εσείς αποδίδετε στο 17% του εκλογικού σώματος και οι οποίοι δείχνουν πόσο διαλλακτικοί είσαστε να συζητήσετε κάποια θέματα.

Κατά την άποψη μου είναι απαράδεκτοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί, ιδίως την στιγμή που η άλλη πλευρά έχει επιχειρήματα για το ότι αυτές οι 'προδοτικές' θέσεις αποσκοπούν στο καλό της χώρας και όχι στην καταστροφή της.

Το 'ναζί' είναι αυτοπροσδιορισμός της ΧΑ, υπάρχει μία διαφορά λοιπόν. Όπως υπάρχει και διαφορά στο ότι μιλάμε για αρκετά μικρότερο ποσοστό του εκλογικού σώματος και κατά πάσα πιθανότητα ευκαιριακούς ψηφοφόρους.

Κοίτα... όπως δεν πιστεύω ότι το 8% που ψήφισε Χρυσή Αυγή είναι ναζιστές, έτσι δεν πιστεύω ότι και το 17% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι ανθέλληνες... Το ερώτημα μου είναι ΑΝ όντως γνωρίζουν αυτές τις θέσεις του κόμματος που ψήφισαν και τις ψήφισαν παρόλα ταύτα.

Έχει επιχειρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι θέσεις:

α)το να λες ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

β)ότι το Σκόπια πρέπει να λέγονται Δημοκρατία της Μακεδονίας

γ)ότι πρέπει να αναγνωριστεί η Τουρκική Ένωση Ξάνθης

δ)ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ξάνθη

αποσκοπούν στο καλό της χώρας και όχι στην καταστροφή της;;;;

Μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να μου παραθέσει αυτά τα επιχειρήματα παρακαλώ γιατί δεν τα έχω βρει πουθενά; και με ποιον τρόπο είναι υπέρ της Ελλάδας;;;;

Θα τρελαθούμε δηλαδή...

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ας βαλει καποιος το βιντεο που υπαρχει στο αλλο θρεντ γιατι εκει δεν μπαινουν να απαντησουν αυτοι που ψηφισαν συριζα!

http://www.youtube.com/embed/4NFGGq74H2M

Τροποποιήθηκε από τον Ftiann

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να το ελαφρύνουμε: Σκεφτείτε την περίπτωση να βγει ο συριζα αυτοδύναμος. Τα οικονομικά δεν πάνε και πολύ καλά κι αναγκάζεται να πάρει νέα μέτρα. Ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους και τα ΜΑΤ του Τσίπρα ψεκάζουν και δέρνουν τον κόσμο. Τρελό και παρανοϊκό γέλιο! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οτιδήποτε δεν είναι ελληνικό και ήρθε στην ελλάδα πότε θα το ξεπεράσουμε σαν λαός...?

(αλλά από την άλλη εμείς μπορούμε παντού να είμαστα και τα πάντα να κάνουμε γιατί είναι φυσιολογικό)

Για να το ελαφρύνουμε: Σκεφτείτε την περίπτωση να βγει ο συριζα αυτοδύναμος. Τα οικονομικά δεν πάνε και πολύ καλά κι αναγκάζεται να πάρει νέα μέτρα. Ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους και τα ΜΑΤ του Τσίπρα ψεκάζουν και δέρνουν τον κόσμο. Τρελό και παρανοϊκό γέλιο! :grin:

Πες μου τώρα ότι υπάρχει κάποιος τόσο αφελής που νομίζει ότι θα την βγάλουμε καθαρή χωρίς να δώσουμε μία και να είναι όλα μέλι γάλα......πες το μου να πάω να πέσω από το μπαλκώνι τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα, ποια ακριβώς μπορεί να είναι αυτά τα επιχειρήματα δεν το ξέρω, αν ήθελα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ θα το είχα ψάξει περισσότερο.

Όμως μερικά επιχειρήματα θα μπορούσαν να είναι τα εξής:

1. Το να αρνείσαι και να γκετοποιείς μία μειονότητα η οποία υπάρχει εντός των συνόρων σου ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν. Αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται και καλύτερα να τους έχεις μαζί σου παρά εναντίον σου.

2. Η ονομασία των Σκοπίων είναι δευτερεύουσας σημασίας καθότι είναι αστείο να αισθανόμαστε απειλή από ένα κράτος μπάχαλο το οποίο έχει ήδη τα δικά του μειονοτικά προβλήματα. Το να επενδύει η εξωτερική μας πολιτική τόσο πολύ σε τέτοια ζητήματα, ιδίως όταν αυτά περιθωριοποιούν την χώρα μας δεν είναι ωφέλιμο.

3. Βρισκόμαστε στο 21ο αιώνα, το να σκεφτόμαστε αλλαγές συνόρων με την βία ακούγεται λιγάκι ξεπερασμένο.

4. Αν θεωρήσουμε ότι το [3] δεν ισχύει τότε περισσότερα έχουμε να χάσουμε αν το τιμόνι πιάσουν οι οποιοιδήποτε θερμοκέφαλοι εθνικιστές με μεγαλοιδεατικές ατζέντες. Ο Αντώνης έβαλε την Αγία Σοφία χωρίς μιναρέδες στο προεκλογικό τους σποτάκι, έλεος, κάτι τέτοια τα φοβάμαι περισσότερο. Για τους άλλους εθνικιστές ούτε που θέλω να σκέφτομαι πιθανά σενάρια. Ας μην ξεχνάμε και ότι οι χουντικοί και πατριώτες και εθνικιστές ήταν [ή έστω δήλωναν] και το αποτέλεσμα ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το οτιδήποτε δεν είναι ελληνικό και ήρθε στην ελλάδα πότε θα το ξεπεράσουμε σαν λαός...?

(αλλά από την άλλη εμείς μπορούμε παντού να είμαστα και τα πάντα να κάνουμε γιατί είναι φυσιολογικό)

Πες μου τώρα ότι υπάρχει κάποιος τόσο αφελής που νομίζει ότι θα την βγάλουμε καθαρή χωρίς να δώσουμε μία και να είναι όλα μέλι γάλα......πες το μου να πάω να πέσω από το μπαλκώνι τώρα.

Δεν έχω τέτοιες αυταπάτες. Κάποιοι άλλοι όμως να ξέρεις θα έχουν προσδοκίες. Για αυτό κρατάω μικρό καλάθι και δεν αποκλείω την οποιαδήποτε κωλοτούμπα. Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να στηρίζεις τις θέσεις γειτονικών και κακόβουλων κρατών (Σκοπίων-Τουρκίας) και να τις υιοθετείς. Σίγουρα δεν εξυπηρετείς κανένα ελληνικό συμφέρον έτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω τέτοιες αυταπάτες. Κάποιοι άλλοι όμως να ξέρεις θα έχουν προσδοκίες. Για αυτό κρατάω μικρό καλάθι και δεν αποκλείω την οποιαδήποτε κωλοτούμπα. Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να στηρίζεις τις θέσεις γειτονικών και κακόβουλων κρατών (Σκοπίων-Τουρκίας) και να τις υιοθετείς. Σίγουρα δεν εξυπηρετείς κανένα ελληνικό συμφέρον έτσι.

Ενω ας πουμε το να υποστηριζεις ουσιαστικα ιμπεριαστικη πολιτικη της ελλαδας εις βαρος τους ειναι ηθικοτατο.

Οταν το κανουν οι αμερικανοι βριζουμε, οταν το κανουμε εμεις no problem.

Αμα δεν βαριεσαι να διαβασεις να σου στειλω και κανα 20σελιδο να εχουμε να μιλαμε για κατι πιο ουσιαστικο.

Οσο για το ελληνικο συμφερον και τα ρεστα, οταν ειναι σε βαρος καποιου αλλου λαου προφανως δεν το υποστηριζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα, ποια ακριβώς μπορεί να είναι αυτά τα επιχειρήματα δεν το ξέρω, αν ήθελα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ θα το είχα ψάξει περισσότερο.

Όμως μερικά επιχειρήματα θα μπορούσαν να είναι τα εξής:

1. Το να αρνείσαι και να γκετοποιείς μία μειονότητα :shock:η οποία υπάρχει εντός των συνόρων σου ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν. Αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται και καλύτερα να τους έχεις μαζί σου παρά εναντίον σου.

2. Η ονομασία των Σκοπίων είναι δευτερεύουσας σημασίας καθότι είναι αστείο να αισθανόμαστε απειλή από ένα κράτος μπάχαλο το οποίο έχει ήδη τα δικά του μειονοτικά προβλήματα. Το να επενδύει η εξωτερική μας πολιτική τόσο πολύ σε τέτοια ζητήματα, ιδίως όταν αυτά περιθωριοποιούν την χώρα μας δεν είναι ωφέλιμο.

3. Βρισκόμαστε στο 21ο αιώνα, το να σκεφτόμαστε αλλαγές συνόρων με την βία ακούγεται λιγάκι ξεπερασμένο. Αυτό πες το στην Σερβία...

4. Αν θεωρήσουμε ότι το [3] δεν ισχύει τότε περισσότερα έχουμε να χάσουμε αν το τιμόνι πιάσουν οι οποιοιδήποτε θερμοκέφαλοι εθνικιστές με μεγαλοιδεατικές ατζέντες. Ο Αντώνης έβαλε την Αγία Σοφία χωρίς μιναρέδες στο προεκλογικό τους σποτάκι, έλεος, κάτι τέτοια τα φοβάμαι περισσότερο. Για τους άλλους εθνικιστές ούτε που θέλω να σκέφτομαι πιθανά σενάρια. Ας μην ξεχνάμε και ότι οι χουντικοί και πατριώτες και εθνικιστές ήταν [ή έστω δήλωναν] και το αποτέλεσμα ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση

Παναγιά μου πόσο παραπληροφόρηση υπάρχει και πόση ασχετοσύνη!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενω ας πουμε το να υποστηριζεις ουσιαστικα ιμπεριαστικη πολιτικη της ελλαδας εις βαρος τους ειναι ηθικοτατο.

Οταν το κανουν οι αμερικανοι βριζουμε, οταν το κανουμε εμεις no problem.

Αμα δεν βαριεσαι να διαβασεις να σου στειλω και κανα 20σελιδο να εχουμε να μιλαμε για κατι πιο ουσιαστικο.

Οσο για το ελληνικο συμφερον και τα ρεστα, οταν ειναι σε βαρος καποιου αλλου λαου προφανως δεν το υποστηριζω.

Βλέπεις να υποστηρίζω καμιά ελληνική ιμπεριαλιστική πολιτική;;; Ο σύριζα στηρίζει την τουρκική ιμπεριαλιστική πολιτική με αυτές τις θέσεις υπέρ της τουρκικής μειονότητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου λες.....οι βοριηπειρώτες είναι Έλληνες ή όχι?

Είναι μειονοτητα ή όχι? Πειράζουν κανέναν εκεί που κάθονται?

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι συνειδητα ανθελληνες υποστηριζουν τους εθνικιστες αλλων χωρων διοτι μισουν την χωρα(γη) την οποια γεννηθηκαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου λες.....οι βοριηπειρώτες είναι Έλληνες ή όχι?

Είναι μειονοτητα ή όχι? Πειράζουν κανέναν εκεί που κάθονται?

Δε νομίζω να πειράζουν κανέναν, όπως δε νομίζω ότι υπάρχουν ελληνικές βλέψεις για απελευθέρωση των βορειοηπειρωτών.

Αν δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις τι προσπαθεί να κάνει η Τουρκία στη Θράκη δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιά μου πόσο παραπληροφόρηση υπάρχει και πόση ασχετοσύνη!!!

Viper4 εκλαμβάνω τον χαρακτηρισμό μου ως άσχετο και παραπληροφορημένο ως φιλικό και καλοπροαίρετο προς το παρόν οπότε μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω.

Αν εννοείς ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι πλειονότητα στην Θράκη είναι σίγουρα μειονότητα στην Ελλάδα. Το να τους αποξενώνουμε και να τους αρνούμαστε το δικαίωμα να γίνουν μουσουλμάνοι Έλληνες [ή κάποτε να γίνουν και αυτοί Χριστιανοί όπως πλείστα άλλα φύλλα μέχρι τώρα] τους στέλνει κατευθείαν στην αγκαλιά της Τουρκίας και γίνονται αυτομάτως ΄τουρκική μειονότητα'. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο;

Ας μην ξεχνάμε ότι η Σερβία πήρε τα @@ της ακριβώς επειδή υιοθέτησε ακραία εθνικιστική πολιτική εθνοκάθαρσης. Ας το κάνουμε κι εμείς και τότε θα δείτε όλοι τι θα γίνει με την Θράκη.....

Όσο για την σημασία που μπορεί να έχει το όνομα της ΦΥΡΟΜ αυτή είναι ακριβώς όση θέλει να πιστεύει ο καθένας ότι έχει. Το ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος από σχεδόν όλα τα στρατόπεδα που θεωρεί ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας είναι γεγονός και μερικοί από τους λόγους είναι στο αρχικό μου ποστ. Το ότι εσύ πιστεύεις ότι είναι σημαντικό δεν το κάνει αυτομάτως σημαντικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι συνειδητα ανθελληνες υποστηριζουν τους εθνικιστες αλλων χωρων διοτι μισουν την χωρα(γη) την οποια γεννηθηκαν.

Εντομεταξυ συνεχιζεις να χρησιμοποιεις αυτο το "ανθελληνες" με ενα εξαιρετικο παθος.

Θα προτιμουσα "αντεθνικιστες" ακουγεται πιο ωραιο.

Ειναι και πιο κοντα στην πραγματικοτητα δλδ, αντιθετα με το πως ασυνειδητα/συνειδητα την παραμορφωνεις.

Οσο για τους εθνικιστες των αλλων χωρων την ιδια αποψη με τους δικους σας εχω, ειμαι ακριβοδικαιος παναθεμα με.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για εξηγησε και σε εμάς τους ανίδεους τι πάει να κάνει ο μπαμπούλας τούρκος στην θράκη μας.

Ευγένιε να πας να ζήσεις μαζί τους είσαι προσβολή για την πατρίδα :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι δεν εισαι αντιθετος με οτιδηποτε εχει σχεση με τον ελληνισμο και την πατριδα; Δεν βγαζεις σπυρακια οποτε ακους την λεξη ελλαδα/ελληνες;

Τροποποιήθηκε από τον Ftiann

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι δεν εισαι αντιθετος με οτιδηποτε εχει σχεση με τον ελληνισμο και την πατριδα; Δεν βγαζεις σπυρακια οποτε ακους την λεξη ελλαδα/ελληνες;

Συγνώμη....γιατί λες παπαριές τώρα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη....γιατί λες παπαριές τώρα?

Δεν μιλησα σε εσενα.

Περιμενω απαντηση απο τον γουταβιερ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως αντιστοιχα σπυρακια βγαζω με το τουρκια, γαλλια, γερμανια, πακισταν και την διακριση με βαση την καταγωγη.

Απλα τυχαινει να συναναστρεφομαι με πολλους περισσοτερους ελληναρες, απ΄οτι τουρκαλαδες,γερμαναραδες so on.

Ωρες ωρες τελικα θελουνε και τα προφανη αναλυση, κοιτα να δεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειναι λιγο ρατσιστικο να μιλας υποτιμητικα για ολους τους λαους; Αρα εισαι ρατσιστης με τους ελληνες τους τουρκους τους γερμανους κτλ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως είσαι ρε ρατσιστής ρε μάστορα όταν τους θεωρείς όλους ισάξιους? :hunter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νταξ η μιλάμε τώρα ή παίζουμε με της λέξεις....

Το όλο ποστ τι έλεγε? Ότι δεν κρίνω το άτομο βάση της καταγωγής του αλλά με το τι άνθρωπος είναι.

Και μετά σου λέει ότι έχουμε πίξει στους μπαγλαμάδες εδώ χάμω που είναι υπεράνω (Ελληναράδες) και ότι αντιμετωπίζει πολλόυς περισσότερους τέτοιους (από τους αντίστοιχους Γερμαναράδες κτλ κτλ) λόγο του ότι εδώ έιναι η έδρα τους.....

Δεν έβρισε τους Γερμανούς ή τους Τούρκους ή τους Πακινάστανούς....την είπε σε αυτούς που νομίζουν ότι το έθνος τους είναι ανώτερο από τα υπόλοιπα.

Αν θες να τσακωθείς be my quest...αλλά κάντο βάσιμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα