Jump to content
kxiii

Sportec M3 or Diablo Corsa?

Recommended Posts

Μέσα στον Σεπτέμβρη λέω να αλλάξω ελαστικά.

Είμαι ανάμεσα στα Metzeler Sportec M3 και στα Pireli Diablo (Corsa).

Καμιά γνώμη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταρχήν καλώς ήρθες

σχεδον ολα τα ελαστικα συμπεριφέρονται διαφορετικα απο μηχανη σε μηχανη,γι αυτο καλυτερα θα ήταν να ρωτήσεις καποιον με ER που εχει βαλει τα συγκεκριμένα ελαστικα

εγω στην θεση σου πάντως θα εκλινα προς τα M3 :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον Nemethon. Παντως εχω βαλει τα Μ3 κι ειμαι ευχαριστημενος, εξαιρετικο λαστιχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Μ3 με το CORCA δεν είναι στην ίδια κατηγορία το αντίστοιχο CORCA για την METZELER είναι το Μ1 το Μ3 έχει προσανατολισμό περισσότερο προς πίστα. Η πιο μεγάλη διαφορά για μένα είναι στο μπροστινό με το Μ3 το μηχανάκι θα γίνει πιο ευκίνητο θα αλλάζει τροχιά πιο γρήγορα και θα έχεις φρένα βαθιά μέσα στην στροφή αλλά μπορεί να σου κάνει το μπροστινό πιο ευαίσθητο από ότι θέλεις. Πιστεύω το κριτήριο σου πρέπει να είναι αν θα τα χρησιμοποιήσεις για πίστα ή όχι. Σε πίστα και τα δυο είναι μια χαρά απλά το Μ3 θα σου δώσει πιο σιγουριά με το μπροστινό του, στο δρόμο και τα δυο θα είναι τέλεια απλά κάπου θα χαραμίζεται το Μ3 και δεν θα σου δείξει όλες τις αρετές του και όπως προανέφερα μπορεί να σου κάνει το μπροστινό πιο ευαίσθητο από ότι θέλεις.

Πάντος οποιαδήποτε η επιλογή σου σου εύχομαι καλά στριψίματα. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι μεταξύ των δύο αλλά πιο συγκεκριμένα στα M3 και Corsa III για το R1 μου. Σήμερα μου καρφώθηκε μια βίδα στο μπροστινό και λέω για αλλαγή. Η μηχανή φοράει πάνω Dunlop και δεν έχω την καλύτερη γνώμη. Το θέμα είναι οτι επειδή τα λάστιχα είναι σχετικά καινούρια, 3 μηνών, όσο και η μοτοσυκλέτα, με 2500χλμ απο τα οποία τα 1600 είναι για το στρώσιμο της μοτό. Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι να αλλάξω μόνο το μπροστά. Σκέφτομαι μετά το καλακαίρι να αρχίσω να μπαίνω Μέγαρα (όχι πολύ συχνα-1φορά/μήνα). Θα παίξει ρόλο που θα είναι λίγο παλιότερο το πίσω; Άν μπορείτε να δώσετε και τηλ να ρωτήσω τιμές, έστω και με pm για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Ευχαριστώ.

Τροποποιήθηκε από τον argi6argi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα προτιμούσα τα Corsa III για την R1, επειδή είναι πιο γρήγορα από τα Μ3. Τα Μ3 έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε ST μηχανές, αλλά καθόλου καλές σε ελαφρότερα SS.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μονο τα corsa ειχα φορεσει και ηταν σουπερ, εχω ομως ακουσει καταπληκτικα λογια για τα νεα ελαστικα

που εβγαλε η metzeler (M1-M3). Πιστευω οποια και να παρεις ευχαριστημενος θα μεινεις.

Την καλυτερη ομως απαντηση θα την παρεις οταν τα φορεσεις και τα δυο και καταλαβεις μονος σου τις μικροδιαφορες τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα DIABLO CORSA III ειναι σκαλες ανωτερα απο τα Μ3 και απο οτι βλεπω εχεις το 636.

Εχω κανει και post σχετικα και μετα δυο αυτα λαστιχα.

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκέφτομαι να βάλω και εγώ Corsa III όταν αλλάξω. Το έχει δοκιμάσει κανείς με ST;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το Μ3 με το CORCA δεν είναι στην ίδια κατηγορία το αντίστοιχο CORCA για την METZELER είναι το Μ1 το Μ3 έχει προσανατολισμό περισσότερο προς πίστα. Η πιο μεγάλη διαφορά για μένα είναι στο μπροστινό με το Μ3 το μηχανάκι θα γίνει πιο ευκίνητο θα αλλάζει τροχιά πιο γρήγορα και θα έχεις φρένα βαθιά μέσα στην στροφή αλλά μπορεί να σου κάνει το μπροστινό πιο ευαίσθητο από ότι θέλεις. Πιστεύω το κριτήριο σου πρέπει να είναι αν θα τα χρησιμοποιήσεις για πίστα ή όχι. Σε πίστα και τα δυο είναι μια χαρά απλά το Μ3 θα σου δώσει πιο σιγουριά με το μπροστινό του, στο δρόμο και τα δυο θα είναι τέλεια απλά κάπου θα χαραμίζεται το Μ3 και δεν θα σου δείξει όλες τις αρετές του και όπως προανέφερα μπορεί να σου κάνει το μπροστινό πιο ευαίσθητο από ότι θέλεις.

Πάντος οποιαδήποτε η επιλογή σου σου εύχομαι καλά στριψίματα. :cheers:

Μαλλον εχεις μπερδεψει το diablo corsa(corsa III Πλεον), με το απλο diablo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σκέφτομαι να βάλω και εγώ Corsa III όταν αλλάξω. Το έχει δοκιμάσει κανείς με ST;

Στο δικό μου VFR.Κούκλα αλλά λίγα χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μαλλον εχεις μπερδεψει το diablo corsa(corsa III Πλεον), με το απλο diablo

Υπάρχουν και τα δύο.Και CORSA και CORSA III.Το REPSOL είχε στην αρχή το πρώτο και μετά έβαλα το δεύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υπάρχουν και τα δύο.Και CORSA και CORSA III.Το REPSOL είχε στην αρχή το πρώτο και μετά έβαλα το δεύτερο.

Το corsa εχει αντικατασταθει απο το corsa III πλεον

Μην μπερδευετε τις ονομασιες των ελαστικων, γιατι στο τελος θα βαλετε καμια γομα μπροστα και κανα τουρισταδικο πισω

Αλλο το diablo, αλλο το diablo strada, αλλο το diablo corsa, αλλο το corsa III, αλλο το diablo superbike, αλλο το diablo wet, και αλλο το diablo rain

Με το να λεει καποιος ''εβαλα τα diablo'', εμενα προσωπικα μου προκαλει ενα ερεθισμο στον δεξιο ορχυ

Φιλικα B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω προσφατα εβελα τα Μ3 σε αντικατασταση των DUNLOP που φορουσε και η μηχανη κυριολεκτικα μεταμορφωθηκε.....

χωρις να ξερω τα DIABLO θα προτεινα τα Μ3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα