Jump to content
bobkteakis

Απο Yamaha xt660x σε Aprilia Pegaso Strada

Recommended Posts

Αξίζει να δώσω το χτχ(05) και να πάρω ενα μετ/μενο Aprilia Pegaso Strada;

Όσον αφορά τα ταξιδάκια,θα ειναι καλύτερο; οικονομία; εντος πόλης;

Ή μήπως να κοιτάξω για κανα Vstrom/kle500;

Τροποποιήθηκε από τον bobkteakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ιδιος κινητηρας ειναι.

βαλε μεγαλυτερο ανεμοθωρακα.

Για δωσε λεπτομερειες. Γιαμαχα κινητηρα φοραει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ιδιος κινητηρας ειναι.

βαλε μεγαλυτερο ανεμοθωρακα.

Εχω βάλει,απλα ελεγα μην είναι πιο ανετο στις διαδρομές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδιο μοτερ, καλυτερα περιφερειακα (οχι χαωτικες διαφορες). Αν θες ταξιδια, ανω των 300χλμ καλυτερα να πας σε 2κυλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δωσε λεπτομερειες. Γιαμαχα κινητηρα φοραει?

Το γιαμαχα φοραει κινητήρα απριλια(του πιγκασο νομίζω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδιο μοτερ, καλυτερα περιφερειακα (οχι χαωτικες διαφορες). Αν θες ταξιδια, ανω των 300χλμ καλυτερα να πας σε 2κυλινδρο.

το κλε500 ειναι αξιόπιστη επιλογή;

ή να παω για κανα βστρομ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι αξιοπιστο μηχανακι αλλα οχι τοσο ανετο οσο το Στρομ. Συγκεκριμενα εκει που κερδιζει το Στρομ (ανεση σελας-ανεμοκαλυψη) χανει το KLE αρκετα. Επισης το Στρομ εχει ποιο δυνατο μοτερ απο το KLE. Το θεμα βασικα ειναι τι θες. Αν θες να κανεις Αθηνα-Θεσσαλονικη ανετα τοτε ναι πας στο V-Strom. Αν θες να πηγαινεις Λαμια και να χωνεις το μηχανακι σε ον-οφφαδικες διαδρομες και χωραφια χωρις να το λυπασαι και πολυ, τοτε καλυτερα KLE.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το kle εχει σταματησει η παραγωγη του και μπορει να εχεις θεμα με καυσαρια κλπ με τα κτεο (ειναι παλιας τεχνολογιας)

καλητερα κοιτα vstrom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως με το strada κανω ταξιδακι 500χλμ αυθημερον χαλαρα κ ανετα.Νομιζω ειναι καλυτερο το strada σε ταξιδι.πιο ανετο λογω καλυτερης σελας σε σχεση με το χτχ.Αν παρεις vstrom νομιζω αλλαζεις κατηγορια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aυτό ακριβώς.....agmisc3.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το KLE θέλει προσοχή σε ON-OFF διαδρομές, είναι αρκετά χαμηλό στο ύψος του κινητήρα από το έδαφος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με ολόιδιο κινητήρα διαφορές πολλές δεν θα δείς ειδικά σε καταναλώσεις και την αίσθηση του ταξιδιού. για το κλέ προσωπικά δεν θα το διάλεγα αν και το σκεφτομουν πρίν πάρω μηχανή προτιμούσα να γύρω στο στρώμα αλλά εκτός αυτός στα ίδια κυβικά παίζει και το κλασικό δεν σπάει δεν χαλάει transalp ή και το versus (αν σου αρέσει εμφανισιακά και καλύπτει τις ανάγκες σου).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το KLE επίσης είναι μια μηχανή πόλης η οποία απλά δεν φοβάτε τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος και το ύψος τον πεζοδρομίων. Κατά τα άλλα δεν είναι στο φόρτε του τα ταξίδια. Το είχα για περίπου ένα χρόνο και δεν μπορώ να πω ότι δεν έκανα κοντινές εξωρμήσεις, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι ήμουν και άνετα.

Είχε μερικά θέματα με πλευρικούς ανέμους και η σέλα του ήταν αρκετά στενή. Όπως αρέσκεται και στον "ειδικό τύπο" να λέει, είναι μια τίμια μοτοσυκλέτα με σχετικά μικρή για την ηλικία της κατανάλωση και δυκύλινδρο με τα γνωστά προτερήματα.

Για τις άλλες μοτό που σε ενδιαφέρουν δεν έχω άποψη, δεν τις έχω καβαλήσει ποτέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Strada πρέπει να έχει άλλη χαρτογράφηση ψεκασμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι οι πήγασοι παρά τον ίδιο κινητήρα έχουν άλλο χάρτη και ηλεκτορλογικά και νομίζω βγάζουν 2 άλογα περισσότερα στον τροχό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά ειμαι μπερδεμένος.......

Θελω ενα αλογάκι να μπορω να το βγάλω εκτος,να κανω καμια χαζομάρα αλλα να μπορω να κανω και κανα ταξιδάκι(με κάνα 130-150ΧαΩ) απο'δω που ειμαι,Θεσσαλονίκη ας πουμε(410χλμ),χωρίς να θελω μια βδομάδα ανάπαυσης..

Και να μην ειναι αυτοκίνητο στην πολη...

Μήπως δεν θέλω νεο αλογάκι αλλα καλύτερη σέλα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα

το πιο φτηνο κι ευκολο ειναι να φτιαξεις τη σελα σου.

ειδικα αν εισαι σχετικα ψηλος εχεις ακομα πιο πολυ περιθωρειο να τη φερεις στα μετρα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε σου προτείνω να το κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Το strada είναι πολύ καλό μηχανάκι και για πόλη και για εκτός. Κατανάλωση περίπου ίδια έχουν( το strada ίσως έχει ελάχιστα λιγότερη). Είναι ανώτερο σε όλα από το xtx, ειδικά στο στήσιμο, οπότε δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην προχωρήσεις...! Σε ταξιδάκια, εγώ την έχω βρει πολύ ξεκούραστη μηχανή πάντως( μέχρι 140-150χλμ περίπου) . Δε ξέρω γιατί αρκετοί φίλοι βάζουν αυτόν τον περιορισμό ( στα μονοκύλινδρα γενικότερα). Οτι δηλαδή μεχρι 300χλμ απόσταση πας, ενώ παραπάνω όχι...!

Υ.Γ Γιατί πάντα σε σχετικές συζητήσεις ρίχνουν σαν πρόταση και το ΚLE? Αυτό το μηχανάκι είναι για το jurassic park, παρέα με τους υπόλοιπους δεινόσαυρους..! Χωρίς παρεξήγηση όσοι το έχετε. έτσι? :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε σχεση με το xt,για την χρηση που αναφερεις το σραντα υπερτερει.

το xt ειναι πιο μαχητικο,ενω το στραντα ειναι πιο "πολιτικο" μοταρντ.

εχεις μια παραπανω ανεση σε ταξιδια λογω στησιματος,περιφερειακων,φρενων κλπ,στην πολη ειναι πατινι.

εγω εχω κανει μεχρι 500 χλμτρα δικαβαλος κ η συνεπιβατης κουραστηκε(ηταν δυσκολη διαδρομη βεβαια,βουνα/στενα παραλιες κλπ)πιστευω οτι οποιο μηχανακι κ να χα θα κουραζοτανε,απλα ισως λιγοτερο,με ενα π.χ. vstrom?

απο αυτονομια σε δυσκολες διαδρομες κ δικαβαλος εχω δει 5,9.μονος δεν το χω μετρησει ποτε.μονο μια φορα στην αθηνα μεσα κ ειχα δει 5,5 με πολυ πρωτη δευτερα.

αν κανεις ταξιδια συνεχεια κ δικαβαλος παρε vstrom αλλα ασφαλτο με ελαχιστο βατο χωματοδρομο.

αν κανεις ταξιδια κ χωμα παλε το κλε,αν του φτιαξεις κ μια πιο ανετη σελα θα σε κυριος.

τωρα γνωμη μου ειναι να δεις με το xt αν μπορεις να το προσαρμοσεις στις αναγκες σου(σελα ζελατινα κλπ)ωστε να γλυτωσεις τα εξοδα!οι καιροι ειναι δυσκολοι. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον giorgoschef

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το strada κάνει την διαφορετικότητα δίοτί οι ιταλοί σχεδιάσαν(μπροστάρηδες όπως πάντα σε σχεδιασμό)την μοτοσυκλέτα να βρίσκεται μεταξύ street και motard

δηλαδή έχει σέλα μεγάλη και άνετη θέση οδήγησης που σε βάζει μέσα και όχι από πάνω όπως δηλ. σε street

και αναρτήσεις με μεγαλύτερη διαδρομή σε συνδιασμο με brembo φρένα(motard λογική)

πλέoν τέτοιο σχεδιασμο(μοταρτ-στριτ) βγάζει η KTM τον δούκα του 2012.

εφόσον είναι ίδιο μοτέρ εγώ θα την έκανα την αλλαγή δεδομένου οτι το srada έχει διαθέσιμα περισσότερα καλούδια για να την φορτώσεις δηλαδή υπάρχει ακόμη και side βαλίτσες όπου θα σου κάνουν την ζωή έυκολη

0.0.1.a_pegaso_05.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξίζει να δώσω το χτχ(05) και να πάρω ενα μετ/μενο Aprilia Pegaso Strada; Οχι, κατ' εμένα. Εχει βέβαια καλύτερη σέλα το Strada και αλλά στην ουσία είναι είναι το ίδιο μηχανάκι. Αν είναι τα δώσεις το ΧΤ, πάρε κάτι καλύτερο από όλες τις απόψεις.

Όσον αφορά τα ταξιδάκια,θα ειναι καλύτερο; οικονομία; εντος πόλης; Στα ταξιδάκια θα είναι λίγο καλύτερο το Pegaso αλλά στην έκδοση Trail (ονοφάδικη), που έχει καλύτερη ανεμοκάλυψη και όχι στην έκδοση Strada (που είναι η μοταρδάδικη). Σε οικονομία καυσίμου δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, αφού και τα δύο μηχανάκια έχουν τον ίδιο κινητήρα της ιταλικής Minarelli.

Ή μήπως να κοιτάξω για κανα Vstrom/kle500; Ναι στο V-strom από όλες τις απόψεις. Σίγουρα καλή αγορά. Δεν είναι τυχαία τόσα χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων. Διαχρονική μοτοσυκλέτα.

Οχι στο KLE 500. Είναι μοτοσυκλέτα άλλης εποχής και υστερεί σε σχέση με όλα τα δικύλινδρα on off μεσαίου κυβισμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα συμφωνήσω με τον αιγαιοπλόο! Δε νομίζω ότι αξίζει να αλλάξεις ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι για να πάρεις ένα άλλο παρεμφερές. Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα-v strom,transalp-versys!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα