Jump to content
Panos088

Ραγισμα σε καρτερ σε fazer 600

Recommended Posts

Μην σε μπερδεύουν τα κείμενα για κινητήρες αυτοκινήτων, γιατί έχουν ελαφρά διαφορετική αρχιτεκτονική.

Οι τετράχρονοι κινητήρες των μοτό, έχουν διαιρούμενο κάρτερ. Το κάρτερ είναι αυτό που συγκρατεί τον στροφαλοφόρο άξονα και είναι ενισχυμένο δομικά έτσι ώστε να αντέχει στις δυνάμεις. Τα κάρτερ διαιρούνται είτε κάθετα (δλδ δεξι και αριστερό κομάτι, παπιά και μερικοί μονοκύλινδροι) είτε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οριζόντια (δλδ πάνω και κάτω μέρος κάρτερ).

Σε κάποιες περιπτώσεις κινητήρων μοτό, κυρίως Honda, το πάνω μέρος του κάρτερ είναι ένα εννιαίο κομμάτι με το μπλοκ των κυλίνδρων για οικονομία σχεδίασης, αντοχή κ.ο.κ.

Η ελλαιολεκάνη είναι απλά ένα κάτω καπάκι. Που μέσα του λιμνάζει και το λάδι του μοτέρ. Χωρίς ενισχύσεις, αφού δεν δέχεται κάποια ιδιαίτερη δύναμη. Στην ελλαιολεκάνη, δένει η τάπα των λαδιών, όχι στο κάρτερ.

Στα παπιομοτέρ, το κάρτερ διαιρείται κάθετα (δεξύ και αριστερό μέρος) ΑΛΛΑ δεν υπάρχει άνοιγμα από κάτω, έτσι δεν υφίσταται ξεχωριστή ελλαιολεκάνη.

Τα αυτοκίνητα διαφέρουν στο ότι το κάρτερ είναι σε πολλές περιπτώσεις ΕΝΑ κομάτι, και συγκρατεί τον στροφαλοφόρο με καβαλέτα. Δλδ σαν οριζόντια διαιρούμενο, στο οποίο το κάτω μέρος εχει εκφυλισθεί σε σκέτα καβαλέτα. Και εκεί από κάτω υπάρχει η ελλαιολεκάνη, δλδ ένα από κάτω καπάκι.

Σαν ορισμός, κάρτερ είναι το μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα που προστατεύει τα περιστρεφόμενα μέρη ενός μηχανισμού, κυρ. των αυτοκινήτων, από την εισχώρηση ξένων σωμάτων.

Επομένως τα 2 μέρη του μπλοκ και η ελαιολεκάνη μπορούν να θεωρηθούν κάρτερ(;)

Επειδή στα αυτοκίνητα λέγεται μόνο το κάτω μέρος (η ελαιολεκάνη) και όχι το μπλοκ...

Anyway, επειδή έχω ασχοληθεί (με την ομάδα μας Prom Racing) με την μετατροπή μοτέρ r6 και fazer σε ξηρό κάρτερ, ως κάρτερ αναφέρουμε την ελαιολεκάνη.

Σε αυτό κατάλαβα ότι είχαν πρόβλημα όσοι έγραψαν στο topic, και γι αυτό ρώτησα αν χρειάζονται κάποιο μεταχειρισμένο κάρτερ (ελαιολεκάνη). :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κακώς την αναφέρετε έτσι, αυτό λέμε τόση ώρα.

Εσύ το λες, σου εξήγησα ότι το δοχείο λαδιού λέγεται κάρτερ και όχι το μπλοκ.

Και για να είμαστε πιο σωστοί κάρτερ λαδιού.

Εσύ δηλαδή δέχεσαι μόνο ως κάρτερ, το "κάρτερ καβαλέτων";

Τροποποιήθηκε από τον Alex_cbr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν κάποιος λέει ότι ''βρήκε το κάρτερ στο πεζοδρόμιο'' είναι λάθος.

Βρήκε η ελαιολεκάνη.

Δεν υπάρχει κάρτερ λαδιού.

Βέβαια ΕΚΕΙΝΗ την ωρα δεν ειναι ωρα για επεξηγήσεις.

Εδω όμως εχουμε ηδη ποσταρει καμμια 10αρια φορες για το αυτονόητο.

Επιμένεις να το λες λάθος.

Πάσο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν κάποιος λέει ότι ''βρήκε το κάρτερ στο πεζοδρόμιο'' είναι λάθος.

Βρήκε η ελαιολεκάνη.

Δεν υπάρχει κάρτερ λαδιού.

Βέβαια ΕΚΕΙΝΗ την ωρα δεν ειναι ωρα για επεξηγήσεις.

Εδω όμως εχουμε ηδη ποσταρει καμμια 10αρια φορες για το αυτονόητο.

Επιμένεις να το λες λάθος.

Πάσο.

Το βασίζεις κάπου;

Δεν επιμένω ότι έχω δίκιο, αλλά χωρίς κάποια αναφορά, με απλό γνώμονα την επιμονή, δεν πρόκειται ν' αλλάξω γνώμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

MHN αλλάξεις. :yawn:

Αν χρειαστει κάποτε να παραγγείλεις κατι σχετικό απο κανα ι-σοπ στα.........Αγγλικά, θα δεις πόσ'απίδια βανει ο σακος. :yawn: :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.google.gr/search?hl=el&q=oil%20sump%20r6&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=39314241&biw=1280&bih=707&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=Ti

Δες σαν αποτέλεσμα μετάφραση & εικόνες!Και δες πόσα απίδια βάνει ο σάκος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.google.gr...=og&sa=N&tab=Ti

Δες σαν αποτέλεσμα μετάφραση & εικόνες!Και δες πόσα απίδια βάνει ο σάκος...

m1-tank-9.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2)Το κάρτερ

Το κάρτερ ή ελληνιστί ελαιολεκάνη βρίσκεται στο κάτω μέρος του κινητήρα και γι' αυτόν το λόγο στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εκτεθειμένο μιας και δεν καλύπτεται

Αυτο ειναι η εννοια της λεξης καρτερ με λιγα λογια. :_thumbsup:

+1000 στον φιλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί έσπασε τελικά καταλήξαμε αγαπητοί φίλοι ?

Άν δεν κάνω λάθος είναι το δεύτερο FAZER που αναφέρεται τέτοιο θέμα και αναρωτιέμαι γιατί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελευταία φορά που απαντάω σε αυτό το θέμα.

Το βασίζω σε ολόκληρη ανάλυση, με φωτό που έβαλα, με παράδειγμα σε κινητήρα μοτό.

Επιμένεις να μην το δέχεσαι, με βάση κάποια ΚΑΚΟΓΡΑΜΕΝΑ και ΛΑΘΟΣ κείμενα που βρήκες στο ιντερνετ, τα οποία μάλιστα αναφέρονται πιο πολύ σε κινητήρες αυτοκινήτων.

Πάσο που είπε και ο φίλος παραπάνω.

Στον ορισμό που παρέθεσες ''το μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα που προστατεύει τα περιστρεφόμενα μέρη ενός μηχανισμού, κυρ. των αυτοκινήτων, από την εισχώρηση ξένων σωμάτων'' , το πόσο λάθος είναι, φαίνεται αρκεί να το εφαρμόσεις: Οι κεφαλές; κάρτερ κι αυτές αφού περικλείουν κινούμενα μέρη. Το φιλτρόκουτο; Κάρτερ κι αυτό αφού περικλείει μηχανικά μέρη. Το fairing της μοτό; Κι αυτό κάρτερ είναι. Το κάλλυμα της μοτό για να μην βρέχεται; Κι αυτό κάρτερ, αφού περικλείει μηχανικά μέρη... Το γκαράζ; κάρτερ, αφού περικλείει μηχανικά μέρη...

ΕΛΕΟΣ

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βασίζω σε ολόκληρη ανάλυση, με φωτό που έβαλα, με παράδειγμα σε κινητήρα μοτό.

Σε δική σου ανάλυση...

Κι εγώ μπορώ να σου ανεβάσω φωτό της ελαιολεκάνης και να σου πω αυτό είναι το κάρτερ λαδιού.

Τελοσπάντων, επειδή η συζήτηση δεν καταλήγει κάπου και ο καθένας θα συνεχίσει να λέει τα δικά του, σταματάω κι εγώ εδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε δική σου ανάλυση...

Κι εγώ μπορώ να σου ανεβάσω φωτό της ελαιολεκάνης και να σου πω αυτό είναι το κάρτερ λαδιού.

Τελοσπάντων, επειδή η συζήτηση δεν καταλήγει κάπου και ο καθένας θα συνεχίσει να λέει τα δικά του, σταματάω κι εγώ εδώ.

Απο το βιβλιο μας που καναμε πριν 30 σχεδον χρονια στο τεχνικο λυκειο.

Νομιζω δεν χρειαζετε παραπανω μπλα μπλα.

003qow.jpg

002dsn.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί έσπασε τελικά καταλήξαμε αγαπητοί φίλοι ?

Άν δεν κάνω λάθος είναι το δεύτερο FAZER που αναφέρεται τέτοιο θέμα και αναρωτιέμαι γιατί?

γιατί κάποιος το παραεσφιξε, μαλλον ο μαστορας...

δηλαδη ποσο πιο απλο να ειναι εχεις μοτο που δε χανει λαδια πας για service και μετα την αλλαγη εμφανιζεται σπασιμο στο καρτερ στο σημειο που αλλαξαν τα λαδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί κάποιος το παραεσφιξε, μαλλον ο μαστορας...

δηλαδη ποσο πιο απλο να ειναι εχεις μοτο που δε χανει λαδια πας για service και μετα την αλλαγη εμφανιζεται σπασιμο στο καρτερ στο σημειο που αλλαξαν τα λαδια

Να πώ πάλι για το ρημαδοδυναμόκλειδο?

Κρίμα ! :(

Απο το βιβλιο μας που καναμε πριν 30 σχεδον χρονια στο τεχνικο λυκειο.

Νομιζω δεν χρειαζετε παραπανω μπλα μπλα.

003qow.jpg

002dsn.jpg

Αμάν Μάνο................Φόρντ Κορτίνα βρε θηρίο?

Αυτά τα γράμματα πάντως μάθαινα και γω φίλε μου, τότε.................

Ε ρε δούλεμα που θα πέσει στα παππούδια τώρα ! :tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμάν Μάνο................Φόρντ Κορτίνα βρε θηρίο?

Αυτά τα γράμματα πάντως μάθαινα και γω φίλε μου, τότε.................

Ε ρε δούλεμα που θα πέσει στα παππούδια τώρα ! :tooth: :tooth: :tooth:

Αυτο το βιβλιο Σαββα δεν ηταν του ΟΕΔΒ,αλλα ενος καθηγητη (ΣΕΛΕΤΕ κλπ αν σου λεει κατι η σχολή....... :rolleyes: )και μας το ειχε συστησει ο καθηγητης μας που μας εκανε ''κινητηριες μηχανες''.Μας το συστησε δε,επειδη ηταν ''μοντερνο'' :crazy: και επεξηγηματικο.........

Το Φορντ αυτο ηταν νεοτατο τοτε και το ειχε και ο καθηγητης μας.

Οταν τελειωσαμε το λυκειο και επειδη ηταν παλιοχαμ@υρα,του τακαραμε σε τσιμεντολιθους το Φορντ και του κρυψαμε τις ζαντες............... :blush2:

.................

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθάβω το topic, γιατί έτυχε και σε μένα αντίστοιχη περίπτωση (σε ένα Hornet). :(

Πήγα τη μηχανή για αλλαγή λαδιών, ήμουν στο συνεργείο, αλλά όχι από πάνω, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν είχε ροπόκλειδο ο τύπος (είπε πως είχε), βιδώνει την τάπα και σε κάποια φάση ακούω ένα 'τακ', μετά κάτι έκανε με τη ροδέλα, και πάει να την ξαναβιδώσει τα ίδια, και μου λέει ράγισμα στο κάρτερ, αλλά δεν το κανα εγώ, κάποιος προηγούμενος είχε κάνει τη μαλακία. Μετά είπε ότι να δες κρύο ήταν το μοτερ, και κάνει σε ένα αλλο τύπο στο συνεργείο "Λες να το κανα εγώ; Γτ το ξεβίδωσα <έτσι>' και κάτι του δείχνει, που δεν κατάλαβα. Παίζει στο ξεβίδωμα να γινε μαλακία;

Anyways, μου λέει θα το βγάλουνε, να το πάνε για κόλληση και helicoil. 30ε κόστος σύνολο (+30 τα εργατικά μαζί με τα υπόλοιπα). Δεν με πειράζει ιδιαίτερα αν έφταιγε ή όχι, (που πιστεύω ότι μάλλον έφταιγε), γτ το κόστος είναι σχετικά μικρό, αλλά αν είναι αξιόπιστη η κόλληση. Έχει κανείς εμπειρία;

Για αλλαγή με μεταχειρισμένο, για τι κόστος μιλάμε;

Τροποποιήθηκε από τον ampalos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμπαλε, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, η τιμή 30e μου φαίνεται λίγο τσιμπημένη. Από δική μου εμπειρία στο συνεργείο που συνεργάζομαι, αποκατάσταση σπειρωμάτων σε μοτό που μπήκε στο μαγαζί για αλλαγή λαδιών και μας έμεινε στα χέρια, ή δεν ζητάει καν επιπλέον λεφτά στις απλές περιπτώσεις, ή άιντε να ζητήσει κανά 10ρικο άμα χρειαστεί να βγει η ελλαιολεκάνη. Βέβαια όλα αυτά για επισκευή σπειρώματος, όχι για επισκευή ρωγμής στο χυτό της ελλαιολεκάνης.

Κατά τα άλλα, ο άνθρωπος μπορεί να το έσπασε και να φταίει, μπορεί και απλά σε αυτόν να έτυχε η τελική κατάρρευση στο σπείρωμα από προηγούμενα υπερβολικά σφιξίματα, με πιο ύποπτο δράστη τον αμέσως προηγούμενο που το έσφιξε. Δυστυχώς άκρη δεν θα βγάλεις.

Ναι κολλήσεις και σπειρώματα, αν δεν γίνει κάτι λάθος, μια χαρά αξιόπιστα είναι. Συχνά, επισκευασμένο σπείρωμα είναι πιο γερό από το αρχικό.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τhanks για τις πληροφορίες.

Το φαντάστηκα ότι δύσκολα θα βρεις ποιος φταίει, γιαυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να βγάλω άκρη.

Για τις τιμές, ίσως να είναι τσιμπημένες έτσι κι αλλιώς επειδή είναι εξουσιοδοτημένο Honda; :Ρ Γενικά, απ ό,τι κατάλαβα θα χρειαστεί να λύσουνε την εξάτμιση (αν κατάλαβα καλά) για να βγάλουνε την ελαιολεκάνη (το οποίο απ ό,τι κατάλαβα μαζί με τα εργατικά για αλλαγή λαδιών, γρασάρισμα και ρύθμιση αλυσίδας και γενικό έλεγχο τα χρεώνει ένα 30άρι, αλλά νταξ, δεν μου φαίνεται υπερβολικό). Τα άλλα 30 είναι 25 η επισκευή της ρωγμής και 5 για το σπείρωμα.

Αυτό που με νοιάζει είναι πώς γίνεται η επισκευή / κόλληση της ρωγμής και πόσο αξιόπιστη είναι η όλη διαδικασία / επισκευή. Γιατί να οδηγείς μηχανή με το άγχος ότι θα γίνει μαλακία κάποια στιγμή και θα χυθούνε τα λάδια, δεν πολυ λέει. :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κολλημα 5€ παιρνουν. Εχω παει πολλες φορες σε αυτον εδω

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΣυγκόλληση Μετάλλων - Κοπή Μετάλλων

Δήμος Νίκαιας, Νομός Αττικής

Τηλ.: 2104935972

Το helicoil ντροπη να στο χρεωσουν που ειναι τοσο φθηνο, ειδικα δε κιολας απο τη στιγμη που υπαρχει υποψια οτι εγινε απο αυτους. Παρε την ελαιολεκανη και πηγαινε τα να στα κανουν αλλου και αστους απλως να τη βαλουν/βγαλουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα. Thanks.

Η μαλακία είναι ότι δεν έχω άλλο μεταφορικό εκτός του Hornet (ακόμα : ), oπότε είναι λίγο ταλαιπώρια. Ας είναι κομπλέ το μηχανάκι, και θα χω τις τιμές στα υπόψιν για την επόμενη φορά (που ελπίζω ότι δνε θα υπάρξει ποτέ :Ρ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα