Jump to content
Φρανκι

Honda XL650V vs XL700V Transalpαδες τα φωτα σας...

60 ψήφοι

1. 1. Honda XL650V vs XL700V

• 650
      19
    • 700
      24

Recommended Posts

Δεν ξέρω πόσο αλλά σίγουρα θα σε οδηγήσει στην αυτοκτονία απ'τη βαρεμάρα :knife:

Αν δεν κοιμηθείς στο τιμόνι πρώτα... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη το ζω καθημερινα το μηχανακι επιμενω...Δεν εχει καμια σχεση σε γκαζι με το βστρομ αφου θες ευθεια αντιπαραθεση...Για τα κυβικα του παντα ειναι ψοφημι...σερνεται....Απο ανεση σταθεροτητα ευχρηστια κλπ κλπ ειναι τελειο!Α και οι καταναλωσεις που αναφερεις πρεπει να ειναι με 5η και 90 κμ την ωρα μαλλον....Μεσα στην πολη και σε γοργους ρυθμους εκτος αυτης καει σχεδον το ιδιο με το δικο μου!

Μερικά σχόλια στις απόψεις σου, εντελώς φιλικά.

1) Φυσικά και δεν έχει σχέση το γκάζι του V-Strom με το Transalp 700. Είναι πολύ δυνατότερο σε ιπποδύναμη το V-Strom και με μεγαλύτερη διάρκεια στις ψηλές σ.α.λ. (γι' αυτό και στο post 36 έγραψα ότι το Transalp 700 χάνει στις ψηλές στροφές από το V-Strom). Υποθέτω ότι το διάβασες αυτό. Στις χαμηλές στροφές όμως, η ροπή του Transalp 700 είναι ευθέως συγκρίσιμη με το V-Strom, το οποίο V-Strom όμως ως συνολικά δυνατότερο μηχανάκι έχει απολύτως καλύτερες επιδόσεις.

2) Τώρα, για το αν το Transalp 700 είναι "ψοφίμι". Η απάντησή μου είναι η εξής: Ναι, δεν έχει την εκρηκτικότητα του Kawasaki Versys. Ούτε και τη διάρκεια στις ψηλές σ.α.λ. του V-Strom, το οποίο μπορεί να ταξιδεύει με μεγαλύτερες μουαγιέν από το Transalp 700. Σημείωση: Και το V-Strom και το Versys τα έχω οδηγήσει και μιλάω με προσωπική γνώση. Αλλά η γεμάτη ροπή του δικύλινδρου 680άρη του Transalp κάνει μια χαρά τη δουλειά της και ταξιδεύει το μηχανάκι πολύ καλά. Αν όμως κάποιος θέλει full γκάζια, τότε όντως θα δει το Transalp 700 ως "ψοφίμι" αλλά θα φταίει αυτός και η επιλογή του και δε θα φταίει το μηχανάκι.

3) Η κατανάλωση που αναφέρω για το ταξίδι (δηλ. τα 4,3 l/100 km) είναι οδήγηση σε εθνική και χαλαρό επαρχιακό (Αγρίνιο - Γεφυρα - Ε. Ο. Πατρών Κορίνθου) με κυρίως χρήση 5ης και σποραδική χρήση 4ης και μέση ωριαία ταχύτητα (μ.ω.τ.) γύρω στα 130 χ.α.ω. Οχι με 5η και 90 χ.α.ω. Ακόμη και τα ... "ψοφίμια" μας μια 130άρα και βάλε την έχουνε :_zeppelin:

Α, και για την ιστορία, το Transalp 700 ταξιδεύει ανετότατα με 160άρες δικάβαλο και φορτωμένο. Από κει και πάνω όμως (αν και έχει τελική στα 184 χ.α.ω.) δεν πάει ωραία και εδώ είναι που υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αφού το V-Strom πάει αέρα πολύ περισσότερο και δουλεύει πιο άνετα σε τέτοιες ταχύτητες.

4) Transalp 700 και Tiger 1050 καίνε σχεδόν το ίδιο "μέσα στην πόλη και σε γρήγορους ρυθμούς"? I don't believe it. :fool:

Απίστευτα καλύτερο μηχανάκι ο Τίγρης από το Transalp 700 (άλλο επίπεδο) αλλά μην το ψάχνεις. Στην κατανάλωση τα 115 άλογα του βρετανικού τρικύλινδρου θέλουν σαφώς παραπάνω σανό από τα μόλις 60 του ισπανικού δικύλινδρου. :_thumbsup:

Το 700άρι πάει δικάβαλο-τριβάλιτσο με 140 χαω με την κατανάλωση στα 4,5 l/100km, μετρημένο από μένα. Μετά από'κει θέλει παρέα ένα βυτιοφόρο :grin:

Το επιβεβαιώνω κι εγώ. Δικάβαλο - τριβάλιτσο και 130άρες είναι στα 4,3 l/100km. Βέβαια η γυναίκα μου είναι 55 κιλά και δεν κουβαλάει στα βαλιτσάκια ... πέτρες. Να εξηγούμαστε. :D

Αν τώρα ο άλλος έχει για γκόμενα τη ... Μπακογιάννη (Θεός φυλάξοι!) και κουβαλάει στις βαλίτσες ... τούβλα-ψηφοδέλτια, τότε αλλάζει το πράγμα :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν ειπα δεν ειναι καλο μηχανακι!Ισα ισα που εχω εντυπωσιαστει σε ολου τους τομεις πλην αυτων που ανεφερα!του λειπουν αλογα και καιει πολλα για τα αλογα και τα κυβικα του....Πατρα γαλαξειδι και γυρνα καιμε ακριβως το ιδιο με τον φιλο μου...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παίδες!

Μπορεί να είναι λίγο άσχετη η ερώτησή μου, αλλά θα θέλατε να μου πείτε γνώμες για λογική τιμή πώλησης που μπορώ να προτείνω για το ΤΑ 700 μου (μοντ. 2011 και 2.800 χλμ);

Grazie mille!!!

"Et in Arcadia ego"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4500-5000 θα έλεγα μίνιμουμ και 6000 σε κάνα που έχει ερωτευτεί το μηχανάκι σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παίδες!

Μπορεί να είναι λίγο άσχετη η ερώτησή μου, αλλά θα θέλατε να μου πείτε γνώμες για λογική τιμή πώλησης που μπορώ να προτείνω για το ΤΑ 700 μου (μοντ. 2011 και 2.800 χλμ);

Grazie mille!!!

"Et in Arcadia ego"

Σκέφτεσαι να πάρεις το GS 800 που έγραφες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΤΑ μου είναι χωρίς ABS. Πιστεύω μια τιμή 5500 με 6000 max είναι λογική.Σκέφτομαι αλλαγή σε BMW GS (1200 ή 800).

"Et in Arcadia ego"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αξιζει τα λεφτα της αυτη η μεταβαση απλα...θα δωσεις ενα σκασμο λεφτα και θα παρεις παρεμφερες μηχανακι και οχι τοσο αξιοπιστο!Κανε το μια βολτα να δεις αν αξιζουν τοσα χρηματα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί το λες αυτό για το GS 800; Υπάρχουν επιχειρήματα;

"Et in Arcadia ego"

Δεν αξιζει τα λεφτα της αυτη η μεταβαση απλα...θα δωσεις ενα σκασμο λεφτα και θα παρεις παρεμφερες μηχανακι και οχι τοσο αξιοπιστο!Κανε το μια βολτα να δεις αν αξιζουν τοσα χρηματα!

μαλλον θα το εχει κ αυτο φιλος του...κ το ζει καθημερινα... :yawn:

Παρε με κλειστα ματια το 700...Το εχει ο κολλητος μου και τα μονα μειονεκτηματα ειναι οτι δεν παει "βημα"(πιο γρηγορο απο το 650 φυσικα...) και οτι καταναλωνει σαν 1000...

Επειδη το ζω καθημερινα το μηχανακι επιμενω...Δεν εχει καμια σχεση σε γκαζι με το βστρομ αφου θες ευθεια αντιπαραθεση...Για τα κυβικα του παντα ειναι ψοφημι...σερνεται....Απο ανεση σταθεροτητα ευχρηστια κλπ κλπ ειναι τελειο!Α και οι καταναλωσεις που αναφερεις πρεπει να ειναι με 5η και 90 κμ την ωρα μαλλον....Μεσα στην πολη και σε γοργους ρυθμους εκτος αυτης καει σχεδον το ιδιο με το δικο μου!

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εγώ όπως θα καταλάβετε είμαι καινούριος. Ένα Honda transalp 650 έχω. Λοιπόν πόσες στροφές είναι φυσιολογικό να ανεβάζει η μηχανή όταν πάω με 5η και 120km/h ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εγώ όπως θα καταλάβετε είμαι καινούριος. Ένα Honda transalp 650 έχω. Λοιπόν πόσες στροφές είναι φυσιολογικό να ανεβάζει η μηχανή όταν πάω με 5η και 120km/h ??

5.500σ/λ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5500 σ/λ.

Ωραία, αλλά να ρωτήσω κάτι άλλο. Με τόσες στροφές δεν ανεβαίνει η κατανάλωση???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5500 σ/λ.

Βάζεις ένα δόντι μεγαλυτερο γρανάζι μπροστά και πέφτουν λίγο οι στροφές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5500 σ/λ.

μεχρι εκει οχι,εισαι σε νορμαλ νουμερα.

αμεσως μετα ομως (6.000σ/130χιλ) αρχιζει το φαγοποτι... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα