Jump to content
fasarias

ποσο πολυ μπορεις να ξενερωσεις,παιρνοντας μια τετοια αποφαση?

Recommended Posts

τα οικονομικα σκατα,η βενζινη στα υψη εσυ προσπαθεις να ανοιξεις καινουργιο σπιτι και να κανεις μια νεα αρχη και βλεπεις οτι ολα οδηγουν σε αδιεξοδο και η μονη βιωσιμη λυση στον οριζοντα ειναι το να πουλησεις την καλη σου για να μπορεσεις να ανταπεξελθεις στην κατασταση που βρισκεσαι.και καπου εκει ξεκιναει το ξενερωμα και μιλαμε για μεγαλη πικρα,ξερω πως καποιοι εδωμεσα το εχετε ηδη ζησει αυτο,βασικα το κατατασσω νουμερο 2 στο ξενερωμα μετα την κλοπη και δεν μπορω να το χωνεψω με τιποτα. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν νομιζω οτι πουλώντας την μοτοσυκλέτα θα καθαρίσεις, οτι εχεις παρει μεχρι τώρα καλο ειναι να το διατηρήσεις γιατι αργότερα θα ειναι αδύνατον να το ξανα αποκτήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομιζω οτι πουλώντας την μοτοσυκλέτα θα καθαρίσεις, οτι εχεις παρει μεχρι τώρα καλο ειναι να το διατηρήσεις γιατι αργότερα θα ειναι αδύνατον να το ξανα αποκτήσεις.

το ξερω νικο και γι`αυτο ειμαι πολυ ασχημα ψυχολογικα παιρνοντας τετοια αποφαση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν να σου ευχηθώ όλα να σου'ρθουν δεξιά και να μπορέσεις να βγεις από το οικονομικό πρόβλημα.

Δεύτερον αντιλαμβάνομαι το πως θα νιώθεις, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σκεφτόμαστε ορθολογικά! Κάνε αυτό που πιστεύεις εσύ πως είναι καλύτερο για την οικογένεια σου. Η πίκρα είναι πίκρα και δεν φεύγει εύκολα, αλλά σκέψου ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες σου! Καλή τύχη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούτε ξενέρωμα, ούτε τίποτα. Ρεαλιστικά και παραγματικά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα! Δεν έχω λεφτά, η μηχανή μου τρώει από αυτά που δεν έχω, άρα την πουλάω!Όταν ξαναμπορέσω θα πάρω μια άλλη, ή και την ίδια μη σου πω.ΙΕγώ έχω κρατήσει το τηλέφωνο από το παλικάρι που την πούλησα και του είχα πει, επίσης πως αν σκέφτεί ποτέ να την πουλήσει ας μου κάνει ένα τηλέφωνο) Μετά από λίγους μήνες μήνες, πλέον όμως, μου έχουν φύγει όλα αυτά τα -και καλά- δυσάρεστα συναισθήματα! Η ζωή προχωρά και καλό είναι να προχωρούμε και να προσαρμοζόμαστε και μεις!Και πλέον, χαίρομαι που μπορώ να πάω και μία και 2 και τρεις βόλτες με το σκουτεράκι και να μη σκέφτομαι πώς άντε πάλι σέρβις, λάστιχα, ασφάλειες, βενζίνη κτλ και πως να τα δώσω στο τηλέφωνο/δεή ή να αλλάξω επιτέλους τα αλυσογράναζα? Ε το τηλέφωνο και η δεή κτλ δύσκολα τα αποφεύγεις!Τέλος, καλύτερα να μπορώ να πάω βόλτα με φίλους κτλ όποτε θέλω έστω και με τρένο, παρά να πηγαίνω μια φορά το τρίμηνο με τη μηχανή επειδή θα μου φεύγουν λεφτα σε όλα αυτά που προανέφερα.Αν και όταν μπορέσω το ξαναβλέπω το θέμα μηχανή!Μέχρι τότε είδομεν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ξερω νικο και γι`αυτο ειμαι πολυ ασχημα ψυχολογικα παιρνοντας τετοια αποφαση.

Όπως θα πέφτουν οι μισθοί έτσι θα πέφτουν και οι τιμές των μεταχειρισμένων, καινούργιο μπορεί να μην μπορέσεις να το ξαναπάρεις, αλλά μεταχειρισμένο γιατί όχι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κουραγιο φιλε...Αν συνεχισει ετσι η κατασταση με βλεπω να ζω τα ιδια με σενα. Περιμενω να περασει το καλοκαιρι και κατα τον οκτωβριο θα το σκεφτω πολυ σοβαρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε fasarias μην στεναχωριέσαι κάνοντας αυτό που πρέπει για να ανταπεξέλθεις, το κάθε μηχάνημα που έχουμε το έχουμε για να μας εξυπηρετεί, όχι για να γίνουμε δέσμιοι του.

Εγώ πριν αρκετό καιρό αναγκάστηκα να δώσω το citroen saxo μου άσχετα με το οτι το γούσταρα τρελά, πρίν καιρό είχα βάλει κ εγώ το cb αγγελία αλλα δυστηχώς με το 1 χιλιάρικο και κάτι δεν θα έκανα τίποτα και θα εξαφανιζόταν την ίδια μέρα, οπότε και δεν το κυνήγησα.

Παντως δίνοντας το, δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να πάρεις κάποια στιγμή κάτι καλήτερο ή και ίδιο, άλλωστε δεν θα είμαστε μια ζωή σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που οι περισσότεροι βιώνουμε!

Ολα καλά, οι δύσκολες αποφάσεις καθορίζουν ποιοι είμαστε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινετε,το ξερω πολυ καλα πως η σκεψη σε τετοιες καταστασεις πρεπει να ειναι ορθολογικη και να τιθονται προτεραιοτητες σε πιο σημαντικα πραγματα,οπως επισης ξερω πολυ καλα πως κατ`ουσια η μηχανη ειναι ειδος πολυτελειας για πολλους απο εμας,αλλα εστω και μια βολτα το τριμηνο να την βγαζεις,το χαμογελο και η ευφορια που νοιωθεις οταν εισαι καβαλα μονο εσυ και αυτη και το μυαλο σου ταξιδευει ειναι πραγματα και συναισθηματα που δυσκολα αντικαθιστονται οσες τρυπες και να βουλωσεις πουλωντας την.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινετε,το ξερω πολυ καλα πως η σκεψη σε τετοιες καταστασεις πρεπει να ειναι ορθολογικη και να τιθονται προτεραιοτητες σε πιο σημαντικα πραγματα,οπως επισης ξερω πολυ καλα πως κατ`ουσια η μηχανη ειναι ειδος πολυτελειας για πολλους απο εμας,αλλα εστω και μια βολτα το τριμηνο να την βγαζεις,το χαμογελο και η ευφορια που νοιωθεις οταν εισαι καβαλα μονο εσυ και αυτη και το μυαλο σου ταξιδευει ειναι πραγματα και συναισθηματα που δυσκολα αντικαθιστονται οσες τρυπες και να βουλωσεις πουλωντας την.

Δεν θα συμφωνήσω, η μοτοσυκλέτα ειναι ενα πολύ οικονομικό μέσο μετακίνησης, εγω την χρησιμοποιώ καθημερινά, στο αυτοκίνητο μπαίνω μια φορα τον μήνα.

Τωρα αν εσυ την χρησιμοποιείς με τον παραπάνω τροπο τοτε δεν υπάρχει θεμα πούλα την

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ιδιο ακριβως σκηνικο ειχα περασει και εγω οταν αναγκαστηκα να πουλησω την fazer 600 που ειχα για τον ιδιο σκοπο.

Το εκανα με μαυρη ψυχη αλλα επρεπε να γινει.Δεν αφησα τον εαυτο μου ουτε μια στιγμη να σκεφτει συναισθηματικα και καλα εκανα.

Λιγους μηνες μετα αγορασα ενα daytona 125 απλα σαν μεταφορικο μεσω.Παρα πολυ βολικο και οικονομικο αλλα εμενα κατι μου ελειπε....Τελικα αφου πουλησα το παπι και με καλο προυπολογισμο εκανα την υπερβαση περυσι το καλοκαιρι και αγορασα αυτο που εχω σημερα(ονειρο πολλων ετων).

Ετσι οπως πανε τα πραγματα μαλλον με βλεπω να βαζω ξανα τα γυαλια της λογικης και να πραξω αναλογα.

Θυμαμαι οταν ειχα το παπι και εβλεπα αλλους με μηχανες κλπ...μεσα μου ημουν χαλια.

Αλλα ξερω πως εκανα το σωστο.

Αρα αν ΠΡΕΠΕΙ να την δωσεις καντο.

Τα πραγματα αλλαζουν και αν δεις πως δεν μπορεις να ζησεις χωρις αυτη σου βαζω οτι θελεις στοιχημα πως θα ξανααγορασεις μοτοσυκλετα εστω και με χαμηλοτερα κυβικα και εξοδα.

Παντως οι ατιμες οι μοτο...σαν φαρμακο ειναι.Μια βολτα και καθαρισε το μυαλο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα παπακι ή ενα σκουτερακι θα αγορασω στα σιγουρα,χωρις μηχανακι αποκλειεται να μεινω.η πικρα ομως εκει. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε το γουλφ χαχα[παιρνω ποσοστα απο τη συμ]

καλυτερα να δινεις τα μισα σε βενζινη και τα αλλα να τα τρως αλλου ή σε βολτες αφου δε βγαινεις οικονομικά

.

στην τελικη οπως προειπαν στο μελλον μπορει να ξαναγορασεις καποια καινουρια/ή μεταχειρισμενη.

αλλωστε και να κρατησεις αυτη που εχεις αν δεν εχεις λεφτα για βολτες, συντηρηση κλπ

μουτρα θα εχεις οταν πηγαινεις βολτα και γυρνωντας βαλεις βενζινη,

μουτρα κι οταν καθεσαι σπιτι ,επειδη ειναι ακριβη η βενζινη.

αρα καλυτερα καποιο 250/300 πχ που θα σου καιει τα μισα και μια βολτα θα την πηγαινεις

υπαρχουν αρκετες μηχανες και σκουτερ αξιολογα να διαλεξεις...

κι εγω λογω βενζινης θελω να δωσω τη δικια μου.

αυτη τη στιγμη οι συνθηκες ειναι αυτες που ειναι, η βενζινη ακριβη κλπ

τι να κανεις; προσπαθεις να προσαρμοστεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλη, σε καταλαβαινω αλλα εχω να πω το εξης.

Πρωτα η υγεια σου, μετα το σπιτι και μετα η μηχανη κλπκλπ

Ευχομαι να μην χρειαστει να το κανεις/παθεις, αλλα αν χρειαστει αυτο ειναι το λιγοτερο..

Δοξα τον θεο μια χαρα εισαι. Δουλευεις και γενικα εχεις ενα επαγγελμα που δυσκολα θα πεθανει οποτε καποια στιγμη θα μπορεσεις να ορθοποδησεις και να ξαναπαρεις μια μηχανη :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρώτα από όλα φίλε πρέπει να σκεφτείς πως πουλώντας δεν κερδίζεις αλλά χάνεις ειδικά αν έχεις αγοράσει κάτι καινούργιο με κόπο και ιδρώτα .

δεύτερον πρέπει να σκεφτείς αν αντέχεις χωρίς μηχανή η αν θα μπεις σε διαδικασία αγοράς άλλης μηχανής σε 2-3 χρόνια όπου και πάλι χασούρα θα έχεις.

προσωπικά εγώ είμαι άνεργος,όμως την μηχανή δεν την πουλάω γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να ξαναγοράσω τέτοια μηχανή άσε που θα την σκοτώσω και δεν της αξίζει, άσε επίσης που θα είμαι στα κάγκελα λόγω στέρησης!

από τα χριστούγεννα και μετά έχω κάνει με 15 ευρώ γύρω στα 100 χιλιόμετρα στα κορφοβουνια της πάτρας.έτσι και έχω ευχαριστηθεί την μηχανή μου και δεν μου κοστίζει πολλά.σχεδόν τίποτα.

η v-strom που έχεις δεν καιει τίποτα,νομίζω μπορείς να την ευχαριστηθείς και να κάνεις και τον οικογενειακό προγραμματισμό σου.

εν΄κατακλείδι η ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν είσαι <<μηχανόβιος>> σκέψου του 3 και 4 φορές! αν απλά είναι ένα μέσο μετακίνησης σίγουρα συμφέρει scooteraki η παπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλη προσπαθησε να καταλαβεις οτι ολα ειναι μια ιδεα,τωρα που τα οικονομικα σου δεν ειναι στα καλυτερα πουλα την , μηχανες θα υπαρχουν και θα υπαρξουν πολλες στο διαβα μας,εαν νομιζεις οτι με τα χρηματα που θα λαβεις θα ηρεμησει η κατασταση δωστη.....θα πονας για λιγο καιρο αλλα θα το ξεπερασεις .......

Και οταν με το καλο ορθοποδησεις θα παρεις ξανα στρωμα και πιο καινουργιο φιλε .....

Αλλα αν μπορεις εξαντηλησε ολες τις πιθανοτητες στο να την πουλησεις!!!!

Μακαρι να σου πανε ολα καλα και να την κρατησεις...... :_thumbsup:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΧΑΛΗ!!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα οικονομικα σκατα,η βενζινη στα υψη εσυ προσπαθεις να ανοιξεις καινουργιο σπιτι και να κανεις μια νεα αρχη και βλεπεις οτι ολα οδηγουν σε αδιεξοδο και η μονη βιωσιμη λυση στον οριζοντα ειναι το να πουλησεις την καλη σου για να μπορεσεις να ανταπεξελθεις στην κατασταση που βρισκεσαι.και καπου εκει ξεκιναει το ξενερωμα και μιλαμε για μεγαλη πικρα,ξερω πως καποιοι εδωμεσα το εχετε ηδη ζησει αυτο,βασικα το κατατασσω νουμερο 2 στο ξενερωμα μετα την κλοπη και δεν μπορω να το χωνεψω με τιποτα. :(

Φίλε κι αυτό που σου συμβαίνει τώρα κατά βάθος κλοπή είναι και ακόμα χειρότερο. Γιατί με μια απλή κλοπή σου κλέβουν μόνο τη μηχανή, ενώ τώρα σου κλέβουν τη μηχανή σου κλέβουν και τα όνειρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην την δώσεις. Τα τέλη και η ασφάλεια δεν είναι τραγικά έξοδα για την διατηρήσεις. Απλά μείωσε την χρήση της. Και πάρε ένα παπάκι να κάνεις την δουλειά σου καθημερινά.

Ίσως μπορέσεις να κόψεις και λίγο από αλλού για να την κρατήσεις (χωρίς να ξέρω σε τι φάση είσαι, απλά μια εικασία κάνω)

Δεν είναι εποχή να πουλήσεις...σχεδόν το χαρίζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην την δώσεις. Τα τέλη και η ασφάλεια δεν είναι τραγικά έξοδα για την διατηρήσεις. Απλά μείωσε την χρήση της. Και πάρε ένα παπάκι να κάνεις την δουλειά σου καθημερινά.

Ίσως μπορέσεις να κόψεις και λίγο από αλλού για να την κρατήσεις (χωρίς να ξέρω σε τι φάση είσαι, απλά μια εικασία κάνω)

Δεν είναι εποχή να πουλήσεις...σχεδόν το χαρίζεις.

Σωστοςςςςςςςςς.Αδερφε αν αντεχεις και μπορεις να την εχεις κρατησε την.Αν εχεις ματωσει και δεν την παλευεις πουλα την απλα ειναι κριμα να την σκοτωσεις γτ πια δεν κινειται τπτ και θα τη δωσεις λογικα χαμηλα.Αν ειναι να σε σωσει ενα τετοιο ποσο τοτε πασο καλα θα κανεις.Αλλα οτι και να κανεις μια ειναι η τελικη σκεψη...Εμεις να μαστε καλα και να πανε να γ@μηθουν τα σιδερα.Οτι καυλα και να σου προσφερει σκεψου τον ευατο σου και την οικογενεια σου πρωτα απο ολα.Καλα να σαι και ολα φτιαχνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε παρόμοια φάση ήμουν κι εγώ. Θεωρούσα οτι το SV1000 που ειχα ήταν πολυτέλεια και απο την στιγμή που το είχα και καθότανε(χρησιμοποιούσα το παπί) το πούλησα με την λογική οτι στο μέλλον ΑΝ κάτσε κάποια καλή μοτοσυκλετα και μπορώ να την πάρω, βλέπουμε. Ετσι κι έγινε. Χαλάστηκα που έδωσα το SV αλλά τώρα που πήρα το Fiat στη τιμή του αιώνα που το πήρα, σκέφτομαι ''κάθε πράμα για καλό''. Κανε ότι χρειάζεται να κάνεις και μη κοιτάς πίσω. Η μηχανή είναι χόμπι πρώτα και έπειτα εργαλείο(η ΜΗΧΑΝΗ όχι το παπι/σκούρερ που είναι καθαρά εργαλεία). Δώστην, κι όταν ή άμα στρώσουν τα πράματα για σένα, βλέπεις τι θα κάνεις.

Οταν σοβαρεύουν οι καταστάσεις, χρειάζεται αποφασιστικότητα. Απλά αναλογίσου οτι όντως είναι κάκιστη εποχη για πώληση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η άποψη μου πάντως είναι ότι πραγματικά δεν συμφέρει να πουλήσεις τίποτα την σημερινή εποχή.

Εαν μπορείς κράτησε την απλά να την έχεις μόνο για να σου δίνει ευχαρίστηση και αυτό όποτε μπορείς παρά να την σκοτώσεις, το φουκαριάρικο SUZUKI δεν ζητάει και πολλά έτσι κι αλλιώς.

Πάρε ένα παπί εαν χρειάζεσαι για καθημερινή μετακίνηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως είπαν και οι προλαλίσαντες, δεν αξίζει τώρα να την πουλήσεις. Σε παρόμοια "φάση" ήμουν και εγώ. Μέχρι και το αυτοκίνητο σκεφτόμουν να πουλήσω, και ας πήγαινα με το λεωφορείο. Τελικά, ως "μάννα εξ ουρανού" έπεσαν κάποια φράγκα και βουλωσα κάποιες τρύπες, και αγόρασα και ένα σκουτεράκι μεταχειρισμένο για την καθημερινή μου χρήση. Το ΧΤ το έχω μόνο για τις βόλτες, άντε και κανένα ξεκαυλωμα, καθημερινή (πράγμα σπάνιο). Πάρε ένα μικρό μηχανάκι να κάνεις την δουλειά σου, κόψε κάτι που θεωρείς όχι και τόσο απαραίτητο (για να καλύψεις τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια), και να την έχεις μόνο για καμιά βόλτα. Ελπίζω να σου έρθουν όλα βολικά στο μέλλον και να βλέπεις την παρούσα κατάσταση ως ένα εφιάλτη που θα έχει περάσει.

Τροποποιήθηκε από τον MANOLITO

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα